jenna :-D

har inget Internet! vill bara tala om att jenna ska träffa zumo i kväll :-D

Vilken helg :)

Så möttes vi på Läckö Strand. Vi satt utanför vår husbil och "räknade in" dom som kom. Vi skojade om att det är ju faktiskt jobbigt med träff :) På kvällen åt vi god mat i restaurangen för att sedan ses i en av längorna där vi pratade ett bra tag.
Lördag kl 9 samlades vi på parkeringen. Kurre, Marie, Anette och Håkan tog hand om träningen. Kanonbra upplägg, lite nytt och massor med bra tips till alla och envar. Det är så himla skönt att ha dom, vi tänker lika och dom är minst lika engagerade som jag är :) Stort tack för denna helg :)
Jenna har nog tyckt det var en skithelg, sitta i bilen hela tiden men hon hade i alla fall Scrollan att leka med ibland :) Tack Tor-Björn för att du hjälpte mej med Libra när jag tränade Senia, hon hade det ganska gott i ditt knä :) Kenneth körde Primo så han också fick vara med. Jag hade koll på hur många hundar det var som kom men det har jag glömt...... 12?? 14??? Många var vi :)
Idag höll vi på till lunch då fick den som ville använda vilt och det ville alla :)
Stort stort Tack till er som kommer med ert härliga humör vilket gör att helgen blir så otroligt bra. Mycket har ni med er hem om hur ni ska jobba vidare med era hundar. Man behöver ett litet tag för att smälta allt. Som vanligt lägger jag denna helg i min minnesbank och plockar fram den för att kunna fortsätta njuta av ert och era hundars sällskap under denna helg :) Varm kram från mej till dej :)
 

Kennelträff

Så är det äntligen dags igen för träffen ute på Läckö, ska bli jättekul att göra detta igen ihop med er. :) Gamla som blivande valpköpare ska träna och umgås. Äta gott och bara prata hund, kanske blir lite annat prat också....... :) Alltså, nu blir det inga blogginlägg förrns jag är hemma igen fram på söndagen. Jag önskar er alla en riktigt skön helg :)

Älgkrock..

Vi tar det från början..... En härlig promenad i skogen. Hundarna får rasa runt i en liten damm med vatten, vi bara njuter :) Så går vi vidare och ur en täting kommer en älg, helt tyst och i lugnt tempo, bara 5 meter framför mej korsar den min väg!! Skogsvägen är inte bred så det var bara ett ögonblick jag såg den. Jösses så överraskad jag blev, det kunde ju blivit en älgkrock :)
Hundarna blev nog lika förvånade och efter ett nej, så gick vi vidare. Så skönt att hundarna vet vad dom får och inte får så vi kunde i lugn och ro smälta denna händelse på väg hem igen :)
 
Kameran var inte startklar för en bild på älgen men på vattenleken fick jag tagit ett par kort.

Koppla av...

När kvällen närmar sej är det gott att ta det lugnt. Jenna och Senia vilar gärna ihop och Primo tycker nog att han ska vara med också :)
 

Promenix

Även om träningen är inställd idag så måste hundarna ut och få röra på sej. Tova hittade ett ben som Senia kunde tänka sej att ta över....... tji fick hon :) Nu är det gott om vattenansamlingar efter vintern, det luktar inte så gott men det är kul att plaska i det ändå! Jenna fick hålla sej på torra land den mesta av tiden..........
 

Fästinghalsband på

Så var det hög tid till att få på fästinghalsbanden, dock inte på Jenna. Hon ska vara så "giftfri" som möjligt vid parning. Jag har inte tagit någon fästing på hundarna än men det är bara en tidsfråga...... Själv ska jag in en dag och fylla på mitt vaccin för TBE, känns gott att vara rustad mot dessa kryp ett tag framöver. Jag har ringt för att få svar på mina prover men då är dom inte inne vid telefon. Tycker nog att det är hög tid att få reda på hur det gick..... något brev på posten verkar inte komma. Det kanske är brukligt att få vänta flera månader men jag tänker som så att hade det varit något fel, då hade dom nog ringt!
 

Onsdagsträningen

är inställd. Jag behöver den tiden för att förbereda inför helgens kennelträff :) Jag kommer att finnas på plats runt 3 på fredag.
Det är lite hektiskt nu framöver...... på tisdag nästa vecka åker vi för att träffa Zumo, hoppas allt går som planerat. Det är ju tur att det bara är roliga saker som händer, då löser man det mesta :)

GRATTIS.....

till Mossa och Berit som igår fixade ett 1a pris i LKl 2, andra placering :)

