Onsdagsträning

Vi kör på med viltspår och idag kom Eva med Senia för att vara med. Så roligt att ses och få se vad Senia tyckte om att spåra. Detta var första gången för henne och inte helt självklart vad hon skulle göra men hon löste det riktigt bra för att med glädje hitta klöven :)Charlie var inte sej lik idag........ även om han löste spåret så var han inte lika självsäker som tidigare. Man ser att det inte är "bara" att tro att hundarna löser det för riktigt så enkelt är det inte. Lord hade mycket viltstörning i sitt spår, färsk älgskit som låg i spåret efter det att jag gått. Då blir det till att klura ut hur man ska lösa det hela vilket han också gjorde. Undrar om SKK har funderat något i dessa banor för att göra spåren svårare!!

Det enda som är bra med dom nya reglerna är rutan som ska vara i början av spåret. Har man gått ett skarpt eftersök är det oftast så man börjar, resten av ändringen är, för mej, bara nonsens! Ett lagt spår är alltid ett lagt spår och kommer så förbli och även om man förberett hunden på detta så är ett riktigt eftersök absolut inte detsamma. Nädå, jag är inte irriterad.........

Charlie.Efter fikat körde vi lite apportering så även pluttisarna fick jobba lite. Men, höll på att glömma!! Biggan kom inte idag med Ginnies, hon fick i förra veckan i uppgift att anmäla till anlagsspår som han denna dag klarade :) GRATTIS till er. Jättekul för er även om goe gossen inte är från mej :) Nu är det dags för öppenspår...... Cristina har också fått en uppgift med Molly så hon kanske inte heller kommer nästa onsdag!

 

Tova...

har fått följa med matte till hennes förra jobb. Där bor gamla människor som blev glatt överraskade av att en hund kom på besök. Tänka att så lite kan göra så mycket :)

Hej tanten, hur har du det?Du är snäll så du ska få en puss :)


Storm.

Ja, det blåste verkligen rejält igår kväll. Strömmen gick och då är det skönt att man har en kamin som man kan elda i :) Lite läskigt att gå ut sista svängen med hundarna då jag passade på att kolla, så gott det gick, att allt verkade ok med husen.

Så blev det till att inspektera skogen för att se hur stora skador det blev. Både Gudrun och Per gjorde illa åt träden men denna gång var det inte så farligt. Vissa döträd hade brutits av men det var väntat.Så åkte jag till nästa skog för att lägga spår åt Susanne och Kia. Kia fick först ett litet testspår vilket gick hur bra som helst så efter vi fikat fick hon ett fullängds anlagsspår. Det hade då legat ca 2 timmar och det gick också riktigt bra :) Nu får ni träna lite hemma och komma för att testa av när det blir dags att anmäla för spårprov :)

Har även haft finbesök! En lite nervös men mycket stolt herre visade sej i sin fulla prakt för mej :) Det är så himla sällan man ser dessa fåglar och jag önskar att fasanstammen skulle kunna växa sej stark men.......det förblir nog ett önsketänkande!


Vilken tur...

att det var igår flyttlasset gick och inte idag! Min mycket goda vän sen 30 år tillbaka skulle flytta från Lidköping till Skövde, såklart att Kenneth och jag hjälpte till. Jag kom i alla fall på att jag aldrig ska flytta :) med tanke på hur mycket saker man har så är det lugnast att dom står där dom står......

Trodde jag skulle känna mej mer leabröten idag än jag gör för det blev mycket bärande men det känns helt ok! Vi fick gjort riktigt mycket så lägenheten var väldigt mysig när vi åkte hem. 

Idag är det skitväder, storm och regn så det blir till att pyssla inne eller inte göra något alls :) men det lär väl inte hända........ att ligga på latsidan alltså.

Redan??

