Carl

är på utflykt med Tomoko och Daisuke :) Han springer så det står härliga till. Tänk att ha den vyn av Fudji medans man fikar, måste vara hur häftigt som helst. Tack för alla fina kort :)


Lite blandat

Blå Bergsvallmo var pappas favoritblomma och man kan verkligen förstå det när man ser den. Riktigt vacker.Jenna tycker att Buster gott kan leka med henne lite men med ålderns rätt vill han avstå och bara ta det lugnt.


Kennelträning

Lite goa bilder från dagens träning :)Inser att jag inte fick med alla på bild men vad gör det när det blev så lyckat med era goa hundar :)

4 veckor....

kvar tills valparna kommer :)


Bus

Primo och Jenna leker i vanlig ordning :) Libra tycker att det kan dom väl göra bara hon slipper deltaga, bra tänkt tycker jag :)


Målning

Det går framåt :) Här kan du se, min käre make långt borta, och alla ni andra hur det kommer att bli.

Före..


Efter...

3 generationer

ute på träning idag :) Så har det varit tidigare också men jag har inte tänkt på det....... Lydia, Primo och pluttisarna Charlie och Jenna är det som gäller denna dag.

Lydia har fart och fläkt :)Jag fick ingen "jobbabild" på Mr P men han sitter fint och tittar på....Och inte fick han följa med när söket las ut men kika lite måste man ju :)Charlie är duktig på passivitet......och att jobba.Jenna, ja........ hon bara är :)Libra har träningsuppehåll men får vara med när vi fikar. Inte helt ok enligt henne men hon ser ut att ha det gott ändå :)


 

Målning

Så kom det ordentligt med regn så målarna fick ge sej för idag. Bilden kanske inte ger hel rättvisa åt färgen men nu försvinner den rosa looken för denna färg. Lilla brygghuset kommer att bli klart först och jag måste säja att jag är nöjd med mitt val :) 

Jenna ville igår låna en borste för att hjälpa till men se det fick hon inte. Hoppas jag klarar mej från färgfläckar på hundarna...... eller så sparar jag lite färg för att märka dom kommande valparna :)


Morgondopp!

Ett uppskattat avbrott under promenaden är det sedvanliga morgondoppet :) Libra börjar sakta men säkert bli lite rundare om magen. Nu är det snart bara halva tiden kvar, tänk att man kan längta till Midsommar så :)Så träffade vi på denna varelse igen men denna gång var den mer vit än brun. Dom är lätta att se för dom har inte så bråttom :)


Full fart..

inför morgondagen. Då kommer det målare som ska ge huset en ny färg :) Även om man inte ska göra det själv så är det en hel del förberedelser. Te.x som att ta bort stuprör och hängrännor. Att det ska vara nödvändigt att ha sådana överallt??? Det kommer bilder vad det lider om hur det ska bli :)


Tjuvträning :)

Idag har Cristina och Molly varit för att hälsa på...... och träna :)

Vilttest..

Gottegris :)

Libra är verkligen mycket för att äta just nu. Under promenaden trodde hon att godis skulle utdelas hela tiden så hon gick vid min sida och slängde en blick på mej hela tiden. Nu kanske jag får en godis, sa du inte godis??, du har ju godis i fickan, ge mej NU!

Så mat, godis och kattskit i mängd skulle hon vilja ha om hon fick välja sjäv. Dock inte nödvändigtvis i den ordning jag skrev.......


Valpar :)

Jodå, nog finns det valpar i Libras mage :) Nu håller vi tummarna för att det går fortsatt bra så ett härligt gäng ser dagens ljus till Midsommar. Undrar om det blir några bruna valpar.......

Här ett kort från förra kullen :)

Viltspår

Idag har Jenna gått anlagsspåret för Inger Skoglund och det gick finemang :) I omdömet fick hon bl.a, Har ett helt perfekt tempo för rasen! Nu får vi öka svårigheten rejält så vi kan starta på öppenspåren.....

Lydias dotter Vickan fixade det också lätt som en plätt :)

 

Kurs

Här kommer ett härligt kort på Wachteln Jacko som är med på min kurs som går genom Lidköpings jaktv.krets.


Upptaget!

Nu är nötdjuren i min hage så nu är det uppehåll för träning där. Kanske att dom skulle tycka det vore roligt med besök men jag tror jag passar :)


Heldag i skogen :)

Började med kurs för flattklubben. Härliga flattar med härliga förare. Ett, för mej, lättjobbat gäng som för sina hundar så fint. Nästa vecka får jag allt lov att ta lite kort och lägga ut.

Efter det kom Lollo och Fredrik med Dennis för att "tjuvträna" :) Han fick testa lite vilt och när man ser hur husse och matte bara växer när han lyckas, DÅ är deras glädje verkligen min. Kan tänka mej att resan hem går finfint.


6 v.

Nu är det bara 6 veckor kvar...... Libra ska ultraljudas på onsdag så jag vet om hon är dräktig eller inte. Alltid lika spännande om man ska få se fosterblåsor eller inte.


Snäcka

Under promenaden fick jag syn på en skogssnigel, eller heter det snäcka? Stor var den i alla fall. Det är sällan man ser dom så det skulle tas kort. Jenna som aldrig missar nåt blev genast nyfiken och kom för att se vad det var......


