Carl

Daisuke och Tomoko har nu HD-röntgat sina hundar. Jag fick mej tillskickat plåtarna och Carls höfter är lika fina som hans syskon :) Stort tack för att ni kollade honom :)

Carl

Nu är det verkligen som hemma :) Tomoko och Daisuke har köpt en Volvo! Carl ser ut att ha det väldigt bra i skuffen :)


Igång, igen :)

Så har vi mjukstartat med kennelträningarna, så himla kul :) Inklusive Jenna så var det 4 från hennes kull, Eros och Vickan var oxå med. Vi började med ett lydnadspass och sen var det apportering för hela slanten. Eroskullen tyckte jag var helt suveräna med sin stadga, alla bara var stadiga utan att förare behövt jobba på det. När jag nu ser att Jennasyskonen var lika duktiga blir man väldigt glad. Det är otroligt skönt att kunna lägga sin energi på annat och det finns mycket annat :)

Dessa oslipade diamanter tog sej an sin övningar efter bästa förmåga och det är så härligt att se deras arbetslust samtidigt som dom är lätta att korrigera. Nu ska dom med varsam hand lotsas framåt, glädjen i att arbeta med sin förare och framförallt förstå sin förare är det absolut viktigaste. Utan det kommer man aldrig från ruta 1! Jag hyser absolut inga farhågor för att det ska hända, ni jobbar så fint med era hundar och jag hoppas att mina tips gör att ni får en liten tankeställare.

Många gånger är det det lilla lilla tipset som gör att man gör si eller så. Kanske, trots allt, det viktigaste är att ni frågar och som ni vet så gillar jag frågor skarpt :)

Eros är en arbetsmaskin i dess mest positiva anda. Är det jobb är han oerhört uppmärksam vid Britts sida, aldrig att han skulle hitta på nåt hyss då. Vickan och han fick även köra par på ett sök och det skötte dom alldeles utmärkt.

När jag nu läst igenom vad jag skrivit så låter det väääääldigt sockersött, liksom Fredrik gillar jag socker men det kanske får vara i lagom mängd ibland....... Ändå, efter en sån här dag är jag verkligen nöjd och varför inte berätta det??

Så, allihopa! Putsa piporna för kraven kommer så sakta att öka. Varmt tack för idag, snart är det dax igen :)

Här ett axplock av bilder från dagen, inga på Jenna dock...... tänkte inte på det :)

Christina och Molly


Eva och Senia


Lollo Fredrik och Dennis


Eros och Britt


Vi fick även tid till att trimma Dennis och Eros, här är Eros.


Åsså Vickan, sen är det over and out :)

Förbannad :(

I detta inlägg kommer det förmodligen inte vara vårdat språk för nu är jag riktigt arg! Återigen har en valpköpare berättat om ett kurstillfälle där instruktören är så himla oproffsig. Tänk att gå på kurs med sin kompis för att lära sej hur man ska göra och sen få höra att - Flattarna har bara en hjärncell eller att dom inte har nån hjärna alls och att det är helt ok att mobba varandras raser!

Jag blir så förbannad att jag ser rött! Hur kan en kursledare göra så mot deltagare? Risken är att hundägaren blir så bränd att hon/han aldrig gör nåt mer med sin hund. Man har betalt en avgift för att gå på kurs och då ska man banne mej behandlas med respekt.

Såklart ska man ta kritik men den ska framläggas på ett proffsigt sätt så man kan ta åt sej och rätta till ev. fel. 

En annan valpköpare råkade ut för samma sak och var helt förkrossad. Hon slutade bums på kursen, varför utsätta sej för ren förnedring? Hon har nu en fantastisk kontakt med sin hund och han jobbar verkligen för henne och framförallt, dom har kul tillsammans! 

Till instruktören vill jag bara säja - Fy skäms! I mina ögon är du inte vatten värd!

I morgon börjar kennelträningarna och jag ska lappa ihop skadan som kursledaren skapat. Det gör jag så gärna för alla kan men har kanske inte alla redskap än och då finns jag för att lotsa vidare. Tråkigt är trots allt att jag måste ta tid av dagen för att reparera ledarens fullständiga okunskap i hur man för hund och då oavsett ras!

Mobba varandras raser??? Så jävla dumt sagt..... 