Idag fyller pluttisarna 5 månader! Man tycker att det var igår man satt där i valplådan och ringde runt till förväntansfulla valpköpare. När allt gått bra med valpning så är det bland det roligaste som finns att få lyfta på telefonen. Att berätta om och om igen hur det har gått är ett sant nöje. När valparna sen hamnar i så fina hem och har det så bra är man än mer nöjd :)
Ha nu en riktigt skön helg.


Häst och hund!

Jag höll på ute och fick se att det var hästar på väg förbi vårat ställe. Perfekt! Ypperligt tillfälle att träna hundar så dom inte hittar på något bus med grannens 4-benta kompisar utan gör som jag säjer. Vi står ganska nära lilla vägen och jag ser ryttarna komma men..... den 1a hästen har upptäckt oss och tänker inte gå 1 meter till!

Vi backar tillbaka och ser att dom närmar sej men...... så tog det stopp igen, vi backar än mer och är nu vid farstutrappen för att inte skrämma hästen. Grannen leder nu sin häst framåt, vinkar till mej och säjer att jag gärna får komma med hundarna för att hon ska få träna sin häst. Jag svarar att just så tänkte jag med mina hundar :)

Så vi går sakta fram, hästen är lugn och nyfiken. Libra och Primo närmar sej för att kolla. Jenna som är en tänkande individ var kvar hos mej för att avläsa situationen.Så ruskar hästen ordentligt på sej och hundarna flög säkert 3 meter upp i luften, jösses så rädda dom blev. Rusande till mej och förklarar i mun på varandra att det är en jätteilsken stor best som dom absolut inte vill prata med mer, bara så jag vet! Dom fnyser lite åt hela situationen och går iväg...... åt ett annat håll.

Jenna som fortfarande är kvar hos mej vill nu kolla om dom verkligen har rätt! Hon går fram och häst och hund pussar på varandra, denna stora ilskna best :) 

   


Snitslar

Nu har jag fått hem ett gäng snitslar, lika samma som dom jag har. Orange och gul. För enkelhetens skull blir det att man kan köpa, till inköpspris, 8 orange och 2 gula (med klädnypa) för 40 :-. Vill man ha fler så går det alldeles utmärkt. Ni som vill ha, hör gärna av er så jag vet om det räcker det jag har hemma så löser vi det när vi ses nästa gång.

Snart....

är det 1a advent! Huset ska städas, julgardiner upp och stakar i fönstren sättas. Det blir fint när det är klart.... dock inte denna dag.
Morgonpromenaden blev senare för allt pysslande som jag började med direkt efter frukost. Ganska skönt med fullt dagsljus även om det fortfarande är väldigt disigt och rått väder ute.Oavsett väder så är det alltid skönt med ett dopp. Idag tog vi verkligen en lång promenad så hundarna ska vara trötta och goa när jag ska greja vidare.Så skulle jag passa på att ta ett kort på den stora tallen som blixten fullständigt flisat, otroligt vilka krafter det är.Medans jag står där vid tallen märker jag att hundarna fått vittring på vilt! Jenna ger till ett skall och jag bara väntar för att se vad dom får fram. Ett rådjur kommer i full fart, stannar ca 70 meter vid sidan av mej. Jenna stannar 50 meter från det och bara tittar på djuret och sen på mej! Lessen gumman men jag har ingen bössa med mej och framförallt så är det inte vår jaktmark. Nähä, tänker Jenna och vänder om för att kolla mer i dungen. Rådjuret joggar i sakta mak vidare.

Precis så vill jag dom ska jobba. Trycka fram viltet utan att förfölja hur långt som helst. Lugnt och fint!

Här kommer ett urkass kort på geten, det var det som blev.....


Viltspår

Så var det dags för Vickans och Jennas första ökl-spår. Vickan fick det riktigt tufft med färsk älgvittring intill spåret men löste det så ett 1a pris till henne, GRATTIS :)Jenna löste sitt spår galant så ett 1a pris till oss också :) Nu får vi vänta ett litet tag tills det är dags att gå spår nr. 2.


