Allihopa!

Men vi börjar med Jenna, denna donna som bara älskar husses sockar! Snor dom i tvättstugan och lyckas hon få tag på 3 att bära i munnen så är lyckan total :) Hon tuggar inte sönder dom utan går bara stolt och visar upp sitt byte för alla som vill se på. 1 på 10 så är det mina sockar hon tar, dom är väl inte lika "goda"......

Den nya favoriten är husses gympadojja........ som hon stolt visar upp för en icke lika impad Primo!Så skulle jag sätta mej i min hörna för att blogga. Jenna i soffan med sin trofe och 3 som vill vara närmast :) Nu ligger dom runt om mej så jag får väl vackert sitta kvar här för som sagt, det är en liten hörna jag sitter i......
Hustvätt

Jonas och Bidde kom hem igår, dels för att hjälpa till med hustvätten....... eller??

En tvättar....och en njuter av solen......Eller så jobbar man ihop :) Allteftersom huset blir tvättat tar jag och går över fönstren, nu kan man ju se ut :) Tack för hjälpen Jonas, i morrn blir det att meka med din bil så den är vårklar också.


Onsdagsträning

Idag tittade Kicki hit för att vara med och träna :) Här kommer några goa kort från förmiddagen.

Vickan kommer med en kanindummies.Jenna har också fått tag på en tung rackare.


Tur......

att man har vädret att skriva om! Idag har jag ingen inspiration, det duggar ute, blåser och är allmänt trist. När inte ens promenaden gör att man blir på gott humör då är det inte bra. Vad bra är, detta händer sällan och det kommer att gå lång tid tills jag har tråkigt igen :)

Svanarna flyger över och man tittar och förundras över hur dom orkar, men dom måste ju! Alltså, det är bara att ta tag i dagen för jag har egentligen inget att välja på heller.....


Vår!?

Ja, våren kom av sej lite..... Riktigt tråkigt med snö igår men det ska ju vara 3 bakslag före våren kommer på riktigt och detta var nr. 2 så snart blir det värme som håller i sej. Grannen har plockat fram lite leksaker till ungarna och nog ser det lite trist ut med snön runt omkring.....Men där solen kommer åt har faktiskt isen försvunnit på den lilla dammen. Primo tyckte det var toppen med ett premiärbad.......ända tills Jenna fick fullständigt glädjefnatt och for runt som bara den i vattnet :)


Kennelträning

Vilken dag :) Solen skiner och humöret är på topp! Väntar i skogen på att dom första ska dyka upp för dagens träning och snart var alla från Libras senaste kull samlade. Även hos dessa juveler har det hänt saker efter vintern :) Härligt att se så glada ägare när deras hundar jobbar och ligger i.

Här kommer lite blandade bilder från dagen....


Här är förmiddagsgänget samlat....När vi var klara var det dax för dom äldre som slutit upp att få sitt och dom små fick vackert titta på. Då glömde jag av kameran så det blev inga kort på det...... Stort Tack för idag, ses snart igen :)
Jag glömde att säja att mitt i träningen ringde Tomoko :) hon visste via mail att vi hade träff och ville säja - Hej till alla :)
Ursäkta alla mina svenska vänner men att hon, Tomoko, ringer från Japan! Då vill man verkligen vara med :) Big hug to you my friend :) 

Cima mm.

Jag berättade tidigare i veckan att jag "dammade av" Primo, idag var det Cimas tur! Hon tyckte det var så himla roligt, knallade titt som tätt! Hon skulle banne mej passa på nu när det äntligen var hennes tur :) Det är glädjen med en äldre hund, man bryr sej inte lika mycket! Är hon lycklig, är jag lycklig.
Vi tog en tur med alla hundarna och Birgitta tog ett kort på detta. Dom hittar en hel del godsaker att gnaga på....... kan inte påstå att jag är lika lycklig då....... men väljer oftast att blunda....