Onsdagsträning

Vi började med dummies på vattnet, markering och avlämning. Gick så himla bra :)
Charlie får jobba lite i vass..
Jenna får en svår, jag lyckas få över den på en ö där den hamnar bakom en sten. Inga problem.Efter fikat var det dags för vilt. Vi la upp det som ett prov med dess delar och det gick ju bra! Vill inte skryta allt för mycket......

Charliebilder...VickanJenna


Vackert

Nu blommar körsbärsträden för fullt och mängder av solitärbin far runt bland alla blommor och gör vad dom kan för att det ska bli en fin skörd i höst. Min alldeles egen Sakura, hoppas det blev rätt :)Libra tar allt med ro och ruvar på sin hemlighet, är hon dräktig eller....... Nästa vecka vet vi.


Kennelträff

Så har vi haft årets stora kennelträff på Läckö Strand. Vilken helg vi haft :) Jag har njutit varenda minut. På fredagskvällen hade nästan alla kommit, vilken uppslutning! Jag är stolt och glad över mina familjemedlemar som ställer upp och visar glada fäder vilka bra avkommor det blivit. Roligt var också att blivande valpköpare kom för att titta :) 

Ett stort engagemang från Teitur och blivande pappa Figo som kom för att se alla hundar. Marie och Kurre hjälpte Anette och Håkan + mej så allt flöt på med övningar för alla hundar. Anette och Håkan följer nu sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn :)

På lördagen startade vi med lydnad och störningar för alla. Ju äldre hund desto svårare och nog kunde vi vara riktigt "elaka" men det gick över förväntan.

Här kommer lite bilder från det.....Vi skulle testa vatten....... Anette sa med myndig stämma att funkar det inte så är det bara att hoppa i! Senia var lite osäker så Eva gick i det kalla vattnet och som Senia simmade sen :) Eva ska verkligen ha ett hederspris som gick i det kalla vattnet ända till midjan :) Bra jobbat! Säjas bör att det var fler som gick i men inte lika djupt :)Pluttisarna var verkligen trötta fram på eftermidagen.... Här sover Charlie djupt.

Lite blandat....
FigoTeiturEn del av oss skulle ställa ut i Lidköping så vi for tidigt och lämnade städningen till dom som var kvar. Stort Tack för att ni tog hand om det. Dom som var kvar fortsatte att träna :)

Först ut i ringen var jag och Charlie och han fick Very Good :)Senia, Verry Good :) Jenna och Zamira, Excellent :) Jag är så himla nöjd! Det var inte mycket till svansviftande, dom var ganska trötta efter helgens äventyr men skötte sej så bra.Stort Tack till alla + hanhundsägare som ställer upp en sådan här helg :) Nu får vi vänta 1 år till nästa gång och då är det skönt att vi har våra övriga träffar så vi ses igen. Ett sånt här härligt, skönt och avslappnat gäng kan man bara inte släppa taget om :) Och jag vet att ni inte heller vill det. Ingen nämnd och ingen glömd, en VARM kram till er alla. 


Cima

Min älskade Cima, du vänaste av väna, du som fick stjärnor i ögonen när du fick pinglan runt halsen och jakten skulle starta. Du har idag fått somna in.

För drygt 1,5 år sen fick du fästingsjukdomar som du haft problem med fram och tillbaka. Det ville inte släppa din kropp även om vi gjort allt för att få dej frisk. Dom bra perioderna har varit riktigt bra även om du inte varit till 100% som före du blev sjuk. Dom dåliga har sakta blivit värre och värre. Nu gick det inte längre utan du fick somna in i min famn.

Nu får du jaga ihop med nära och kära så mycket du bara kan. Jag ser hur du lätt och ledigt rör dej på gröna ängar där det alltid är ljust och lyckligt.

I 8,5 år hade jag äran att ha dej i mitt hem. Jag saknar dej så oerhört mycket. 

Vilken morgon :)

Den här dagen kan inte bli annat än bra :) Fick ett telefonsamtal från goa Tomoko med nyheter om vad som händer med Joe och Carl. Det är vekligen skönt att veta att dom håller koll på hundarna som hämtats över till Japan och då inte bara dom från mej :) 

Tomoko och Daisuke hälsar till alla i Håll Fast Familjen och att dom gärna skulle varit med till helgen men........ lite för långt att åka :) 

 

Viltspår

Idag var det dags för spårträning igen. Jenna fick börja och som hon spårade :) Kanske snart tid för att anmäla för prov?!Vickan gick jättebra i spåret men vi fegar lite och vill ha lite fler spår tills vi är riktigt nöjda :)Libra fick en  repetion, här fick man hålla i hatten! Jippie, vad kul hon hade. Bäst att hålla in henne lite men det gick raka spåret till klöven.


GRATTIS

Stefan på Din 23-årsdag :) Hoppas presenterna hjälper dej i din vardag och Tack för kaffe och tårta. Ha en fortsatt riktigt bra dag :)


Yes!

Nu tror jag att jag fått till det med videosnutten från igår. Så, här kommer Lotten och Lord med vattendirigeringen :)RSS 2.0