Igår ...

var det onsdagträning. Stor som liten får vackert sitta kvar i bilen tills matte fixat kopplen.Vi använde vilt och när jag kom hem igen fick Karda testa. Här kommer några kort på det :)
Gåsjakt

Äntligen blev det av :) In med hundar och allt i bilen för att åka till mitt smultronställe, här gäller bad, träning, jakt, ja helt enkelt rekreation. Allt efter väder och humör men nu var det tid för jakt. Det är verkligen fint.Libra har sett ut sin "kikplats", änderna finns där i vassen och hon lämnar inte sin plats på hela kvällen. Om jag inte fikade...... då kom hon :)Vad hände????Inget! Bästa att spana igen!Jenna var med för 1a gången och visste inte vad som skulle hända. Hon gick och kollade runt lite med satt den mesta tiden så nära mej hon kunde.En helt underbar solnedgång, en så härlig kväll. Vi fick i alla fall tränat på passivitet, vilket heller inte är helt fel.....


Kossor..

Då ska kossorna åka hem till sej. Maten räcker inte till så det blir säkert skönt för dom. Nu tar jag tillbaka min hage och där ska mina fina lånefår gå :) Dom kommer säkert att gilla större ytor.

När jag var till skogen denna soliga dag, hade jag som vanligt med mej kameran men....... jag fick inte upp fickan där den låg :( Blixtlåstet ville bara inte ner, hur jag än försökte så satt det fast. SURT! Väl  hemma igen så var det inga problem alls, fick upp den hur lätt som helst??!! Förklara det den som kan!


Morris

Fick så härliga kort på lillkillen :) Lek med plastkruka är fortfarande populärt, hoppas matte fick planterat blomman först...Lek i vatten är också kul :)En blöt goding :)


Hundförare igen :)

Nytt ställe med nya jägare men hundfolket var i stort sett dom samma som igår. Vilka duktiga hundar vi har som jobbar och sliter i all möjlig vegetation, men viltet ska in och då är det jobb som gäller. Vi börjar med ett kort där vi varit idag.Så skulle vi få reda på var vi skulle stå och vilka jägare vi skulle hjälpa. Fredrik tittar på mej och säjer att jag åker med i båten och tar ett pass ute i sjön! Jag bara undrar? Står det skrivet i min panna, älskar båt! På vartenda jaktprov jag funktionärar på så hamnar båten på min lott (även om jag vägrade sist) och jag är verkligen ingen båtmänniska, simmar dåligt och är därför ingen stor vän av större ytor av vatten än mitt badkar!

Men i detta samanhang så ler man och tycker det är helt ok :) Jag har ju faktiskt alltid flytväst i bilen så....... 17, det är kanske det som är felet???? Får plocka ut dom :) Nåväl, på med densamma och med darriga ben tar jag hundarna och "hoppar" i båten med ett glatt gäng förväntansfulla. Försökte ta kort på det.....Jag och min skytt blev avsatta på en bergknalle som var ca 5 ggr 2,5 meter! Vatten runt om. Vilket väder, vilka vyer, tänk vilken dag. Det var faktiskt värt båtturen så jag gick glatt med på att åka ut igen efter lunch.I och ur båt kommer jag nog aldrig att behärska, det är verkligen läskigt men alla ville hjälpa till så man kände sej väl omhändertagen och då kan man slappna av, lite i alla fall....... Hundarna dock, har inga som helst bekymer med att hoppa i och ur vilket är en himla tur, det räcker att behöva tänka på sej själv :) Nog om min båtskräck! Det har varit en underbar dag med mycket vänliga människor och jag säjer ett stort Tack för att vi fick vara med.

Måste ju bara ha ett kort när vi blir hämtade....


