Hund o katt

Tali har fått för sej att hon kan ligga i fåtöljen även om Pysen redan ligger där. Hon kan helt enkelt ställa sej på dynan med katten under sej, kattens svans kan bli trampad på och han skriker i högan sky men aldrig att han skulle lämna sin plats. Alltså får Tali vackert hoppa ner igen så kattrackarn blir tyst. Ny taktik är att halvlägga sej i fåtöljen och göra sovandet så jobbigt som möjligt för Pysen, fortfarande leder katten stort och hunden undrar varför........ :)
 
 
 
 
 
 
 

Smart skata

Jag reflekterade över att talgbollarna tog slut trots att jag inte sett några småfåglar. Jag hänger dom alltid så att pluttisarna ska ha första tjing på maten, skator hittar mat ändå. Så började jag att tjuvkika i fönstret och upptäckte hur det låg till...... Skatan har kommit på hur den lätt kan äta upp allt utan att dela med sej och det som faller till marken tar den också. Nu får jag ta en funderare på hur jag ska överlista denna smarta fågel......


Lagerhylla

Ja, nu är vinterarbetet klart. Lagerhyllan är full med dummisar i 3 storlekar. Bra dummisar till bra pris så passa på att köpa hem apporter inför vårens träningar. Att jag är helt klar kanske inte stämmer för jag tänkte fixa ett gäng små närsöksdummisar också men sen......... är det färdigt :)
 
 

Tokiga blogg....

Idag var det värre än vanligt att komma in på bloggen, denna gång låg det inte hos mej....... men nu är jag här i alla fall :) När Sonja var här så fick vi inte in en dummies när vi kastade i snön men den hittade Primo idag :) Dom bruna fattade inte riktigt vad som hände för jag gick bara i området för att se om någon av dom kände den. Primo fick snabbt nos på den så nu hänger den för torkning :)
 
 

Fine Posse

H F Poseidon, Posse var på utställning i Kumla igår, han fick excellent och plac. sej 3a <3 Bra jobbat på din första officiella utst. sen att du är en cool kille i alla situationer gör det bara ännu bättre :) Bilden nedan togs i höstas.


Alma

Tiden går fort när man har roligt så igår kväll var det dags att köra Sonja och Alma till tåget igen. Mycket träning har det blivit och dom har fått nya infallsvinklar för att få övningar att snabbt fungera. Det har inte bara varit träning utan en hel del bus mellan Tali och Alma också :)
 
 

Mer snöapportering

Sonja och jag forsätter vår träning. Idag blev det markeringar i snön för alla mina brun + Alma. Det var ett fantastiskt väder så det blev till att filma en del jobb. Tali är så duktig trots att hon bara är 10 månader, hon kan missa avståndet men ligger i i området tills dummisen är funnen :) Alma är ett strå vassare så vi är hyfsat nöjda med våra hundar :) Rättare sagt, mycket nöjda :)

Torsdagsträning

 
Sonja och Alma, som nu är hos mej, var med på dagens träning. Riktigt klurigt arbete blev det för alla och riktigt lurigt blev det för Jenna och Elsa som kommit längst. Vi fick en fantastisk fm i ett vinterlandskap som visade sej från sin bästa sida :)
 
 
 
 
 

Tjuvträning

Idag kom Tess på en tjuvträning. Jag var lite fundersam på om snön skulle ställa till problem men icke :) Det blev svåra markeringar bland fällda granar. Vi jobbade mest på erfarenhet och problemlösning även om vi la in fotgående och lyssnandet. Tess och Tali jobbade på fint och avlämningarna var det inga problem med alls :) Tali har slarvat med detta men efter lite funderande så testade jag mindre dummisar och då går det galant. Nu kör jag på det tills hon mognat lite mer och ser om vi kan gå upp i storlek då.
 
Ikväll ska jag hämta Sonja och Alma vid tåget så nu blir det ännu mer tjuvträning :) Dock har jag torsdagsträning i morgon och även träning på lördag :)
 
 

Onödigt

Nu har det vita pudret fallit ner på marken, mycket onödigt tycker jag. För mej hade det inte gjort något alls om barmarken varit kvar ända till våren :) Frågan är nu hur jag ska göra med träningarna....... det är ännu inte så mycket snö och hundarna ska, anser jag, även kunna apportera under dessa förhållanden. Hm, jag får fundera lite till......
 
 

Blandad kompott

I helgen var det skogsarbete som gällde, mycket blev gjort men det är en hel del kvar än. Kattskrället förstörde min fina lilja :( Han låg och sov som vanligt på bordet där krukan står så när han skulle sträcka på sej for krukan i kull. Resultatet blev 2 knäckta stänglar på min fiiiiiina blomma, förbaskade katt men han bara blängde och tänkte säkert - Skyll dej själv!! Nu sitter blommorna i vas så det funkar väl det också........
 
