Kursavslutning

Då var det, igår, dags för kursavslutning för mitt andra gäng. Den kursen är för jägarna så det blir mer en förberedande träning inför höstens jakter. Mycket är ändå likt retrieverträningen, dom ska snyggt hämta och ha stadga vid sidan.
 
Som vanligt händer det mycket med mina ekipage under 7 veckor :) Bra jobbat av er och när ni själva känner att ni gjort framsteg, då är jag nöjd :) Stort Tack för godsaker jag fick :) Tack till Lidköpingskretsen för god Smörgåstårta :)
 
Även stort Lycka till på era jakter i höst.

Tuppar mm

 
Tupparna mår så bra, äter och växer som dom ska. Tror nog att jag sköter om dom riktigt bra för inte en enda, peppar peppar, har gått hädan :) Dom är inte mycket för att ha mej som kompis vilket gör mej lite besviken! Samtidigt är det nog helt ok att inte binda för starka band till dom........
 
 
Jenna har väldigt dålig matlust. Godsaker blandas i maten, vilket hon äter upp men inte fodret. Jag började ge henne mat även mitt på dagen, det fungerar fint så nu får hon i sej hela dagsransonen igen :) Annars mår hon jättebra, är ännu mer mysig och juvren börjar så smått att svullna. Snart är det bara 4 veckor kvar, då börjar nedräkningen :)
Här är Mr P, Libra, Senia och Jenna.
 
 
 

Förtvivlad

Ja, vad gör jag nu? Jag försöker med så många räddningsinsatser jag kan komma på. Min pipa faller isär :( Nu är det 2a gången jag limmar och hoppas på att det sitter som berget nu. Pipan har tjänat mej troget i snart 30 år!! Jag vill inte ha en ny, tycker inte om dom, ljudet skär i mina öron. Min kära gamla pipa, du och jag ska ha många äventyr till. Ge inte upp, kämpa på för jag klarar mej inte utan dej.


Smultronställe :)

Kenneth kommer att vara på resande fot, mer eller mindre,ända till Midsommar. Jag kände en stor lust till att åka till vårat smultronställe, solen kom fram på himlen så det gjorde det ännu bättre med en tur dit :) Inte en dummies så långt ögat nådde, bara lek och bad :)
 
 
Vi gick vidare och vad skådade vårt "norra öga"?? Jenna och Libra har full koll på gässen....
 
 
Så kunde inte Jenna hålla sej, en gås till middag skulle smaka....... Senia hakar på......
 
 
Vi får vänta på gåsamiddagen till i höst, nu är det inte ok! 1 inkallningssignal så har båda vänt och är på väg in mot land igen. Så ska det se ut :) Då blir man mäkta nöjd att dom vet, även i en sån här frestande situation, vad som gäller :)
 
 
Så var det fri vattenlek igen :)
 

Jenna :)

Då har vi varit iväg på ultraljud :) Jenna såg ganska skeptisk ut till vad som skulle hända..... vi såg flera valpblåsor :) Manicken fick störningar titt som tätt och då gick det inte att se något alls men det verkar som att det blir en normalkull. :) Nu är det spänd förväntan tills dom små ska se dagens ljus, runt den 2 juli förväntar jag mej att sitta i valplådan :)

Äntligen måndag :)

Idag ska jag in för att ta ultraljud på Jenna, då kommer vi att veta om hon är dräktig eller inte. Rapport kommer så fort jag är hemma igen :)

MC rally

Vi dammade av BMWn för att åka på MCrally. I Levene skulle vi möta Tony som hängde på för detta evenemang. Vi for vidare till mötesplatsen där flera åkare redan var på plats även om fler kom allt eftersom, mycket bra uppslutning :) Underbara MCvägar fick vi åka, skitsvår tipspromenad med dito övningar som labyrintspel! kasta hästsko mm. Övningarna gav även dom poäng så det var lite spännande att se hur det gick för oss 3.... JAG tog hem tipspromenaden med 8 poäng av 12 :) Dock hade Kenneth fler på övningarna och fick 12 poäng :( Tony hade också klarat övningarna bättre än jag så vi hamnade på 10 poäng båda 2. Men som ni läste så tog JAG hem poängmatchen ang. tipspromenaden och det är ju den som räknas. Tycker i alla fall jag :)
Efter detta tog vi en sväng till min käre bror och hans goa fru :) Mycket roligt att ses igen även om det blev en kort visit. Vi får lov att bli bättre på att träffas. Tack för kaffet :)
 
 

Kosläpp??

