Goa gryn :)

Efter ett mål mat så tog jag fram lite bollar jag köpt till valparna. Då gick alla in för att busa...... jaha, då får väl jag gå in också :) Ska bli roligt att se dom leka med dessa, får nog skaffa lite annat också.
Jenna "smyger" med matningen till de små så jag sällan vet när hon ger dom, men nu så, då fick jag vara med :)
 
 

4 veckor

Även Cristina och Natalie kom för att se till "sin" valp :) Före dom kom gjorde jag rent ute hos dom små, inte helt lätt för dom var på riktigt bushumör :) Alltså var dom lugna och fina när besöket kom :) Kommer garanterat att vara annat när ni ses nästa gång.
 
 

Besök :)

Så kom Biggan för att kolla valparna igen :) Dotter och kompis följde med så valparna fick mycket klappar :) Pluttisarna var ute en stund med oss för att sedan gå in och lägga sej = fika för oss. Så var det dags för mat till dom små, besöket fotade :) och Jenna tog allt med ro. Säkert tacksam över att få en paus :)
 
 

Träningen mm.

Fick goa bilder från L-Å igår så dom måste jag sätta in från en mycket bra träning :)
Här i Hôlevalla så är det rutiner som gäller........ flera av dom gäller mina tuppar! Igår kväll blev jag sur, skitsur, på dom. Hästarna som går i hagen kommer alltid fram dit på kvällen. Jag är lite skrajsen för dom så tupparna ska in före hästarnas visit.
Hönsgården är väl gjord mot både räv och rovfågel men minken kan ta sej in och då känns det skönt om tupparna är där dom ska på natten. Tilläggas kan att kvällsinpasningen har Kenneth tagit hann men nu är han inte hemma..... Sagt och gjort, jag gick till tupparna, tog en pinne och skulle pasa in dom :( Hönsgården är tillräckligt stor för att 135 tuppar ska kunna få sin vilja igenom. Alltså, jag går in, dom tänker - Där kommer hon som ger oss mat TJOHO :) 135 tuppar går efter mej hur jag än rör mej och försöker få in dom. Fick jag in 10 av dom så kom dom ut direkt när jag skulle fortsätta med dom andra :(
Jag lät skräckinjagande men dom glodde bara på mej och ville ha ogräs och fortsatte gå runt mej i stor förväntan. Ge dom gräs inne, sa du så?? Bra tanke men då tar en ett gräs i näbben, springer ut med 15 andra efter sej som ska ta det. Funkar inte! Oerhört vresig gav jag upp. Förbenade tuppar, skyll er själva..... sur gick jag in igen :(
Som tack för att dom fick vara ute började dom rossligt att gala vid 5 i morse....... Jaja, snart ligger dom i frysen :)
 
Bilder på valparna kommer senare, först valpbesök :)
 
 
 

Tjuvträning

Idag kom Mollie, Eros, Tova och Senia för en träning, Karda fick följa med mej för ett pass. Vi möttes i skogen där vi körde en walk up, på mitt vis :), för att fortsätta med linjetag mm. Pausen tog vi hemma hos mej, valparna skulle ha mat och en massa gos :) Sedan blev det vattenträning, tror nog att hundarna var ganska nöjda när vi var klara :)
 
 

Morgonmål

Så skönt att kunna ge mat ute så jag kan städa efter natten i lugn och ro, 11 småttisar smutsar ner mer än man kan tro........ Det blir än värre när dom börjar slita sönder tidningarna......... då är jag mindre road av att titta in i valprummet på morgonen :) Men...... dom är ju så söta, vad spelar det för roll med en massa bajs och kisstidningar?? :)
 
 

Avfärd+besök

Nu har ni fått vänta länge på detta inlägg men det har gått i ett denna dag :) Först skulle Jonas med familj fara hem till sej och sedan fick jag valpbesök. Jag var helt övertygad om att dom skulle komma kl 1, men vid 10 så var dom här :) När jag tittade i almenackan så stod det mycket prydligt kl 10 :) Jag får skylla på att jag var trött.......
 
