Jenna

Charlie hade inte fel, Jenna har börjat löpa :) Kan bli att vi åker till Malte den 12/1 :)


Spel och träning...

Vi avslutade kvällen igår med att spela Vilda gester. Man ska visa med gester vad det stod på en bricka, inte helt lätt alltid men många goa skratt blir det :) På bilden visar David en krabba, vilket Kenneth tog direkt!!
Så åkte Minna, David och Karda hem till sej idag. Då passade Jenna och jag på att fara till Lotten för ett träningspass. Lotten lade upp hela arbetet så det var som att komma till "dukat bord" :) Vissa övningar var riktigt luriga men dom jobbade på så fint, så nyttigt för Jenna att vara på okänd mark. Charlie tyckte Jenna var helt underbar...... i alla fall luktade hon ännu godare än sist dom sågs! Han var dock inte störd av det utan jobbade på som vanligt. Vi var riktigt nöjda när vi åkte hem igen :)
 
 

Gott

Maten igår var väl värd att vänta på :) Det var flera moment innan pommesen var klar men så goda dom blev. Hamburgarna grillades ute och det blev ost på "locket". Aioli och dressing gjordes + friterade lökringar, jösses så gott och så mätta vi blev :)
 
Så tog jag ett kort på ljuset jag fått och som ändrar färg hel tiden, mysigt. Stefans fond blev verkligen bra. Efter att det sått och kallnat över natten var det bara att vända på härligheten, så kunde han skära fonden i bitar och fettet blev kvar. Det kommer att bli mustiga såser och grytor framöver :)
 
Minna och jag passade på att köra ett minipass med vilt i morse. Det har fått bli lite träning varje dag så även Karda får valuta för att vara hemma :)
 
 
 
 

Ledig......

eller kanske förvisad från köket!! Kalla det vad man vill, för mej är det heeeeelt ok :) David och Minna ska fixa mat för i kväll. Hamburgare med pommes + tillbehör efter konstens alla regler. Han har redan börjat förbereda och vi ska äta vid 7...... det blir säkert kanongott :)
 
Kenneth och Stefan tar hand om ett rådjur, nr 8 som ligger på bänken för att styckas. Stefan ska koka fond på benen vilket han aldrig gjort förut. Minna skriver påsar och paketerar. För min del så kan ännu fler rådjur hamna i frysen, Karda hann inte mer än att komma ut i skogen förrns hon hade en fästing i ansiktet :( Denna säsong blir det nog inget fästinguppehåll :(
 
 

Promenad

Idag tog vi en riktigt lång promenad. En dummies fick följa med så vid 3 olika tillfällen, vid 3 olika miljöer fick dom varsin markering. Karda tyckte det var jätteroligt så hon knallade ett par gånger...... lite jobbigt var det att mina skulle hämta före henne men ack så nyttigt :)
Här står alla förväntansfulla och väntar på att jag ska gå iväg för att kasta :)


Tjuvträning

Idag kom Eros hem för en tjuvträning. Då passade vi på att ta upp lite vilt så även Karda ficka vara med. Jenna fick även hon träna även om hon luktar gott....... Tog en finbild på blöt Eros :)
 
 
 
 

God fortsättning

Så är jag tillbaka igen efter att ha firat Jul ihop med familjen. Det är riktigt skönt att ställa datorn åt sidan och bara umgås :) Familjen började på Juldagen att ge som förslag, baka pizza i stenugnen. Visst, det låter jättemysigt, för den oinvigde men....... det blev nog i stort som jag trodde...... jag gjorde dom flesta pizzorna, Stefan var riktigt duktig, Kenneth......... katastrof! Han skulle skicka in den i ugnen men halva ville med ut igen...... Min rena fina stenugn var nu inte ren längre, hans pizza vet jag inte vad man ska säja om.... min pizza blev dock perfekt :)
 
Så har jag fixat en dyna till Karda så hon åker mjukt och fint i bilen. Först sydde jag ett överdrag med vattentätt tyg och sedan ett tvättbart överdrag. Blev så bra, så bra.
 
Libra började löpa på Julafton, nu får vi se om Jenna hakar på........
 