Flat Showen västra

Efter en underbar dag i goda vänners lag så kan man efter god mat hemma summera dagen :) Stort Grattis till Lotten o Charlie som tog hem 1a priset i NKL WT :) Det blev en kanondag för Håll Fastarna där, i NKL, Britt o Eros kom 8a, Spiker o Tommy kom 16e, Tova o jag 19e, Senia o jag på 23e av 36 startande :) Libra som inte tränat sedan FMet men som jag testade av för 3 veckor sedan kom på 6e plats i eliten. Helt perfekt väder, dock kunde jag inte ta så mycket kort då jag startade 3 hundar...... ändå blev det ett på Lotten o Charlie + Tommy o Spiker. En vinnarbild fick jag tagit :) även på listorna hur det gick för alla. Man får aldrig glömma att även om det går lite si så där så får man en erfarenhet vilket gör att jag vill gratta alla som startade. Vi har alla kommit olika långt i vår träning, vi kan olika mycket, därför ger jag en eloge till alla som startar oavsett hur det gått. Nu menar jag inte bara hundar från mej utan ALLA som startat under dagen. En eloge även till styrelsen som rott dagen i hamn med den äran :)
  
 
 
 

Jenna löper :)

Äntligen så är det på G :) Visserligen missar hon Flat Showen men vad 17, det får vi ta igen nästa år. Nu väntar en spännande tid då allt ska klaffa och att det förhoppningsvis kommer ett gäng goa valpar framöver :)

Håll i hatten.....

så den inte blåser bort :) Helt otroligt som det blåser ute, rena höststormen. Då är det inte helt fel att ta igen sej på soffan även om alla inte får plats..... Pysen tycker att huvudsaken är att han har en yta att vila på :)
 

Onsdagsträning

Det är jobbigt att träna :)
 

Helsingborg

Vi har varit och hälsa på Minna i Helsingborg, Grattis igen på din födelsedag som var i går :) Jenna och Libra fick följa med för att träffa Karda som höglöper. Hoppas Jenna "nappade" på den kroken :) Vi ser, som vanligt, många kaniner. Mina har svårt att förstå hur dessa djur ska få springa så nära och retas...... Efter en trevlig visit var det dags att åka hem.
Vi skulle in i ett par jaktaffärer där en låg i Ullared!!! Kenneth tyckte jag kunde gå in på GeKås!! Jag stenvägrade!! Han försökte med att dom hade mycket hundgrejer där, hade han hört i alla fall!! Nej, det blev absolut ingen visit därinne för mej utan en liten promenad med hundarna istället :) Jag funderade en liten stund över hur jag kunnat slippa köpgenen men kom inte på något bra.....
 

Morgondopp

ÄNTLIGEN, nu är isen helt borta på dammen och Primo var först i för att testa badtemperaturen :) Även om det är regn i luften så är jag riktigt glad över att det med raska steg går framåt med vädergudarna nu.

Hopp om vår :)

Nu visar termometern över + 10 :) Tänk att det skulle bli vår ändå.... Då är det härligt att ta en promenad ihop med Birgitta och alla 4beningar. Isen har smält än mer i diken så nu blir det vattenlek när dom springer fram och tillbaka :)
Avslutade med ett gruppkort som inte Senia ville vara med på, hon hade hittat ett ben och det ville hon ha själv. Helt ok med mej, hon får vara med på bild en annan dag istället :)
 
 

Jenna mm.

Man kan undra hur Jenna tänker..... just nu hoppas jag att hon inte börjar löpa riktigt än utan att hon kan vara med på lite äventyr den närmaste veckan. I detta fall har jag inget att säja till om utan det är bara att vackert vänta men, den som väntar på något gott.... :)
 
Nu känns det som om goare väder är på G, isen har börjat smälta så det står vatten i diken och hundarna kan smaka på det.
 
 
Det finns fortfarande en del snö kvar men snart snart är den väck :)
 
 
Det bästa av allt är nog att backen är så pass mjuk att det lätt går att gräva upp Hjorttryffel :)
 

Busväder

Snöblandat regn :( Brrrr jag fryser men då är det tur att man har en kamin att elda i så man blir varm och go igen. Skogen fick, trost vädret, besök av oss även idag. Det är bara att ge sej iväg, det finns inget att skylla på....... Inte kan jag säja att jag saknar kläder, oavsett väder så finns det som behövs :) Sen, när vi alla är nöjda av utevistelsen kan vi i lugn och ro ta tag i dagen :)
Här kommer en bild på busvädret, det är värre än det ser ut, och ett på Jenna med snö i håret.
 
 

Kurs men...

igår startade vi med onsdagsträning. Då var det elakt kallt i vinden så någon kamera kom inte upp ur fickan. På kvällen kom flattgänget för att ha kurs. Alla ska till Flat Showen så vi ligger i för att det ska bli så bra som möjligt :) Vi ses nästa vecka igen för slutspurten inför lördagens WT :) Här kommer ett kort på kvällsgänget.