Susanne och Tor-Björn fick kika och gosa med dom små, när ni kommer nästa gång ska jag ha koll på läget :) Sovstilarna är mycket avslappnade och även om en del sover så kan någon annan busa med filten :)
 
 

Oväntat besök :)

Så förvånat glad jag blev :) Mattias, Therese och Zelda kom på besök, tur man har Gevalia hemma :)  Efter allt som hänt denna dag så fick jag inte tagit något kort på Zelda :( inte på Mattias heller!! Dock var det jätteroligt att ses igen :) Har man vägarna förbi så är det bara att titta in, det är så det ska vara!!
 
Försökte ta ett kort på en valps tänder men.........HUR lätt är det när valpen är på bushumör???? :)
 
 

Semester?

Nja, inte för mej men maken, Minna, Stefan och David har packat husbilen för att åka Nordsjökusten i 10 dagar. Nu är dom på väg, Jonas med familj stannar tills i morgon sen är det bara jag och hundarna igen.
 
Från valprummet tog sej fröken silver först ut i hagen sen följde 2 andra flickor efter. Silver var busig och försökte springa.... Dom andra låg och sov så dom får komma ut senare. När dom 3, som var ute, blev trötta så sökte dom sej hem till bädden igen :)
 
 
 
 

Frisk luft

Jenna vilar på den svala trappan, hon har full koll på sina små som sover ute i skuggan. Det blir även kort på en sötis huvud :)
 
 

Valpnamn

Jag var inne och kollade på Hunddata och fick se att valparnas namn nu står där :) Då får jag säkert stamtavlorna vilken dag som helst.
 
Regnr Namn Kön Födelsedatum Faderns regnr Faderns namn
SE42504/2013 Håll Fast Rubin H 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42505/2013 Håll Fast Beryll H 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42506/2013 Håll Fast Elbait H 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42507/2013 Håll Fast Diamant H 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42508/2013 Håll Fast Onyx T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42509/2013 Håll Fast Almadin T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42510/2013 Håll Fast Pärla T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42511/2013 Håll Fast Safir T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42512/2013 Håll Fast Smaragd T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42513/2013 Håll Fast Turmalin T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest
SE42514/2013 Håll Fast Peridot T 20130702 S17885/2008 Björshults Xtra Wildwest

Pluttisar

Nu är Daisy med familj här igen :) Huset är med andra ord fullt :) Ändå har jag full koll på valpisarna, fixar dom att ligga i sängen jag köpt? Snabbt insåg jag att det var svårt för dom att komma i den när Jenna skulle ge mat. Dom flesta klarade det men alla ska ha mat. Då tog jag bort den och lade dit täcke i stället, då gick det galant igen. Sängen får in igen när dom växt till sej lite mer :)
 
 

Mer äventyr

Idag blev valparna flyttade till valprummet. Där har dom utgång till hagen som är ihop med köksdörren så att dom kan komma in i huset också :) Jag vill ju inte att dom ska missa något :)
 
Dom var lite ovana vid den nya miljön men vande sej fort. Är vädret fint så blir det mat ute och när man blir trött så får man lov att gå in för att sova. En liten en försökte sej på att gå in själv, bra jobbat. Primo fick vara med och kika på dom men han hoppade strax över för att vara med husse i stället :)
 
 

Gott o blandat

Först en lite annorlunda sovställning, han sov länge på detta vis :) Så ett matkort och ett med morgonbus :)
 
 

Händelserik dag

Minna och Karda har kommit hem :) Nu fick jag vara med på kort, det tycker jag är roligt :) Sedan är det Minna och Whilma som myser med valpar. Så kom Helen för att besöka dom små, undrar vilken som ska följa med hem till Örebro...... Tack för bärhjälpen för nu skulle valparna ut i sin hage en stund. :) Där fick dom mat för första gången, även halsband fick dom. Nog var det lite konstigt och nog ville man klia lite..... När vi tog in dom igen var det ett gäng "slagna hjältar".....
 
