Senia

Idag vet jag inte vad jag ska skriva..... eftersom det är ljust ute tidigt så kommer jag också igång tidigt men då hinner det inte hända så mycket. Det kan vara så att inspirationen blir mindre när inte solen är framme, det blir liksom lite tråkigare då.
Senia lekte med en pinne under promenade så jag fick ta kort på det...

GRATTIS

Primo och hans syskon fyller idag 6 år :) Hoppas ni får en riktigt bra dag, ni ska veta att jag skickar en stor kram till alla och envar. En extra tanke skickar jag till Tjabo, hoppas du har det bra var du nu finns. Jag hoppas fortfarande få höra ifrån dej :) Så..... HURRA HURRA HURRA på er födelsedag och ett rungande GRATTIS till er.

Brrrrr

Rackarns vad kallt det är, - 13 när jag gick upp så promenaden får vänta tills det blir lite goare ute. Bad inte jag om vår igår?? Det finns tydligen en massa ursäkter för att det inte blir vår, det är för tidigt, det ska vara 3 bakslag före det blir vår....... Önska kan man ju alltid.
 
Inte nog med att det var riktigt kallt ute så är det dimmigt. Solen lyser så gott den kan så det är ganska häftigt ute ändå...... Hundarna bryr sej som vanligt inte alls om väder så dom busar på som vanligt :)
 

Måndag

Solen skiner, ganska vindstilla, så det är en helt fantastisk morgon. Det liksom spritter i benen och man känner än mer längtan efter våren. Skulle våren vilja vara så snäll att komma NU?? :)
 
Onsdagsträning blir här kl 9 30. Helgträningen är framflyttad en vecka, vi ska hälsa på Jonas hjärtegryn så glöm inte att vi skjuter fram det hela.
 
Här lite glädjekort från idag :)
 

Vilken helg :)

Den har gått alldeles för fort. Igår em. sköt vi lerduvor, Kenneths bror kom för att öva. Riktigt härligt i solens sken :)
Idag var det dags att trimma igen. Susanne kom med sin flat och Minna skulle trimma Karda. Nu skulle vi vara noga så dom får in "greppen" än bättre. Det var lite som att köra stereo..... dom hade varsitt bord och jag gick däremellan för att hjälpa till :) 
Så skulle Minna och co fara hem, något familjekort fick vi inte tagit. Synd då alla nu var så fina, samtidigt men..... jag får väl se till att ta fler kort nästa gång.....
Lite bilder på skyttet, då var kameran med :)
 
 

Solen skiner...

både ute och inne :) Kenneth kom hem igår, i lagom tid för att få höra nyheten om lill Daisy :) Hundarna hjälpte till att packa upp. Sen kom Minna och dom misstänkte att vi skulle få lite att fira så en god flaska bubbel öppnades frampå kvällen. :) Nu är det bara att njuta av tanken på det lilla grynet som vi snart ska få träffa. :)
 

En TÖS :)

16 38 föddes detta underverk så jag hade,om än lite, fel om tiden :) Så härligt att allt gått bra, skickar ånyo bamsekramar till dom 3 :)

Snart så...

Det är ganska märkligt idag, med tanke på hur "nära" allt är. Jag tänker på internet och telefoner. När våra ungar skulle komma till världen fick man vackert ringa på den fasta telefonen när allt var klart. Jonas kom mitt i natten och mina föräldrar sov på övervåningen och hörde inte när vi ringde. Samtal till nästa, samma problem.... lite charm i det också kan jag tycka även om det var lite frustrerande.
Nu blir jag uppdaterad med jämna mellanrum vilket är oerhört trevligt, nervöst, spännande, oroligt....... Liten paralell till när det ska bli valpar i huset. Förväntansfulla får sms om hur det går och deras nervositet kan liknas vid min :)
Efter hur sista rapporten såg ut så tippar jag att den lilla/lille kommer kl 17 09! Absolut ingen vetenskap i det men vi får se hur fel/rätt jag har :) Kör hårt nu Maria och glöm inte andas :)

