Bidde o Dennis

Idag har dessa goa gossar varit hemma :) Lite kul att jag, nästan, lyckades få likadana bilder på halvbröderna :)
 
 

Härlig rapport :)

Sonja hade varit på återbesök med Alma hos vetr. Alma hade multiresistenta bakterier i örat vilket spolades ordentligt tidigare. Sedan fick Sonja göra rent öronen ytterligare morgon och kväll. Detta har skötts så bra att det inte behövs ytterligare spolning :) Om 2 veckor efter fortsatt hemmabehandling så hoppas vi på en friskförklaring.
Hur Alma har fått dessa eländiga bakterier vet man inte. Nu hoppas vi att dom är borta och aldrig mer kommer tillbaka. Kram på er så ses vi framöver :)


Torsdagsträning

Lotten och Birgitta, samt dom nygifta Torbjörn och Susanne kom för att vara med på torsdagsträningen :) Roligt att få gratulera de tu på "riktigt" :) Tja, det får väl räcka så i textväg denna dag......
 
 

Eva o Senia :)

Idag kom dom hem för ett besök :) Promenad varvad med träning, nu ska vi fika före ytterligare ett pass :) En härlig dag som ger energi :)
 
 
 
 

-6

Idag var det kyligt ute men vindstilla så vi fick en riktigt härlig promenad. Jag gick en annan slinga så det var mycket nya dofter för hundarna att kolla upp. Så kom jag fram till den lilla stugan som ligger i skogen, i ingenmansland. Där skulle jag mycket väl kunna tänka mej att bo. Långt till grannar och skogen runt knuten, det vore allt fint :) Nog trivs jag där vi bor nu men om man får önska.........
 
Sen fick jag tanke om att jag kanske ska skippa Julgranen! Satsa på björk och en måne i toppen istället för en stjärna. Riktigt stiligt tycker jag :) Kolla bilden nedan så ser du vad jag menar :)
 
 
 
 
 

Mer helgträning

Här kommer några kort från L-Å, den svarta apportören är Tova, pluttisen är Pennie. Resten ger sej :) Fotografen hade kalla händer så detta är grädden på moset :) Tack för hjälpen :)
 
 
 

Helgträning

Idag kom 3 av årets kull med för att få lite träning, det var Pennie, Meija och Porter. Det var ett ystert gäng :) där lydnaden gick riktigt bra men vid apporteringen så var det mycket bus i huvudet :) Då lägger man ner, skickar med lite goda råd att träna på hemma så testar vi av framöver.
 
Pluttisarna fick vara med på de storas träning, alltid bra att se och lära. Tova, Mollie, Eros, Zamira, Libra, Jenna samt Biggans hund med det svårstavade namnet :) fick vara med. Det var fart och fläkt, arbetslusten är det inget fel på :) Jag kan inte tycka annat än att ni har duktiga hundar, glöm aldrig det :) Bra jobbat av er så ses vi snart igen :)
 
L-Å var med så jag tog inte så många kort själv, hoppas få några av honom framöver, att sätta ut här :)
 
 

Helgträning

Idag har vi tränat ut i vår hage :) Så roligt att få se Juni igen, vilka framsteg ni gjort :) Härligt att se hur hon under dagen växte med uppgiften, en så fin hund. Elisabeth kom för att vara med och titta, så fick jag reda på att hon hade sin labbe med och eftersom vi inte var så många fick hon också träna på pass 2. :) Charlie, som aldrig gör fel, jobbar på som vanligt med fart och stil. Allt bara sitter så här är det enda att tänka på att försvåra. Tova jobbar också på så fint. Yngre, oerfarnare men så duktig. Libra och Jenna fick också vara med, dom är ganska duktiga dom också :) Det är lätt att känna, när jag läser det jag skrivet, att det blir lite för bra! Är dom verkligen så duktiga?
 
Glädjen, som uppfödare, som man ser hos hund/förare, lugnet hos hundarna, tystnaden, arbetsglädjen gör att man blir så varm i hjärtat. För mej är tystnaden absolut viktigast! Jag vill inte ha förare som gapar och skriker på sina hundar. Blir det fel, gör om gör rätt! Det är inte svårare än så. Ni som har hundar från mej "vet inget annat" och tänker inte så mycket på det. Att kunna förmedla min filosofi vilken fullföljs, kan det bli bättre? Tack till, inte bara ni som var här idag utan er allihop :)
 
 

Stökdag

Idag ska jag stöka runt med allt och ingenting! Hela helgen går i träningens tecken, det blir bra för då får jag ladda energi från er goa människor :) Vädret ser ut att bli bra även om det blir kyligt, det blir varma kläder på så kör vi :)