 

Kära nån´

Nu får valparna ett mål mat kl 7, dom äter bra så det behövs :) Efter städ så är dom lite trötta igen men så kommer Jenna för att kolla läget. - Lite efterrätt kanske? :)


3 veckor

Jösses vad tiden går! Dom blir bara bättre och bättre på att gå så rörligheten ökar oavbrutet :) Riktigt bra är även att dom dricker lite vatten, det behövs när det är varmt.


Busebarnsbesök :)

Den lilla stund dom busar är dom bara så mysiga :) Lillian och Hans kom för att titta på dom, en liten gosse ska följa med dom hem framöver :) Jag passade på att ta hjälp med avmaskningen, Whilma skötte protokollet och bockade av allt eftersom och Lillian och Hans höll valp efter valp när jag gav dom medlet. Jag fick se hur kladdiga Lillians byxor blev, det var ju inte meningen! Tur att hon var lika glad för det men jag ska tänka mej för nästa gång :) Tack för hjälpen :)
 
 
 

Hemfärd

Nu har Senia åkt med Eva hem till sej. Känns onekligen konstigt, tomt, men ändå ganska ok. Vi hörs i morgon så jag vet hur det gick.
 
Denna morgon var det bus i valparna :) Dom morrade, försökte skälla och bråka lite med varandra. Riktigt kul med lite liv och lust hos dom :) Det kommer att bli mer, mycket mer av den varan :)
 
 

Lyckan är total :)

Ingen tvekan, Senia kände igen sin matte :) Så himla roligt att dom får se varandra igen och när vi åkte till skogen för promenad/träning var hon lika gärna vid Eva som vid mej :) I morgon ska vi träna lite till så Eva vet hur långt vi kommit sen far dom hem till Örebro, ska bli konstigt att inte ha henne här men hon tycker säkert - Borta bra men hemma bäst :)
 
Liiiite svårt att få kort på Eva, det är mycket känslor när man ses igen. Jag vet!! I morgon kommer det att dröja lite med inlägget........
 
 
 
 

Morgontrötta

Ja, det är dom sannerligen. Klockan är 9 och inte en rörelse på hela morgonen. Det blir väl att jag får väcka dom igen när dom ska ha smakportion :)
 
 

Hav förtröstan :)

Jag vet! Jag är senare med dagens inlägg nu :) Vår äldste son, Jonas, med familj har varit på besök så vi har fått träffa vårt barnbarn Daisy :) Marias dotter, Whilma, ska leva lantliv en vecka här hos oss så det blir lite mer än vanligt att pyssla med :) I morgon kommer Eva och på måndag tar hon med sej sin Senia hem, då är Senias lantvistelse slut :) Alltså händer det en del utöver valparna så inläggen kan dröja lite men jag lovar, dom kommer :)
 
Valparna tycker sannerligen om maten, jag får skaffa en skål till för det är trångt runt den. En liten goding har börjat att tvätta sej, det var duktigt gjort :) När jag kollar så är det tik nacke som jag råkar se först i nya händelser, ska nog hålla ett extra öga på henne........
 
 

Gottigottgott :)

Dom tar allt med ro, dom små liven, så när blir det dags att ge en liten smakportion??? Dom sover mycket så ska jag väcka dom eller........ Jag blötlade en stor portion, allt får dom naturligtvis inte äta men är det mycket mat doftar det mer vilket gör att intresset blir stort. Nog kände dom dofterna! Först lite trevande sen ville alla ha :) Tror dom blev lite besvikna när skålen gick till Jenna i stället men snart nog kan dom äta en större portion :)
 
 

Fängslande

Nu har valplådan åkt ut. Kompostgaller uppsatt så dom inte har allt för stort utrymme men ändå stort nog så dom får mer plats att kissa på och att kunna röra på sej mer. Dom tyckte det var lite konstigt men vande sej fort och ligger gott på dynan. Vi skulle även bättra på märkningen så nu är det färg lite överallt!!
Mats och Britt kollade på dom små liven och en tik somnade sött i hennes händer :) Sen for vi iväg för en liten träning, idag fick både Primo och Libra följa med. Zamira och Tova fick ett pass också. Primo skulle simma för att hämta en dummies men kommer in med en stor död fisk som luktade otroligt illa :(  Han fick beröm, såklart, även om det var äckligt och jag luktade skunk om händerna..... Jodå, han hämtade in apporten efter detta :) Synd inte kameran var med.......
 
