Värmland

Bilen packas för avfärd till Värmland. Birgitta och jag ska funktionära hela helgen. Jenna ska även startas....... ska bli spännande att se hur det går i hennes debut för denna klass, ökl. Libra och Primo kommer att tycka livet är orättvist när dom inte får följa med, men så är det ibland. Vi är snart hemma igen :)

Hoppas allt går så bra det bara kan, dock byts dummies ut mot vilt.

Tjörn

Vilken dag vi fick på havet, helt perfekt väder så det var sannerligen njutbart :) Stackars Inger hade ont i ryggen så hon fick stanna hemma, det blev Martin, Kenneth, Primo och jag som for ut för att jaga sjöfågel. Fångsten blev god och Mr P fick jobba sej trött. På väg hem låg han i en mycket konstig ställning, det var lite som att man får ta den plats som finns :)
 
På kvällen blev det god mat och dryck, så gott. Det är alltid lika roligt att komma ut till er men nästa gång får vi hitta på något här :) Visiten avslutade Inger och jag med en långpromenad. Att jag aldrig lär mej vilka jobbiga stigar dom har........ Men det var skönt när vi var tillbaka och man kände att man "gått av sej" :)
 
Stort tack för dessa dagar och vi ses snart igen :)
 

 

Ligga på plus :)

Förbereda och åter förbereda, det är vad som gäller denna dag. Först ett genrep inför helgen då Birgitta och jag åker till Värmland. 1a starten i ÖKl för Jenna....... hon är inte klar men det blir kul att se hur hon sköter sej. Ny klass, helt nya utmaningar.
Sen iväg för att handla lingon av bärbilen, till Vara för att inhandla en del av det som ska med till helgen.
Hem för att baka, brödet är nästan slut men nu finns det mer igen :) Packa för morgondagen, då åker Kenneth och jag till Tjörn för att jaga med våra goda vänner. Nu ska jag bara vattna blommor, dammsuga, fixa mat att frysa in som vi ska ha i helgen...... Sen är det kurs i kväll som jag ska ha. Tja, då är det himla gott att ligga på plus. Mycket har jag klart även om en del återstår, men hinna, det kommer jag att göra :)
Inga kort idag men hoppas på ett gäng härliga kustbilder på torsdag då jag är vid datorn igen :)

Fri lek :)

Nu är åkrarna tröskade, helt andra ytor att få springa av sej på. Libra tar det lugnt men får ett ryck ibland :) Den som springer mest är............ Jenna :)
 

Söndagkväll

Det har varit en ovanligt avslappnad helg, vi har inte gjort mycket alls! Kändes riktigt bra för denna vecka är det fullt upp och på fredag beger sej Birgitta och jag till Värmland. Trost att helgen gått i lathetens tecken så åkte vi till Vänerns strand som ett avslut före veckostart. Inget regn så vi fick en helt underbar kväll :)
 
Lite kort på vacker miljö + ett på mitt lilla gryn :)
 

Trögt....

Dagen rullar på i sakta mak...... Vi tog en promenad, fick med kantareller hem :) Handla, städa, dona, hur trögt som helst. Jag tror jag gör likt töserna en stund....

Bruna systrar!

Igår var Zamira hemma för att träna, fick inga bra kort denna gång...... Vi fick en bra träning som var upplagt som ett prov. Det är alltid nyttigt för oerfana att se hur det kan vara.Det började med ett handskakande och ett välkommen för att efter arbetet avslutas med kritik. Det var skönt att vara ute i skogen och få prata av sej ang. Libra, tack för att ni lyssnar :)
 
På kvällen var jag medbjuden som hundförare på andjakt. Primo och Jenna fick följa med. Stort Tack till Jan-Peter för att vi fick komma, riktigt roligt fast det inte blev några änder :) Primo tittade förväntansfullt på mej, nästa gång vi får följa med så kanske det blir apportering. Så är det när man jagar, ibland får man vänta förgäves och ibland kan det gå riktigt bra.
 
 
Idag kunde jag fortsätta att skingra tankarna för nu kom nästa fröken brun, Senia :) Först trimning och sen mötte Birgitta upp i skogen för träning. Dom bruna systrarna är sannerligen lika i arbetet, tänker likadant, samma fart och glädje. Härligt att ses igen :) Ett kort blev rätt bra på Senia så det är allt som blir från idag.
 

