Kursavslutning....

igen! Nu var det retrievergängets tur att avsluta vårens kurs. Dagen till ära hade jag hjälp i skogen, tack till Gert-Ove som sköt och Birgitta som kastade.Full koncentration på väg mot en station. Upplägget var lite som ett WT med kluriga markeringar och ett linjetag. Ni har jätteduktiga hundar så ta väl hand om dom, träna "lagom", finslipa på det ni kan och gå sakta fram i er träning.Här är hela torsdagsligan på väg för arbete. Vi ses den7/8 igen och tränar sedan tisdagar jämna veckor. Kretskursen som i vår gått på tisdagar tänker jag ha tisdagar med början 14/8 och den träningen är på ojämna veckor. Kl. 18 som vanligt.

Stort Tack för presenten eller mutan för fler träningar, som ni kallade den :) Ha en riktigt skön sommar så ses vi.


GRATTIS...

till Mats och Zamira som fixat anlagsspåret med glans :) Zamira är nr. 4 bland Jennas kullsyskon som visar talang för viltspår. Kanonroligt för både ägare och mej :)

Sen var jag och kollade trycket idag. 120/80 liggande och 118/80 stående, det var i alla fall inte för högt........ Nu får jag se vad farbror doktorn kan göra om ett par veckor.....

Sista värmen??

Det var till att njuta på morgonpromenaden i skogen, detta kanske är den sista värmen vi får. Hoppas inte det men man vet aldrig.......Primo letar som vanligt sina svampar. Han behöver dom säkert för jag tycker han är lite tröttare än vanligt. Det kan vara värmen som satt sina spår för han kan ha lite ont av den.Bruningarna däremot är inte alls trötta. Jag väntar på Birgitta som ska hjälpa mej att markera upp dagens övningar för snart kommer dom andra hit för träning. Jenna ser inte så himla smart ut där hon också väntar i buren.....Här är dom i onsdagsligan som var med idag :)


Kursavslutning

Så var det den sista gången för kretskursen. Man orkar en hel del när man har roligt :) Ett härligt gäng som sannerligen kommit framåt under dessa 7 veckor, bra jobbat allihopa. Liten som stor kan faktiskt göra samma jobb, med samma apporter! Jag tog med mina plastankor som inte är helt lätta att bära men skam den som ger sej :)

Minstingen skötte det galant.Jaja Janne, det var ju det här med ISO men som jag sa - Virre är för snabb för att få tydlig på kort :) Eller så har du nog, kanske eventuellt rätt om ISO :)

Alltså fixar mellan ankan lika fint.Lika så gör stor.Det är tradition att kretsen bjuder på smörgåstårta, så även i år. Det Tackar vi för och jag tackar för presenten jag fick av er deltagare :) Här sitter vi och mumsar som bäst på Fröjdens smörgåstårta.


YES!

Jag har nu tid till doktorn om 14 dagar men ska till distr.sköterskan före det för att kolla trycket. Så skönt det känns och nu slipper jag skäll :)

Doktorn!

Nu är det sannerligen dags att ringa vårdcentralen! Jag är inte den typen som gnäller eller beklagar mej om jag mår dåligt men nu börjar jag få nog! Skulle ha ringt för ett halvår sedan men........ Jag har ständigt brus i öronen, ont i fotsulorna!! kassa handleder men framför allt så är jag trött. Sover skitdåligt periodvis, får några nätter då jag sover stenhårt men får "sömnbryt" på dagen då jag bara måste lägga mej för att hålla mej vaken tills det är dags att sova natten.......

Jag hatar nålar men vill nu gärna ta så mycket blodprov det bara går!!! Nu gäller det att övertyga VC om att det behövs.

Jag kan sopa problemen under mattan om jag har annat på G men nu inser jag att det är inte OK längre. Kenneth frågar mej dagligen om jag ringt. - Ska göra det i morgon blir svaret. Därför skriver jag om detta här, jag behöver extra tryck för att ringa. Jag behöver SKÄLL om jag inte gör det idag :) Så, om det inte står ikväll att jag fått tid så är det fritt fram att ta mej i örat!

Jag vill vara pigg och glad HELA dagen för det är sådan jag är!


Besök :)

Idag kom Cristina, Tommy, Molly och Spiker. Vi passade på att åka till vårat smultronställe för lite träning. Vi fick en helt underbar dag i solens sken och som "tur" var så hade vi ordentligt med fika så vi slapp gå hungriga :) Kenneth Stefan och Primo tog hand om båten. Dom passade även på att fiska men det nappade dåligt....Spiker..Molly...Sjöodjur???En variant av trippel :) Libra, Primo och Jenna hämtar in dummys.