 

Jonas har tagit ett så fint kort på Bidde när han står på en sten, kanske att det kommer ut på hans blogg?? Nåväl, jag skulle ju inte vara sämre utan Jenna fick oxå hoppa upp på en sten :) Vad man grejar och ordnar med dessa 4-fota vänner! Men, temat var ju mer år glädjehållet idag och för mej är det glädje även att se sin hund sitta fint på en sten. Så, i stort som smått, finns det alltid nåt man blir varm och go i hjärtat av :)

 


En underbar historia

Tabergs förtrollade skog.

 

Någonstans i utkanten av Smålands Taberg steg denna morgon en husse, en matte och en voff upp ur sina sängar och kisade mot solens första värmande strålar. Matte i familjen skulle till skolan och husse, som är sjuk och hemma från jobbet, skulle ta hand om dagens första promenad med hunden i ett försök att friskna till. Matte kramade om sin voff och sin husse, sa adjö och åkte till skolan.

 

Väl ensamma hemma tog husse kopplet och spatserade i sakta mak med voffen ner till Tabergs förtrollade skog. De stannade en stund, husse klappade om voffen och förklarade:

 

–                                        En gång ska allt det här bli ditt, en gång ska du bli kung.

–                                        Allt det här? svarade voffen. Ska alla träd, all mossa, alla grenar och stenar verkligen bli mina?

–                                        Ja, svarade husse. När du vuxit upp och blivit en stor hund så ska hela Tabergs förtrollade skog bli ditt kungarike. Och alla träd, all mossa, alla grenar och stenar och alla djur ska följa dig troget.

 

Voffen tittade sig omkring och viftade på svansen. Inte kunde väl allt det här bli hans? Voffen tog några pigga språng över mossa och stubbe och ropade:

 

–                                        Men husse, hur vet jag när jag blivit stor?

–                                        Det kommer du att förstå när det är dags, svarade husse.

 

Och där gick de på stigen, husse och voff. Letade pinnar och hade det trevligt tillsammans. Ja, faktiskt var det så pass roligt att husse glömde bort hur förkyld han var.

 

Längst ner i en glänta där stigen delar sig, ställde sig husse och spanade ut mot en öppning bland träden. Inte skulle han väl våga, är voffen verkligen redo? Han tittade bort mot sin hund som var i full färd med att undersöka en stubbe, och tvekade en sekund. Men i Tabergs djupa skog susade denna morgon en förändringens vind mellan träden. Husse tog ett djupt andetag och kallade till sig sin hund. Han tog fram en apporteringsdummie ur fickan och visade upp den för voffen.

 

Och där i skogsgläntan under Tabergs underbaraste morgonsol till tonerna av vacker fågelsång kastades dummien iväg med sådan kraft att husse själv inte hade en aning om vart den tog vägen. Voffens blick mötte husses och de två delade samma tanke.

 

–                                        Sök!

 

Voffens känsliga nos hade redan fått upp vittring och han satte av i hög fart över stock och sten. Husse stod kvar på samma plats och bevakade sökarbetet. Till sin stora glädje såg han hur voffen bakom en stor stubbe vände i steget och kom tillbaka i fullt språng med dummien mellan tänderna. Vid avlämningen var känslan mellan husse och hund enbart ren och oförfalskad eufori. Husse tittade milt in i ögonen på sin voff  och kände att det var lika bra att göra om det hela. Sagt och gjort, återigen flög en dummie genom den förtrollade skogen och efter kom en lycklig voff.

 

På promenaden hem genom skogen kände nog både husse och hund att alla träd,  all mossa, alla grenar och stenar och alla djur iakttog dem lite extra noga. Kanske såg de för första gången med försiktiga ögon på sin nya konung?

 

Snipp, snapp, snut så var sagan slut!

