Repris...

på dagen som var igår även om promenaden inte blev riktigt lika lång som då. Kylan smyger sej in i kroppen och då är det skönt att starta upp kaminen för att känna hur värmen sprider sej.

Det finns mycket att nosa över för hundarna, här är nästan alla 7 med på bild.Äldst och yngst i gänget, Lydia och Tova är först tillbaka för att få en godis. Dom andra kommer i full fart för ingen vill missa det :)


Vinterkyla

Detta är nog vinterns kallaste morgon så här långt. Birgitta, jag och alla hundar tog en riktigt långpromenad så vi höll värmen. Solen skiner men når inte ända ner till oss så vi kan inte få känna strålarnas värme.

Kottarna högt där uppe i granen får dock njuta.

Träning

Idag hade vi träning i min hage. Skönt att vara hemma då det är lite kyligt ute så vi kunde gå in och värma oss i halvlek. Man skulle kunna sitta länge med sitt kaffe för det är riktigt mysigt att vara runt bordet med allt prat och skratt :) Hundarna skulle nog undra vad vi håller på med så vi får ta på oss för att köra ett pass till.

Spiker.


Molly.


Dennis.


Juni.

Brrr!

Det är kallt ute, riktigt kallt! Hela - 7 så det är varma kläder som gäller. Igår fick vi hem vår "nya" husbil så jag skulle gärna ha bättre väder för att packa den och vi gör en tripp med hundar och åker dit näsan pekar :) Ska se om jag kan ta lite bilder någon dag och visa så bra det blir.

Här är ett kort på skogspölen där Karda tog sina första simtag. Solen skiner fint på träd och det frusna vattnet.


Promenad

Ett härligt vinterväder, lite snö, kallt och sol. Senia ska denna dag åka hem till sej så det är sista promenaden med gänget.Får syn på en stock där, förmodligen, en räv som roat sej med att gå balansgång från rot till topp :)När Stefan hjälpte till med fällträden så frågade han mej om jag sett stubbarna?? Nej, det hade jag inte gjort men nu har jag fått syn på dom :) Skulle han inte bli pilot kan han alltid bli motorsågskonstnär :)


Roligt :)

Nu ramlar anmälningarna in för årets stora träff i slutet av april, så roligt med fin uppslutning :) Ska bli mysigt att få rå om er en hel helg igen så nu vill jag att det ska vara april, NU :)

Här är förra årets goa gäng :)


Goa hundar

Jag gjorde mat igår kväll och insåg att allihop låg runt mej. När jag skulle ta kortet gick ingen upp, dom visste att jag inte var klar :)

Juni åker hem senare idag men Senia stannar ett par dagar till :)


Småviltsjakt.

Tidigt denna morgon möttes ett stort gäng jägare upp vid elden. Det var några - grader så värmen gjorde gott. Vi for ut till våra pass och om jag inte har fel så var det 6 drevrar med för att jobba. Det skallade runt om och vi såg många rådjur och så länge jag var kvar blev 4 skjutna.

Jag har stora problem med att stå still när det är kallt, kylan går in i märgen och hur jag än försöker få upp temperaturen så går det inte. Sista timmen var fötterna helt borta så jag fick helt enkelt ge upp. Hur bär sej dom andra åt för att inte bli så frusna??? Jag måste kolla det för det känns trist att behöva ge upp för att man är så frusen.

Här kommer en liten snutt från mitt pass.


Vilken dag :)

Idag har det verkligen gått i ett! Promenad, åka till Vara för en massa ärenden, hem för att skura golven, telefon ringer och mina gardiner är klara, slänger mej i bilen, hämtar dom, stryker och hänger upp i 4 fönster, har nu 5 min :) sanrt kommer Juni på besök :)

Köpte tyg igår och lämnade det i Trollhätta och dagen efter är 8 längder + 4 kappor klara med omtag och dukar av överblivet tyg. Helt otroligt snabbt, så nu är det riktigt fint i mitt kök. Ska se om jag kan ta kort både på det och Juni för att lägga ut senare.

Här kommer ett av mina fönster.


Juni välkomnas :)


Denna härva ska bli koppel......

Ett gissel!

Då tänker jag på hanar som markeringskissar, det är verkligen ett gissel. Primo fick i tidig ålder lära sej att man markerar inte hur som helst och absolut inte i min trädgård, på grannens häck, andras postlådor osv. Glömmer han sej någon gång räcker det att påminna och han kniper direkt. Under koppelpromenad är det jag som avgör var det ska kissas men är han lös i skog och mark får han göra precis som han vill.

Även om jag bor på landet med grannar på avstånd så finns problemet med andra hanars kissande här också. Det finns all möjlig vegetation vid sidan av vägen men så plötstligt ser dom ljuset i tunneln! Efter 500 meter finns min postlåda, här finns hundar och dom bara måste kissa på den samma.

Jag ser direkt när det är gjort, mina hundar är framme och luktar och Primo som gärna skulle vilja markera över vet att det är förbjudet. Hur svårt kan det vara att säja till sin hane att ge 17 i det?? Det är mycket enkelt att ha det ledarskapet över sin hane och faktiskt, även över sin tik. Tikar mår också bra av att veta när det är tillåtet att få göra detta vilket man ibland kan glömma.