Apport.kurs

Då är apport.kursen för jägarna igång. Förra veckan startade den med flattarna så nu är det full rulle ett antal veckor framöver :) Ska bli spännande att se utvecklingen hos hund/förare på dessa veckor, det brukar hända en hel del :)


Mysigt

Libra var trött igår kväll och ville bara ta det lugnt. Jenna var också lite "mosig" så hon tog ett tuggben, kurade ihop bakom Libra, tog sitt eget ben och Libras kropp till hjälp för att hålla tuggbenet på plats under tuggandet. Så här hade dom det en lång stund och Libra tyckte det var helt ok :)

Svanar

Nog märks det att våren inte riktigt kommit igång. Man hör lite olika fågelläten men inte i den mängd man är van vid så här års. Då får man njuta desto mer när t.ex. svanarna kommer på låg höjd och låter en hel del.
Rådjuren har det svårt nu, detta är deras sämsta tid efter vintern och inte finns det mycket till mat för dom. Deras ungar ska snart se dagens ljus vilket rävarna har koll på :( Under promenaden idag såg jag 2 rävar som sakta gick efter 3 rådjur, väntandes på ett skrovmål. Det känns inte ok och nog tänkte jag en stund att låta hundarna pasa bort rävarna men nej, det gjorde jag inte. Det är absolut inte tillåtet för hundarna att sätta efter viltet hur frestande det än är. Trots allt får jag väl vara nöjd över att det bara är rävar som stryker omkring det finns predatorer som är både större och starkare och ett mycket större hot mot skogens vilt. Än är dom inte här men det är bara en tidsfråga........


Grattis...

till Libra/Stenkullen som idag fyller 4 år. Till Bidde och alla er andra önskar jag en riktigt bra dag :)


Kennelträning

Idag tränade vi stationer med tanke på Flat Showen. Vi började med ett närsök, flera stationer med markeringar och en med linjetag där man även kunde dirigera åt annat håll om man ville. Libra fick det riktigt svårt med störning men gick ändå precis som jag ville :) Charlie kan det här också, dock utan störning. Är jag bara tydlig mot Jenna så funkar det även för henne. Övriga fick göra linjetaget, vilket inte heller var helt lätt. Eländesterräng ut till  jakttornet men dom fixade det :)
 
Markeringarna blandades i svår vegetation till enklare öppen mark. Inte helt lätt och visst fick dom problem men man bygger mycket på erfarenhet och hur skulle det se ut om det alltid vore lätt? :) Här nedan kommer det kort från dagen. Har kommit på att det inte är så dumt att skriva på bilderna vem det är......
 
Tack för idag och om inte annat så ses vi den 20e igen :)
 
 

Carl

Idag har vi haft en riktigt skön promenad hos Birgitta. Och där visste jag inte vad jag skulle skriva mer......... ibland flödar orden men det händer också att det tar tvärstopp! Så det får bli ett par bilder på Carl som njutit av alla körsbärsblommor hemma i Japan :)
 

:)

Idag kan man inte annat än att vara glad, varken mössa eller vantar behövs :) Det kändes helt ok att fixa till bilen...... ut med sådant som nu inte behövs och in med dummisar och det som behövs för träning. Jenna låg i bak för att kolla så allt blev rätt. Primo och Senia var i buren i samma syfte.
 
Vi tog en tur i hagen för att se om isen gått på den lilla dammen. Men se, sådan tur hade vi inte. Ändå var isen såpass mjuk att Libra fick årets första dopp. Senia hämtade direkt vassrötter........ gott :)
 

Onsdagsträning

Jag blev sannerligen taggad av att köra igång Libra igen efter hennes pass igår. Hos henne märks inga sviter efter förra sommarens borrelia vilket känns väldigt bra. Så härligt att se hur man bara kan plocka fram gammal kunskap, så roligt :)
Charlie Tova och Senia + Annes Yazza var med. Charlie fick svårare uppgifter men klarade det kanon :) Tova jobbar på så fint hon också. En riktigt härlig dag i solens sken :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Mollie o Jenna

Tack L-Å för alla härliga kort :) Får hålla koll på Mollies blogg vad som visas där, senare :) Vi körde mycket linjetag med dirigering och störningskast. Linjetaget var mycket längre ut än snitseln men där blev det stoppsignal och tecken åt vänster. Jenna var lite tveksam på vad jag ville men tog tecken och övertygades lätt om vad jag ville. Man kan se henne över min arm....
 
 
Ytterligare tre härliga kort på Monica, Mollie och Jenna :)
 
 
 

Mollie

Idag kom Karlstadstösa på besök :) Hon och Jenna fick första passet.
 
 
Sen fick Libra vara med. En riktigt bra träning med bara glada miner :)
 

Snart kursstart

Onsdagen 3/4 kl 18 00 startar apport.kursen för flattarna.
Tisdagen 9/4 kl 18 00 startar apport.kursen för jägarna. Vi kör 7 veckor och vi är i skogen.
Onsdagsträningarna som är för "mina" hundar börjar denna vecka igen. Då gäller kl 9 30 i skogen. Väl mött allihopa :)

Jägarna på förra årets omgång :)

RSS 2.0