Snöglôp

Vädret är inget vidare, det var så fint igår men nu är det helt tvärtom :( Liiiite snö fanns det på marken men det är nog snart borta, bara att gilla läget..... Lite kul var det att hitta Susannes dummies i skogen, du får den när vi ses nästa gång :)
 
Idag ska lilla Alma spola öronen. Hon har fått resistenta bakterier i öronen, visste inte ens att det fanns. Hoppas nu allt går bra, att allt kommer ut och att sövningen gått fint. Jag undrar vart allt elände kommer ifrån? Är detta också en konsekvens av för mycket antibiotika? Stort tack till Sonja som ringer hem för att berätta sådant här, bra för mej att veta och hon får prata av sej sin oro. Ni är alla duktiga på att höra av er men som tur är är dessa tråkiga samtal inte särskilt vanliga men alltid viktiga, både för er och mej. Att kunna stötta er känns fint och kanske kan jag hjälpa till med min erfarenhet.
 
 

Vilken morgon.....

Jag skulle hänga med en kompis till lasarettet så jag hade ställt klockan på 6 45, då har jag gott om tid före hon hämtar mej vid 8. Jag tittade på klockan tidigare under morgon och såg att det inte var dags att gå upp. Efter ett tag  tycker jag att det börjar bli lite ljust ute....... vad är uret?? 7 25???? Satan i gatan, jag måste ha stängt av den när jag kollade tidigare :( Nu hör till saken att jag aldrig försover mej eller gör något så klantigt som detta. Med eld i baken far jag runt som en tornado....... jag lovar, det var så! Ni som känner mej kan nog se det framför er..... rasta hundar, ge dom mat, lite kaffe och macka, fixa ansikte och hår, borsta tänderna......... 7 50 var kompisen här och jag var klar :)
 
Väl hemma igen så tog Birgitta och jag en skogspromenad. Libra hör hennes bil på långt håll så hon sitter och väntar, rör sej inte ur fläcken. Dom andra kommer nyfiket för att se vad hon väntar på. Sen är det rena pusskalaset när alla möts igen. En underbar promenad där frosten lyser fint på lite öppnare marker. Härligt med minusgrader igen, torrt och fint :)
 
 

Helgträning

Till helgen är det träning både lördag och söndag för "mina" hundar. Kanske att det blir årets sista storträning, vädrets makter och decemberjäktet rår vi inte på. Dock får vi allt se till att ha torsdagsträningarna och tjuvträningarna kvar :) Väl mött till er som kommer :)
 
 

Filippinerna

I ett inslag på nyheterna får man se Kenneth och hans jobbarkompisar göra en insats på Filippinerna. Ibland har jag lite svårt att ta in vad han gör, det blir väldigt påtagligt när man ser detta. Man ser Kenneth gå bland passagerarna före avfärd till bättre mark. Det är lätt att bli lite rörd och väldigt tacksam över vad ni gör. Som det ser ut nu, kommer han hem 10/12. Sköt om er tills dess och bra jobbat av er allihop. Puss på dej min allra bäste vän och make :)
 
http://www.svtplay.se/video/1592928/16-11-19-30?tab=program&sida=4

Bandage

Jennas tass svullnade fort upp igår och hon ville inte stödja på den alls. Jag hade fortfarande svårt att se någon skada men så började hon tvätta tassen, ihärdigt. Bra, tänkte jag, då kan det vara lättare att se om en stund när hon hållit på. Helt rätt tänkt, nu såg jag direkt var det var. En reva av en ev. pinne mellan 2 tår. Det blev till att göra rent, på med zinkpasta och bandage. När jag kollade i morse var svullnaden i princip helt borta och hon går fint på tassen. Jag skulle nog inte klara mej utan zinkpasta, tänk sådan nytta jag haft av det på både folk och fä :)
 
Jenna fick snällt stanna hemma från promenaden och jag ska hålla koll så att det läker som det ska. Det kan ha kommit skräp in i såret men klarar vi oss utan antibiotika så är jag nöjd.
 