Hundförare

Så himla kul att få vara hundförare igen, det var ju ett tag sen.........! Vi skulle ses kl 12 uppe på Kinnekulle och ni som känner mej vet att jag ALLTID är i tid. Nu ville jag inte skämma ut mej med att komma 5 min före så jag var verkligen ute i tid, hur mycket jag var före tänker jag INTE berätta :) Då ringer Fredrik just som jag kommit fram - Har du åkt??? ( Dum fråga för jag var på plats hehehe ) Jo, dom har sagt fel tid! Gästjägarna ska äta kl 12 så jakten startar tidigast kl 13!

Tjäna!! Tjaha, då kan jag ordna med min telefonbok :) Hinner inte så långt med det så dyker Håkan, hans svåger?! glömt ditt namn :( kan kalla dej Harry :) och Magnus. Tack Håkan för mackan, den var kanongod. Vi hade ju som sagt en del tid före det var dags och jag hade ingen fika med??? Så kommer Liselott och vi var fulltaliga hundförare.

Så är det genomgång! En mycket bra sådan, ordning och reda och Fredrik som har koll på läget gjorde vårt jobb enkelt. Med radio höll vi kontakt om det var någonting, helt kanon. Bra jobbat Fredrik :)

Samling.


Hundförare


Det var så dags att efter skyttarnas jobb hämta in viltet. Efter första såten var det mest jobb i mark även om det fanns att hämta i dammen.

Primo är för mina hundar mått mätt out standing.


Den här anden är inte helt........men blir det snabbt vid avlämningen.


Detta blev resultatet.


Så var det dags för såt nr. 2. Libra och Primo väntar på att jakten ska starta.


Så här såg det ut framför oss!


I morgon är en annan dag och vi ska vara hundförare igen. Samma goa gäng :)

Libra.


Gott och blandat :)

När jag sitter i köket och tittar ut så kan jag se ett träd på andra sidan om vår lilla väg. Det lyser rött i det och jag har tänkt - Jaja, det är väl rönnbär! men så fick nyfikenheten övertag och jag gick den lilla biten dit för att kolla. Döm om min förvåning när det var stora fina äpplen som satt på grenen! Röda, goda äpplen, godare och finare än dom jag har i trädgården! Här har väl fåglarna hjälpt till antar jag och trädet ska nu vårdas ömt så jag nästa år kan får göra den äpplepaj som Kenneth alltid tjatar om :) Han är just nu inte hemma så jag kan bara njuta av att ta ett äpple och låta mej väl smaka.Så fick jag lite tid över och tänkte då göra en bärhjälp för fågel, vet inte det riktiga ordet. Likt min far vill jag gärna se om jag kan fixa det själv och för mej blev resultatet lysande :) Får se om det kommer till användning i morgon!Så blir det busbilder på Tova och Karda, dom härjar vilt kan man säja.....Ute i stubben är det också liv och rörelse....Hela skogen är verkligen full av trattkantareller! Nästan för mycket så man blir lite trött av att se alla men man kan ju inte bara gå förbi dom så för att begränsa plockandet lite så tar jag bara stora, och då menar jag stora :) En älg fick jag se komma farande genom träden, synd att det gick så fort för det skulle jag velat ha kort på. Så mycket man är ute så är det en ynnest att få den upplevelsen för det händer inte ofta.

Vi var vid blötmarken och jag lyckades få ett kort på hela ligan.


GRATTIS..

till Lotten och Charlie som fick med sej ett 2a pris i NKL denna dag. Dom har varit på äventyr i Mellerud, kortet är dock taget vid annat tillfälle :)


Busebarna

Fick ett härligt kort av Inger på pappa Figo och Indi :) Nähä, det funkade inte att sätta in här :( Fint är det i alla fall......

Regnet det bara öser ner......men onsdagsträningen genomfördes ändå. Det ju som bekant rätt kläder.... nåväl, det är hopplöst att ta kort i skogen med för dåligt ljus men för att få det lugnt på Minnafronten, hehehe, så kommer det ett kort på Karda.

Så konstigt, det funkade??

 Joe :)

Ett litet paket skickades från Hulevalla till Japan för att där förgylla Joe´s vardag. Inte för att han på något vis mår dåligt men det kan vara roligt att få skicka en hälsning till min gosse och hans ägare.

