Träningslördag

Vi hade i alla fall tur med vädret :) En härlig träningsdag i skogen med flera av "mina" hundar. Lydia, still going strong!
 
 
Pappa Figo med sonen Indi, Inger och Kjell är med på bild också....
 
 
Minna, Karda, Monica och Mollie...
 
 
Alla kom inte med på kort........ men härligt att få rå om er hela helgen :) En del stannar över natt och andra dyker upp i morgon för att vara med, då blir det träning med vilt :)
 
Vi var även i vår lilla damm och här kommer en stilstudie med Eros.....
 
 
 

Nästan helg.

Idag är det dan före träningshelgen, den absolut sista före semestern! Det är helt hopplöst att avsluta kurser och kennelträningar, alla vill bara fortsätta att träna :) Vilket, självklart, känns jättekul för mej. Men nu blir det, som sagt, ingen träning på en månad här hos mej. Som det ser ut nu......... :)
 
Så det är en hel del förberedelser idag, några stannar över natt för att kunna vara med hela helgen.
 Hoppas, hoppas på bra väder även om det inte ser ut att bli så. För nu kör vi så det ryker........ :)
 
Här ett kort på en nytrimmad Karda.
 
 
 

Testande

Det blir lite intensivt för Karda denna vecka. Jag vill gå igenom så mycket som möjligt så Minna får en del med sej hem att träna vidare på. Vi kör kortkorta pass med repetition och redan är avlämningarna mycket bättre, söket tar sej och simmandet funkar :)
 
I vår lilla damm tränades vatten igår där Karda skötte sej jättefint.
 
 
Mina hundar fick vara med så Karda fick vara passiv, Primo undrar om jag inte ska ta dummisen snart........
 
 
Lek och bus står också på agendan, det är rooooooligt på landet :)
 
 
Hundar är fantastiska! Karda tycker branta trappor är jätteläskiga. Här har vi en kanonbrant magasinstrapp som jag tänkte vi skulle testa denna morgon. Jag och mina hundar gick upp för den, Karda stog smått gnällande kvar därnere. Jag tog ingen notis om det utan vi donade vidare uppe på magasinet. Då stannar Jenna vid trappen och tittar på Karda som inte törs gå upp, Jenna går ner för trappen och nosar på Karda som att - Kom nu,  jag ska visa dej! Så går dom båda upp för trappan!!! Vi går ner och galant upp igen, så var den övningen klar.
 
När vi kom ut på gården igen var det som om Jenna skulle lösa obehaget i Kardas kropp. Hon sprang mot Karda för att dom skulle få flattryck, som dom sprang :) Tack Jenna för hjälpen.
 
Så for vi till skogen och en kråka fick följa med, den var fin sa Karda :) Väl hemma igen skulle Minna få se vad duktig Karda var i trappan och nu gick hon upp och ner som om hon aldrig gjort annat :)
 
 

Karda

Vi kom på att vi skulle träna vilt på Karda........ denna morgon!! Funkar ju inte, men då får man ta det som finns och inte behöver tinas! En stor gåsvinge :) Får se till att plocka upp någon fågel så hon får testa mer. Sen tog vi en promenad och förundrades över hur mycket vatten det är överallt. Fint men blött :)
 

Karda är hemma :)

Då tog vi och passade på att träna en liten stund. Finslip av avlämningar behövs....
 
 
Skogen var trolsk denna morgon....
 
 
Jösses vad vatten det kommit. Känns som om det räcker nu, tycker vi 2beningar i alla fall :)
 
 
Minna är modig! Hon skulle klappa hästarna, jag stannade bakom stängslet i tryggt förvar :) Bra med zoom...
 