Allihopa

Det är en väldigt kall dag men så soligt och fint. Då passade jag på att ta kort på mina och Birgittas hundar.


Känns sådär....

När vi jagade i söndags såg jag dessa spår och började fundera på vad det kunde vara. Igår under promenaden såg jag dom igen och då har 2 djur traskat alldeles runt knuten. Efter att ha googlat och tittat på mängder av spår så är det mest troligt att det är vildsvin :( Personligen tycker jag inte alls om dessa djur. Dom är svårjagade och backar inte för nåt om dom blir hotade.Så till lite roligare saker :) Tomoko kommer snart för att hälsa på, det är riktigt kul! Hon och Daisuke har hjälpt familjer i Japan att kunna köpa en flatvalp från Sverige då deras äldre hund somnat in. Daisuke tar detta på största allvar och hjälper dom nya ägarna så mycket han kan. 

När dom var här båda 2 fick han lära sej en hel del om apportering vilket han snappade väldigt fort. Detta tog han med sej hem och visar nu hur man kan aktivera sin hund på ett meningsfullt sätt. Efter att Tomoko sett att jag har ett gäng dummisar har hon tagit kontakt med "flatsvenskarna" och ska ta med sej det hem till dom.

Daisuke säjer skämtsamt fröken Karin om mej och han hoppas att han är en bra elev, vilket han är :) Kör han fast så kommer det ett mail och jag hjälper honom vidare. För mej är det både inspirerande och roligt.

Jag är så glad över att ha lärt känna dom och stolt över det arbete dom lägger ner för att våra flattar ska ha det så bra som det bara går.

Kanske att man skulle fixat fler ändå...... :)

  

Så där ja :)

Nu är alla dummisar klara :) Vinterjobbet är gjort och det är inte utan att man nöjt tittar i den välfyllda hyllan. 4 olika storlekar blev det i år, från närsöksdummis till tyngre sådana. Det är allt lite pilljobb med pluttisarna men nu när allt är klart känns även det ok :)


Eros

Man kan riktigt se vad kul dom har, Eros och hans kompis :) Tack Lisa för kortet.


Senia

H F Gina Gilotti, Senia, har varit på utställning i Västerås! I valpklassen kom hon 4a med HP :) Stort grattis Eva och ge snyggingen en go kram från gammelmatte :) Libra och Teitur voffar nog glatt till henne oxå :) På lördag när vi ses för årets 1a träning blir det till att ta kort på henne, det ska bli kul!

Läckert

Igår hade jag köpt hem krabb ben o räkor. Kenneth gillar benen, mycket mat är det i dom men jag föredrar räkor! Hans kommentar var - Får jag inga klor?? Jag har aldrig sett krabbklor från dessa monsterdjur och bara tanken på dom....... hur stora kan dom vara?? Usch, hoppas jag aldrig möter nån! Kenneth var i alla fall nöjd även om han försökte verka motsatsen :)Ytterligare en fantastisk morgon! Vilken soluppgång, det var bara att stanna upp och njuta :)Träden fulla av rimfrost, riktigt sagolikt. Man riktigt förväntade sej att nåt knytte skulle kika fram vid stammen.Men nej då, bara hundar som letar harlort! Den som äter flest vinner :)

 

Som ny!

Dragkedjan i min favoritjaktjacka gav upp, skrutt oxå! Visst jag har fler jackor men den här var bara bäst. Jag var i en affär och kikade på nya jackor och fick se "min" men i lite annat utförande. Finemang, kanske köpa ny? Kollade prislappen och höll på att sätta i halsen, om jag nu hade ätit nåt alltså! Min var inte billig då det begav sej men hallå?!

Brum iväg till nästa affär och inhandla dragkedja, här ska sättas i en ny :) Glad i hågen började jag med sprätten men det glada försvann snart.... Om det är nåt jag hatar så är det pillerilljobb, tålamodet är i sånna lägen obefintligt! Snacka om att föredra spett och spade framför en sprättare med skitsmå stygn som ska bort! Vissa kraftuttryck slank ur min mun och när jag insåg att tryckknapparna var ytterligare ett hinder var det nära att jackan åkte in i kaminen! Jag, som är så snäll och timid, trodde ni detta?