Nääää, här är det hästsläpp som gäller :) Så himla roligt när hagen blir "befolkad" igen, hästarna tycker verkligen om att få större yta att springa på. Det är härliga människor som äger hästarna så kan jag hjälpa till med något så gör jag det gärna. Då pratar jag inte om att hjälpa till med hästarna......... jag har alldeles för stor respekt för dom men...... känner jag Mia rätt så kommer jag att hamna i sadeln för en tur ut!!
En gård utan liv och rörelse i hagarna är ingen gård! Nu är det till att njuuuuuuuta :)
 

Skogen

Men först, Tack för i går kväll till Per-Åke, Anette, Clary och Gunell för den goda maten. Det är "jobbigt" att ha kurs när deltagarna inte vill sluta :) När jag då blir bjuden på god mat så blir det till att köra några träningar till framöver :)
 
Idag blev det en helt vanlig promenad. Senia och Primo slängde sej med liv och lust i vattenpölen :) Sen hittade Senia en pinne att leka med. Själv skulle jag aldrig kasta pinnar till hundarna, visst kan man men då ska man veta vad man gör, jag avstår. Hittar dom något att roa sej med så är det helt ok, jag har ingen inblandning i det utan hunden får leka som den vill :)
 

Mer träning

And och trut fick följa med idag. Nu körde jag Senia själv och hon var mycket duktig. När jag skulle ta henne till bilen för att hämta Jenna var hon puts väck vid mina ben????? Så får jag se...... hon kommer med truten :) Det kunde hon inte riktigt fatta att den skulle vara kvar :)
Jenna fick en dirigering som funkade och då var jag nöjd. Tova får jobba lite extra på avlämningarna och när det satt så nötte vi inte det mer. Bra att sluta när det är på topp :)
 

Onsdagsträning

Idag har vi haft vattenträning. I all träning så finns det grundövningar som alltid funkar, likt en regelbok så kan man följa dom. Men som i allt annat så kan man utveckla övningarna och det är bara fantasin som stoppar en. Vissa dagar har man mer inspiration än andra, det liksom smäller till i skallen och man tänker - Varför har jag inte gjort så förut?? Hundarna har olika kunskap och tänk så bra det blir när alla kan vara med på samma gång, i samma övning men att svårigheterna är olika för alla. Jag känner mej riktigt nöjd, undrar vad jag kan hitta på nästa vecka :)
 
Anne saknas på kortet
 
Jenna får vara med ett litet tag till.
 

Lite om somligt

Det första jag gjorde i morse var att titta till alla kycklingarna. Dom låg så fint under värmelamporna. Lite mer mat fick dom, så får dom vara i fred ett litet tag tills det är dags för nästa koll.
Inget regn under promenade men luften är sannerligen mättad av fukt. Solen kom fram lite trevande i trädtopparna men det är nog bara tillfälligt. Nu ska jag ta en kopp kaffe för att sedan fixa färdigt grönsakslandet. Det ska bli gott framöver med lite egna grönsaker :)

Här är det Senia och Jenna som kommer. Dom har fullt fokus, dock inte kameran....


Mina kycklingar

Nu är dom här, alla mina tuppkycklingar. Undrar om det är nu jag ska bli hönsmamma??? Kan ju vara roligt att få känna på hur det är :)
 

Jenna....

Jag undrar om hon inte är dräktig...... det är lite småtecken som pekar på det men....... måndag, nästa vecka, ska hon ultraljudas så behöver vi inte fundera längre :)
Lite senare idag ska jag hämta hem tuppkycklingar. Allt är klart för dom så det ska bli spännande att se hur det går :)
Nu växer verkligen ALLT som ogräs ute! Regnet har en "positiv" påverkan på allt grönt. Det är hög tid att få ner det sista i grönsakslandet, får nog ta det i morgon...... löken kommer fint och potatisen kommer nog snart att visa sej också. Ogräset ska få sej en omgång också.......
Här ett kort på Jenna, fick inte tagit något på hundarna förut så det får bli ett lite äldre kort.


Daisys dop

Igår döptes lilla Daisy, hon hade vår fina dopklänning som alla mina och mina syskons barn är döpta i. Nu är vi inne på, från mina föräldrar, barnbarnsbarn som använder denna :) Stefan och Minna var faddrar så dom hade lite att "stå i". Daisy blev trött av den stora händelsen vilket Viggo också blev, även om han somnade mycket senare på kvällen.
 

