5 dagar

Bilderna blir väldigt snarlika så här i början, det händer inte så mycket med valparna. Dom äter och sover och börjar sen om igen :) Växer så det knakar men det syns ju inte på en bild :)


Ett till..

inlägg denna dag. Gjorde rent i bädden igen och redan så börjar valparna växa ur korgen. Ligger dom bara still så går det bra men rör dom på sej är det värre :)



Äntligen hemma igen, nybäddat och skönt mmmmmmm


4 dagar

Allt är så lugnt och fint i valplådan, Libra är en praktmamma som tar hand om dom små så väl :)


3 dagar

Ett morgonkort på en gosse. Kan det vara Shoddy, Indigo, Zibeline, Fiber, Monx, Gobelin eller Gute? Maria har tagit Merino, Berit Mossa, Minna Karda, Birgitta Tova så nu får Tommy, Inger, Matilda o Stanislav, och Margareta vara med i detta namnval.
Tiknamn, Filta,Ullis, Tvinna kommer någon på nåt mer så säj till :) Det är ingen panik med namn men alltid roligt att fundera runt.


Ett till :)

inlägg denna dag. Det skulle göras rent i valparnas låda och det sista Tomoko gjorde före hon lämnade oss var att hjälpa till. Kicki tar hand om henne denna natt och kör till flyget i morgon fm. Tack till Bittan och dej för hjälpen :) Det sista jag sa till Tomoko var - Det var värst 1a gången du åkte men när jag såg henne i backspegeln, vinkandes, gjorde det ont. Jag är helt säker på att vi ses igen och det känns gott, kram på dej min vän.



Det var inget smart med denna mjuka goa filt........ skönt för valpar och Libra, ja visst, men att ta kort!!!!! Bort med den och in med nästa, tror jag. Undrar vem av dom som blir Mossa, Tova eller Karda?? Av dom sista namnen kan man ana ett ulltema och nog kan man väl växtfärga i mossa?? Berit har redan börjat planera och snart ses vi :) I morrn sätter jag ut mer namn och om det är nåt som ni som väntar valp tycker passar eller något annat i detta tema så vill jag gärna veta.




2 dagar

Men vi börjar med gossekort från igår..



Så lite från denna morgon. Libra har varit ute och rastats, valparna ligger fint i en hög när vi kommer in...



MAMMA MAAAAT...



Skynda skynda, bråttom bråttom, lite av kalabalik..... PJUH, framme, snart!


Valpar 1 dag

Idag har valparna märkts och vägts igen :) Stadiga bitar som fixar allt själva, jag kan helt slappna av och bara njuta. Rosa på tikar och blått på hanar :) 



Libra njuter också...


VALPAR :)

4 hanar och 5 tikar! Nu tror jag inte att det blir fler och jag är mer än nöjd med dessa starka fina valpar :) Nu blir det bilder varje dag med hur allt fortskrider så till er som längtansfullt väntar på att få komma hit kan följa dom. Håll till godo :)



TACK David för korten :)

Nu så :)

Har det börjat. 1 tik på 450g och 1 hane på 490g så här långt, båda svarta. Upptaterar när jag hinner och SMS så fort jag kan :)

Snart..

men inte riktigt än! Valpningen fortskrider som den ska men det är inte riktigt dags än. Hoppas kunna skriva hur många det blev under denna dag :)

MMMmmmmm

för god mat, nu är man verkligen mätt och belåten :) Tidig eftermidag gjorde vi vår Midsommarstång, den blev riktigt fin.



Libra gick och strosade med oss men så var hon borta! Ett ögonblick senare var hon tillbaka med en läckerbit från katten Buster. Tur att hon nu inte har nån vidare matlust så det var lätt för mej att få den.

Man kan nu undra varför jag sitter vid datorn en afton som denna men Libras temp. har sjunkit till 36,8 så jag håller henne sällskap för att vi ska ha lugn och ro. Vem vet? Det kanske startar i natt med ett gäng härliga valpar eller så får jag vänta tills i morrn.