Bålgeting

För första gången i mitt liv har jag sett en bålgeting! Den är ENORM och mycket skräckinjagande! Ormfobi är ingenting mot det här, nu har jag ingen sådan fobi men skulle säkert kunna utveckla en mot denna geting.Men så började jag fundera på vad den kan äta......... och blev genast orolig över mina solitärbin. Efter att jag tagit getingen av daga så kollade jag lite på nätet och visst äter den med förtjusning både humlor och bin :( Nu misstänker jag att dom har bo i närheten så det blir till att gå på jakt för bort, det ska dom!

Här får man ett litet hum om hur stora dom är, trots att den är ihopkrupen så är den verkligen skräckinjagande.


Kurs

Igår kom retrieverna för kurs och då tog jag med mej plastankorna för att se vad dom tyckte om det :) Det kunde vara lite trixigt att få rätt grepp men alla fixade det så fint.Lena kör närsök.....och här står dom andra "kursarna" för att vänta på sin tur.Clary hade med sej en, faktiskt 2 överraskningar. Här kommer nr 1, ett Grattis till Jenna och mej för hennes, förra, fantastiska vecka. Stort Tack, så gulligt av dej :)Så fick vi veta att hennes gosse Kelmi fyllde 1 år dagen till ära. Clary hade med sej denna fina tårta som vi fick smaka, mycket god och fin var den.


Skärskada :(

Men först...... sista onsdagsträningen blir den 13/6.

Vi hade en helt vanlig promenad denna morgon, underbart väder och hundarna blötte ner sej i dom blöthålor som ännu finns kvar. Jenna sprang på som vanligt och jag märkte ingenting förrns vi kom hem! Då blöder det ordentligt från en framtass, en stor bit under trampdynan är bortskuren :(

Känns som om vi klarat oss länge ändå, för ett par år sen hade jag riktig otur med skärskador och det var mer regel än undantag med detta :( Tur i oturen med Jenna är att det är en hel bit som är borta, det är värre om det är en skärskada in i trampdynan. Nu blir det omplåstring som gäller så är det snart läkt.

Onsdagsträning

Idag körde vi stationer med olika klurigheter, bl.a olika apporter användes. Dagen till ära plockade jag fram mina plaständer som legat alldeles för länge i hyllan. Dom har varit kanonduktiga på allt vad vi hittat på så nu är vi mer än nöjda :)

Tänkte på en sak...... det är bra om man plockar ur dummisarna ur ryggfickan före man kör hem, det blir ganska knöligt med dom i :)

Lydia


GinnisJenna


Tisdagskurs

Det var då på tiden, att äntligen få värme på våra träningar. Det blir sannerligen enklare när man slipper regn och kyligt väder. Igår var det sjätte gången, bara en gång kvar! Vi är ett härligt gäng med en, för mej, lite annorlunda apportör. Lilla Trixie sköter sej mycket bra och jobbar på i stort sett som alla andra. 

  


Öglunda

Där bor Stanislav och Matilda och där var vi igår kväll för att träna. Dom har det så himla fint där dom bor och riktigt bra träningsmarker finns på gården. Kuperad mark så hundarna fick verkligen ta i.

Här lite bilder....

Zamira kommer först.
Hopp...JennahoppSom avslutning på en härlig kväll blev vi bjudna på grillad korv. Även sådana här grillades :)
Stort tack för en mycket trevlig träning i skön miljö och allt därtill :)


Hästar i hagen :)

Så har dom kommit, grannens hästar ska hjälpa till att hålla ordning i hagen. Jag kan villigt erkänna att jag är något rädd för dessa djur men...... dom är fina att se på :)Stefan fick en underbar bild i solnedgången, det är sannerligen en ny, vacker vy här i Hôlevalla.Både dom och jag fick en ny morgonhälsning. Jag fick ett gnägg när jag kom ut och dom blev utskällda av Jenna..... 9 st ska dom vara och ingen är den andra lik!


Jenna och jag :)

Fick så härliga kort på Jenna av L-Å från träningen igår så detta inlägg blir mest med henne och mej :)

Först ett mysigt kort när vi tränar passivitet vid dammen. Fåren skulle vara med men det bryr sej Jenna inte om alls :)Vi går en walk up.Jag kan ta kort på dej......Jenna är på väg in från ett linjetag....Är man riktigt duktig får man hoppa upp i famnen.....Hon vill upp på axlarna för det är hennes grej, men just nu är det lite tungt :) så hon får stanna i famnen.