Sista natten....

med gänget! I morgon ska Karda hem till Minna igen. Hela familjen ska vara med på lilla Daisys dop och då passar det bra att ta med vovven. Birgitta och jag tränar med vilt en gång till före hennes avfärd. Minna har gjort ett kanonjobb med fotgående och passivitet så det var lätt att "ta över" träningen. Nu får hon lite hemläxa med finslip så fortsätter vi att knyta ihop säcken nästa gång vi ses igen :)
 
 

Hurra, hurra

på Birgittas födelsedag. Stort Grattis nu när du fyller 60 år :) Jubilaren började firandet ihop med mej med en härlig skogspromenad.

Ottan!

Ja, idag var vi uppe tidigare än vanligt. Det är en del att fixa med så för att få tiden till att räcka så är det bara att gå upp. Har bara hundarna fått sitt så kan man beta av listan sedan :)
 
Jenna spanar ut i nejden. Eller är det in i framtiden hon blickar?? Primo hittade ett rejält älgben..... Senia ville ha det men insåg att det var hans. Hon avvaktar lite men han gör ingenting, bara gnager i lugn och ro, så hon får fortsätta med sina tryfflar.
 

Funktionär..

på jaktprov idag :) Många bra hundar så det var väldigt trevligt. Vädret höll sej hyfsat bra, lite regn förvisso men vad gör det i goda vänners lag?
 
 
 
 

Onsdagsträning

är inställd. Vi kör nästa vecka igen. Idag är jag uppe med tuppen! Ska vara funktionär på ett jaktprov. Ingen av mina ska starta utan jag ska bara hjälpa till, hoppas få se många duktiga ekipage :)

GRATTIS...

till Tommy och Spiker som fick med sej ett 2a pris på jaktprov, NKl, denna dag. Efter den rapporten så bådar det gott för prov lite längre fram :) Grattis igen :)
Kortet på de tu togs för ett år sedan....


Mossa :)

Igår fick Berit och Mossa med sej ett 2a pris på jaktprov NKl :) Protokollet såg jättefint ut så det var en härlig läsning. Grattis till er båda :)

Tjuvträning

Vilken dag :) Den passade alldeles utmärkt för en tjuvträning! Fredrik med Dennis, Birgitta med Tova + Jenna och Karda fick vara med.  Vi fick gjort en hel del övningar och efter fikat avslutade vi med vilt. Problem är till för att lösas och det tyckte jag vi gjorde riktigt bra :) Här lite härliga bilder från dagen :)
 

Eros :)

Tack kompis, Lisa, för korten på badnymfen Eros :) Ser att i alla fall han njöt av badet, eller badade du också?? Nä, tror nog inte det.....
 

Kristiflygaredan´

När vi ska in får hundarna vänta i groventren tills jag säjer till att det är ok att gå in. Funkar ALLTID men....... igår gick Jenna omedelbart in och hoppade upp i sin soffa?? Idag var hon lite trött på promenaden, kan det vara så att hon är dräktig?? Det blir gärna att man söker tecken och nog blir man lite undrande när dom helt plötstligt hittar på egna saker......
Jag skulle ta kort på den underbart skira gröna färgen på träden ute, men utan sol så blev det inte så bra. Vackert är det i alla fall :) Dom flesta kontakter är urdragna, igen, för det verkar bli åska fram på dan´. Fortfarande är inte internet lagat efter förra veckans knall, vilket är mycket irriterande. Får väl ringa i morgon igen för nu vill jag ha tillbaka det.
 

Lite träning

Lotten kom med Charlie och Lord för ett pass i skogen. Idag fick, förutom kråka och duva, en kanin och kaja även följa med. Karda fick känna på alla först sen la vi ut ett sök till Charlie som snabbt och snyggt plockade in dom.Nu hade jag inte tänkt att ge Karda ett sök med vilt redan......... men som jag brukar tänka! En gång är ingen gång! Hon plockade in rubbet, rackarns så nöjd jag var. Nu blir det vilodag från allt vad apportering heter så får hon testa om någon dag igen :)
Jenna hämtades och Karda var klar med sitt. Nu blev det svåååååra linjetag med dirigeringar. Charlie, Lord och Jenna jobbade på kanonfint. Vi avslutade med trippelmark. vilket också gick riktigt bra :)
 