Här har Joe fått lite saker att kolla på, dummisar ( såklart :) och några leksaker för dummisar är ju som bekant inga leksaker.....Kan detta vara en favorit?? Ta väl hand om varandra och luftvägen skickar jag en stor kram till er.


Senia o Mossa....

har båda varit på goldenkl. WT. Senia hade sin 1a start någonsin och fick med sej 50 poäng hem, jätteduktigt av er :) På denna tillställning fanns även pappa Teitur med husse och matte så far och dotter fick hälsa på varandra :) Även lilla Mossa var med som publik, lilla gumman tyckte nog att det var lite tröttsamt emellanåt. Inga problem med att koppla av.


Träningsdag

Så har vi haft kennelträning idag, jättekul att ses igen :) Jenna hade otur att komma i ett jordgetingbo så snabbt kom hon för att få hjälp. Som tur var hade Monica handskar på sej och kunde hjälpa till att få bort otäckingarna.

Här kommer kort på ErosDennis kort blev så suddigt så det får bli ett på Mollie istället


Frost!

Då har höstens första frost kommit, alldeles vitt i gräset och dimman ligger tät.Hundarna tycker det är lika roligt som vanligt att komma ut och ett morgondopp är en bra start på dagen. Några har redan varit i och en del är på väg för att bada :) 


Vilka hundar :)

Som vanligt börjar vi dagen med en skogspromenad. Jösses vad vatten det är överallt! Stora pölar som går att simma lite i och det gör dom stora gärna. Karda slängde sej med liv och lust i och simmade även hon, så roligt dom har :)

Vi fortsatte, jag plockade lite svamp och hundarna sprang runt och kollade läget som dom brukar men....... var är Karda?? Tova var med mej men den andra lilla, var var hon?? Jag håller aldrig på att kalla på hundarna utan dom ska ha koll på mej, det gäller stora som små men nu blev det till att ta pipan till hjälp.

Vegetationen gör att det kan vara väldigt svårt för en oerfaren valp att veta var ljudet kommer ifrån så jag fick se en orolig Karda springa åt helt fel håll. Jösses tänkte jag, här vill det till att lägga benen på ryggen och springa ikapp henne men insåg att det tempot har inte jag.......

Dom stora var runt mej och snabbt sa jag - Hämta Karda! Man får ju ta till alla medel och jag hade ingen som helst aning om det skulle funka. Dom far i full fart iväg till Karda som blir överlycklig och hänger med tillbaka. Man kan undra hur dessa helt underbara, fantastiska hundar tänker? I ett sånt här läge känner man verkligen att man är ett med dom. Hjärtat svämmar över av värme och glädje över att få dela vardagen med dom.


Spiker..

har även denna onsdagsträning varit med :) Det är gott att få vila lite medans vi tar en fikapaus :)


Karda

Tova och Karda får vara lite i valphagen men så hör jag höga protester från Tova och kollar vad som skett. Jo, Karda är utanför hagen....... hur gjorde hon?? Jag kollade över alltihop och fick inte ihop hur hon gjort, det var ju bombsäkert!

Men så var smartKarda inte så smart! Hon visade hur det gick till så nu är hagen borta. Ingen ide´att ha något som nu längre inte funkar. Kanske var hon smart ändå.......


Fullt hus....

då var det tur att Minna och David var hemma i helgen så dom kunde hjälpa mej med alla hundarna när jag var på prov. Mycket mys med Karda blev det :)Tur man har "hundbil" när man ska till skogen så alla får plats på en gång. Birgittas hundar ska vara här ett tag så nu får man ligga i :)Jeanette och jag tog oss tid för lite träning. Söta Lucky sitter på bakbenen så hon ser bättre vad Jenna gör :)


Libra...

fick sin första start i elit efter valpkullen igår. Hon gjorde ett fantastiskt arbete på söket, markeringar och landdirigering men...... när vi kom till vattendirigerringen som var runt 150 meter lång så fick jag inte ut henne. Hon är helt klart inte färdigtränad än och har inte längden i kroppen så av den anledningen fick vi ett 3dje pris. Jag var enormt nöjd med henne och det bådar gott framöver :)

Det blev inget kort taget så det får bli ett på Karda.


