Knorr

Ja, nu ligger jag här på madrassen och lyssnar till knorrandet från valparna. Det är något visst när lugnet lagt sej :) Karda är nog rejält trött även om hon sköter om dom små liven som hon ska. Även jag är lite trött (även om det inte går att jämföra med den ömma modern) och jag har satans så ont i ryggen men det är det värt <3
Nu ska jag ha ett vakande öga på lillplutten om han fixar natten eller inte. Det är inte helt lätt för honom att tampas med dom stora syskonen.
Här kommer ett par bilder på godingarna, så önskar jag god natt och tack för sällskapet denna händelserika dag <3
 
 
 

Gôrnära

Igår em började Karda hässja och har så hållit på, detta kan dom göra i många timmar så det är nu man måste ge sej till tåls än mer och låta tiden få gå. Eftersom Minna och Albin är hemma så tittade Stefan och Ida förbi för att umgås. Inte riktigt allt kretsar runt Karda även om det är mycket om henne just nu <3
Kl är nu 3 20, jag har just druckit kaffe och tagit en biscotti vilket inte var helt fel. Det är just denna väntan, i vargtimmen, när huset är tyst och man känner av tröttheten och Karda flåsar på som det blir väldigt tråkigt.... och sömnigt.... då är det bra att ha en lap top så man kan få skriva av sej lite, så jag har något att göra om än för en liten stund.
I kommentarsfältet kommer jag att skriva när valpningen har börjat för då finns inte tid till att blogga. Kan tillägga att då är även tröttheten som bortblåst för då tar allt runtomkring över <3
 
 

Nära...

Tempen sjunker som den ska, Karda är fortfarande mycket lugn och tar allt med ro :) Nu är andningen än intensivare så valparna gör sej förberedda för att komma ut. Känns som det blir lite sömn i natt :)
 
 

Snart....

Äntligen börjar tempen röra sej neråt. Karda är fortfarande väldigt lugn och fin vilket känns skönt. Det vill nog till att det blir valpar under dagen men i natt???? Hur som, vi är i alla fall närmare idag än vi var igår :)
Det vilar ett lugn över Hulevalla......
 
 

Inte än..

Tempen har inte börjat röra på sej än men i morse ville hon inte ha mat vilket är ett bra tecken. Minna Albin alla hundar och jag var uppe i ottan så det blev en tidig gemensam promenad, grannarna tror väl vi är knäppa som kommer gåendes lite efter 7 en söndagsmorgon.... Nåväl, Doris fick stanna hemma, likaså Karda. Karda fick lite godis när jag sa hej då men inte ens det var rört när vi kom tillbaka. I natt sover jag med henne för säkerhetsskull så får vi se vad morgondagen har att erbjuda. Hon är fortfarande lugn och trygg så det är bara att ge sej till tåls :)

Inte än!

 
 
 
Var bara tvungen att ta ett kort på Doris med sitt blingblinghalsband och det är INTE jag som satt på henne det. Det har legat i en korg ett bra tag och döm om min förvåning när husse satte på henne det :) Husse är nu och hälsar på fam. Seger i Karlskrona och jag är otroligt avundsjuk för jag vill också träffa barnbarnen Daisy och Holly. Livet är inte alltid rättvist men med tanke på Karda så är jag egentligen hellre hemma men i den bästa av världar kunde jag kanske gjort både och.
 
Jag får i alla fall besök av Minna och lille Albin om ett par timmar så jag ska njuta av deras sällskap :) Minna funderade fram och tillbaka på om dom skulle komma eller inte, det är långt att åka hit själv med den lille men hon vill vara med när valparna kommer så hon får ta den tiden det tar på vägen.
 
Hur går det då med Karda? Än är det inte dags, tempen ligger stabilt så jag tror inte det blir i morgon heller utan möjligtvis måndag. Jag kan ha fel, kanske sjunker tempen fram i kväll och då kan det bli i morgon i alla fall. Så fort det drar ihop sej så kommer det ut här :) Man kan se på bilden att hon är en tjockis <3 Hon sitter bredbent med frambenen och bakbenen får bara liksom flyta ut efter kroppen.
 