Tjuvträning :)

Äntligen sol och sköna vindar, det har sannerligen saknats! Vi passade på att ha träning i vår hage, ny mark är alltid bra. Fåren undrade vad vi skulle göra men fick vackert stanna i sin hage....

Den 26/5 är nästa träning, hör av er om ni kommer.


Här kommer Mollie...Här är Jenna, Mollie, Tova, Dennis och Eros med sina ägare :)Jenna vet så väl när jag är riktigt nöjd med henne, då tycker hon att jag ska träna på detta! :)


Viltspårs DM, västra

Så var det dags för Jennas nästa äventyr :) 4 startande i årets viltspårs DM. Regnet har öst ner i spåren så förutsättningarna var inte dom bästa. Jenna tuffar på i sakta lunk, hon är en så duktig spårare att jag egentligen aldrig är orolig. När så Inger säjer - Nu kan du sätta henne! Så visste jag att nu är vi snart klara :)

Klubben bjöd på grillad korv före prisutdelning, Tack det var gott i det ruggiga vädret. Jenna knep vandringspriset med dagens enda HP :)
Sammanfattande kritik. Tar spåret direkt i sökrutan. Arbetar i det perfekta tempot. Mindre ringning i bloduppehållsvinklar. Får idag HP.
Så det "traditionella" fotograferandet på provplatsen :)Så ska domaren Inger vara med också :)Vi som var med.Ett kort på priser som klubben delade ut mm :)
Onsdagsträning + Dennis

Idag hade Libra tur :) Hon är i höglöp och skulle inte fått följa med men.... det kom inga hanar så hon fick ett pass, det tyckte hon var bra :) Jenna får ta det lugnt lite så hon stannade hemma.

Vi körde linjetag, stoppsignal och dirigeringar efter hur duktiga dom är. Är man bara tydlig så går det galant. Kia tyckte det var jätteroligt :)

FICK VETA att Dennis och Lollo fixat anlagsspåret :) En stor BAMSEkram till dej från mej, jag är så glad för din skull att du gjort detta med Dennis :)Libra var på "hugget" :)Lilla Tova visar att hon verkligen har ärvt lyhördhet och följsamhet. Så härligt att se när dom lyssnar och gör sitt bästa utifrån vad föraren vill.Härliga goa Lydia uppskattade visiten i skogen. Matte??? Är det min tur snart???


Jaktprovsdag....

i Bollebygd. Regn mest hela tiden men helt ok :) Faktiskt, ytterligare en helt fantastisk dag men på ett litet annat vis...

Birgitta och Vickan startade, dom nollade så vi pratar väl inte mer om det :)Lotten och Charlie startade också. Gick så himla bra men...... han tyckte inte att trut var den allra bästa fågeln även om han tog den, så det blev ett andra pris. Han är helt otroligt stadig och stabil så man kan undra vad som rör sej i deras huvuden när dom startar. Liiiiite synd för han är mycket duktig, på´t igen :)Jenna fick vänta länge på sin tur, men som vanligt ruckar inget hennes cirklar :) Om hon så ligger 5 min. eller 5 timmar i bilen spelar ingen roll, hon stressar inte upp sej i onödan. Allt kändes jättebra när vi körde och det reulterade i att vi fick dagens enda första pris och blev provbäst :) Jag blev så stolt över min lilla Donna när jag läste den sammanfattande kritiken - Ett utmärkt retrieverarb. genom hela provet. Arb. präglas av fart och stil.


Myshelg :)

Vi har varit i Holma hos goda vänner under helgen. Husbilen packades "lätt", in med hundarna så for vi iväg. Vi har tagit härliga promenader i skön miljö, ätit gott och bara umgåtts. Helgen som började så bra kunde inte fortsätta på bättre sätt :)
Nu är ryggsäcken packad för i morgon ska vi på jaktprov. Hoppas hoppas att deras fina arbete kommer till sin rätt i morgon. Det känns som om vi inte kan vara bättre förberedda men om en och annan tumme hålls så skulle det vara fint :) För på prov kan allting hända........