Tack för denna underbara historia :) Vi ses på lördag


Samson

Marianne och Samson har varit på besök, först tog vi en promenad så han fick sträcka på benen efter resan. Jenna och han busar runt...Puss på mamma Libra.....Så var det dax att se vad Samson tyckte om apportering efter vinteruppehållet! Vintervilan har gjort gott även för honom :) Vilken arbetslust och glädje han visade, så roligt att se. Det ska bli spännande att se hur denna kull utvecklas detta år, det bådar gott :)
Så var det dax att fika i den nystädade jaktstugan. Man kan tro att vi gillar fika.......och det gör vi verkligen :)Samson fick även en genomkörare av saxen så nu är vinterpälsen ett minne blott. Dock inget kort på detta.......
Jag tackar för titten och känner att resan hem för er går väldigt lätt :)

Vår :)

Nu känns det verkligen att våren är på gång, vinden är riktigt ljum och skön. Vattenpölarna blir fler och fler i skogen till hundarnas glädje.Redan i lördags var myrorna framme men då hade jag ingen kamera med,  men idag blev det kort på dom ihärdiga.Så var det dax att "damma av" Primo, han trodde knappt att det var sant! Äntligen en ordentlig genomkörare.
En solglänta och kaffe, då är det svårt att slita sej. Man vill bara sitta kvar för att njuta :)


Klart :)

Nu är alla dummisar klara! Det blev fler i år än vad jag brukar göra och det tack vare att Birgitta hjälpt till :) Snyggt och prydligt ligger dom i hyllan.


Kurs

Idag var det kursstart för Jenna och det är grundlydnad hon ska gå. På vägen dit var det massor med svanar och gäss på en åker. Mäktigt att se så många på en gång.Så var vi framme och Jenna var alldeles förundrad över att hundar kan se ut på så många sätt. Det var lite svårt för henne att fokusera på sina uppgifter men nyhetens behag kommer att gå över. Roligt i alla fall att vara igång igen och att göra något enbart med henne :)Varierat :)

Idag fick Kenneth följa med Stefan upp i luften. Stefan får flyga enmotorigt, 2 sitsigt plan och denna vackra dag blev det en tur över vårt hem.Själv var jag i skogen med Monica, L-Å och Mollie för att träna men vi gjorde ett avbrott när dom kom och flög över. Jag vinkade som en tok :) och när dom fick syn på mej vinkade dom tillbaks med planet. Ganska märkligt att tänka sej att lillgrabben kan sånt......Det blir en uppdatering till på denna dag! L-Å ska skicka kort till mej senare så jag får med mer om dagens händelser av vår träning :) Han fick ett så härligt kort på planet uppe i skyn...Mollie har verkligen vilat sej i form i vinter! Idag var det en helt annan hund än det jag sett tidigare :) Jag vet inte om det var jag eller Monica som njöt mest...... Jag coachade och hon fullföljde med sin kompis och så bra det blev! Nu har Mollie mognat och tar verkligen åt sej vad som blir bra eller inte :) 

Jag kan känna att detta året blir riktigt spännande vad det gäller Libra/Sten valparna. 

Alla som vill ha hjälp ska veta att jag finns här...... men det vet ni ju :)

Lite goa kort på Mollie....

Tack L-Å för hjälpen med pappren, för mej är det GULD värt. Alltså....... stamtavlor på alla fäder har han fixat åt mej :) Det är mysigt att se tillbaka, hur har jag tänkt, hur blev det, vad vill jag förstärka - minska? Med mina generationer tillbaka så måste jag vara kritisk och se framåt, jag har ett tänk om vad jag vill. Man gör så gott man kan och vill föra rasen framåt. Det blir inte alltid som man tänkt och då får man tänka till än mer..... Flatten blir mej alltid trogen :)  

NEJ!

Vitt och fint kanske någon tycker men inte jag :( Hoppas att det fort försvinner och vi får vår efterlängtade vår.

Stefan och Mirre kom hem på morgonen, Stefan ska hjälpa Kenneth med veden så den blir klar. Mirre hängde med på promenaden.....

CimaSnövy......När vi kom tillbaks var klyvningen i full gång....Här kommer en vedklamp neddimpande.....Jag valde verkligen rätt rubrik idag :( Har köpt galontyg som jag skulle klippa till för att göra nya dynor till mina stolar. Samtidigt som det inhandlades, igår, fick en ny duk till köksbordet följa med hem...... Galonen lades på bordet och inte skulle väl jag behöva ta bort duken?! Det kommer att gå så bra...... ända tills......saxen hittade duken.....