 
 
 

Fint :)

Utestolarna såg ut som dom hade gjort sitt, ingen vacker syn alls. Men så tog Kenneth den överblivna färgen som var till huset och målade stolarna, vips var dom som nya igen, jättefina :)

Grattis

Denna dag är ingen vanlig dag :) Karda och alla hennes syskon fyller 4 år, varmt grattis till er alla :) Karda kommer att fira sin födelsedag i stillhet vilket jag tycker är helt ok. Har tagit lite kort på hennes goa mage och förvånas över att hon gärna ligger som en padda..... ser inte helt bekvämt ut men hon gillar det. Nu är det redan torsdag, kanske att det börjar hända saker i valplådan fram på söndag <3
 
 

Doris

Denna lilla hund..... hon är absolut inte som en flat vilket jag heller inte trott..... hon har sannerligen en egen vilja och vet vad hon vill. Igår höll jag på med golven, alla hundar var ute och dörren öppen så jag kunde hålla ett öga på dom. Doris går på lite upptäcksfärder men försvinner inte, dock blev jag ganska förvånad en gång jag tittade ut!! Där sitter den lilla med en trastunge i munnen, så gott som uppäten :( Den är min sa hon och sprang iväg! Hon är snabb som en vessla så att sätta efter henne vore förödande så jag skulle försöka med byteshandel...... Flattarna som såg hela spektaklet funderade säkert på vad som hände, ok att hämta en fågel men att äta upp den?????
Katten Pysen jagar inte alls utan ska bara ha sitt torrfoder. Jag gillar inte katter som tar fåglar men råttor, möss och sork får dom ta så många dom vill men inte Pysen. Han ligger skönt inne 23 timmar om dygnet och tycker nog att Doris är en bra avlösare till jakten......
Doris som inte alls förstår problemet ser så himla oskyldig ut och hade garanterat 1000 orsaker till att fågeln var hos henne.
Liten Kardarapport. Tror hon tycker det är skönt att inte sommarvärmen slått till. Hon har lite tung andhämtning, precis som det ska vara, men mår prima :) Det är lätt att sitta och bara titta på magen när det bubblar och rör sej därinne. <3
 
 
 
 

Passar på

Det har blivit väldigt dåligt med vattenträning i vår så nu kände jag att det är bäst att passa på..... Jenna och Tali fick följa med, Birgitta och Tova mötte upp. Det blev långa, korta och markeringar i väldigt tät vegetation vilket gick finemang :)
 
 
 

Muller

Det kommer förmodligen att mullra av åska idag och jag tror man kan säja att det mullrar i Kardas mage också :) Nu får hon inte följa med på dom längre promenaderna utan får vara ute mycket med oss alla och ta det i sin egen takt, man ska vara rädd om den blivande modern :)
 
 

Nedräkning

Nu är det en vecka kvar, plus minus någon dag. Min rejäla valplåda har blivit skurad så den är ren och fin igen. Dynan ska bort frampå veckan och goa täcken ska i så Karda får bädda bäst hon vill :) Nu kan jag se hur det bubblar i magen, valparna är i förberedelse för att få se dagens ljus :)
 
 

Krocket

Traditionsenligt så skulle vi spela krocket, tänker inte gå in på hur det gick för mej..... Det är på blodigt allvar vi spelar och fusk får endast förekomma om det inte upptäcks :) Gemma var med så Doris fick ytterligare en ny flat att hälsa på. Dock visade det sej att det var helt hopplöst att ha hundarna med under spelets gång, bilden på Primo säjer allt :) Men först en bild på den goa tjockisen :)
 
 

Glad Midsommar

Nu drar det ihop sej, sillen ska om några timmar fram med alla tillbehör :) Morgonen börjar precis som vanligt med en promenad. Karda får följa med ett par dagar till men sedan får hon ta det lugnt. Ni som är "valpsjuka" får lite bilder på Karda som putteliten :)
Ha en riktigt skön Midsommar så hoppas vi att nästa vecka går fort :)
 
 
 

Helkasst...