Reflektion

Idag är en sådan dag då man känner redan när man vaknat, att denna dag får inte gå till spillo. Inte att man ska göra en massa måsten, nej denna dag kommer att höra till dom speciella dagarna. Dom dagar som inte är så ofta men ack så härliga. Dom dagar man ska möta med ett öppet sinne och tacksamt bara ta emot :)

Det har inget med vädret att göra, under promenaden regnade det så smått och jag bara njöt av vad jag kunde se, höra och känna. Att ta sej tid för att stanna upp och reflektera vad naturen har att säja. Den minsta upplevelse är enbart för mej och det är min skyldighet att förvalta den.

En liten viltstig är i normala fall ingen"stor sak" men idag kunde den berätta massor, om alla djur som använder den och som låter mej få utnyttja den. Tack mina 4-benta vänner för hjälpen :)Stigen fortsätter och det blir liksom en tunnel. Jag funderar på om det skulle fungera med trägselskatt för alla som använder den........ men förkastar tanken och fortsätter min vandring.Jag ser en Hasselbuske, vad har den att säja denna underbara dag?? Den verkar yster och rent av busig! Skulle säkert, om den bara kunde, springa runt och jaga småbjörkarna som skulle kikna av skratt :)Dom gamla, myndiga granarna skulle låta dom hållas en stund. Gamla granar har inte så stort tålamod och kommer snart att be busfröna lugna ner sej. Jag känner att gamla granar ställer upp för alla, små som stora problem löser dom lätt. Dom vill ha lugn och harmoni, då mår dom som bäst.Det finns dom som är helt obekymrade om det fantastiska som händer runt omkring! Som har spring i benen och gärna plaskar runt i alla vattensamlingar. Som ändå har en del i detta som sker runt omkring, utan dom hade jag aldrig fått denna upplevelse. En speciell dag som gör att jag får ett lugn som inget kan rubba. En dag som bara är min men som jag gärna delar med mej av :)Regn och mera regn

Nog regnade det igår kväll på kursen men det var behagliga 15 grader varmt och med rätt kläder så går allt :) Jag tror att hundarna uppskattade blötan för ett genomgående tema var att dom var lite busiga. Uppgifterna löstes så deltagarna fick med sej lite nytt att öva på hemma.

Efter kursen lade jag ett spår som Jenna skulle ha denna morgon. Det har regnat rejält och blåst ordentligt men hon fixade det riktigt bra. Man kan bara förundras över hundarnas näsa när dom går ett klurigt spår och man tror att vittringen är närmast noll. Då höjs näsan, där är spåret, ner med näsan igen för att fortsätta. Kanske är det tur att jag inte har det luktsinnet...... tänk att känna ALLA dofter! Nä, tror det kvittar :)

Inget kort idag.... 

Vackert

Än inget regn...... men det kommer säkert fram på dagen! Hoppas det är hyfsat väder i kväll när jag har kurs, men det är nog inte troligt. Under en njutbar promenad kan man se många träd i blomning, så himla vackert :) Lite molnigt var det så kortet kommer inte rikgtigt till sin rätt.Jenna var full av bus när vi kom hem så hon sprang upp och ner i vår lilla kanal. Libra förstår inte alls vitsen med det hela :)


Genrep

Efter alla konstens former så hade vi genrep på vår träning idag. Vickan, Charlie och Jenna ska snart starta på prov så vi kände att det var dags att se hur det skulle gå. Dagen till ära "serverades" ejder, vilket inte var några problem :) Vi kan inte blir mer nöjda än så här och hoppas att det fungerar när vi väl är på prov.

Charlie...Inga kort på Vickan och Jenna men Ginnis (jag vet att det är felstavat :) fick samma upplägg...Liksom Kia......Tova fick däremot bara "smaka" på ett sök med vilt....


Tisdagskurs

Det är alltid roligt att ha kurs, alla frågor och funderingar man får, det är bra med frågor :) Deltagarna är sannerligen taggade för att lära sej och sin hund mer, oavsett om man är helt nybörjare eller kommit längre. Det är kul att träna men en fikapaus är alltid uppskattad :) En deltagare saknas.


Äntligen

Nu ska frysen laddas :)


Viltspår

Nu är det bråttom.....Det har varit så mycket den sista tiden att jag lite "glömt bort" viltspåret. Nu ska vi träna efter dom nya reglerna vilket jag är så där nöjd med. Helt ok med försvårandet i spåret men att det bara ska vara 2 dl blod på en minst 600 m sträcka, det gillar jag inte! En löjlig försvårning som inte har med verkligheten att göra, kanske vore bättre att träna personspår i stället........ för det blir ju faktiskt resultatet av det hela!

Jenna kämpade på, lätt, det var det inte!