Suddigt, igen!

Jag är smått avundsjuk på dom som har fina kameror, skarpa bilder, skarpa färger och dom kan knäppa i raketfart! Själv får jag vackert vänta tills min är klar och kan ta ett nytt kort. Nog var jag himla nöjd med den när den var ny....... klar förbättrning från den gamla men......... så kommer kompisar och bara fyrar av en massa bilder på en gång. Nästa gång vill jag oxå ha en sån :)

Men kommer det att bli bättre och lättare? Kanske, hoppas det! Så länge får jag utnyttja mina vänner :)

Vi gick i hagen och Jenna kommer mäkta stolt med ett ben i munnen. Kolla vad jag hittat! Fint va´? Hon lyckas ha det med på nästan hela promenaden. Busar med det och har så roligt ända tills nåt annat kul dyker upp och benet är glömt.....

Här kommer ett suddigt kort......Finbesök!

Ja, det kan man väl kalla det? Här kallas alla harar för Harry! Detta från barnvisan om Harry hare som har en fluga på sin näsa.... Fick se honom, säkert en han?!; komma på min lilla väg så det var bara att ta fram kameran...Han tar sej ner på gräsmattan och i godan ro kollar han läget...Han varslar mej i fönstret och vägrar vara med på fler kort.... Visst är det typiskt att dom kommer in i trädgården när jakttiden är över??I morse när jag hämtade tidningen ville Primo bära den, ok tänkte jag. Du kan hjälpa till lite.... måste varit mosig i huvudet när jag gav honom den! Jenna fick syn på detta och snöt tidningen från honom direkt! Han och jag bara stog och tittade efter en överlycklig Jenna som gjorde ett ärevarv i full fart runt huset med tidning i mun.... Vad tänkte jag på?? Jag vill ju faktiskt läsa den till kaffet, hur hel kommer den att vara när jag får den för bakom huset hade jag 0 koll på vad som hände.....

Jenna kommer med bredsladd runt knuten, hel tidning i mun och morgonen är räddad :)

Härligt!

Lite kyligt på morgen men äntligen kunde jag ta min promenad utan tjock tröja under jackan :) Solen sprider verkligen lite värme nu så man blir alldeles go i kroppen. Det är nästan så man tror att hundarna oxå uppskattar detta för det är hopp och lek mest hela tiden.Primo visar Jenna att man kan krossa ytan av den tunna isen på vattenpölen, sen dricker man det goda kalla vattnet.


Lite besviken!

Det är väldigt disigt ute denna morgon, lite trist väder men ut ska man så...... Jag gick på markerna där det är avverkat, tänkte leta reda på min fina lilla skogsbäck. Där stannar jag alltid till för ett ögonblicks eftertanke. Ett härligt, mysigt skogsparti där vattnet porlar och man blir alldeles lugn och fin av att ha stått där en stund.

Till slut kom jag fram efter att ha letat bland grenar, stubbar och mindre träd som ligger huller om buller. Jag blev stående en stund nu oxå men inte var det nåt roligt att se. Min fina lilla bäck....... hoppas naturen snart repar sej så det åter blir ett smultronställe men just nu känner jag mej enbart besviken!För att lätta upp stämningen tog jag ett kort på snödropparna som sakta men säkert kommer upp. Ett säkert vårtecken.