Så tog vi fika och då berättar Lotten att Charlie på Västras Flat Show tog hem vandringspriset som den bästa hund, oavsett klass, på Working Testet! 91 poäng räckte långt :) Tänk att jag missade det??? Jag var väl så glad å deras vägnar att dom vunnit NKL på detsamma att jag helt missade denna härliga bedrift :)
 

Jägarapporteringskurs....

det var ju ett långt ord :) Vädret var helt underbart under gårdagskvällen då vi möttes i skogen. Vi startade som vanligt med lite lydnad för att sen övergå till apportering. Nu gällde det att hoppa över breda/djupa diken och att ta sej uppför en bergknalle. Det här tyckte hundarna var riktigt roligt :)
 

Karda

Nu är det hög tid att testa av Karda med vilt! Hon är väldigt lite tränad med det så en kråka och en duva fick följa med till skogen. Jag gick först ut för att lägga ut fåglarna, sen fick Karda hänga med. Det blir väldigt korta pass, igen, för jag vill bara se hur stadga, sökandet, inlevereringen och avlämningen fungerar.
Hon letade snabbt upp fågeln, snabbt upptag och resterande till jag hade fågeln i min hand gick mycket bra :) Nu bygger jag på, i lugn och ro, med ytterligare vilt dag för dag för att lite längre fram avsluta med ett sök där allt finns med.
Man vet aldrig om det kan bli ett "överslag" åt något håll men tar man det lugnt så har man gott om tid att rätta till ev. problem. Jag är jättenöjd med henne så det kommer säkert att sitta som en "smäck" när det blir dags för söket med allt utlagt :)
Hon och Senia ska på utställning på söndag så igår blev det trimning av Karda, Senia behöver bara lite puts så är vi klara med det också :) Karda hade ett gammalt ben med sej under klippningen, vilket hon inte släppte under hela tiden :)
 

Måndag....

Nu är det hög tid att "känna på" Karda! Jag kommer att träna henne i korta pass för att se vad som behövs slipas på. Grundlydnaden och stadgan har Minna jobbat på så där behöver jag inte lägga någon energi :) En härlig tur i skogen fick det också bli.
På onsdag har vi träning! Kl 9 30 där vi brukar vara, hör av dej om du kommer så vet jag hur många vi blir.
 
 
 

Hönsgårdsbygge

Tanken var att skaffa tuppar så vi får gott kött att äta framöver. När jag började prata om detta så visade det sej att flera av våra kompisar också ville ha tupp. Som den smarta..... person jag är :) så samlade jag ihop hela ligan för att vi skulle hjälpas åt med iordningställandet av hönsgård + att fixa till den stora kätten där dom får vara till att börja med. Med gemensamma krafter gick det som en dans. Tänk så roligt att göra detta ihop och så fort det gick och bra blev det :) På kvällen åt vi gott och pratade länge :) Stort tack för hjälpen, snart åker jag och hämtar fjäderfäna.
 
Även Gemma, Librasyster, var med och hjälpte till.....
Här kommer lite bilder med varierande kvalite....
 
 
 

En Bäääääver

Först vill jag ondgöra mej över ett icke fungerande internet :( Var och köpte ett nytt modem igår för att kolla om det är i huset det är sönder, men, nej! Problemet ligger utanför någonstans så jag hoppas dom fixar det snart. Näst efter att handla.......så avskyr jag när saker och ting inte fungerar :(
Dock avslutades Stefans födelsedag igår på ett ypperligt sätt. Han och Kenneth for för att jaga bäver. Stefan hade lyckan på sin sida och fick med sej en hem. Grattis till det :) Dom var hemma sent så jag fick inte tagit något kort, hoppas han har ett i telefon att ge mej.
Karda, som är hemma ett litet tag, trivs med lantlivet! Här hittar hon hjorttryffel i mängd och en massa vatten att bada i. Nog har hon vatten hos sej också men jag tror att mitt är bättre :)
Här kommer ett kort på den hemmavarande ligan :)


Jenna och Zumo

Jag har inget internet men tydligen så kunde jag koppla telefonens nät till datorn???? Det går inte fort.........att göra något här........ så vi får se om jag kan lägga in ett par bilder på de tu :) annars får dom komma senare!!
 
Så var det dags för Jenna att träffa Zumo, 2 parningar blev det, fort gick det även om hängningen tog 25 min. Så skönt att allt fungerade :) Nu får vi vänta ett tag så ska jag ultraljuda för att se hur det gick. Är det valpar på G så blir det smått månadsskiftet juni, juli :) Stort Tack Marie för att jag fick låna Zumo :)
 
 

RSS 2.0