Lördagsträning

Vi började på morgonen med dom små, Juni Spiker och Tova. Lydnad och stadga började vi med. Här går Birgitta med Tova runt dom andra 2.Så testade vi dummis för att se hur det "satt". Dom var så duktiga, lyhörda, följsamma och väldigt arbetsilliga. Så härligt att se erat fina smarbete, bra jobbat :) Så plockade jag fram vilt och duva, and och kanin hämtades så fint.

Här kommer Spiker :) Så var övningarna för minstingarna slut och vi gick till bilarna där dom äldre kommit. Vi började med fika och allmänt härligt prat :) sen fick Samson, Eros, Dennis, Molly, Vickan, Lydia och Libra jobba med vilt. Dom små passade då på att vara passiva. Tack för ännu en trevlig träningsdag där alla fick sitt efter sin förmåga, härligt att se. Samson fick efter allt följa med hem för trimmning så nu är han snygg som bara den, igen :)

Vi får allt ta en helgträning i december också, bara vädret är ok! Onsdagsträningar och tjuvträningar rullar på ett tag till.

På kortet saknas Matilda och Stanislav.
Flyttlass

Det är inte många veckor sen vi åkte med Jonas alla grejer till Karlskrona, skönt att få lite utrymme igen....... Då ska Stefan hem! Ska man gå på utbildning på annan ort kan man inte ha en lägenhet som kostar pengar men..... allt ska hit! Nu har Kenneth och han fart för att hämta det sista, bl.a. denna soffaNä, nu får jag sätta fart för att försöka plocka iordning medans dom är iväg för här står en del av det hela.

 


YES :)

Nu är det på plats :) Det supergamla klaffbordet vi fick av våra goda vänner. Dom har ett i sin stuga som var renoverat och så himla fint att jag bara njöt när jag såg det. - Vi har ett till. Det behöver renoveras men du får det om du vill! - JAAAAA gärna!

Så det har stått här lite på undantag alldeles för länge, problemet var att jag inte fick tag på någon som kunde renovera det men så plötsligt en dag så hände det ........ :) Jag fick hem det, fix färdigt, bara att olja in och nu är det på plats. Så himla nöjd man kan vara :)Visste jag hade valpbild där den lille ligger i mitten av det smala underredet, fick knappt plats...... men hittar inte kortet..... nu ligger Libra där....Tror hon funderar på hur f.n hon ska få plats? Vart tog dom 4 bordsbenen vägen??? Nu är det även "stödben" för skivorna som tar plats vid sidan om.....Jag vill ha KUDDE :( Hur ska man ligga egentligen??? Kanske funkar om jag sträcker ut benen lite...... Antagligen gillar hon det för hon vägrar lämna bästa "matteplatsen".

 

Viltspår

Jag började denna frostiga morgon med att reka i skogen, hur jag skulle få till alla spår som skulle läggas.Birgitta och jag la var sitt anl.spår till Lord och Charlie. Molly som aldrig gått spår fick börja med ett kort spår så vi fick se hur hon gjorde. Det gick väldigt bra så hon fick ett mycket längre sådant lite senare som hon fixade så fint.

Molly


Spaiker fick 2 pröva på spår :) Så stolt man kan vara när man funnit klöven.Tova fick dagen till ära testa spårhalsbandet, lika roligt tyckte hon det var :)Efter fikat var det Lords tur att snyggt och prydligt ta sej an sin uppgift.Charlie smälter fint in i naturen :) Här är det hans tur att lugnt och metodiskt gå spåret. Nu hoppas vi att vädret är hyfsat nästa vecka så kör vi på spår igen och låter apporteringen vila ett tag. Eller..... på lördagsträffen blir det inget spår dock :)
Hemma igen

Tja, vi kom faktiskt hem i söndagskväll. Lite trötta efter en trevlig och intensiv helg :) Här kommer ett sista kort från dotera som togs strax före vi skulle åka.Igår gick det lite i slomotion..... men det var bara att ta tag i dagen och fixa sådant som låg efter. Denna morgon var det frostigt ute men en helt underbar morgon. Tur det för nu är det fullt ös som gäller! Stefan ska flytta hem, iordningställa för hans saker, hämta en omgång, fixa det sista på det gamla fina bordet som ska in osv osv osv. Hoppas tiden räcker så allt blir gjort......annars får det bli i morgon......