 

Julafton :)

Före jag lägger "locket på" denna dag så vill jag dela med mej av 2 Julhälsningar till. Lille Porter är i Idre med familjen och har lyckan att busa i snön. Så är det ett släktkort skickat från Anette o Håkan som hade Semtegens Copertino Rosso, Tino, som var pappa till min Cima. Han är även pappa till Pucko som bor hemma hos dom. Jätteroligt med kort på tjocka släkten :)
 
 

GOD JUL

I morgon är det den bästa dagen, näst efter min födelsedag :) på året. Nu känner man Julvibbarna komma, vilken tur att man får fira detta i dagarna 3 :)


Samson

har också skickat en Julhälsning :) Han är otroligt lik Primo i huvudet, denna snälla godmodiga blick :)


Juni o Ivan...

skickar en härlig Julhälsning :) Får se om det blir så många inlägg under Julfirandet......... jag önskar er alla en riktigt God och fröjdefull Jul :)


Mer hälsningar

Lille Baro och Vita sitter så fint vid ljusstaken. Ett underbart kort till fick jag från Britt-Marie som har haft släktingar till mina hundar. Milas och Mozart, dom finns inte i livet längre och deras fäder är H F Waterprince, Kompis, som föddes hos mej - 89. Nästa gemensamma far är H F Maximas, Semtegens Copertino Rosso. Tänk så roligt med en hälsning från "tjocka släkten" :)
 
 

Jenna

Hon har börjat gå runt med denna filt. Den ska med upp i soffan så hon kan ligga på den där. Så hade hon lagt den på golvet och för att mysa riktigt ordentligt på den så såg hon till att ligga på den och inte ens en tass utanför :)


Julhälsning

Det är roligt att få Julkort både med post och via internet :) Det kommer både från när och fjärran. Russin bor i Österike och har förmånen att vistas i snölandskap. Russin kommer från annan uppfödare men Ulrika har blivit en god vän så det är roligt att hålla lite kontakt :) Så är det en hälsning från Meija och Zamira som sitter på en sten och Vickan, Lucky och Tova.
 
 

Tova....

Tova kom farandes mot oss i skogen, hon såg ut som ett spöke! Alldeles grå hela hon efter att ha rullat i en stor hög med något som vi inte visste vad det var. Med spänd väntan undrade vi om alla skulle se likadana ut....... men till vår glädje var det bara Tova som haft "kul" :) Ser kanske inte så farligt ut på bilden men jag kan tala om att det var helt annorlunda live.....


Kul och tråkigt??

Jag fick bege mej till byn för att hämta ett paket. Jag älskar paket men hade ingen aning om vem det var ifrån så nyfikenheten var mycket stor :) Det var Tomoko och Daisuke som skickat en hel mängd med godsaker :) Det blir till att röra på sej än mer efter Jul ;) Tack så hjärtligt mina goda vänner långt bort i Japan :)
 
Så fortsätter städningen. Jenna tycker det är såååååå tråkigt! Jag förklarar att vi faktiskt varit på en riktigt långpromenad så hon kan gott vila lite. Hon hävdar att hon inte alls varit ute i skogen, fnyser och säjer - Det jag inte kommer ihåg har aldrig hänt!! Tja, vad säjer man då?? Jag fortsätter att städa i alla fall.......
 
 
 
 

Nyfärgat

Dåså, här kommer ett kort på min hårfärg. Primo och Jenna fick också vara med :) Tycker nog att mitt hår är ändå lite mörkare än det ser ut på bilden..........


Tjuvträning

Susanne och Tess kom för en uppföljning av träningen för 14 dagar sedan. Vilka framsteg dom gjort :) Tess går mycket fint i kopplet och när jag ger dom en markering så sitter hon löst och stadigt vid Susannes sida :)  Även om Jenna och jag står en liten bit bort så kommer hon inte till oss utan springer in till matte :) Det är aldrig farligt att testa....... Jenna fick först hämta dummies på den stora kullen, den är hal och det är lätt att halka på vägen upp. Tess fick också pröva, hon var lite som Bambi på hal is, halkade neråt men skulle bara upp igen.
 