Borelia

Nu har jag fått svar från min vetr. Det är Borelia (reservation för felstavning) Libra har :( Fan att man ska ha rätt, kunde hon inte bara fått vara olydig i träning och i dålig kondition. Hennes sämre flås hade jag lätt kunnat fixa, nog får dom motion så det gott och väl räcker, men ändå.... Nu blir det inga mer prov för henne men jaga ska hon få göra så mycket hon orkar.

Morgonträning

Birgitta och jag tog oss ut tidigt för att träna lite markering och linjetag. Primo tyckte det var helt ok att hämta dummies idag :) men Libra funkar dåligt på linjetagen. Nu väntar jag på resultaten för henne om hon har problem med fästingsjukdom eller inte. Det är så himla konstigt att hon inte lyssnar, som alltid varit så duktig på det.
 
Jenna kör på i vanlig stil :) Tova jobbar på som hon ska :)
 
Primo
 
Jenna
 
Tova jobbar, mina får kolla så hon gör rätt :)

Gräsklippning

Ibland är det lätt att vara förvaltare, ibland inte! Gräset växer så det knakar så jag tänkte köra över det med åkgräsklipparen så det skulle bli fint och snyggt igen :) Rätt tänkt!! Nu är det ett bra tag sedan jag gjorde detta men hur svårt kan det vara?? Glad i hågen fick jag igång maskinen och puttrade iväg, hur var det nu med reglagen....... SÅ var det ju :) Nöjd med mej själv började jag arbetet.
 
När jag klippt en stund, kört runt en tät buske, nära den, så började allt gå så trögt?? Vad 17 hände nu?? Den orkade knappt framåt, jag grejade med spakarna och försökte komma på vad som var fel, körde lite till, funderade ytterligare...... Mitt tålamod är i vissa situationer inte så bra. I hunderiet tål jag hur mycket som helst men nu...... Grrrr, är på väg att ge upp..... men så får jag se på den ena spaken, som jag inte kollat, att jag klippte på det lägsta, förmodligen hade det ändrat sej när jag hade närkontakt i busken. Ops, inte underligt att det gick trögt....... jag kollade bakåt. Kära nån så det såg ut! Tuuur att inte Kenneth är hemma i veckan utan att det hinner växa ut lite igen :) Osmart att skriva om det här när jag vet att han gärna kollar bloggen när han inte är hemma........
 
Risken är nu, jag känner min man, att han säjer att jag ska klippa gräset oftare så jag lär mej! Men, som förvaltare har jag rätt att delegera arbetet :) Bra va??
 
  

Träning

I går kom Berit och Mossa för att hälsa på :) Jätteroligt att ses igen. Vi passade på att träna lite efter att vi fikat. Det är alltid roligt att få "känna" på  hundar som kommer hem. Berit tycker, såklart, att det var kul att få träna också. Det är lite av vitsen med att komma "hem" :)
 
Idag var det träning. 4 1åringar var med. Dom är så lika, både till utseende och arbetssätt. Det kommer att bli kanon när dom mognat och det mesta börjar sitta :)
 
Stanislav Matilda och Juni, Birgitta och Tova, Berit och Mossa, Tommy och Spiker, Cristina hade med sej Molly och så var även Lydia, Libra och Jenna med denna dag.
 

Roliga grejer :)

Jag hade beställt lite nya träningsapporter, eller vad man nu ska kalla dessa "flygande" tingestar. Idag fick jag min låda :) 2 olika storlekar och lite olika färger, lätta att kasta iväg. Primo är, just nu, inte alls imponerad av dummisar..... han vill ha the real thing. Ganska förklarligt med tanke på hans och husses jakter även om jag aldrig haft en hund som så tydligt visar vad han gillar bäst.
 
Då lät jag honom börja och den först kastade tyckte han var helt ok...... töserna däremot är mer än villiga att hämta in dessa "fåglar".
 
Jag log lite för mej själv när jag tänkte på Carolina som tycker jag är lite av en samlare. Men det är ju så himla kul att ha lite av varje :)
 

Bockjakt

Så var det bockpremiär. Stefan och jag gav oss ut vi 5! Satte oss i var sitt torn för att se om någon bock skulle dyka upp. Kaffet var med, naturligtvis, som avnjöts i morgontystnaden. Hos mej såg jag inget mer än fåglar, vilket var trevligt men nog ville jag se annat.....
 