Just det, GRATTIS Stefan för ännu ett steg närmare som Herculespilot :)


På resande fot!

Tidigt igår morse tog vi den fullpackade bilen med saker och hundar för att se hur Minna och David fått det i det nya huset. Men före det tog vi en paus i Varberg för att hälsa på Selma. Här bor hon....Tillsammans tog vi en tur till Apelviken för att hundarna skulle få roa sej i vattnet, och det gjorde dom verkligen :) Här är Selma.Jenna tyckte det var otroligt häftigt att springa i vattnet och tittade bakom sej för att se hur vattnet stänkte :)Selma och mamma Libra.Här är det full fart och före skitgrisen Primo rullade sej på en död säl kut :( Det blev shamponering hos Minna senare!Tack så mycket för gott fika och glöm inte skicka receptet på det goda brödet. Det var riktigt kul att ses igen och få se hur bra Selma har det :)
Så for vi ner till Helsingborg och här står Minna med vatten till  hundarna.Dagen idag är fullspäckad med att gå på stan, fixa upp lampor och hundpromenader. Vi tog en tur till skogen och Karda fick visa var vi skulle gå.Minna visade vad Karda kan, sitt stanna kvar för att sen hämta dummien :)Så duktiga ni är :)I morgon far vi hem och avlöser Stefan som håller koll på ulltottar och råttfångare men vi avslutar dagens inlägg med ett familjekort.


Besök :)

Idag kom Zamira på besök, vi började med att trimma henne och vilken tjej som visade sej :) Så skulle vi till skogen för lite problemlösning i apporteringsarbetet! Problemen var som bortblåsta så hon skötte sej verkligen som man önskar.Vi la ett ca 300 m långt viltspår som hon skulle testa. Hon har gått lite personspår men just detta var 1a gången. Jösses som hon spårade :) Snart var klöven hittad, bra jobbat :)


Onsdagsträning

Nu lägger vi apporteringen på hyllan ett litet tag och kör viltspår i stället. Biggan och Guiennes (hur det nu stavas) får ett litet testspår till att börja med. Sele på.. sen full fart ut. Han fattade vad som gällde så vi ökade längd och svårighet på nästa spår.Lilla Tova fick ett väldans enkelt spår som hon glatt gick och klöven bar hon stolt :) Spåren las efter var och ens kunnande så alla blev nöjda med resultatet :)


Hjälpreda :)

Primo är jätteduktig på att samla in matskålarna :) Tja, man kan be honom ta vad som helst som ligger på golvet för att ge det i min hand. Jag skulle kunna lära honom vad fler saker heter men jag har nöjt mej med, skålen!

 

1 dag efter

När våra kompisar åkt hem till sej igår så tog Kenneth och jag en sväng runt våra dammar för att se om vi kunde få tag på några änder. Primo gick med husse, såklart :)Fåren var mycket nyfikna på vad vi skulle göra men när Kenneth tog en damm och jag en annan så gick dom efter mej. Tur att dom är lydiga och håller sej bakom oss. Nu får du inte bli orolig Ingela, inget dumt får hända ulltottarna. Fåren är verkligen nyfikna på hundarna så dom är precis bakom Libra och Jenna som inte bryr sej ett dugg :) För att ta kortet sa jag stanna och hela flocken stog still :)

Grannsämja :)