Det är mycket en liten hund ska lära, att kunna styra muskler så hela kroppen kommer upp till toppen. Vi hade inga krav på stumpan så jag visade en alternativ väg upp och då blev hon jätteglad över att finna apporten. Det är jätteviktigt att grunderna sitter, sedan är det bara att bygga vidare och ni har kommit en god bit på väg. Bra jobbat :) Snart testar vi av igen :)
 
 

Meeeera

Efter att ha varit hos frissan och blivit svart i håret........ så var jag laddad med energi :) Fick gjort en massa i byn så även handlat mat. Prio nr 1 var att hämta kaggen med svagdricka, det måste finnas, på gammalt hederligt vis i kagge, på Julbordet och framförallt till den ljuvligt goda lutfisken på Juldagen mmmmmmmmm :)
 
Till Jul passar jag på att göra marmelad på apelsiner, dom är som godast nu och den blev riktigt bra :) VEM sa att man inte kan ha nötter i en fin vas?? Nä, det har jag heller aldrig hört att det inte går så det mesta hamnade där. Rätt nöjd med denna vilda tanke....... Så fick jag gjort kavring, på RÄTT sätt denna gång. Så himla gott och jodå, det blev kanonbra det också.
 
Så får jag en fundering....... ni följer mej och mitt leverne med hundar, mat, godsaker och mitt liv som är bara mitt. TÄNK om jag kunde samla er alla med glögg, skinka, köttbullar (självklart hemmagjorda:) och allt som hör denna högtid till. DET vore något det!!
 
 
 
 

Sällskap

Är vädret tråkigt så lättar det upp med sällskap under promenaden. Tror att både hundarna och jag uppskattade det :) Nu löper alla Birgittas hundar....... det gör inget om Jenna dröjer lite till, kan vara roligt att få fira Nyår först, sedan kan vi fara iväg :)


Ruskväder

Det är så himla grått och trist ute. Det tar tid innan ljuset har kommit så pass att man kan ge sej ut. Duggregnet gör att det är så där "omysigt" som det bara kan vara ibland. Då är det helt ok att nu plocka fram juldukar mm, vi är snart där nu, då Tomten kommer på besök :)


Julhälsning

Denna helg har vi varit hos goda vänner i Göteborg, Inger och Martin. Vi var och tittade på Familjen Adams vilken var himla bra :) Utöver det, god mat och härligt umgänge, en toppenhelg :) Hundar har varit hos Birgitta och haft det gott. Tova löper så vi får se om Jenna kommer igång nu eller väntar lite till. Enligt gossarna på träning så är det inte långt bort........
 
Så ett par Julkort på Alma, Pennie och Mollie.
 
 

God Jul

Här kommer 2 hälsningar från Morris och Safir :)
 
 

Bröd

Bröd blev det, dock inte kavring. Saftigt och fint så det går allt att äta :) Tja, det blev ju bra även om dä ente ble sum dä sulle :)


GODIIIIIIIIIS

Nu är jag nog nöjd.......... egengjord marsipan som blev till fyrkanter med nougat emellan, marsipankulor med fyllning rullade i choklad, knäck, mintkyssar och fransk nougat :) Medräknad fudge så känns det riktigt bra nu :) Men....... när ändå ångan är uppe skulle jag göra 2 st kavring....... fel sirap hemma, strunt samma, det blir nog bra :) Så skulle jag hälla i rågsikt men tog fel påse så det blev rågmjöl istället :( Det for några väl valda ord ur min mun och då gick Stefan ut :) Får väl se om 1 timme om det funkar ändå eller inte.... vore väl väldigt märkligt om jag skulle lyckas att få allt bra.......
 
 
 
 

Träning

Lord, Charlie, Tova, Jenna och Libra var med för att få ett pass i skogen. Jag passade även på att ta ett finkort på Charlie :)
 
 

Värsås

Idag åkte Birgitta och jag för att hälsa på Britt, Zamira och lilla Meija. Jag har Meija på foder där så det var lite extra spännande att se hur hon växt :) Zamira blev också glad över att vi kom, undrar om hon var med på att saxen skulle fram? Båda 2 blev trimmade, dom stod så himla stilla och fint så det var snart gjort. Det var värre med att ta en ståbild på den lilla......... det fick bli en sittbild istället :)
 
Så gick vi på promenad och passade även på att träna lite. Dom stora skötte sej fint och jag var lite imponerad av Meija som hon låg i och sökte dummisen. Snabbt upptag, fint grepp och fort in till Britt. Det bådar gott :)
 
Från v. Tova, Meija, Zamira och Jenna.
 