 

Grattis :)

Idag fyller Libra/Figovalparna 1 år. Dagen till ära så kommer Karda hem och i morgon åker hon och Tova för att röntga och vacc. sej. Till er alla så önskar jag en riktigt fin födelsedag :)
Här ett kort på Tovaa som togs igår :)

Söndag

Det är inget annorlunda med denna morgon, som vanligt tog vi en tur till skogen! Fick se att någon smaskat i sej en stor mängd frön från kottar, det var fullt med skal under trädet. Kanske att det firats Midsommar även där :)

 
Visst är det väl lite konstigt?? Dom här svarta gynnarna tycker man är riktigt mysiga där dom rör sej i sakta mak! Men är dom bruna........ då är det en helt annan 5a!
 
 
Vegetationen är tät vid min stig. Ormbunkarna gillar sannerligen det fuktiga vädret. Tur man tog på sej regnkläder ifall........ blött är det och nu när jag sitter här och bloggar öser regnet ner och åskan mullrar, dock har jag hängt av mej regnkläderna :)
 

Morris

Midsommardagen, dagen efter. Dagen efter en mycket trevlig kväll i goda vänners lag :) Man tycker att man borde vara ganska mätt idag också....... får snart ta en funderare på vad jag ska "slänga ihop".
 
Fick goa bilder på Morris som jag passar på att sätta in idag. Han ska leka med en balong.....
 
 
Leken var snabbt över efter att han fångat den.......... den small till hans stora förtret :)
 

Trevlig Midsommar :)

För ett år sedan hade jag min goda vän Tomoko här. Då skulle vi fira Midsommar efter konstens alla regler, det är ju en litet speciell helg och då, framförallt, för en Japan :) Samtidigt gick Libra tjock och go om magen, under helgen skulle det komma valpar...Buster, vår gula katt, kommer alltid med sorkar till dräktiga tikar. Han tycker att dom behöver tillskott av proteiner... det tycke inte jag....... och inte när vi håller på att klä stången....Jag önskar er alla en riktigt skön Midsommar med god mat och dryck i goda vänners lag :) Här kommer mer goa bilder från förra året...


Träning...

Vi fick allt ha en onsdagsträning till före sem.uppehållet :) Vi får se om vi drar igång sista veckan i juli eller om det blir första i augusti. Håll lite koll här så vet ni. Månadsskiftet juni/juli har vi träning hela helgen, kolla mailen för info. om du missat detta. Ni som inte sagt till, gör det på måndag så vet jag hur många vi blir.

Nu bakar jag bröd, doften börjar sprida sej så gott i köket. Jag verkar lyckas med baket för det ser ut att bli saftigt och fint :) Inga kort i bloggen denna dag..... glömde kameran på träningen???? Tja, det var väl allt för nu :)


Trött :)

Ja, det är jag idag men på ett positivt sätt :) Trött efter en intensiv men himla rolig helg, trött för att jag donade hela dagen igår men utan att behöva lägga mej på dagen :) I sådana lägen är det helt ok att få vara lite trött.

Birgitta och jag tog en härlig promenad med Tryffelligan idag. Det ser ut som om Vildsvin hållit på i skogen men det är bara våra hundar.....

Nä, nu ska jag sätta fart igen :) Så jäkla gôtt att vara jag igen, tjoho :)


Bilder

Här kommer goa bilder från L-Å denna helg :)Vilken helg :)

Vi var ett gôtt gäng som for till Fredrik och Lollo för att träna igår. Kurre och Marie var också där :) härligt att ses igen. Vi hade tur med vädret så träningen blev jättebra och givande oavsett ålder på hunden :) Kanon helt enkelt :) Kort kommer senare, bara L-Å hittar dom raderade bilderna igen hehehehe

Birgitta och jag for med Britt hem för att övernatta. När det var dags för mat mötte Mollie med husse och matte upp :) Vi fick så god mat och dryck, vad passar inte bättre än denna öl i Småland????Hundarna lekte och hade kul, Eros skulle vila en stund.....Då lägger sej Tova bredvid så blir det pusskalas!Nästan hela fam. Wadsten.Tova hade verkligen kalas...... fullt upp var det med att bära ut Eros leksaker...... detta är en bråkdel av dom :)Så kom denna dag och vi skulle på utställning i Gränna. Monica hade utst. premiär, du ställde Mollie kanonbra och jag är så glad över att du fixade det :) Så härligt att se :) Idag blev det VG men nästa gång...... :) Jag ställde Tova som också fick VG, men nästa gång......... :) Hoppas på kort från Karlstad på dom.