 

Snärjmåra :(

Igår var jag och hundarna med Stefan för att jaga fasan och and. Vilka härliga marker vid sidan av en bäck + en uppdämd damm. Hundarna jobbade och slet för att trycka upp fåglarna, dom hade det riktigt roligt :) även om vi inte fick skjutit något för dom. Nu är det dagen efter....... Primos päls blev full av snärjmårefrön, pälsen tullar ihop sej så det är ett rent elände att få bort det. Jag försöker borsta så gott det går men saxen får också jobba vilket gör att han ser rätt tokig ut med den "trimningen".
Jenna som inte är i full päls fick det lättare ang. frön, det var bara att plocka bort det lilla som fanns. Däremot vill hon inte stödja på ett bakben. Jag har kollat, klämt och känt men hittar inget. Hoppas det är en sträckning som blir bra bara hon får vila. Egentligen är det konstigt att dom inte skadar sej mer så som dom jobbar.
Själv är jag tät i näsan och har ett vansinnigt tjut i örat, värre än vanligt :( Så idag ska jag ta det lugnt och göra minsta möjliga dock ska jag ut igen för att försöka få bort alla frön från Primos päls. Det är nog inte det skönaste han kan vara med om så vi tar lite i taget.
 
 

Från skog till bord...

Stefan kom hem för att ta hand om sitt Rådjur. Ett djur som levt fritt, utan "större" faror och som nu sluter vår cirkel, den cirkel där man värnar om natur och miljö och man kan inte äta mer ekologiskt kött än så :) Så måste jag bara ta ett kort på min fina smörgåslåda jag fick idag, visst är den tjusig? :) Kvällens mat blev........... (egentligen är jag emot matkort men då inlägget är temat mat så.......) baconinlindad vildsvinsfile´ , potatisgratäng, kantarellsås och lite grönsaker, jammie :) Bättre än så blir det knappast :)
När vi åt ringde maken - Nu är vi i Manilla, snart framme och ska börja flyga om 5 timmar. Hur är det hemma? - Helt ok och jag berättar om menyn......... - VA, ÄTER NI BACONLINDAD VILDSVINSFILE? - Ja, men bara för att du inte är hemma så sparar jag Vätternkräftorna :) Då var det rätt ok ändå :)
 
 
 

Lollo och Bidde

Bidde fick en sista promenad med gänget denna fina morgon. Sen var det snart dags för att åka till skogen dit Lollo, Fredrik och Dennis skulle komma. Lollo ska ta hand om Bidde så hon fick börja med en ensampromenad med honom före träning.
Trots att jag kastade markeringar så var det ingen tvekan för Bidde, han sprang till Lollo direkt. Det var rörande att se vilken kontakt han sökte med henne, såg så fint ut. Man kan tycka att det är lättare att omplacera en äldre hund, det är alltid jobbigt när en valp åker men det var inte ett dugg lättare att låta Bidde fara. Han kommer att få det jättebra och vi ses ofta, men ändå........
Skickar ett tack till Jonas som satt så fina grunder hos gossen, det gör att Lollo bara kan ägna sej åt att lära känna Bidde.
 
 
 

Allt möjligt

Dagen började med att köra maken till jobbet. Han ska till Filippinerna för att göra en insats ihop med sina jobbarkompisar. Hercules finns redan där men det behövs fler besättningar och dom åkte idag. Hoppas dom får "matbomba" massor så människorna får det dom behöver. Detta är dom tränade för så det sitter i fingerspetsarna att få lasten att landa där den ska. Lycka till :) så ses vi om 1 eller 5 veckor. Ibland vet man inte hur länge dom är borta, av olika orsaker, men jag är van så det är helt ok.
 
Så skulle Charliemannen trimmas före det var dags att träna. Så fin han blev men idag var det inte riktigt lika lätt att ta kort......
 
Idag var lilla Tess med matte, dom växer dom små liven :) Så roligt att få se dom lite då och då. Nu har jag kafferast men ska återigen ta tag i huset som är helt uppochnedvänt. Börjar man röja i en ände så är det helt plötsligt oreda överallt :( Skulle nog låtit bli........
 
 

Bidde

Idag fick jag hjälp av Birgitta så jag fick en ståbild på Bidde, H F Libras Stenbit. Han var väldigt lätt att ställa så det var snart gjort :)


Mysbus...

Bidde tycker det är skönt när jag sätter mej en stund, då kan han sova gott på min fot :) I annat fall kan man busa med Jenna som gärna ställer upp på det. Dom ligger på golvet, sedan håller dom på och, kärvänligt, munhuggs :)
 
 

Gänget

I morse började jag dagen med att trimma Bidde, det var behövligt och så fin han blev :) Sen tog vi en riktigt lång promenad så han kunde härja med sina kompisar. Bidde ska bara vara hemma 14 dagar sedan ska han flytta till Fredrik, Lollo och Dennis. Då har även Lollo en hund att träna och Bidde får mer egentid. Det kommer att bli en riktigt bra lösning för allihop :)


Ungar och hundar

Nu är vi hemma igen efter att ha hälsat på Jonas med familj :) Lilla Daisy har sannerligen växt och är nu mycket rörligare än sist vi sågs :) Biddebus blev nog väldigt glad över att få besök, Primo är lite av hans idol. Hundarna är ett gott gäng som trivs väldigt bra ihop. Härligt med hundar som kan vara ihop och ha roligt tillsammans :) Det blev inte många kort tagna på vovvarna då det regnade mest hela tiden. Nu är Bidde med oss hem så det blir fler chanser att fixa kort :) Tack för en härlig helg med er i Karlskrona.
 