Var hos dottern i Helsingborg och ser hur det i portuppgång efter portuppgång är fullt av mörka kissfläckar på fasaderna. Det finns gott om grönområden men hundarna låts markera ändå. Ja, vad ska man säja?

Zelda.

Zelda som bor en bit upp i landet har snö!!! Det ser himla mysigt ut även om jag själv, denna vinter, uppskattar barmarken mer. Ha det riktigt gott till vi ses igen och tack för dom fina bilderna :)


Gott och blandat.

Dagen började med ett besök på veterinärstationen. Primo har fortfarande inte fått tillbaka energin så det blev en omgång antibiotika till. Libra har en knöl på ryggen som jag ville titta till. I min enfald trodde jag inte att det var något farligt, vilket det heller inte var. Veterinären tömde den snabbt och lätt, kollade på gojset han fått upp i sprutan och talar om att det var som en stor finne. Så var den väck :)

Fick ett himla gôtt sms, det gjorde att råkylan försvann och värmen infann sej. Tack för det :) För råkallt är det verkligen ute och snorhalt :( En tripp till skogen för att kolla vad grävaren har gjort, nya fina diken som är kul att springa i. Miljön runt om är dock inte lika mysig, tycker i alla fall jag själv!


Solnedgång.

Det är inte lätt att komma med fina kort efter Minnas i föregående inlägg...... men jag fick ett ganska fint på solnedgången. Sällan man ser en så röd himmel.


Karda åker.

Minna kom hem igår kväll för att denna dag ta med sej Karda hem. Vi tog med lite vilt till skogen för att se hur det skulle gå. Karda har gjort sej illa i benet och haltar men skulle ändå få testa en kanin. Det är synd om henne att ha ont men det ska gå över och nu får hon vila sej i form i Helsingborg.

Bigitta mötte upp så även Tova skulle få vara med. Själv ville jag se vad Senia sa om att bära vilt för hon är sparsamt tränad på det, även Jenna fick testa igen.

Minna skötte sin kamera för att jag skulle få kort på detta och vilka kort :) Tack så mycket för dom.

Med lite mer viltträning kommer Senia att bli kanonbra, vilken hund :)Jenna.Tova är så himla härlig, med fart och fläkt hittar hon sina vilt och avlämningarna sitter som handsken. :)Så synd att vi inte kunde "känna" på Karda mer men det får vi göra igen när hon är bra i sitt ben.


Jenna, eller???

Hundarna sprang fritt i skogen och så kommer Jenna springandes förbi mej med ett horn i munnen! Som vanligt om någon hittar ett byte i naturen, hur ruttet det än är, så får dom alltid beröm för hur duktiga dom är som vill visa mej sitt fynd.

Jag sätter dom andra 4 bakom mej för att ta kort på Jenna men....... det var Senia :) Skulle aldrig trimmat henne för dom är så lika. Vi har en bra bit kvar till bilen och hon får stolt bära hornet hela vägen dit. Flera gånger under denna sträcka klappar jag om henne och talar om hur duktig hon är.

Väl framme får dom andra hoppa in först och Senia får i lugn och ro lämna av hornet till mej.


Skitväder :(

Idag blir det ingen promenad! Regnet öser ner, det blåser och är mörkt, trist väder. Jag går bara inte ut, jag VILL inte, jag VÄGRAR!!

Så drar jag ändå på mej regnbyxor, tar min braha jacka, bilnycklarna i fickan och iväg med jyckarna. Det är bara att inse fakta! Att jag inte vill bryr sej hundarna inte om, inte för att dom hade klagat över att inte ge sej ut men se vädret, det rår inte på dom.

Det har varit mycket vatten i skog och mark tidigare men nu slår det alla rekord. Den lilla skogsdammen har nog aldrig varit så fylld med vatten som nu vilket gillades då dom fick ett dopp :)

Först ska dom greja lite...Det här är Primo, såklart......Karda har sett dom stora simma över till andra sidan och hon vill dit! Hon känner inte för att springa runt utan ska över där hon är. Med en, snart, 7 månaders hunds smarthet tror hon sej kunna hoppa över vilket hon också testar men........ hoppet räcker inte till så det blir till att simma sista biten :)


Onsdagsträning

Vilken morgon :) Jag satt i skogen och väntade på att dom träningssugna skulle komma. Med en kopp kaffe i handen fick jag se hur solstrålarna bröt fram genom träden. Så himla vackert och jag hoppas det syns på kortet.Vi har tidigare bara kört spår men nu var det dags för apportering. Vi tog en verkligt lugn träning, ingen stress för att inte bygga upp förväntningar. Var man lugn och fin fick man träna linjetag och dirigeringar. Hundarna var riktigt duktiga och även om vi försvårade lite så löste dom övningen, bara man är tydlig och visar vad man menar så går det fint :)

Lotten och Charlie.
Övriga sitter och tittar på, deras tur kommer snart.Har man varit duktig får man sitta i knät :) Birgitta och Tova.
Mycket blir gjort.