Ingen vanlig fredag :)

Det kan bli en fredag som går till historien :) Så mycket roligt, spännande, nyttigt kan hända. Birgitta kommer för att trimma hundar så jag ska köra över några av mina också. Ska bli så NYTTIGT att få gjort detta. Ikväll tittar Minna, David och Karda hit vilket ska bli jätte ROLIGT. Men det som kan hända, som är utöver det vanliga, det allra mest SPÄNNANDE är att det kan titta ut en ny familjemedlem :) Jonas ska bli pappa!! Jag ska bli farmor!!? Det har börjat så smått att röra på sej i Marias mage så nu håller jag alla tummar jag har för att allt kommer att gå bra, att Jonas inte svimmar utan är ett stöd till sin fru :) Vilken dag det kan bli :) Absolut inte en helt vanlig dag, nu är det bara att vänta....... jag är inte den tålmodigaste person som finns men........jag väntar gärna för nu är det såååå nära :)
 
Det var skönt att stå i trimrummet ett tag :) Nu har jag 4 fina nyklippta hundar, det var länge sedan jag tog alla på samma dag. Nu fortsätter den spännande väntan på vad det blir för kön på det nyfödda barnet, dom är på BB så jag hoppas snart få veta

Koppeltvång

Det är så det känns, koppeltvång! Har egentligen inte med mina hundar att göra alls utan mer att jag nu sitter och tillverkar koppel :) Det är kyligt ute och jag är, igen, trött på snön. Tror vi är några stycken som delar detta, då kan det vara bra att sitta och pula lite före det blir bar backe och full fart ute :)
Här ett kort på Tabergsgrabben, nej visst nej, får inte göra detta misstag igen :) Ubbarpsgrabben ska det vara :) Tack Fredrik för det.


Morgonjakt

Primo och Jenna drog iväg efter vägen, strax blir det tvärnit, Primo gräver snart och har en stor sork med sej...... Det är, för mej, inte det ultimata att ta hand om en sork så tidigt...... Som dom goda retrievers dom är så biter dom inte ihjäl sorken...... Dom? Jodå, alla fick bära och tyckte att det var den bästa morgonen på länge..... Så lägger Senia ner sorken och Primo tar direkt tillbaka den igen men då får det vara nog...... Då var det min tur att ta sorken....
 

Onsdagsträning

är i morgon inställd. Vi hoppas på bättre väder nästa vecka. Kenneth har det liiiiite bättre på Kreta där dom mellanlandade! Där skulle vi kunna köra ett pass. Så Fredrik, nu fick du lite att läsa ändå :)


Mer från idag :)

Tack L-Å för fler kort, din kamera ÄR bättre än min........ det är bara att erkänna :)
 
Finkort på Mollie och ett där hon i full fart är på väg in till matte.
 
 
Oftast är det jag som tar kort så det är lite extra roligt när man får på sej själv och sin hund. Linslus har jag varit sedan barnsben....... :)
Här har Jenna och jag full fokus...
 
 
Sen är det full fart som gäller......
 
 

Karlstadstösa

Snart kommer Mollie hit :) Som vanligt blir det en tur in i trimstugan, matte har redan fixat öronen så det ska snart vara gjort :) Dimman ligger tjock men hoppas få några kort att lägga in fram på dagen.
Här kommer lite dimmiga bilder på Mollie och Monica när vi tränade.Tror L-Å fick några riktigt bra ståbilder på tösabiten. Sätter ut dom när jag fått dom :) Tack för titten så ses vi snart igen :)
 
 
 

Bröd

Äntligen har jag så pass plats i frysen så jag kan få in en massa bröd :) När jag bakar så vill jag göra mycket så det räcker ett tag och det kan jag göra nu.
 