 

Förberedelser

Äntligen är det dags att åka till Karlskrona för att hälsa på vårat barnbarn :) När dom bor så långt bort blir det alldeles för sällan, hon är säkert jättestor nu! Bilen ska packas så vi får med allt, hundarna ska med och det blir nog dom som ska ha mest packning........ Det måste finnas plats kvar för hemfärd för då ska Bidde följa med oss.
 
Det är en lång färd vi har framför oss så hundarna ska ut i vanlig ordning så dom kan vila under resan. En underbar morgon, hundarna håller på med sitt och när jag kom fram till den lilla pölen så hade dom redan badat. Ibland är dom snabbare än jag så det blir inga bilder på dom.
 
Nu tar jag ledigt från datorn i helgen, önskar "tillsyningsmannen" av gården lycka till :) och er andra önskar jag en riktigt skön helg. Vill ni nå mej så har jag telefonen med så bara ring om det är något :)
 
 
 
 

Bra dag, igen :)

Efter den sedvanliga morgonpromenaden med dito morgondopp och gruppfoto..... Eros badar mer än gärna, hela tiden :), så var det dags att ha träning i hagen. Birgitta och Tova mötte upp för att vara med om klockan, stoppsignal, dirigering, låååååååånga luriga markeringar och sök.
 
Fungerar inte övningen så repeterar man, är tydligare och bygger på hundens erfarenhet. Då fattar dom snabbt vad man förväntar sej. Det är inte fel att ibland träna över hundens förmåga bara man gör rätt. Är man lugn och trygg själv så vet hunden när det blev bra och därmed växer med uppgiften :)
 
Lite härliga kort från denna dag....
 
 

Besök

Så har dagen gått i träningens tecken :) En långpromenad där vi la in lite övningar och där alla hundarna fick jobba i tur och ordning. Ett kort fick Britt tagit på mej och hundarna :) Vi har fikat för att sen gå ut i hagen för pass nr. 2. Då var bara Eros och Jenna med och då var det sök, markeringar och linjetag. Nu började det bli lite rått och kallt ute så nu värmer vi oss inne för lite frusna blev vi allt. Undrar vad vi ska hitta på i morgon.......
 
 

Snart....

Snart kommer Britt och Eros, vi ska tjuvträna i dagarna 2 :) Kommer mer om denna dag lite senare.....


Frost

Det knastrade lite under kängorna i morse, frosten hade kommit. Himlen var knallblå och dimman låg som ett täcke över skogen. Gässen kom skränande uppe i skyn och jag önskade lycka till med färden till varmare länder. Jag och hundarna stannar kvar här hemma för att följa årstiderna. Snart är dom tillbaka igen och cirkeln är sluten. Vi har det allt väldigt bra här i Norden :)
 
 
 
 

Skogsmöte

I morse träffade jag en karl från Levene skog som ska ta hand om en del av våra träd. Skönt att få det gjort :) Sen åkte jag för att hämta västarna som nu var klara. Skickar iväg dom i morgon :) Hundarna har fått en lite kortare promenad idag. Det blev mycket av den "varan" i helgen. Igår jagade vi allihop på våra marker så vovvarna är garanterat nöjda med en lugnare dag :) Har inget kort från det men en fullmånebild får det bli...... bara för att jag tycker den är fin :)


"bröderna bus"

Munterheten var stor när våra herrar fick prova sina tröjor vi köpt till dom idag. Visst blev dom söta? :)


Alla helgona

Inger och Martin kom igår för att tillbringa helgen med oss. Kenneth och Martin passar på att jaga denna dag, Inger och jag gjorde stan istället :) Tänk! Jag har gått i affärer i över 3 timmar!!! Hittade en hel del kläder så vi är jättenöjda båda 2 :) Vi tog en tur till med hundarna, en härlig skogspromenad där dimman börjar lägga sej så smått. Ett soligt avslut i sköna marker, då har man energi att fixa till go mat för kvällen :)
 
 

Ligan

Under morgonens promenad åskade det rejält, himlen var alldeles svart. Som tur var, var det en bit ifrån oss så vi slapp regnet. Dock tog det inte lång stund efter att vi kommit hem så började regnet och det ordentligt. Ibland ska man ha tur. :)


RSS 2.0