Glad Midsommar

önskar jag er all :) Här ska firas traditionellt med Midsommarstång, allt för Tomokos skull så hon får se hur det kan gå till. Blommorna är plockade så nu är det bara resten kvar....



Kenneth har dagen till ära hjälpt Minna med tårtan :)
Librarapport! Tempen går nu upp och ner så nu är det bara att vänta på att den stannar när den ligger lågt för då är det nära :)


Libra

Hon gillar verkligen att bli ompysslad och njuter mer än vanligt av att bli kelad med. Det är lite problematiskt att rulla över på rygg och att sedan hålla den ställningen men det är det skönaste så hon kämpar för att ligga så :)


Tjockis :)

Det får bli ett inlägg till idag. Tomoko tog så bra kort på Libra som är tjock och go nu :)


Water Lily

som min första flatt hette i stamtavlan men som kallades för Lizzie. Av min goda vän Sussie, tillika uppfödare av Lizzie, sen en herrans massa år fick jag en näckros till min damm som ett minne av min goa hund. Andungar åt dock upp den 1a hösten så jag fick en ny året därefter. Nu är den riktigt fin och mäktig med sina vackra blommor och jag kan tänka tillbaka på alla härliga hundår.
På Librafronten är allt lugnt, än så länge :)


Tomoko..

är nu här hos oss :) Som ett litet tack för hjälpen till Bittan och Bert så fick dom husmanskost när dom kom hit, då fick vi en stund att prata vidare vilket alltid är trevligt. 

Librarapport! Allt är lugnt och fint så vi får vänta på valpar några dagar till :)


Besök

kommer jag att få ikväll :) Tomoko kommer från Japan för att hälsa på och det ska bli så kul. Denna gång kommer hon att få fira en Svensk Midsommar med sill och potatis och allt vad som hör där till. Min kusin Bittan erbjöd sej att hämta Tomoko på Landvetter så behöver jag inte vara allt för länge från Libra. Stort Tack Bittan, det är guld värt för mej :)

Än ligger tempen stabilt på Libra, matlusten är inget vidare så allt är som det ska :)

Dan före....

dan före........valparedagen :) Libra är nu inte alls matsugen, men är det något gott från bordet så tar hon det gärna men foder smakar inte. Allt är lugnt och fint och det rullar på som det ska, nu är det nära! Jättenära :)


Söndag!

Denna dag regnar det, igen! När Kenneth kom ner tittade han ut och sa - Du får som du vill! Med tanke på Libra så har jag sagt att det gör absolut inget med svalt väder och regn :) Libra mår förträffligt av lite kyligare luft och då är det helt ok med mej. Sen kan det få komma värme och uppehåll....

Samtidigt kan jag inte förneka att det är tråkigt med regn men man får ju gjort annat. Som att fylla frysen med bröd :)


Besök

Sista besöket före, tja, vid det här laget vet ni vad jag menar :) Dennis, Fredrik och Lollo tittade hit. Han, Dennis alltså, ska snart på utställning och då ville jag gärna hjälpa till med att sätta saxen i pälsen. Vi tog en tur till skogen....... lite träning och en promenad.....



Så skulle jag ta ett kort på Primo, Jenna och Dennis! Vill nog inte påstå att någon av dom ser speciellt begåvad ut :) Roligt hade dom det i alla fall, bus och lek, just som det ska vara.


1 vecka...

kvar tills vi vet hur det blir med Libras valpar. Hon tar allt med ro, vilar mycket, äter ofta och måste då också rastas ofta. Allt rullar på som det ska :)




GRATTIS

till Libra/Teiturbarna som idag fyller 1 år :) Snart är ni inga "pluttisar" längre utan får benämnas som stora :) Ha en riktigt bra födelsedag och ett varmt GRATTIS från mej.

Kortet togs i går på träningen och det är Molly, Charlie, Jenna och Zamira


Den sista..

onsdagsträningen före Libras valpar. Ett gott gäng mötte upp och idag hade vi återigen vilt :) När dom "stora" var genomtränade blev det fika och en genomgång av vad vi gjort...