Förhoppningen är att jag även ska få en del kråkor att frysa in, dock inte i densamma där brödet ligger.... Hoppas bulvanen funkar :)
 
 

Fredagsmys

Jag började eftermidagen med att göra Herr Morbergs Chokladkakor. ÄNTLIGEN ett recept som ger de utlovade antalet kakor, bonusen var att det blev 10 mer än utlovat :) Så himla goda :)
 
 
Så skulle Stefan och jag göra stenugnsbakad pizza....... ugnen var vresig :( ville inte tända, så snabbt som ögat startade vi kaminen för att det skulle bli drag i skorstenen, avhjälpt :)
 
 
Stefan var först ut med sin pizza - Den ska se hemmagjord ut, hette det....
 
 
Så kom min fiiiina pizza....
 
 
Så var det dags för Stefans pizza nr 2, samtidigt pratade jag med min goda vän Kicki i telefon..... Stefan gjorde allt klart på bänken men.......glömt att mjöla under??? Den satt som en smäck mot ytan så det fick bli en Caprioca :) Kicki ville inte sluta prata i denna dramatik...... tur att någon uppskattade hans fiasko :) Till råga på allt började det att brinna i den, syns kanske inte så bra, men det gör faktiskt det. Att man kan prata i telefon, ta kort och coacha samtidigt! Det är banne mej inte dåligt :) Omdömet från Stefan, om mina pizzor, var att dom inte hade personlighet!! Hahaha ok, jag köper det men goda, det var dom :)
 
Tänk att bôsa ner hela köket för 4a pizzor, men vi hade ju inget annat för oss :)
 

Tänkvärt

Ibland, eller för det mesta, så far tankarna när man är ute och går. Det prats mycket om barnfattigdom och hästkött vilket upptog min tid under promenaden. Jag tror säkert att det finns barn som har det väldigt knapert med pengar i sina familjer. Jag tänker tillbaka på när våra 3 ungar med 2 års mellanrum var små, vi hade det också knapert. Det är dyrt med barn och inte kan man resa hur som helst utan får lägga dom pengar man har på det man tycker är viktigast. Man tar till alla medel för att spara pengar, baka, sy lite kläder, långkok mm.
 
Jag skrev att det är dyrt med barn och det är det men glädjen över dom överväger allt annat. Man kan hitta på väldigt roliga saker ihop som kostar föga. Ta med mackor och varm choklad, gå ut i skogen, ha med äpplen och på säker plats grilla dom över en eld. Sådant har för oss varit kvalite och jag lovar att ungarna gillar det. Man kan inte få allt här i livet och det är faktiskt inte meningen heller.
 
Så till hästkött vilket är ett fullgott kött att äta om det är kontrolerat. Dock har vi en spärr för detta då det är våra vänner, så har även jag. Sen är det hur fel som helst att lura kunder med att byta ut råvara på förpackningen, den ska hålla vad den lovar. Så tänker jag, kan detta vara positivt för Sverige? Att vi börjar laga mer mat hemma med Svenska råvaror? Det få vet är att vi här i landet inte är självförsörjande på mat om gränserna skulle stängas! Tänk på det en stund! Vi är alla delaktiga i hur det blivit då det vi handlar ska vara billigare än billigt.
 
Jenna är lyckligt ovetande om hur mattes tankar flyger och far denna dag.
 
 

Följeslagare

Jag har några stycken som följer min blogg, Dennis är en av dom :) Bara han inte får för stark längtan till Hôlevalla, eller....... det vore ju bra :)
 
 
 
 
Följeslagare hade jag även på promenaden av Birgitta och hennes hundar. Detta är min "baksida" med öppna landskap. Då tycker jag bättre om framsidan som är mer med skog och backar. På det ena kortet är det utropstecken, där bor jag. Det blev en riktig långrunda, härligt med nöjda hundar som fått springa av sej. Det händer ju inte varje dag.......... eller....... jo, det gör det :)
 
 
 

Skogen

Idag skulle jag till en granne för att hämta ägg, dom var fortfarande varma. Färskare än så kan man inte få :) Skogen har inte fått besök av mej och hundarna på ett bra tag, nu var det äntligen dags. Jag älskar skogen och skulle nog inte kunna leva utan den, därför var det ett glatt återseende :)
Hundarna blev mycket upplivade av detta, att få känna av nya spår och kolla vad som hänt i marken tycker dom är toppen. Det var otroligt vackert med snötyngda träd, även hundarna blev snöiga :) Vi kom till hygget och där stannar vi alltid upp för att spana en stund. Nu hade vi ingen tur, inga älgar, rådjur eller annat vilt syntes till så vi fortsatte vår promenad.
 