Så ringer telefon, Stefan hade skjutit en bock. Den hade gått iväg in i skogen så han ville ha råd om hur han skulle gå vidare. Det är nu det är så himla viktigt att få till ett bra eftersök, ifall det gått snett. Man måste ge spåret lite tid för att inte stressa djuret. Skytten får INTE gå omkring vid skottplatsen utan stanna på sin plats för att kunna tala om var skottet föll. Att minnas exakt var det skedde är oftast helt omöjligt men man vet på ett ungefär.
Hem för att hämta Jenna, skulle hon fixa ett riktigt eftersök??? Vi går en omväg till Stefan, hon nosar på linan och lämnar inte min sida någongång. Här skulle jobbas! Vi kommer fram, Stefan pekar vart vi skulle gå, på med halsbandet och Jenna får söka rätt på spåret. Lika lugnt och metodiskt som på träningsspåren, tar hon sej an uppgiften. Ca 80 m från spårbörjan ligger bocken under en gran. Ett perfekt skott och ett perfekt jobb av Jenna. Nu vet jag att jag även har henne att sätta i arbete om olyckan skulle vara framme. :)
 
Grattis Stefan :)
 
 

Lortgris

Egentligen gillar jag när det drar sej mot höst, samtidigt är det den värsta årstiden! Vattenpölarna sinar i skogen, vilket hundarna inte bryr sej om men jag tycker det är mindre roligt :( Sen är det alla förbaskade fröer som fastnar i pälsarna. Stön och stånk, bara att plocka och trixa för att få bort allt.
Primo får symbolisera lortgrisen.
 
 
Då är det roligare att träna, nu kör vi på med onsdagsträningarna som vanligt. Försökte ta en massa kort men det var bara Biggans vovve som gjorde sej på bild :)
 

Libra kollas

Nu har vi varit hos vetr. Det enda proverna visade var på liiiiiiite lågt HB, annars inget annat. Sköldkörteln helt ok också. Det kändes bra men...... nu är det en elak väntan på proverna ang. fästingsjukdomarna. Jag vill ha massor med sådana här stunder med Libra till, men det vore ju ändå roligare om hon fick hämta något. Då är det ju upp till mej att få ner en fågel också :)

Gåsjakt

Vilken kväll vi fick, så otroligt vackert i solnedgången att man nästan blir religiös. Dock har jag mycket svårt att tro på en man i skägg, även om det skulle vara oerhört praktiskt att honom när man behöver be om förlåt för något dumt man gjort. Nä, man får allt lov att själv ta ansvar för sina handlingar tycker jag!
 
Då tror jag mer på ett samspel mellan natur, djur och mej själv. Att sitta vid Vänerns kant med hundar intill, gäss i luften och en mugg kaffe i handen. Helt ljuvligt. Så avslappnande.
 
Libra sitter alltid vid vattenbrynet, stel som en staty, det är bara huvudet som rör sej. Hon håller koll utåt vattnet. Hon är ca 10 m från mej och får gärna sitta där för gässen störs inte alls av det. Det blir att jag håller koll på  henne för hon märker före mej om något är på G. Det är när jag börjar plocka med fikat som hon är vid min sida men när vi fikat klart är hon på sin plats igen.
 
En and kom simmandes ca 50 m ut och kom sakta sakta mot oss, då hör jag ett djupt dovt morrande från henne. Hon var förmodligen frustrerad över att den inte var apporterbar. Detta var något nytt från henne som jag inte sett förut. Annars är det inte ett endaste pip från någon av dom.
 
Jenna var däremot hela tiden vid min sida. Det är första riktigta fågeljakten för henne och hon skötte sej så himla fint. Gick jag några meter så var hon med mej direkt. Hon gick för att kissa och fick då dagens fångst, en vingpenna från en gås!
 
Ett gäng var på annan plats och Primo var med husse för att hjälpa till. Kjell fick en gås som Primo snabbt och lätt hämtade in. Mer ekologiskt kött än så här kan man inte få!
 