Här kommer lite goa bilder....


Håll i hatten

här går det undan :) Libra har fått mellanmål och strax efter det började klinerven att göra sej påmind.... Korten är egentligen inget bra men hur lätt kan det vara att ta kort på en hund som är i tokrörelse :) Undrar om valparna blev yra i huvudet???


Skogen

Denna morgon togs en promenad till skogen där Birgitta mötte upp. Libra får såklart stanna hemma men Primo och Jenna får träna linjetag, dirigeringar och tecken. Här får dom vackert sitta och vänta medans Birgitta kör Vickan.



I brist på annat så lägger sej även Jenna och har då frambenen just så som Lizzie alltid låg. Lizzie var min första flatt och efter henne är det först nu som jag ser detta igen :) Tänk att man kommer ihåg sådant efter nästan 30 år :)



Så var det Jennas tur. Sitt, stanna! och jag går för att lägga ut....



Duuuuuuktig....


2 v. kvar

Nu är det snart Midsommar, bara 2 veckor kvar. Man känner lätt pluttisarna som rör sej i magen :) Libra äter nu flera gånger om dagen och rastningen blir betydligt oftare än tidigare. Hon vilar mycket och samlar krafter inför valpningen så det blir bara korta promenader för henne. Allt rullar på som det ska vilket känns skönt så här långt :)


Regnet..

det bara öser ner! Tråkigt och trist så det får bli en pysslardag med städning och allt vad som där hör till. Den som är nöjd över att det är svalare är Libra :) Nä, nu ska jag nog ta kaffe.....

:)

Kanske kanske att jag får besök igen av min goda vän Tomoko. Jag håller alla tummar jag har för att det blir så och då ska vi fika :)


Onsdagsträning

Detta var den näst sista onsdagsträningen före Libras valpar ska komma. Cristina och Molly tittade hit, fart och fläkt i arbete och vila när man inte skulle göra något. Passade på att ta ett snyggkort också...



Lotten och Charlie + Lord  här, dock endast kort på Lilleman...



Primo...



och Lydia...



Det är verkligen roligt att få följa min hundar och se hur fint dom utvecklas, dom går från klarhet till klarhet :) Inga kort på Jenna och Vickan denna dag men det blir fler gånger, var så säker :)

Ungar

En sädesärlsunge har kommit ut från sitt bo och titta förundrat på världen utanför.



Libras små växer så det knakar :) Hon är bred både "bak och fram" nu...


Carl

Har fått nya härliga bilder på Carl från Tomoko. Daisuke skickar ut Carl för att hitta dummisen....



Snabbt snyggt och prydligt kommer han in igen :)



Det är så härligt att dom fortsätter det dom lärt här hos mej. Tänk om dom bodde här i Sverige, då skulle dom också kunna titta hit för att tjuvträna :)


Klart :)

2 veckor tog det och intensivt var det men nu är det färdigt och så nöjda vi är :) Här kommer före/efterkort..



Vi fick av gamla goda vänner en flaska vin som vi sparat för att avnjuta vid ett speciellt tillfälle och vi tyckte att denna dag var rätt för detta ändamål. Huset är klart, god köttbit på grillen med dito tillbehör :) Vinet var verkligen ett höjdarvin och förhöjde måltidens njutning :) Vi kan bara säja - Tack!


3 veckor...

kvar :) Hoppas att det inte blir för varmt väder. Libra är lite flåsig redan nu och magen kommer att bli större och större, då kan det få vara svalt ute.


Promenad

Vilken morgon, så himla fint :) Kortet blev riktigt stämningsfullt med solen sipprandes mellan träden och hundarna njuter lika mycket som jag.


Målning

Det går i ett rasande tempo så snart är det dags för före/efterkort.


Libra..

älskar att klia ryggen, hon sprattlar med benen i luften och kränger ryggen fram och tillbaks :) Det är helt omöjligt att få skärpa i rörelsen för här går det undan. Magen växer och hon mår alldeles utmärkt. Nästa vecka ska jag nog kunna känna när dom små rör sej därinne :)


RSS 2.0