Jenna och Mollie visades båda i JKl där Jenna fick EXC och placerades som 4a :)

Tack ni härliga människor för en toppen helg. Ni som har möjlighet, glöm inte att vi tränar om 14 dagar igen. Glöm inte att kolla mailen! 


16/6

Liten blir stor :) Passar på att göra detta inlägg ikväll för i morgon hinner jag inte..... Grattis till Libra/Teiturvalparna som fyller 2 år. Skickar ett litet extra grattis till Joe i Japan, härligt att kunna följa honom i bloggen så gott som varje dag! Stort Tack för det :)


Hälsa och djur

Vi börjar med hälsa och då min sådan! Alla prover var bra men jag låg på gränsen för B12. Har nu hämtat ut tabletter och väntar så på att kunna "köra" för 100 % igen :) Alltså, det finns hopp för kärringen :) Jodå, jag är allt lite upprymd över att detta kan hjälpa mej. Tänk att bli så glad över att något inte är riktigt bra.......

L-Å skickade ett så fint kort på vad Mollie kan spana på i sin trädgård!! Det kommer att bli gott fram i höst........ ekologiskt ska det vara, det tycker vi om :)


Tjejligan :)

Till helgen ska dessa damer.... ut på äventyr! Utställning en dag och träning den andra. Fler av H Fhundarna kommer att vara med för att träna så det ska bli härligt att få se en del av er igen :)

Denna morgon har det pg.a. helgens aktiviteter varit trimstuga här och vad passar inte bättre än att ta kort på dom efter att dom blivit snygga??? Snyggare :) 1 ur varje av Libras kullar representeras här....

Mollie, 3 år.Jenna, 2 år.Tova, 1 år.Passar även på att lägga in ett kort på Mossa, 1 år.


Mer Hulevalla :)

Det är ju mer än Gulregnet som är i sin full prakt i trädgården. Det är väl bäst att föreviga det på kort före mördarsniglarna ätit upp allt.......Avslutar med en bild på fåren och några av hästarna. Nu blir det mer fröjd för ögat när man sitter i uterummet, att se hur djuren har det mysigt ihop :)


Guldregn

Men först en fårrapport! Igårkväll öppnade vi hagen så får och hästar kan gå ihop. Skulle haft kameran med mej men hade fullt upp med att hålla koll på hästarna...... Lite skönt att stå bakom ägarna när hästarna ystert kommer farande in i ny hage! Fåren var först nyfikna lite på håll men skuttade sen lekfullt ihop med dom stora :)

Mitt Guldregn har aldrig blommat som i år, klase på klase hänger tätt och lyser upp min trädgård. Så vackert :)


Träning

Känner att det är hög tid att lägga mer energi på Libras träning. Energi har jag ju inte fullt av så det har blivit att Jenna fått det mesta i träning. Birgitta och jag for iväg för att köra vatten och här är TovaJag tog med plastankorna för att testa dom, funkade riktigt bra. Här är det Jenna.Kaffe och paus måste man ha, då får hundarna göra vad dom vill för en stund. Viss ser det fint ut??Libra ser ut över vattnet och njuter i fulla drag.Jenna vill gärna ha ett kex, snälla, bara ett :)


Läkarbesök

Så var det dags för en visit hos läkaren. Vilken tur jag hade, han lyssnade verkligen på vad jag hade att säja! Han tyckte att jag skulle ta ett helt "batteri" med prover vilket var helt ok........ Nu är det så att jag hatar sprutor så när jag tycker att det är ok att göra det, då har jag sannerligen inte sökt för tidigt. Jag kan säja till andra att dom inte ska vänta med att ringa läkare men själv!!!