 

Molly

Idag åkte vi för att hälsa på Molly i Mariestad. Christina och Tommy köpte Kompis från mej sent 80tal så det är roligt att dom nu kan ha en avkomma från honom även om det är några generationer bort. Nu håller vi tummarna för att Molly får ett halvsyskon framöver att busa med :)

Vi for ut till skogen för ett träningspass. Molly jobbar på så fint men dagen till ära ville hon nog hellre busa med familjen :) Så vi la inte så mycket krut på apporteringen men det vi gjorde gjordes bra. Här är Molly på väg för att hämta en markering. Bra fart, bra in- och avlämning :)Libra och Jenna fick följa med idag, här ihop med Molly.Stort tack för idag, vi ses snart igen :)

Orolig

Hörde på nyheterna i morse om jordbävningen i Japan. Jag blev orolig för Tomoko och Daisuke, hur såg det ut hos dom? Jag skickade mail och fick snabbt svar, hos dom var allt ok. Så skönt att höra men tänker på alla som det drabbat. Det är lite märkligt hur vi lever nu! Här skiner solen, allt är lugnt och fint sen händer det katastrofer nån annan stans och vi får reda på det direkt. Såklart reagerar man extra mycket när man har goda vänner i området och det enda man kan göra är att hålla tummarna för att det går så bra det bara kan. Tur man har mailen så man är uppdaterad hela tiden.

Skogen...

Måste börja med ett härligt kort på Charlie. Lucky var med på träningen igår och Charlie ville väldigt gärna lära känna henne mer. Här har han intagit lekställning :)Idag tog vi en tur till en annan del av skogen. Här har jag inte vart sen Jonas och jag pulsade runt i massor med snö i december. Det har tagit rejält på snön och smältvatten har runnit ner från en kulle och bildat en "isbana".Nu kunde jag lättare se var mina stigar var. Naturen är helt förändrad efter vinterns avverkning så det blir till att lära på nytt. Som vanligt blir man stående och funderar på hur man kan lägga upp träningar framöver. Hm, dirigering där, sök upp där, hmmmm eller ska jag göra så eller........ Planerandet före en träning är minst lika roligt som att genomföra den och om det sen funkar som man tänkt! Ja, då är man mycket nöjd :)

 

Usch!

Fick bild på hur det ser ut i naturen från Monica, stackars dom tänkte jag, att fortfarande ha så mycket snö! Även om dom säjer att sola alltid skiner i Karlstad så kan dom väl få slippa detta nu. Vi var ute och tränade i skogen under fm. och efter en stund började det regna och lite snö kom :( Så vi packade ihop och åkte hem! Vi vill nog alla ha härlig vårvärme så vi kan njuta av skogen med dummisar och fikakorg.


Sista dagen.

Så är snart Tomokos visit över, tänk så fort dessa dagar gått! Vi tog ytterligare en härlig promenad i det soliga vädret och nu gjorde Birgitta med  hundar oss sällskap :)Vi ska snart iväg för att göra lite mer ärenden så jag tänkte passa på att göra ett litet inlägg om början av denna dag för att fortsätta ikväll när jag ensam kommit hem igen. Tomoko och jag känner varandra så väl nu att vi nästan vet vad den andre tänker. Hon vet att hon kan fråga vad som helst och framför allt är det många frågor om hundar :)

Deras tanke är att starta en liten uppfödning i Japan och vill göra det så rätt som möjligt. Dom har från dag 1 vetat allt om mina hundar vilket är helt naturligt för mej så jag sitter lite som spindeln i nätet och bollar tankar fram och tillbaka med henne. Det är inte bara hos mina hundar jag uppskattar tillit utan även hos andra och att kunna ge det själv.

Birgitta tog ett kort på Tomoko och mej :)Under em for vi till vår favoritaffär Snäjk :) Tomoko fick handlat lite och mina hundar fick nya leksaker som dom nu mojsar med. Denna gång köpte jag grejer i hårdplast för dom mjuka djuren, noshörningen och elefanten, drar Primo och Jenna sönder när dom leker. Kul tycker dom men jag delar föga deras uppfattning..... Vi tog en tripp till Kicki och kollade hundarna där. Kicki ska köra Tomoko till Landvetter tidigt i morgon bitti så hon sover över hos henne i natt. Tråkigt att "bli av med" Tomoko men stort Tack till Kicki för denna lösning :)

Nu får man vänja sej vid att bara prata Svenska igen, men det ska säkert gå fint. Hoppas nu att flygresan går fint och när hon är hemma igen så har vi alltid mailen till hands :) Sköt om dej min vän så kanske vi ses snart igen.