Jippi :)

Jag har hittat min mössa som varit borta i några månader :) Jag fick en liknande, go varm, av Minna i julklapp men just denna mössan har saknats mej ändå. Den låg i en kasse i skrubben under trappan och jag misstänker starkt att det är min man som lagt kassen där! Han blånekar, såklart, men jag vet bättre :) Märkligt hur han blir med på ett hörn i mina senaste inlägg......

Dagen efter...

Ännu ingen huvudvärk :) Hoppas jag klarar mej, dock känner jag mej lite trött efter all anspänning från igår. Det får ju inte hindra mej från att gå på promenad och att baka Semlor, nu jäser dom till finfina bullar. Kenneth som är hemma påtalade att dom blir alldeles för stora...... Dom ska vara stora sa jag :) Men, fick jag till svar, då kan man ju bara äta en!!!! Så tänker han :)
 
Fick ett par goa kort på livsnjutande hundar. Spring i benen och sedan spana om det kan finnas rådjur i närheten. Fick se nu när jag la in korten att dom spanar av hela marken, var och en åt sitt håll :)
 

Ryggmärgsprov

Nu är det gjort! För ett par dagar sen var det helt ok att ta det men idag..... nä, då kände jag inte alls för det :( Det blev en "mjukstart" med att ta prover även i armvecket, det visste jag inte om men som den fogliga människa jag är så fick det väl bli så.
Ryggmärgsprovet var väl inget kul men nu är det över och jag får vänta 14 dagar på svaren. Borrelia och alla möjliga andra infektioner/virus ska testas.
Det jag inte hade en aning om är att man kan få en eländes huvudvärk efter detta. Om inte idag så kan det komma efter 3 dagar och hänga i i 10 dagar!!! Tydligen så är det kroppens försvar till att ta hand om ev. läckande vätska i ryggen. Håller tummarna för att jag inte tillhör dom 20 % som kan råka ut för detta.
Nu känns, ändå, allt ok igen och det enbart för att jag har ätit en GOD Semla :) Tänk vad känslorna kan pendla...... kanske skulle haft med fler Semlor ifall jag tycker lite synd om mej igen?? :)

Lördagsmys

Kenneth sitter på golvet och myser med Jenna. Primo undra nog hur det gick till? Det är ju han som är husses favorit..... När det är dags för grillning är det ingen annan än Primo som får följa med ut, det är killgöra så inga tjejer göre sej besvär :)
 

Lugn helg..

vad är då inte bättre än att baka kex?? Det blir inte dumt med goost på ikväll :) Ser på ordet goost....alltså go ost, typ gofika :)

Fredag

Idag ska vi iväg och hämta nätsektioner som Kenneth har hittat på blocket. Han har haft flera på G men just när det är dags att hämta så....är dom sålda! Vad ska vi då ha det till? Jo, vi ska ha tuppar under sommaren som sedan ska hamna i frysen och av sektionerna göra en hönsgård. Jag har fullständigt ledsnat på den vätskesprutade kycklingen man köper. Tänker tillbaka på tupparna hemma hos mor och far som hamnade i grytan med härligt, naturligt, saftig kött.
Flera kompisar vill "hoppa på tåget" och också ha tupp, undrar hur många jag behöver skaffa i slutändan? 1a Maj ska vi iordningställa allt och då kommer tuppälskarna hit för att hjälpa till :)

Dagens kort blir på systrarna Senia, till vänster, och Jenna. Dom låg så himla gulligt med huvuden tätt tätt intill varandra men när jag fick fatt i kameran så var det ögonblicket över, för denna gång :)

Väcker minnen :)

Jag rev i en låda efter ett recept och hittade denna teckning. Kenneth hade varit borta i flera veckor på utlandsjobb och nog längtade barna efter honom :) Kommer du barn ihåg detta, jag vet vem av er som ritade det :) Detta var mars -96, den som spar han har :)

Inställd lördag!