 
 
 

Låda ut

Idag ligger jag lite efter..... tar det lugnt med en go kopp kaffe. Jag väntar på besök om någon timme och då tänkte jag att lådan ska ut. Tik nacke var över igår igen så nu får dom lov att få lite större plats :)
 
 

Bus :)

Ja, faktiskt så försökte dom busa lite med varandra. Det var inte länge dom höll på men gulligt var det så länge det varade. Inte helt lätt att se på bilderna men med lite fantasi kan man tänka sej att dom leker :)
 
 

Valpisar

Igår var Biggan och tittade till valparna, undrar vilken liten gosse som flyttar till henne sen? Vi vägde och märkte om dom små, runt kilot väger dom så nog har dom växt. Dom äter och sover fortfarande mest hela tiden men....... i morse, väldigt tidigt, sa Jenna att hon ville ut. Sagt och gjort, en tur ut så var hon nöjd. Så fick jag för mej att jag skulle räkna valparna. Lite konstigt egentligen, dom ligger ju bara i lådan så varför räkna??
Jag kom till 10!! Nog för att det var tidig morgon men hur jag än räknade så kom jag bara till 10?? VAR är nr 11?? Jag tittade runt....... jodå, där på Jennas dyna, utanför valplådan, låg en liten valp och sov så sött :) Vilken liten luring, nu får jag hålla koll så ingen smiter för långt........ :)
 
 
 
 

2 veckor

TIK FINNS ATT TINGA.
Tiden rullar på så snabbt, så snabbt. Nu är dom redan 2 veckor gamla! Jag ska åka för att inhandla maskmedel, det är snart dags för kur nr 1 för det. Jag ska även kolla över deras märkning idag, den börjar bli lite blek. Tror jag fixar det när Biggan kommer för att titta på sin gosse, då kan hon hjälpa mej och vi har lite att göra med dom små. Det är alltid trevligt att pyssla med valparna ihop med en valpköpare.
Korgen räckte inte till idag...... 2 fick ligga utanför :) Nu åker korgen ut för den har gjort sitt :)
 
 
 
 

Bra början :)

En goding hamnade på tidningen, luktade och luktade. - Man kanske ska kissa här?? Så kravlar valpen upp till bädden igen. :)

 

1 vecka + 6 dagar

Ja, så gamla är dom nu och då blir det lite nytt i lådan. Stora madrassen åkte ut i morse och in med den mindre i stället. Tidningar placerades i ena änden så dom, redan nu, kan gå och kissa där. Det är mer tur än skicklighet när det hamnar där för första gången men dom lär sej snabbt :) 
Måste också berätta att jag hade ett mycket trevligt besök av Sonja och Bosse igår, dom kommer nu på att vänta tills Alma är redo att få följa med dom hem :) Vi ses snart igen och då har det garanterat hänt ännu mer med dom små.
Så ett kort där en liten inte var så förtjust i kramkalas :)
 
 
 

Ögonblick

Några har fått lite snabb mage denna morgon, jag får hjälpa Jenna att hålla extra rent och fint. Annars mår dom bara bra, fortfarande ett otroligt lugn i lådan :)
Så, en ögonblick


Nästa fas :)

Men först...... Lollo hade med så fina presenter till hundarna, hemmagjort hundgodis :) Finare än så kan det inte bli,  hundarna voffar och tackar så hemskt mycket :)
 
Så, nu på kvällen, skulle Jenna ge valparna mat och nu var det dags att göra det sittande. Tja, det fungerade ju det också :)
 
 

Hej världen :)

Nu öppnas ögonen, dessa himmelsblå ögon där inget orosmoln syns. Där blev jag nästan lite poetisk :) Det är inte lätt att ta kort på detta då dom bara sover när jag är på G, får se om jag får till ett bättre kort senare idag.
 