Kicki och Tomoko

Sent omsider....

och då menar jag dagens uppdatering! Minna for iväg samtidigt som Tomoko och jag skulle åka för att hälsa på Annelie. Men före det.... Tomoko ville gärna göra ett besök på kyrkogården för att titta till min mor och far vilket jag tyckte var en bra ide´. Vintern har varit lång så jag har inte varit där så ofta men nu tog vi och tände ett ljus för dom vilket kändes väldigt fint att göra ihop med min vän.Väl framme hos Annelie fikade vi, pratade massor om hund och uppfödning mm mm mm. Varmt tack för kaffet. Ha det gott tills vi ses igen :)Efter en lång men mycket bra dag, igen, så är klockan mycket och det är dax för att gå och sova. I morgon är det nya äventyr som väntar när man slår upp dom blå igen :)

 Slappardag

I går var det full fart, hela familjen samlad för att umgås med Tomoko :) Mattias och Zelda tittade hit en sväng och morsade.Kvällen blev sen. Man vill ju passa på att vara tillsammans så mycket man kan när tillfälle ges. Så idag tar vi det lugnt. Solen skiner så det blev en härlig promenad. Vi passade på att ta kort på hundarna och det är inte helt lätt men blev rätt ok. Jonas och Maria tar med sej Bidde idag så var dom bara 4.....


Nu så :)

I går kom Tomoko och det var så kul att se henne igen. Hon hade med sej plommonlikör och Daisuke hade valt ut Sake, hur det nu stavas, till Kenneth. Tack för det :)
Många har Cima som favorit, så även Tomoko. Cima tar tacksamt emot allt mys hon får.Jonas och Maria kom, det var dagens höjdpunkt för Bidde som nu fick rå om sin husse.Minna hade Jenna i sitt knä och när hon släppte ner henne kom Libra och sa att hon oxå ville sitta i knät. Så det var bara att ta upp henne :)Vi satt länge och pratade så kvällen blev sen. Nu är det tidig morgon och jag sitter här och väntar på att familjen ska vakna. Det kommer nog att ta en liten stund till om jag känner dom rätt :)

Tomoko var snart vaken och gjorde mej sällskap i köket. Vi passade på att baka kaka :)Efter en god och stärkande frukost gav vi oss ut i det vackra vädret på promenad. Hundarna tyckte det var lite konstig med alla människor och jag tyckte det var helt ok :) Vi tog varsin hund så idag behövde jag bara hålla koll på 1 :)


I väntans tider men...

i morgonkväll är väntan slut :) Då kommer hon, min Japanska vän och oj vad härligt det ska bli att se henne igen. Denna gång blir det inte så många besök hos vänner och bekanta men några ska hinnas med. Hon längtar till naturen så det kommer att bli en och annan promenad. Hon har lite svårt att hänga med i promenadtakten så vi brukar vänskapligt gnabbas om det :) Men vad gör det om det tar längre tid?? Vi pratar hela tiden om allt som hänt och ska hända, så himla kul :)

Nä, nu får jag fortsätta städa så det är rent och snyggt inför helgen då resten av familjen kommer. Kör försiktigt alla så ses vi snart. Mmmmm, man kan vara rik på många sätt........ :)

Onsdagsträning

Denna onsdag var det inte lika kallt och det känns bra. På vägen hem sken solen och isen på min väg börjar så sakta att luckras upp. Tänk den dan det är barmark igen......

Här ett kort på gänget..


Åsså lilltjejen Lucky, golden. Pigg och vaken, missade inte mycket av allt som hände :)

En bra da´

Eller rättare sagt, det blir en bra kväll :) Kenneth kommer hem igen, han studsar och far omkring i världen i Herculesplanet. Resan hem ser ut så här, Thailand, Indien, Oman, Jordanien och sen Sverige. Det är alltid skönt att få se honom igen och veta att allt gått bra.

Jag vet att det blir mååånga timmar i planet hem så jag hoppas att han inte gör som Dennis, somnar i maten :)

 

RSS 2.0