Nåväl, jackan fick överleva och när jag sansat mej och funderat lite åkte jag till samhället för att se om en sömmerska ville hjälpa mej. Hon var heller inte så förtjust i att göra jobbet, det förstår jag så väl, men skulle göra ett försök. Idag var jag och handlade och kikade in för att se hur det gått. Dragkedjan är på plats och min trotjänare till jacka ska ut på äventyr ihop med mej ytterligare x-antal år :) Tack du goa människa för det jobb du gjort och jag som var beredd på att betala vad som helst, eller kanske inte riktigt vad som helst, fick punga ut med 110 :- för kalaset! 110 svenska kronor, helt sanslöst billigt!

Har tagit nytt kort på ligan. Skänk en tanke till Cimas pappa Tino som inte finns med oss mer. 12 härliga år har han haft med sin familj. Denna hund som gett även mej så mycket och 3 generationer efter honom finns i mitt
hem. Hans dotter Cima, dotterdotter Libra och dotterdotterdotter Jenna. Såklart har även Bidde och Primo släktskap med Tino.


Månljus

Vilken morgon, vilken måne! Så himla vackert att man nästan blir religiös..... Det går knappt att åtege på bild men så här blev det.Idag var det ordentlig skare så man kunde gå ute på markerna :) Där såg vi 5 rådjur ståendes och kikade på oss, så farliga var vi :)
Jobbigt

Idag skulle vi gå på en härligt lång skogspromenad :) Det har ju vart töväder så vi ansåg att nu är det dax igen... Skaren var lagom hård men inte så den bar :( så den härliga utevistelse vi målat upp inför vårt inre fanns inte! Det var jobbigt, jättejobbigt och både hundarna och vi var duktigt trötta efter detta äventyr. Hoppas på mer töväder så snön försvinner än mer. På detta kort ser det ok ut men jag kan intyga att det var sparsamt med så lite snö.... Jag fick i alla fall tittat till min dummie som snyggt och prydligt hänger kvar. Varken snö eller blåst har lyckats få ner den...


Fint!

Idag har Birgitta och jag varit på inköpsresa! 2 lagerhyllor inhandlades och sattes ihop. Vi var riktigt nöjda med oss själva när det var klart och än mer nöjd när jag såg mitt dummieslager fyllas igen. Än är inte alla klara så fler ska in i hyllan om ett litet tag :)


YES!

Nu smälter snön :) det syns i kanalen! Hoppas nu att det inte blir alltför många bakslag med snö och kyla.Även i min hage börjar marken komma fram. Tänk, snart kan man köra ett ordentligt pass igen :)

 

Carl

Rätt ska vara rätt! Libra/Stenvalparna är en kull med mycket arbetslust och oerhört fin mentalitet. Fick idag kort på min Carl som bor i Japan. Dom har varit ute i snön och apporterat. Även om jag nu är innerligt trött på vintern så ser det så härligt ut :) Tänk så bra han har det!
Dennis

Dennis har varit ute och tränat lite apportering, gissa om matte och husse är stolta över sin goe kille :) Vad månde det bliva av dessa duktiga Libra/Teiturvalpar?Väl inne igen är det gott att ligga på golvet och bara ha det skönt :)


Gruppkort

Zamira måste ju oxå få vara med på ett gruppkort. Det är så himla praktiskt att ta det i dörröppningen, alla undrar om dom får gå ut och sitter tajt med varandra. Med små gester kan jag få nån lite längre fram eller bak så den biten går galant. Däremot är det lite svårare att få riktigt bra skärpa......men dörrn är kvar och hundarna är kvar så det kommer att bli många fler bilder tagna på detta sätt......ända tills jag är riktigt riktigt nöjd.

 


Praktikanten

Min praktikant och kompis, Birgitta, är här och hjälper till. Vi syr dummisar i mängd och donar med hundar :) Hon trimmar dom och börjar bli en fena på detta så idag var det Libras tur och senare går hon över även Cima, Primo och Bidde. Nu ska vinterpälsen bort!