Dennis kommer hem för lite trimkurs och träning :) Senia fick leta duva på morgonkvisten som Stefan fick så det händer lite annat också även om det mest handlar om valparna :)
 
 

Mer kramkalas :)

När man planerar en kull så är det först ett letande efter lämplig hane. Så väntar man på löp, att få åka iväg, tiken ska ultraljudas så man vet om hon är dräktig eller inte, valpning närmar sej med allt vad det innebär. Man önskar att allt ska gå bra och gör det det så har man ett, ordentligt, vakande öga dom första dagarna. Allt flyter på, så väntar man på att ögonen ska öppnas, att dom ska bli än rörligare och roligare. Ja, hela tiden väntar man på nästa steg i händelseförloppet :)
Jag har haft lite korta besök till valparna, snabbkik kan man kalla det. Detta är ytterligare ett steg i vad man väntar på/ser fram emot, nya bekantskaper som med förväntan får vänta ytterligare x-antal veckor tills nyförvärvet får följa med till sitt nya hem. Snart är valparna så stora att man kan utöka tittandet och, framförallt, mysandet med dessa goa valpar :)
 
Här kommer lite mer kramkalas och så en gobild :)
 

Godingar

Det ser så gott ut, en kram till sitt syskon. Ja, så tolkar jag det i alla fall :)


Nästan!

Dom försöker att gå på bragiga ben. Vinglar iväg lite och ligger det ett syskon i vägen är det väldans lätt att ramla ikull men övning ger färdighet :)
 

Morgonmål

Efter att Jenna rastats och ätit så var det dom smås tur att få mat. Det blev lite kaos för nu var allihop hungriga samtidigt. Försökte fånga det på bild, med det gick inte......

Full korg

Jag skulle märka dom, lite mer ordentligt och då gick det som det gick....... 2 töser blev likadant märkta. Som tur är, är den ena lite större än den andra men det får väl bli 2 duttar på en nu! Korgen dom ska ligga i är stor men man kan se hur dom växt, denna deras 1a levnadsvecka :) Nästa vecka lär dom inte få plats.....
 
 

1 vecka

Ja, så gamla är våra små godingar nu. Dom växer så det knakar och snart så öppnas ögonen.
 
 

Morgongympa

Det är skönt att sträcka på sej :) tycker denna lilla valp som är på kortet. Jenna ville, idag, äta ihop med dom andra i köket och det fick hon så gärna. Så skönt när allting känns avslappnat runt hundar och valpar :)
Under valpkull på hemsidan finns nu mer matnyttig information.


Söndag

Det känns att det är söndag....... energin är inte på topp så denna dag ska jag bara göra det som behöver göras :) Kanske ta efter valparna? Bara äta och sova???


Mat och värme

Ja, det är det enda som en liten valp bryr sej om. Vilken väg man tar till maten spelar ingen roll.....
 
 
 
Framme :)
 
 
Hela ligan ligger utspridd, ett tecken på att dom har det varmt och gott. Allt precis som det ska vara.
 
 
 

Padda???

Nämen, så vanvördigt får man väl ändå inte kalla en valp? :) Kanske lite mer, armarna utåt sträck :) Idag kände jag en liten knöl i Jennas juver så det blev till att åka till veterinären för antibiotika. Det är inget ovanligt med juverinflamation och så bra att jag upptäckte det så tidigt :) Skönt med en veterinär som litar på mej, därför behövde inte Jenna åka med utan jag fixade receptet ändå. Tack så mycket :)

Reflektion

Hur funkar det när det finns 11 valpar men bara 10 spenar?? Jo, det är så fiffigt att valparna delar upp sej i 2 gäng. 6 äter och 5 sover, sen byter dom :)


Bara måste....

lägga ut denna bild också! Hur gôtt kan det inte vara?? :) Man bara smälter och säjer - ÅÅååååååå :)