Utställning och lite till

Charlie, Zamira och Jenna var på utställning i Lidköping idag. Är riktigt nöjd med hundarna :)

Lotten och Charlie VG:4Mats och Zamira EXC:1Det var ovanligt få flattar som ställdes, undrar varför??
Jag och Jenna EXC:2När jag kom hem for Kenneth och jag för att få vår båt, som varit på drift, på rätt plats igen. Motor på, fungerade inte! Meka meka....... funkar :) Liten båt, fullvuxen karl som satt väldigt snett, gjorde att båten "tippade" och tog in en massa vatten!! Jag som inte är en vattenmänniska såg framför mej hur Kenneth skulle trilla ur och båten av egen fri vilja drar iväg ut på sjön...... läskigt!

Men det gick bra även om Kenneth blev genomblöt! Så tog jag bilen för att fara till den plats båten skulle förtöjas. Pjuh, Kenneth var redan där och kläder hängde på tork i en buske.Hundarna fick bada och ett kort togs på 3 blöta lyckliga flattar :)Rally

Idag går Varvloppet alldeles utanför mitt, snacka om att ha första parkett :) Lika mysigt som vanligt, bullriga bilar som kör olika fort. Dom snabba är bäst och låter oftast mest :) Det är människor i varenda backe och kurva, lite av en folkfest. Har tagit några filmer men det kanske tar lite tid för mej att få in dom här så...... för Jonas skull kommer här några stillbilder till att börja med :)

Jag blir tokig.... det var lätt som en plätt att lägga in video på you tube men att hitta koden.......sen var dom borta :(Tack Minna för hjälpen :) här kommer snuttarna..... denna bil var inte riktigt med på att vägen svängde :) Håll till godo med kvaliten....
Torsdagskurs

1 golden, resten flattar går på kurs för mej. Det är mestadels unga hundar så vikten får läggas på stadga och följsamhet. Jag tycker ni är jätte duktiga och ser skillnad från vecka till vecka hur det går framåt :) Att träna hemma på övningar ni fått ger resultat :)Vad står det här på marken????? Kvarglömt sen tidigare skogsvisit under dagen??? Nu står det hemma hos mej så gör vi ett byte när vi ses nästa gång, jag får tillbaka mina dummisar du fick med hem och du får dina saker som blev kvar i skogen :)


Charlie mm.

Så var hund nr 5 trimmad, bara 2 av mina kvar :) Charlie som är nyfriserad åkte med till skogen för ett litet pass.

Han fick ett linjetag med störning på vägen in, han såg men brydde sej inte alls :) Matte såg inte när jag kastade och blev lite förvånad över hur fint han skötte det :) men sådan är Charlie!

Ingela kom med sina båda gossar, vi ses snart igen :)


Värme/bil

Vi vet alla att det fort blir varmt i bilen, här är en lista + telefonnummer om man ser hund instängd i en varm bil.


Sköna Maj :)

Idag var det bara Birgitta som hade möjlighet att träna så då tog vi en promenad i stället. Det har varit intensivt i helgen och då är det skönt att bara få "vara" :) Fortfarande är det mycket vatten i skog och mark så dom njuter verkligen av ett morgondopp.Nu händer det saker i naturen, den gröna färgen är så stark och klar att det nästan gör ont i ögonen att titta på grönskan. Man kan bara stanna upp och känna vårvinden på kinden och ett -Ahhhhhh, kommer ur munnen :)Vi är nere på marken och där uppe kommer Kenneth! Det stämmer bra med tiden då han började jobba, undrar om han ser oss........ nä, ingen ide´att vinka idag :)

 

Letande :)

Minna brukar gå runt i uthusen för att kika efter "objekt". - Kom och se vad jag hittade, den tycker jag är fin :) Då vet jag direkt........ den vill hon ha :) Nu hittade hon en gammal flaska som var full av linolja, massor på den och i. Jag tänkte att den får hon aldrig ren men envis som sin mor så löste hon det. I ett avfettningsbad med flaskan, sen var det bara att gnugga och gnugga och gn........

Hon fick den ren!Lite häftigt att läsa på tillslutningen, ett tresiffrigt telefonnummer! Det var längesedan vi hade det. Nu är hon och en nytrimmad Karda snart hemma i Helsingborg igen. Jonas åkte hem i söndags, det är härligt att få rå om dom allt ibland. Nästa gång dom är hemma allihop ska vi gå på skattjakt igen så kanske det lättar än mer i både skåp och uthus :)


RSS 2.0