Vi har fått lite snö idag, hoppas det inte blir mer för då havererar min träningsplanering för veckan. Bara att hålla tummarna att vädergudarna är på min sida.
 
Idag var det invigning av min julklapp. Jennas expertutlåtande blev att dom var helt OK :)
 
 
 
 

Lilla loppan :)

Tali ser, på sitt unghundsvis, inte alltid så himla smart ut. Väldigt ofta putar hon ut med underläppen och då ser hon riktigt knasig ut :) Ibland undrar jag vad som rör sej i hennes huvud, garanterat så finns det mycket bus där :) Jag känner inte riktigt igen hennes sätt att vara så det måste komma från pappa Malte :) Hon kan vara riktigt ettrig mot Jenna, att bita i hennes nacke eller öra är en favoritsysselsättning. Att göra så med Primo finns inte i hennes värld men hon kan testa Libra ibland men den ömma, snälla modern råkar mest ut.
 
Ofta bryter jag Tali för någon ligist vill jag inte ha och när det blir för mycket för Jenna så behöver hon en hjälpande hand. Det är bara nyttigt för den lilla loppan att veta vem som bestämmer och det i sej ger en trygghet i hela flocken.
 
 

Motorsåg

Den ska dock inte jag bruka men förberedelserna för att allt ska vara klart i morgon är i full gång. Stefan kommer hem för att hjälpa till vilket är skönt för det kommer inte att räcka med denna helgen förrns det är färdigt. Jag skulle hjälpa Kenneth ute men då visade det sej att batteriet till traktorn laddat ur så nu laddas det. Märkligt att det inte är bara "mina" grejer som bråkar ibland men så är det på landet. Ibland funkar det och ibland inte. Bara att fixa så fungerar det igen...... ett tag...... :)


Småvresig

Som vanligt är det döda ting jag är vresig på :( levande varelser har jag mycket mer tålamod med :) Det har blivit jättesvårt att komma in på bloggen för inlägg, det låter som om något jobbar i bakgrunden men vad det kan vara....... Jag kommer in på mail mm. men att få detta att fungera, ja då får man ha tålamod tills dator säjer - Nu är jag klar, kör på bara. Vadå kör på? Jag får ju vänta hur länge som helst på dej innan du behagar vara klar med vad du nu gör :(
 
Min lilja blommar nu och det gör mej glad. Jag fick en lök av min mamma för flera år sedan och nu har jag 3 krukor med denna växt. Den ser inte mycket ut för världen under övrig till men när den blomma så blir den vacker :) och jag skänker min mamma en extra tanke.
 
Himlen var bedårande idag så jag njöt av vyn :) Birgitta mötte upp i skogen så vi tog en rejäl runda med alla hundarna. Tova sprang så hon fick en seckelsträng över näsan, inte så vackert på damen men hon hade roligt och då är det helt ok :)
 
 

Planering, planering

Hoppas alla Håll Fastare läst mailen ang. boende inför FMet i augusti. Det som står på hemsidan gäller inte längre och ska uppdateras snart. 3dje gången gillt så lyckades Birgitta N och Lotta att lösa det åt oss och det kommer att bli väl så bra. Glöm nu inte att anmäla boende till Årsträffen i maj, info. finns på hemsidan i Aktiviteter under Nyheter. Vi kommer att bli ett rejält gäng i augusti vilket känns otroligt inspirerande så passa på att komma till träffen för en rejäl genomgång inför våra äventyr :)
 
Idag har det snöat, hundarna skuttade runt men passade även på att få en dos Hjorttryffel. Tydligen har det åskat i natt men det har jag inte märkt något utav, äntligen en god natts sömn tydligen :)
 
 
 
 

Egons härjningar

Nu har jag varit och inspekterat vår skogsplätt och det var ingen vacker syn. Det kommer att ramla fler träd, en liten vindpust räcker för att få ikull dom när dom redan är på god väg. Inte helt lätt att få en överblick med kameran utan jag fick ta ur lite olika vinklar. Tali undrade varför jag klättrade upp på stammen, det undrar nog jag också :)
 
 

Dumma Egon

Egon fällde granen i hagen, den enda som fanns där. Hästarna gillade att gnida sej mot den och gnaga lite, tror ändå att ägaren till hästarna är ganska nöjd då dom fick en massa kåda i pälsen. Värre ser det ut i skogen. Dit tog jag mej inte idag men vi såg eländet när vi åkte hem igår. Grannarna har klarat sej bra så Egon såg väl ut sitt offer och tyckte vi var lämpliga kandidater.....


Namngivning

Vi har varit i Helsingborg hos lille Albin för igår skulle det bli namngivning. Många slöt upp så han hade fullt upp med att se sej omkring. I lokalen, där David tillbringar sina dagar, var det pyntat och fint med massor av ballonger och girlanger. Ett STORT Nintendospel fanns det vilket var uppskattat av både stora och små :)
 
Alla som var med skulle ge sitt handavtryck på en tavla som Albin ska ha, tänk så många händer det blev.
 