Idag var jag tvungen att åka och handla! Betfor till fåren plus mat till oss, så var alla nöjda ett tag.... Baka liten kaka, gott :) Så tittade jag på hundarna, hmmmmm! Kanske dags att ta itu med trimmning? Karda är absolut i behov av det och Senia ska vara fin när det blir hennes tur att åka hem.

Minna får lov att ta med kameran så vi får lite kort på snyggingarna, för dom blev så tjusiga. Tänk att så "lite" kan göra så mycket! Mina är relativt nytrimmade men......... jag får allt ta och putsa på dom också, men inte idag.

Så, till på fredag vill det till att träna på stå! Vilket jag tycker är himla kul (ironi)..... men nödvändigt :)


Uppfriskande....

med en morgonpromenad i det härligt frostiga vädret. T.o.m solen sken men bara för en stund, snart blir det nog snö! Så är det sagt i alla fall med vi får se hur det blir med det

 Härligt är, också, att se ett helt gäng hundar springa och rasa av sej. Busa lite, söka godsaker eller bara njuta av att vara fritt i skogen. Många hundar är det på bilden nedan, Birgitta hade sina med sej under skogsvistelsen.


Foton från idag.

Lilla Karda får bara vara med till en början och se på när Jenna jobbar.Så skickade jag henne på söket och som hon sökte :) 2 fick hon hämta sen var det bra för henne.Mollie lämnar av :) Man får hålla i hatten när hon söker för här går det undan, så härligt att se.Tack för mailet Eva, långt bort ifrån. Här kommer äntligen bra kort på Senia :) Perfekt fotgående förbi Monica och Mollie.Det var bara att stå och njuta när hon i full fart ut och full fart in jobbade så bra. Då ska hon också få veta det - Vad du är duktig :)


Tjuvträning...

var det för Mollie denna dag :) Monica och jag gick ut för att lägga ett viltspår som dom senare fick gå. Det var Mollies första spår och som hon spårade :) Mycket bra jobbat. Senare blev det lite apporteringsträning och jag hoppas Lars-Åke fick lite bra kort som jag kan sätta in här senare.

Här kommer spårbilder.


Hipp hipp....

hurra på Kenneths födelsedag :) Frukost på sängen är en självklarhet i denna familj och man går INTE upp förrns den är serverad :) Nu väntar jag hem Stefan så vi kan överlämna paketen till Kenneth. Tårtan behöver han heller inte tänka på idag, den fixar jag.


Lugnt :)

När vi åt igår kväll så var, som vanligt, hela ligan "utslagen" medans vi avnjöt maten i lugn och ro. Men lugnet kan bedra..... för så fort vi är klara hoppar dom upp för att få rensa faten. Inte en rörelse från oss missas, jag tror t.o.m att dom vet när jag lägger besticken på ett visst sätt, att då är jag klar. :)

Jag avskyr tjat, både från mej själv, andra och mina hundar vilket dom vet så även om dom är förväntansfullt "på" för resterna, är det bäst att vara lugn för finns det rester så får vi dom :)

Jenna ligger alltid närmast.Dom andra...


Onsdagsträning

Idag dök Cristina med Molly och Spiker upp för ett pass :) Karda, Jenna och Senia fick också vara med. Lite skönt är det allt att vara igång igen :)

Spaiker.Molly hittade annat än dummisar! Lite förvånande att se en rådjursskank så här men förmodligen ett påkört djur. Stolt var hon över detta byte :)


Varför???

Hur svårt kan det vara att ta kort??? Jag har hamnat i en period då det bara blir dåliga sådana :( Eller är det så att kameran och jag är på samma våglängd?? Lite trötta och slitna, saknar ljuset! I kväll ska det storma IGEN, trååååkigt! Kenneth och Stefan fixar just nu det som fallit ikull och räknar med att bli klara idag....... 


Träning

Birgitta och jag gav oss ut i skogen för att köra ett litet pass. Jag ville gärna "känna" på Karda och Senia :) Senia jobbar med fullt ös i söket, full fart ut och full fart in. Härligt att se :)

Svårt med kort denna dystra dag så det blev näääääärbild på Karda.Tova...Senia fastnade inte på kort men det gjorde Vickan.


Nu kör vi :)

Onsdagsträningen börjar denna vecka kl 10 i skogen. Tjuvträningar blir allteftersom ni hör av er :) Däremot är inte månadsträningarna klara än, måste kolla hur det ser ut med prov mm framöver men räkna med att det blir i slutet av januari till mars. Håll koll på 1a sidan på min hemsida där kommer mera..... snart.......

Sista helgen i april har vi den stora årsträffen, mail kommer med mer info så håll koll där.

Utställning i Lidköping i början av maj för er som vill vara med på det, mer info. kommer även här. Likaså om Flat showen som är i Västras regi den 20-21 april även om ni kan kolla ang. detta i Charmören under Västras sida.

Jag är full av inspiration för det kommande året och hoppas det smittar av sej! Vadå smittar av sej???? Det är ju NI som ger mej inspirationen :)

Dock kommer vi inte än att börja med vattenapportering....
Här är Inger med Goe Figo :)RSS 2.0