Träningen på lördag ställs in. Mer snö har kommit och det ska bli rätt kallt :( Det är alltid osäkert denna årstid men man kunde ju alltid hoppas att det skulle funkat. Hos Dennis i Taberg är det också snö, ser skönt ut att slappna av på mattan efter utevistelse. Tack för korten :)
 

Onsdagsträning

Skit att det skulle komma snö men vi körde på ändå, det är ju trots allt inte så kallt utan det funkade :) Blir man lite kall så är det skönt att gå in i stugvärmen med termosen. Anne och Biggan kom med sina hundar. Birgitta kom med Lydia och Tova. Dagen till ära fick Libra och Jenna hänga på. Härligt att se 3 generationer jobba på :)
 
Biggan..
 
Anne och Birgitta med Lydia....
 
Är man 10,5 år så får man lov att ha täcke på sej. Lydia är i sitt rätta element :)
 
Jenna och Libra :)

Zeno...

gillar, enligt husse, kycklingvingar :) Husse undrar hur länge "garantin" är på Zeno. Då kan jag berätta att är man 9,5 år så är den över, om det nu finns en garanti för detta :) Mitt råd är att köpa fler kycklingar :)

Träning

Jag har onsdagsträning för ett gäng, kennelträningar och så har jag några som får sina tillfällen. Dom har tidigare gått på kurs hos mej och kommer för att "hålla igång" tills kursen startar igen. Det är alltid bra att ha namn på mina träningar men vad ska jag kalla dessa??? Följer man min blogg är det bra att veta vilka jag menar........ Kursgruppen?? Nä, det får bli Flatgruppen så länge, tills jag kommer på något namn som är bättre :)
Vi började idag med lydnad för att sedan köra fokusövningar, stoppsignal, dirigeringar, finslipat avläningar...... Vi fick gjort mycket och var klara just som det började regna snö..... Nu tinar jag upp med en kopp kaffe :)

Onsdag

Jag har tänkt att vi kör på med onsdagsträningen denna vecka. Vi är hemma hos mej,inte i skogen, samma tid som vanligt.

Här ett kort från i lördags på Zamira och Mats

Västras årsmöte

Flatklubben västra hade årsmöte idag. Där premieras Champions för 2012 så både Senia och Mollie (Karlstad) fick en dummies var för deras SEVCH :) Monica hade även anmält Mollie till Spårhunden och kom där på 4de plats, alltså ytterligare en dummies till dom :)
Själv fick jag med Vandringspriset Spårhunden med mej hem igen, för 2a året i rad :) Jodå, Jenna fick en dummies också :) Min lilla Donna......

Tjuvträning

i strålande solsken, då kan det bara bli bra :) Vi började med att trimma Zamira och vilken tjej det blev :) Så fin, så fin.
 
 
Ut i vår hage följde några fåglar med...... Senia kommer med trut..
 
 
Zamira vill visa mej sin and, hon var mäkta stolt. Tack för en härlig dag och till er alla andra, nu är tjuvträningarna i gång :)
 

Zamira

kommer hit idag på besök. Det blir träning i hagen och trimning, så kul att ses igen. Kul även att tjuvträningarna kommer igång igen :) Kort kommer senare under dagen.
Jag fick se små bruna varelser i Libras päls igår :( Löss:( Det är över 15 år sedan mina hundar hade det, man kan bara undra var det kommer ifrån? Dock är det lätt att bli av med och Zamira ska få en behandling före hon åker hem, ifall utatt.

RSS 2.0