Ädelstenar

Det blir temat på denna kull :) Tycker det passar på dessa små gynnare. Dom är som oslipade diamanter allihop, dock har jag inte plockat ut namnen än. Safir är taget men sen får vi se vad det blir, blivande valpköpare får ta och tycka till om vad som kan passa. Jag har en lång lista att titta på :)


Stillsamt

Jag är fortfarande förvånad över hur tyst och lugnt det är, dom är så nöjda :) Det är alltid så att man har ett extra vakande öga dom första dagarna men allt rullar på så fint. Jennas tjocka mage är ett minne blott, nu är hon tunn! Matlusten har inte riktigt kommit igång så jag skämmer bort henne med nyttiga godsaker blandat i maten :)


Valpisar

Det är väldigt lätt att få alldeles för många bilder på dessa små, det vill till att rensa rejält och bara spara det bästa av det bästa :)
 
 

En lugn natt.

Valparna är så nöjda, tysta och fina. Visst låter dom lite om Jenna flyttat på sej och dom ska till henne men annars är det tyst :) Bäst att passa på att njuta för om några veckor blir det annat liv i luckan :)

Sötisar :)

Får man fresta med 2 kort till på dessa goa gryn??
 
 

Provsvar, Primo

Då hade provsvaret kommit och veterinären sa att det är sällan man ser så kraftig infektion av Anaplasma. Inte konstigt att han var så sjuk. Nu blir det lång antibiotikakur så hoppas vi på en fantastisk förbättring :)

11 små valpar :)

Så små är dom trots allt inte, strax under 400 g väger dom så det är lätt att förstå att det var tungt för Jenna. Dom är starka och fina, alla vill ha mat :)  Nu hoppade texten som den ville men jag orkar inte fixa det.... 7 tikar och 4 hanar blev det :)
 
 
 
Nu är det renbäddat, igen, så dom har det så mysigt det bara går. Tur jag har mammas gamla rejäla korg att lägga dom i. Det blir inte länge dom får plats där :)
 
 

Dubbelt firande :)

Ja, det kan man sannerligen säja! Idag firar maken och jag 30årig bröllopsdag, vart tog den tiden vägen?? Samtidigt så firar vi Jennas första kull. Än är det inte klart, hittills 3 + 3 så vi får se vad det blir efter vår paus :) Alla är svarta. Lite skönt att ha bloggen när man fram på morgonkvisten blir lite mosig. Har druckit kaffe för att bli lite piggare, det var gott.
Sista valpen fick vara med på äventyr..... Jenna ville ut och kissa, gjorde så men så såg jag något besynnerligt.... JÖSSES en valp på väg, det har jag aldrig varit med om. Det var bara att ta handen under för att hålla valpen och på vägen in kom den helt ut. Allt gick bra och jag fick en erfarenhet till :)
Jennas förarbete och valpning är just precis som hon är. Ingen stress eller panik, ta det lugnt, det ordnar sej till sist. Bara andas, krysta ut valpen, låta matte hjälpa till för Jenna vet inte riktigt vad hon ska göra till att börja med. Nu vet hon och är fortsatt jätteduktig :) Fortsättning följer i kommentarsfältet på detta inlägg, tror effekten av kaffet tar slut framöver.......


Mer Jenna

Fortsatt lugnt i valplådan. Hennes försynta lugna sätt håller i sej. Hon fortsätter hässja, bäddar lite försiktigt och ser ut att ha det riktigt gott. För enkelhetens och snabbhetens skull, så kommer jag att skriva i kommentarsfältet i detta inlägg när något nytt händer. Vi får ge oss till tåls ett litet tag till men sen så....... :)

Jenna på G :)

Kl 2 30 gick jag för att titta till henne. Nu hade hon börjat hässja och tempen låg på 36,8. Efter rastning så la jag mej med henne för att ha koll, det tyckte hon om :) Hon är väldigt lugn och fin så jag hoppas valpningen fortsätter så. Sen vore jag tacksam för om hon vill valpa dagtid men därom har jag inget att säja till :) Uppdateringar blir det här allteftersom saker händer.......
Primo blir fortsatt bättre, skönt :)

RSS 2.0