In till lab. där dom skulle sticka i armen. Jag har en arm som är ganska ok men den andra går bara inte. Hon ordnade och donade för att sen sticka 2 GGR! Inget blod ville ut, ta i handen??? Å nej, inte där, vill inte, läskigt, otäckt för lilla Karin. I det läget känner jag mej inte äldre än 5 år.......

- Då hämtar jag en annan som är allra bäst på detta så får fixar hon det säkert :) Pjuh, hoppas hon är duktig..... det var hon så rören fylldes snabbt och lätt till slut :) Nu får jag vänta på svar och se om det är något bus i kroppen och vad vi då ska göra åt det. Känner mej riktigt stolt efteråt men lite besviken över att jag inte fick något klistermärke då jag varit duktig :)

Sista natten..

låg vi vid ett jättefint gammalt ställe.Här har det varit en gruva och jodå...... det är Jenna som far förbi!! Men före jag lägger in bilden så kommer en Ronjahistoria till! Sista turen för kvällen gick jag och hundarna upp för en brant vandringsled, tänkte kolla vad som var på toppen! Så hör jag ett plask! Ser nät som ska hålla folk och fä utanför som är ca 3 ggr 3 m runt ett hugget djupt hål! Där har hon hittat ett ställe som hon kunde komma under och plums i! Inte helt lätt att komma upp igen och jag såg hur hon tog i, gjorde ett ärevarv utanför och hade så kul att före jag hann att blinka var hon i igen :( denna gång med Primo :( Skitunge till att hitta på! När vi gick förbi igen fick hon INTE dit, Libra tyckte som jag att det var dumt och skulle aaaaaldrig göra så :)


Unghunds Derby

En lång och spännande dag i strålande solsken. Många trevliga människor hade man att prata med. Min samling var vid 11 så hundarna fick höra många skott före det var min och Jennas tur. Som vanligt bryr sej Jenna inte alls men dom äldre är lite mer nyfikna. Det blev bara detta kort taget för dagen.....Resultatet för Jenna blev 18 17 18 17 15. Station 5 missade hon fokus på nedslaget så hon sökte lite för stort men fick utan hjälp in den, därav 5 poängs avdrag. Jag är jättenöjd med henne och hade jag varit mer tävlingsmänniska så hade jag finslipat på avlämningarna. Hon har jättefina sådana men inte för ett WT då dummisen ska tas emot framifrån och inte från sidan. Tja, man kan ha åsikter om regler od. men vadå?? Hon gjorde det hon skulle, min lilla Donna så jag kan inte vara mer än nöjd :)

Ett smolk i bägaren under denna tripp var att under kväll 2 när vi stannat och morgonen därefter blev dom alldeles sönderbitna av ca. 4 mm långa flugor :(  Hade ingen aning om att vi hade sådana här i landet! Vi hade fått in några i bilen och dom var alldeles blodfyllda??? Konstigt tyckte vi, dagen efter när Jenna kanade runt på ryggen såg jag vad dom hade gjort :( Alla 3s magar såg bedrövliga ut, så röda och otäcka av alla bett. Stackars mina hundar. Som tur var hade jag Mygga på spray i bilen så efter denna erfarenhet duschades dom så fort vi stannade. Nu ser magarna fina ut igen, men kul, det var det inte.

Tillbaka :)

Så har jag internet igen...... att lägga in kort funkar inte men det får jag ta när jag kommer hem igen. Igår stannade vi bl.a. till vid Gysinge och lyssnade till Dalälven som forsade fram. Vi gjorde ett stopp vi Haglöfs out let som var en stor besvikelse, hade tänkt kolla kängor men, nix, det kunde jag glömma.


Nu är vi på plats och redan är det folk som är här och tränar! Kanske skulle göra detsamma men struntar idet. Känns lite fånigt att tro att bara för att man tränar på plats så ska det gå bättre. Hon kan det hon kan och i morgon kan allt hända.