 

Snart Jul

Traditionen bjuder att Birgitta och jag bakar en del ihop. Vi har gjort tunnbröd och idag bakade vi 96 brödkakor i vedugnen :) Det har blivit med olika smaker, hasselnötter, solrosfrön, linfrön och russin. Sedan har jag även kokat fudge, vad säjer du om det L-Å?? Jag har kommit igång sent i år........ så det är en del kvar, dock skriver jag inga Julkort i år..... synd, men det får jag satsa på nästa år istället.
 
 

Filippinerna

Kenneth har berätta så många härliga historier men som vanligt finns det även smolk i bägaren. Framförallt fastnar man för berättelser där lokabefolkningen kunde göra vad som helst för att hjälpa besättningen när dom fick reda på varför dom var där.
En del var otroligt rädda för att flyga, fullständigt panikslagna, stora som små, men då fanns Ahlgrens bilar :) Dom räckte första veckan som muta och då gick det lite bättre. Kenneth gör vågen med passagerare på en bild, dom var glada :) Man kan se på en annan bild blåa "tak". Det är ett exempel på vad som fanns från oss och som kom väl till pass för skydd. Skönt när det kommer till nytta och en stor tillfredsställelse för dom som jobbade där att se att det används. 
 
Här kommer lite bilder från deras insats.
 
 
 
 

1 ut, 1 in!

Idag åker Tova hem till sej och, TJOHOOOOO, Kenneth kommer hem :) Dom här veckorna han varit borta har gått så fort, vilket är skönt. Datum för hemkomst har ändrat sej lite fram och tillbaka vilket är vanligt! Inte gör det mej något att det blev tidigare än planerat :)Nu blir det till att fixa go mat ikväll när allt är som vanligt igen.


Oväder

Jösses som det blåser, kylan går genom märg och ben. Det är inte så mycket snö men det räcker för snörök när vinden får tag i den. Hundarna verkar gilla även detta väder? Dom äter lite snö, sen blir det flattfnatt :) Kan det vara så, i detta fall, att dom springer som tokar för att hålla värmen? Eller så har dom bra väldigt roligt :)
 
 

Busväder

När det väl ljusnat så var det dags att gå ut en sväng. Det blåste ganska rejält men regnade inte :) Vi kom inte långt så var regnet ikapp oss och det ökade allt eftersom. För att slippa vinden så tog vi en lång tur i skogen där det var lä så det var riktigt skönt. Väl ute på öppen mark så var vi utsatta för vädrets makter igen. Tur man har bra kläder, då fixar man allt :) Nu hoppas jag att inte ovädret blir så farligt, men vem vet........
 
Tova är hemma några dagar och ligger nu med dom andra för att sova en stund.
 
 

Libra

Jag ger mina hundar en B-vitamintablett varje dag. Fick tips om att det kan hindra fästingar från att sätta sej. Jag har haft för mycket sjukdomar av dessa odjur på mina hundar att jag testar det mesta och hoppas på att något fungerar. Jag är inte så förtjust i alla gifter vi ger dom...... Jenna och Primo äter glatt upp tabletten som finns i maten men Libra...... Oavsett hur jag vill "lura" i henne den så slickar hon bara av den så den ligger ensam kvar i skålen. Jag har nu haft ett samtal med henne om vikten att äta upp tabletten! Vi får se om hon lyssnar eller inte.


Alma

Alma testar på viltspår, det tycker hon är roligt :) Likt Jenna är hon mycket noga i spåret så det bådar gott :)


Grattis Libra

Idag fyller Libra 8 år :) så även jag :) Jag tror att hon gillar födelsedagar lika mycket som jag gör. Någon vattenträning blir det inte denna dag men nog ska vi hitta på något extra, det är vi allt värda :)
Stort Grattis även till dina syskon :)

Spiker o Wiggo

Idag var det trimning som gällde, Spiker och Wiggo skulle bli Julfina :) Den lille gossen blev av med sin valppäls på öronen så helt plötsligt såg han inte så liten ut längre :)
 
 

RSS 2.0