Söndagsträning

På söndag har vi träning, kl 10 i skogen. Berit och Mossa kommer då på besök :) Ska bli så kul att få ha er hemma hos mej igen :) Hör av er om ni dyker upp så vet jag :)

FM

Nu är jag hemma igen och man kan väl sammanfatta helgen med att - Vi hade i alla fall tur med vädret :) Spiker, Indi, Tova, Eros och Jenna startade på lördagen. Jag var riktigt nöjd med alla, dom gjorde så gott dom kunde och mer än så är svårt att begära. Libra startade idag........ det var som att starta en helt otränad hund!! Hon som är så duktig och gör precis som jag vill var helt tom i huvudet :( Jag kände inte alls igen henne och fattade ingenting.
 
Det gjorde att jag var klar tidigt idag så vi tog helt enkelt och for hem igen. Vi har, för övrigt, haft en riktigt trevlig helg. Träffat många goa flattmänniskor så jag skulle inte vilja ha det ogjort :) Vi sa att, nästa år...... då kör vi igen! Stort tack till er som var med, riktigt härligt att få rå om er i 2 dagar :)
 
 
 

Lyckligt ovetande!

Det packas och förbereds i högt tempo, vilket gjorde att jag fick lite tid över för detta forum :) Jenna är lyckligt ovetande om vad som ska hända i helgen, även om hon förstår att något ska ske då ryggsäcken är framme. Vad är bättre än att reta Primo lite före avfärd? 2 av hans leksaker satt fint i hennes gap! Mr P fick dock ta en efter att kortet var taget :) Han kommer att roa sej med gåsjakt i helgen, det kommer han att gilla :)


Tomt hus!

Det har sannerligen varit full fart sedan i måndags, man känner att man är ovan vid så många i huset. Nu är det förvånansvärt tyst, nästan lite konstigt. Jonas och co följde med till skogen i morse så Bidde fick sin dagliga promenad, skönt då dom sitter många timmar i bilen på vägen hem. Vi hittade en del svamp så dom fick med sej för att mumsa på när dom väl är hemma igen.
 
Barn hittar alltid något att roa sej med. Viggo gillar allt som brummar, Whilma vill testa andra saker. T.ex. att klättra upp på rännet. Ta hand om er tills vi ses nästa gång :)
 
Nu blir det inget bloggande förrns efter FMet. I morgon sticker vi och återigen missar jag gåspremiären. Jag tycker fortfarande att det är lite märkligt att man lägger ett mästerskap för apportörer just då, men det är jag det!
 

Onsdagsträning

Nu är onsdagsträningarna igång igen :) Vi blev ganska många, hundarna var Seila, Kia, Guinness, Tova, Karda, Bidde, Lydia, Zamira, Jenna och Libra. Vi passade på att testa den nya 4 kg tunga dummien med rävskinn, lite jobbigt var det allt. Alla jobbade på bra även om några blev lite trötta i huvudet på slutet men så är det när det blir nystart igen. På slutet sänkte vi kraven rejält i arbetet så att dom lyckades och fick positivitet med sej hem. Nästa vecka kör vi igen :)
Morgonen började med trimning av Karda och Bidde. Ser på bilden att jag gott kunde tagit mer på halsen på Herr B, hoppas hinna det före dom åker i morgon. Sen kommer det lite blandat från skogen.
 
  

Hästar!

Whilma vill gärna rida på en av hästarna i hagen så när, ägaren, Mia kom frågade vi om det gick bra. Regnet öste ner så det blev lite av den varan i maskinhallen, vilket räckte alldeles utmärkt denna gång. Whilma fick börja med att sitta upp sen fick Mia för sej att jag också skulle upp på hästryggen........ Tänka sej att jag kom dit själv, på första försöket :) Det gick i alldeles lagom tempo och jag var ganska nöjd med att det regnade ute så det blev en "mjukstart" :) Så kom Minna hem och hon skulle också testa på, hon har ridit förr så det gick fint :) Regnet upphörde så Mia red ut en liten sväng för att sen sadla av.
 
Viggo hade andra hästkrafter att njuta av, åkgräsklipparen var hans favorit. 4-beningen imponerade inte alls på honom :)
 

Huset fullt :)

Nu är alla ungar hemma + Maria, Whilma och Viggo :) Skogspromenader med alla hundar, svampletning som inte gick något vidare. Då var det bättre att åka till bärbilen för att köpa bär. Så nu finns nykokt sylt och goda blåbär i frysen :)

Hunnebergsrepris...