Dopklänningen har min mamma sytt så den har använts av hennes barnbarn och nu är det det 3dje barnbarnsbarnet som haft den på sej. Mamma finns inte med oss längre och har heller inte träffat den sista generationen men jag är helt övertygad om att det är glädjande för henne att dom vill ha den <3  Alla namn sys på den så det är ett stycke historia som jag hoppas kommer att gå vidare i släkten.
 
Det blev gruppfoto, vilket jag gillar :), där Albins släkt var med. Prinstårta avnjöts men sedan for vi tillbaka till Minnas och Davids hem. Fam. Seger kunde inte fira Jul med oss så nu passade vi på att ge dom klapparna. Snart var vi samlade allihop vilket inte blir så ofta så det var bäst att njuta så länge det varade :)
 
Karda var dock mycket besviken över att inte hennes släktingar kom. NU är dom i trädgården, låt mej gå ut och kolla :) Nähä, inte var dom där nu heller. Får väl ta min leksak och gossa med den i stället.....
 
 
 
 

Planering planering...

Vi har ett mycket spännande år framför oss med många härliga aktiviteter :) Planeringen är i allra högsta grad i full gång och det mesta, så här långt, gäller boende. Vi har Flat Showen, Flat Mästerskapet, Unghunds Derbyt och min årsträff och till allt behövs en hel del sängplatser. Uppslutningen är jättefin från er så jag känner mej sannerligen taggad med träningar så vi är så väl förberedda som vi kan. Även om man inte kommit så långt så är det en jättenyttig erfarenhet att bara vara med i evenemang med en himla massa flattar och det är otroligt roligt. Jag skickar löpande mail med information och har du inte fått något så ring så berättar jag :)


Varför inte?

Birgitta och jag tog hela ligan på en lång tur i skogen idag, riktigt skönt med flera plusgrader så vi njöt allihop :) Ibland stannar vi upp bara för att kolla runt omkring oss, naturen ändrar sej hela tiden och vissa sträckor var det ett tag sedan vi gick. Vi fick se en "gata" i skogen och visst kan man ha linjetag där, varför har jag inte tänkt på det förut? Där får vi allt ta en träning framöver :)


Först ut

Fick en härlig rapport från Sonja som premiärstartat med H F Almadin, Alma i rallylydnad den 3dje och fick godkända 87 poäng av 100 :) Grattis till er :)
 
Här har vi fått lite snö men under promenaden regnade det småspik så snart är det vita borta igen. Synd om det blir +grader igen för det är allt mycket torrare och framförallt renare när det är fruset.
 
 

Uppe med tuppen

Denna morgon skulle jag iväg ett snabbt ärende lite före 8. Lika bra att stoppa in hundarna i bilen så tar vi promenaden samtidigt. Det var rätt mörkt när vi började gå så jag fick ta det lite försiktigt, i vanlig ordning så hade jag ingen lampa med mej........ men när vi var klara var det lätt att gå :)
 
Nu är hemsidan uppdaterad med mer information.
 
 
 
 

Talis premiär

Igår fick Tali testa varmvilt. Kenneth fick några skator och jag hade redan bestämt att jag ville se hur Tali skulle göra. Jag upplever henne som spontan på allt jag hittar på, hon funderar aldrig på varför utan bara gör det jag ber om. Alltså gick vi iväg och jag skickade henne, snabbt tog hon upp fågeln och kom in med den :)
 
 

Familjeangelägenhet

Det är roligt att kunna göra något ihop och det gjorde vi denna morgon :)
 
 

2015

Nu är det 2015 och jag ser tillbaka på ett mycket trevligt 2014. Jag blev farmor igen och även mormor, dom små liven kommer på parad och kommer att förgylla tillvaron :) Många av hundarna har varit ute och gjort bra ifrån sej både på utställning, i skog och mark samt lydnadsplan. Bra jobbat av er allihop :) När jag tänker på alla mina hundar i sina hem så blir jag alldeles varm, dom har det så bra och ni alla är aktiva på olika sätt med era kompisar. Många av er, som har möjlighet, dyker gärna upp på mina träningar eller ber om en tjuvträning. Precis som jag vill ha det.
 
Att få lotsa er fram i träningen har varit ett rent nöje. När jag ser er glädje över framsteg så har jag nått mitt mål, ingen ska åka besviken hem från en träning, hunden har alltid gjort något riktigt bra och det ska man fokusera på för det andra löser vi under vägen.
 
2015 kommer att bli ett mycket spännande år med många aktiviteter. Planerna är redan i full gång och massor med information finns på hemsidan. Träningsdagarna har jag inte planerat in än men håll koll på mailen för det kommer fortlöpande uppdateringar där.
 
Ha det riktigt gott så ses vi snart igen :)
 
 

RSS 2.0