Igår var det dags för en storjakt! 4 jaktlag, Sparlösas, Tängs, Stinggårdens och Skansens + gäster, möttes upp i Lavad kl 7 på morgonen för genomgång. Örjan var jaktledare över oss alla och det var ett digert arbete att få alla på rätt plats, drev eller pass.Jag och min kompis Inger knôdde in oss i bilen med hundarna för att gå i drevet. När vi gick kom en hind farande mellan oss i full fart så jag hoppade bakom en gran ifall......... den var verkligen nära så det kändes helt ok att ta lite skydd :)Jakten bedrev i samanlagt 3 komuner, 5 socknar och 3 häranden som gränsade till varandra. Vi skulle jaga vildsvin och kronvilt för att hjälpa till att minska skogsskador för markägarna. Vildsvin såg vi inga, vilket är helt ok med mej som inte alls gillar dessa djur, och kronviltet var lite för smarta denna dag. Alltså blev inget fällt.

Här är vi på väg ut i skogen till dom andra som också ska gå.Tack till Martin och Willy som sett till att det blev av, planerandet har varit omfattande. Örjan, som jaktledare, såg till att allt flöt som det skulle. Bra jobbat :) Det var en mycket trevlig dag och jag tror inte att jag är ensam om att hoppas att det blir något mer tillfälle för detta.

Innan dagen var slut fick jag alla "gubbar" att vara med på kort, Inger också förståss :)


Energikick :)

Det var väldigt motigt att gå upp denna morgon! Började så smått städa lite men nä, det var absolut inget kul. Stön och stånk! Men??? Banne mej, är det inte en strimma sol jag ser?? Ut i skogen med hundarna, fullt ös i vattenpölar, spring, spring. Mungiporna åker mer och mer upp till öronen när jag ser solen och skogstokiga hundar :)Vi hör en hund som driver alldeles i närheten och strax har vi besök av en drever. Vi morsar och går åt var sitt håll. Jenna är mer nyfiken på skallandet än dom andra.Vi tar en liten meditationsstund vid blötmarken, energin är tillbaka så när jag är hemma igen går det som en dans att dammsuga mm :)
Grattis Jonas :)

Igår kväll ringer han och berättar att han fixat körkortet på tung lastbil :) Jag visste att han skulle köra upp på onsdag eller torsdag men när jag inget hörde så tänkte jag att det är bara att vänta. Saker kan hända så det blir framflyttat och jag ville inte ringa för att öka nervositeten. Vem skulle inte känna pressen av att fixa och trixa med en 24-metare?? Så ringer en mycket glad Jonas och berättar den härliga nyheten, stort GRATTIS igen :)

Vintertid

Jag gillar INTE att ändra klockan höst och vår :( Jag blir helt enkelt trött! Min inre klocka tar sin tid på sej att ställa om så tänk vad bra det vore om vi hade samma tid hela året. Inspiration saknas, mina måsten blir verkligen måsten. Dom som tidigare var helt ok att göra även om det var liiiiiite motigt.

Disigt ute, skitväder att ta kort i. Tur man har hundarna, träningarna, så man får goa människor runt omkring sej. Birgitta och jag har tagit tag i viltspåren igen så senare idag är det dags att gå dom. Vi hade lagt i måndags och när Jenna gått ca 75 m. så står det en stor älg i spåret! Jenna har nosen fullt koncentrerat i backen och ser inte djuret som avlägsnar sej. Skrutt också tänkte jag, hennes första ökl,spår så får hon denna störning med purfärsk vittring. Men hon tuffade på så himla fint så jag var jättenöjd efteråt :) 

Nä, nu får jag nog ta tag i dagen! I morgon kommer våra goda vänner från Tjörn och på lördag blir det storjakt då dom ska vara med, det ska bli kul :) Hoppas också komma igång med fler uppdateringar..... med kort......
 


Finblommor

Nu du Sussie, kolla här nedan! Nog blev det stänglar med knoppar och nu börjar det dofta så smått :)Även denna orkide stoltserar med en fin blomsamling, har aldrig tidigare fått en så kraftig och med så många blommor.Denna kommer att se ut som den vita men ska bli en mini, pyttesmå söta blommor :) men än så länge är det bara en knopp.


RSS 2.0