Pannlampa är verkligen bra för att få ljus där man håller på....Så var det dax att ta kort på mor och döttrar men det blev lite för enkelt att gissa vem som är vem, eller???Zamira lever efter devisen att först vinner...... än så länge är hon klar med maten före dom andra!
Carl

I går blev det inget inlägg här! Det borde det vart för det var full fart från morgon till kväll..... här kommer kort som Tomoko trixat med :) Goe Carl!Molly

Även suddiga kort är välkomna :) Huvudsaken är att man ser vad Molly (kullsyster till Jenna) gör och hon är i full fart in med en tjädervinge till matte Christina. Bildrapporter gillar jag oavsett vad det gäller :)


Ståbilder

Nytrimmade sen igår så var det idag dax för att träna stå! Inte helt vant för dom men det blir bättre och bättre :)

Zamira


Jenna


Zamira

Jennas syster Zamira är hemma ett litet tag och som vanligt kan jag bara inte låta bli :) Måste ju testa lite..... Sitt stanna kvar funkade riktigt bra och apporteringen fanns inget att klaga på, så duktig :)Det är bara ett problem.....dom är så himla lika dessa 2. Kenneth tycker det är dax för märkning igen så han ser vem som är vem :)


Dennis

Från Biddebud till Dennisbus eller är det hussebus??? Härligt är det i alla fall :)


Biddebus

Bidde kan verkligen hoppa högt! En kul övning som resulterat i att fåglarnas talgbollar försvinner..... Jonas som är lång har hängt talgen så högt han kan i äppleträdet men Bidde är vältränad och lyckas ta dom ändå..... BusBidde:)


Mina Juveler!

Ok, Jonas har en juvel här oxå :) Jenna växer till sej och ser inte så liten ut längre, det går lite för fort tycker jag.


Erosbesök

Britt, Lisa och Eros har varit och hälsat på idag :) Vi började med en promenad med hundarna, det kom en bil och vi skulle ta oss till sidan av vägen. Britt lyckades ta det djupaste stället och sjönk till låren..... - Jaha, och det ska du ta kort på?! - Självklart :)

För er andra som känner för att titta hit är det bara att lyfta på luren så fixar vi det :)Efter fika var det dax för lite träning. Eros har hämtat....och lämnar av.Britt har lagt ut för linjetag och Cima + Libra väntar på sin tur.


Joe och Carl :)

Har fått så härliga kort på Joe och Carl från Japan :) Joe är hemma hos Carl och hälsar på och tänk, det är som här fast annorlunda! När Daisuke fixar mat står dom där förväntansfullt...

Oj, nu fick jag se att den hemvävda mattan mamma gjort ligger på golvet :)Man skulle kunna tro att dom är släkt, Joe och Carl!Vi avslutar med ett så varmt och härligt kort på Daisuke och Joe. Tack för alla fina bilder!


Isigt :(

Vägarna är verkligen glashala! Inget unikt för våra vägar för så ser det ut på många platser men dock inte mindre jobbigt för det :( Det blir inga långa promenader så man blir lätt lite rastlös..... vad passar då bättre än att plocka ner julgranen!

Har för dagen inga nya kort så det blir ett på Jenna från Nyår då hon snott Gemmas gossedjur :)


Nyårsafton

Vi for iväg till våra goda vänner för att vaka in det nya året. Efter mycket god mat var det dax att spela spel! Varken dom eller vi har tidigare varit mycket för spel men så visar det sej att dom har samma som vi har så det var bara att kavla upp ärmarna och spela :) Vilda gester heter det och man ska genom gester visa vilket ord man är ute efter..... Otroligt roligt :)Leo försöker sej på att visa rätt ord.... _ Nja, inte riktigt men nära....Fortsätt, fortsätt, du är väldigt nära försöker Kenneth visa.....Sen satt vi i soffan och bara pratade och hade det gott. Gemma passar på att njuta i Sussies knä.Jenna som fick följa med gjorde detsamma :) Jonas hade kompisar hemma och kunde hjälpa mej med resten av ligan. Tack så mycket!Det är i år 30 år sen Sussie och jag blev kompisar! 30 år....... svårt att fatta att det är så länge! Sussie är en fantastisk kompis, har alltid varit det. Likt ett gammalt par kan vi varandra utan och innan och ställer alltid upp för varandra, det är mycket värt att ha sån vänskap :) Kram på dej!Idag på fm. tog vi en promenad till Vänerns frysta strand. Vackert men blåsigt!


RSS 2.0