Ibland får jag ta på mej skämsmössan...... tuuur att det inte är särskilt ofta det händer........ Libra/Teiturkullen fyllde 5 år den 16/6 och det har jag TOTALT MISSAT fast jag vet att det är så!! Skyller på att Doris håller mej igång mest hela tiden och att Karda ska ses om lite extra plus att dom andra ska ha sitt. Dock inte mindre dåligt att inte gratta godingar så det får jag göra nu <3 Grattis på er alla godingar, Jenna och framförallt Libra hälsar så gott till er alla <3
 
 

Solceller

Killarna kom för att göra färdigt garagetaket med solceller så nu är båda taken färdiga. Kan tycka att det vore bra med en solig sommar nu..... Vi är 6e generation på gården och man kan ju bara fundera på vad den förste här skulle tycka om utvecklingen, den är väl som allt annat både på gott och ont.
Nu får det bli mer koppel för Karda. Hon gillar att springa med dom andra och tänker sej inte riktigt för om vad hon kan och inte kan göra. Efter familjekortet fick Karda vila ut vilket hon behöver, Doris nosade över var hon kunde ha varit vilket Karda tyckte var skönt. Doris avslutade med hussemys före han gav sej iväg för dagen.
 
 
 
 

Snart Midsommar

Mitt Hagtorn och Guldregn blommar så det står härliga till, mysigt med en massa färg nu när vi har ett härligt midsommarfirande framför oss :) Den som får ta det lugnt är Karda som "växer och frodas", nu är det nedräkning så helgen efter midsommar hoppas vi få en lugn och fin valpning.
 
 

Karda

I lördags, efter träningen, for vi till Tjörn där våra kompisar har en sommarstuga. Karda, Tali och Doris fick följa med så jag hade koll på dom. Grabben tog hand om resten, tack för att du med så kort varsel kom och hjälpte till :)
Idag var jag uppe i ottan och tidigt ute med hundarna. Karda var inte alls matglad och åt i princip ingenting, nu börjar det ta emot i magen. För övrigt är hon pigg och glad och äter gärna Hjorttryffel....
Nu väntar jag in en lastbil för nu ska det bli solceller på taken, dels på maskinhallen samt garaget.
 
 

GRATTIS

Fick ett härligt telefonsamtal från Eros matte Britt :) Dom har idag fått titeln LP1 och slog dessutom till med klassvinst. Stort Grattis till er, bra jobbat :)
 
Vi har haft en skön sommardag i skogen där vi avslutade träningarna med vilt. Hundarna, stor som liten, har skött sej så fint. Dom har kommit olika långt och huvudsaken är att viljan finns, finliret fixar vi senare :) Nu ska jag vänta in Kardas valpning men när läget är lugnt här hemma så startar träningarna igen.
 
 

Tänkte men glömde...

Min tanke var att ta med kameran ut men se den blev kvar hemma.... På träningen igår var den med men av någon underlig anledning låg den kvar i ryggsäcken hela tiden? Det blev en bra träning i går också och med oss var ett par som hoppas på en liten hane från Karda. Det är ett ypperligt tillfälle att vara med om man inte vet så mycket om apportering, att lära känna mej lite mer samt mina valpköpare. I morgon kommer ett annat par för att vara med, dom vet vad apportering är men vill se mer av hur mina hundar jobbar och min filosofi ang. detta. Tänk så bra att fasas in i gemenskapen redan nu! Vi har ingen aning om vad Karda kommer att få men en bra början är aldrig fel :)
 
Eftersom jag inte fick tagit något kort idag...... så får det bli detta på mej och Jenna där vi blickar framåt och undrar vilka äventyr som väntar :)
 
 
 
 

Torsdag

Jajamen, idag är det torsdagsträning så jag ska om någon timme iväg till skogen för att möta upp dom H Fare som kommer :) Som jag skrev tidigare så är det träning även på lördag och det blir sista gången före valpning. Karda har lite tyngre andhämtning, precis som det ska vara, men är pigg och glad. Nu håller vi alla tummar för att allt ska gå bra i valplådan. Här kommer täta uppdateringar när det drar ihop sej, vill man kan man se i bloggen på tidigare valpningar hur det går till här hos mej :)
 
Som ni vet är Tali och Doris bästa kompisar. Tali går med på väldigt mycket, tur att valpen är så lätt när hon i full fart kan hoppa på Tali som ligger gott i sin säng. Vad dom båda tittar på på det ena kortet har jag ingen aning om. Inget händer åt det hållet men dom kanske filosoferar om nästa upptåg.......
 