Idag var det Libra och Eros tur att starta! Libra på elitrutan var först ut. Söket skötte hon med den äran :) sen var det vattenarbete. Dubbelmarkeringen gick och den första fixade hon men den andra kom hon inte ut tillräckligt långt för att lösa. Vattendirigeringen var lång och jag fick över henne till andra sidan, väl där fick hon låsning på båten så det gick bara inte att få henne åt höger som jag ville. Jag blev frustrerad, låsa sej vid båten???? Hon som är så rutinerad skulle tatt tecken och göra som jag ville men nej. Så jag tog helt sonika in henne igen och då blev det en nolla.
Eros mannen, som är så klockren i sitt arbete på träningar hade nog fullständig black out idag. La ner en vattenapport och då klassades det som viltvägran då jag fick säja till honom att komma! Knallade vid söket!!!??? Sökte med vilt i mun....... Hur tänkte han här??? INGET gjorde han som han brukar, så här blev det också en nolla. Nu har han iallafall gjort sin provdebut så nästa gång ska det gå bättre :)
 
  

Hunneberg

Birgitta, Tova, Eros och jag for upp tillberget. Dels för att träna passivitet och för att se Spiker och Charlie starta på prov. Bland alla goda hundvänner jag mötte så blev det den alldeles speciella, härliga Ingela som blev med på kort :)
Spiker fick ett par markeringar med duva före sin start, gick kanon.
Eros skötte passiviteten så himla fint, duktig kille :) Tova hade lite "myror" i brallan men skötte sej också bra.
Så var det dags för start...... lillkillen gör så gott han kan, med tanke på ålder så är han riktigt duktig. Stadig och fin vid fötterna. Kommer att bli hur bra som helst med mer rutin och erfarenhet :) Denna gång nollade dom, vad gör det?? Ni lär er båda hela tiden :)
Charliemannen nollade också. Han skötte sej mycket bra i arbetet men var för tuff mot en trut. Liiiite underligt tycker jag, det brukar vara småfåglar som ligger risigt till men trut??? Tja, så kan det gå.


 

Jobb :)

Britt och Eros stannade över natt så i morse tog vi med påsar till skogen utifall vi skulle hitta svamp...... JÖSSES, vad svamp vi hittade. En jätte mega stor fläck som vi stog och bara njöt av att titta på :) Britt fick med sej en del hem och för första gången någonsin, fick jag ta fram 5 liters grytan som blev full av rensad svamp.
 
 
Eros ska stanna här tills på söndag då han och jag ska ut på äventyr, jaktprov. Han är så himla lätt att ha och göra med :) Funkar väldigt bra med mina hundar och nu får även Pysen ligga ifred på soffan! Passade på att ta ett kort på dom ute.
 
 
Väl inne igen skulle jag lägga kött i marinad, kan nog säja att Jenna har bäst koll....... lätt avslappnad, men det är ju sådan hon är :)
 

Godis är gott :)

En HEL låda med Grännagodis kommer att förgylla tillvaron ett tag :) MMMmmmmmm

Genrep!

Så var det dags, Britt, Lotten och Birgitta mötte upp för en genomgång. Libra och Jenna fick också vara med :) Det kommer att bli en spännande helg då, Charlie, Eros, Spiker och Libra ska starta på Hunneberg. Träningen idag gick riktigt bra även om det var lite missar........ men man brukar ju säja att om genrepet inte går 100 så kommer det att funka till helgen och det tror vi stenhårt på :)
 
Eros är fin i kanten...
 
Så här ska det se ut :)
 
Libra
 
Tova smakar på fåglar :)
 
Charlie
 
Vi avslutar med Jenna
 

Grattis Spiker :)

Ja, till dej också Tommy :) Ni har nu gjort ett debut på jaktprov och kammade hem ett 3dje pris. Det är tufft för en liten kille att vänta hela dagen på start men nu är det gjort :) Jag är jätteglad för er bedrift och ni har sannerligen tiden för er, grattis igen :)

Kortet är taget på en träning.


En vanlig dag...

Idag gäller städning, det blir fint men är så tråkigt. Finns det ingen annan som gör det får man göra det själv! För att muntra upp stämningen så sätter jag in en bild på Primo och hans favoritplats här hemma. Det står alltid öppet till hundgården så han kan gå och bada som han vill. Är det, som nu, lite svalt i luften räcker det att blöta ner sej lite och kanske dricka lite. Vid varmare väder blir det intensivare bad, då är hela han blöt och go när han kommer för gos :)


RSS 2.0