Fredagkväll, Vi sitter och pratar Sverige och vägar, är GPS eller karta bäst??? Vi tycker att man ska ha båda. Karta är förträfflig för översikt och GPSen funkar bra i städer. Tja, den funkar väl överallt men det är alltid bra att ha en karta :)Slänger in ett tidigare stoppkort i Järvsö. Jenna är lite som Ronja Rövardotter - Hit med lite farligheter! Hon sprang i full fart ut på bryggorna så det knakade och brakade. Jättekul, jag gör om det :) Så fick hon se en smal spång som gick till en liten ö och där var en ny brygga. Jippi, fullt ös över spången, ut på bryggan och lika fort tillbaka igen. Sen fick dom faktiskt ligga still medans vi fikade :)Tillbaka till fredagkväll då det var tutbingo på platsen där vi var. Jösses vad bilar det var och Kenneth skulle inte vara sämre än dom andra så han hade brickor han också :) Dock blev det ingen vinst så tutande från vår bil blev aldrig av.


Inte fel :)

Vi skulle ta en naturskön väg som hette 3 sjöars väg och då hamnade vi i Nora. Åt egentillverkad glass som var så himla god. Träffade trevliga människor som ville gosa med hundarna :) Så såg vi denna skylt.....Första övernattningen blev i närheten av en liten sjö, så njutbart för oss alla :)Kenneth håller på att grilla och då upptäcker vi vår GD-dörr som är helt perfekt! Utan att släppa in mygg mm så får han det han behöver :)I skogen är massor med träd märkta så här fint.Hoppas det syns på kortet hur gränsträden är märkta, imponerande vilket jobb dom lagt ner.
Minisemester :)

Idag skulle jag ta kort på en liljekonvalj...... hundarna ser direkt att jag håller på med något och kommer bums för att kolla läget. Ett fint kort på blomman kunde jag glömma, visst fanns det fler jag kunde försökt ta på men ni vet ju hur den ser ut, så jag gav upp.Ett hygge såg riktigt trolskt ut så det kunde jag ta på men....... Mr P ser att jag stannat så han kommer i full fart för att se vad jag såg...... tror inte han uppskattade vyn på det sätt jag gjorde :)Vattenlagret i skogen är verkligen fyllt till bredden igen, trots allt ganska skönt att slippa skitiga hundar vilket det blir när vattnet börjar försvinna. Primo äter gräs och har heller inte den smartaste uppsyn :)Jenna spanar lite före hon blir ännu blötare i morgonbadet.Hon går till Libra och skakar av sej, skönt att jag slapp bli blöt denna gång.......Då kan man undra vad som menas med rubriken? Jo, nu ska husbilen packas och vi beger oss till unghunds derbyt. Lite spännande är det allt hur Jenna ska klara sej bland alla startande, 119 sådana om jag kommer ihåg rätt. Tja, på lördagkväll vet jag resultatet! För första gången åker datorn med..... kan vara lite kul att blogga under resans gång. 

Njuta ska jag göra av att komma ut lite :) Och lugn kan jag känna mej då jag har uppsyn över gården hela tiden, det är skönt :)

Njuter gör jag dock inte av dessa förb.... djur som nu invaderar min trädgård :( Trodde man skulle klara sej mitt ute på landet men, nej.


Mossa

Fick en härlig rapport från Berit, hon och Mossa hade varit på träning som var upplagt som ett NKLprov. Mossa är sparsamt tränad men här hamnade hon i sitt rätta element :) Tog allt vilt, sökte fint, bra grepp och perfekta avlämningar på land och vatten :) Duktig tjej :)


Mer resultat :)

GRATTIS till Mollie och Monica som fixat anl.spåret idag. Man kan säja att viltspårsresultaten bara haglar in nu :)

Duktig Buster!

Buster brukar ha en "bra dag på jobbet" :) Tänk om Pysen kunde lära lite av honom men nä, han låter gamle Buster göra arbetet så kan han lata sej som vanligt.


Regn :(

7 grader varmt! och regn, är det verkligen juni??? Tja, det är väl bara att gilla läget och vara glad över att man har alla hästar hemma.................. :)


RSS 2.0