Mossa...

är jordig på näsan :)


Denna dag....

började med en promenad på stubbåkern. Karda hängde på Libra....så skulle vi över kanalen. Dom stora var snabbt nere i den med Karda efter, alla sprang dom fram och tillbaka :) Lillpluttan tyckte det var riktigt skoj och skulle ner igen....så lär dom stora henne vad godissök är....... och det är INGET jag lagt ut.....Libra har kommit med på prov till helgen. Min fundering var om hon är i full kondition, jag tycker det men är det så?? Vi körde ett pass på vatten först, gick jättefint :) Lyssnade på mej och gjorde som hon skulle. För att kolla konditionen åkte vi till skogen där jag har riktigt eländig sankmark. Med allt regn som kommit är det våtare än vanligt.

12 dummisar lade jag ut och som hon jobbade :) Det var slitigt värre och jag hade redan när jag la ut dom bestämt att 10 ska in sen är jag supernöjd om hon fixar det utan att mattas. Jag blev supernöjd :) Prov är prov och vad som händer då är en helt annan 5a!Lilla Tova var med Birgitta och Vickan för att se på :)Tösabiten :)

Idag fick Karda låna mammas dummie och först var det bäst att hålla i snöret.....men så upptäckte hon att det var mycket lättare med perfekt grepp :)


Morgonpromenad

Det var svårt att få  bra kort på promenaden denna morgon. Det regnade och var lite mörkt i skogen men här kommer några :)


Provhelg :)

Birgitta, Lotten, jag och dom hundar som skulle starta drog iväg upp till Acksjön i fredags. Vi startar och funktionärar hela helgen och det är nu en tradition sen många år. Så himla trevligt och gemytligt.

Söket i NKL var på lördagen riktigt svårt, ingen vind alls så hundarna fick verkligen jobba men när dom inte hittade allt så tog dom slut mentalt. Vickan nollade av denna anledning. Jenna fick in 4 av 6, lite synd för nu satt avlämningarna perfekt och hon gjorde ett, för övrigt, riktigt bra jobb. Ett 3dje pris.Charlie är alltid duktig, fick in alla på söket men även han mattades lite så det blev ett 2a pris.Så skulle jag föra Mollie, Karlstadstösa :) Och hejsan vad det gick undan :) Så duktig, så duktig att det var en fröja att ha nervös mage!Av 20 startande delades det ut 3 1a pris och ett av dom var Mollies, jösses så glada vi var :)Lika strålande glad var Lotten som med sin Sort Guldhane Lord fick ett 1a pris i ÖKL :)Om ett år kommer vi igen för att hjälpa till och starta hund. Här är vi på väg med viltsäckar, Birgitta och jag.


Noll......

uppdatering denna helg. Jag åker iväg till Värmland på äventyr :) Mobilen är med och även om jag inte kan svara direkt så ringer jag upp när jag kan :)

Nu önskar jag, Kenneth som är hemma och tar hand om allt, och er alla en mycket trevlig helg.

Juni åker...

men först hinner vi med att busa. Karda - Nu har jag dej :)Så kom Matilda och Stanislav, då fick jag bråttom att duscha Juni. Torka henne ville dom göra själva :)Karda som varit med i badrummet tog det säkra för det osäkra..... hon gick ut, in i brygghuset, in i valprummet och ut i valphagen för att gnaga ben. Ganska smart enligt mej :)Så var det dags för avfärd. Lilla Juni, vi hörs senare så får jag veta hur det gick på hemresan. Ha det nu gott så ses vi snart igen.Så var det bara Karda kvar men Jenna tog tillfället i akt att underhålla henne. Jenna har ett litet ben i munnen som hon leker med Karda om.Karda - Vet hon hur LITEN jag är????Strunt samma, jag försöker ta benet ändå :)


RSS 2.0