 

Hopp om livet :)

Äntligen är min energi på väg tillbaka, verkar som om järntabletterna ger resultat :) Tidigare hade jag svårt att få saker och ting gjorda, jag visste att jag borde men det gick bara inte och jag lärde mej att "stänga dörren" för sådant som inte var helt nödvändigt. Igår fick jag städat inne, bakat en stor laddning bröd och tog ut ALLT i dom båda hundhusen. Skurade väggar och golv, tvättade överdrag och det blev så fint. Nu ska jag snart ut och ställa in allt igen. Tänk den dagen när jag känner mej rastlös, å vad jag längtar dit för då vet jag att jag är som vanligt igen.
 
Fokus har lagts på hundarna, dom ska ut oavsett men sedan blev det inte så mycket mer. Mina träningar har jag haft hela tiden och det är tur det för det är det som hållit mej lite igång. Dock skulle jag vilja träna mina hundar mer än en gång i veckan och nu blir det nog så för förhopningsvis är jag på G :)
 
Här kommer lite bilder från morgonen :)
 
 

Tidig morgon

Ja, det blev det för Primo i alla fall. Han skulle följa med husse till Såtenäs för jakt av svartfågel. Fåglarna ställer till problem för planen så Primo hade säkert inget emot att få följa med och hjälpa till. När dom var klara for jag dit för att ta med gossen till skogen, lite svartfågel fick följa med hem till frysen. Det fanns inte tid till att få höra hur det gått för övrigt men den historien får jag ikväll :)
 
Glöm inte att det är träning för Håll Fastarna torsdag och lördag, kl 9 30 båda dagarna. Det blir förmodligen sista träningarna före Kardas valpning. Nya, förhoppningsvis, blivande valpköpare är hjärtligt välkomna att vara med och se vad vi gör och lära känna andra ägare till mina hundar. Hör bara av er så får ni veta var vi är på träningsdagarna.
 
Doris som inte kunde låta bli att snabbt som rackarns smita under stängseltråden fick sej också en pärla vid närkontakt. Nu sitter hon lugnt på betryggande avstånd och kollar på djuren i hagen. Garanterat suktar hon efter det som får och hästar lämnar ifrån sej för det tycker hon är gott.......
 
 
 

Karda

Nu blir det lite Karda :) Tog ett familjefoto före skogen, lilla Doris kan inte sitta still så vi får väl se när hon kan vara med på kort med dom andra... Vi mötte Birgitta med hundar för en promenad så då fick det bli ett foto till och nu är Kardas syster Tova med samt labben Lucky :) En röd kotte fastnade också på "rullen", så fina dom är.
Ett besök väntade där dom ville se mina hundar och prata valp. Lika trevligt denna gång och så bra att titta hit före valpar för sen är det "kört" :)
Karda håller på sin hemlighet, hur många valpar kan det vara? Det är bara att vänta och se och nu är det inte så länge kvar.
 
 

Unghundsderby

Kl 6 lördags morgon bar det iväg till Hishult för derbyt. Det skulle bli en spännande dag med många medtävlande, för att få vara med får hunden inte vara 2 år fyllda. Det var mycket väl arrangerat så det flöt fantastiskt fint på alla stationer. Vi blev uppdelade i grupper så jag hade ingen aning om hur det gick för dom andra. Jag har märkt på Tali att hon sedan en liten tid gör det svårare för sej är det är.
På markeringar vet hon var den är men litar inte riktigt på sej själv och söker därför runt mer än vad som behövs före hon har dummisen.
På ett WT ska det gå snabbt in och ut, så enkelt som möjligt. På 2 stationer var hon så himla duktig, 2 stationer krånglade hon till det för sej så det blev lägre poäng och på vattnet fick jag dummisen på fingertopparna och tappade den..... då blir det inga bra poäng.
Posse hade en tuff dag på jobbet, husse skulle köra honom och jag tror att det blev väldigt konstigt då han hade matte vid sidan om. Mattes nerver håller inte riktigt men när hon jobbat på det så blir också resultatet annat :) Både han och Tali har framtiden för sej, 15 månader är ingen ålder.....
En bra dag på jobbet hade Vilda, Alma och Safir :) Vilda blev derbyts bästa flat och fick en delad 9e plats, tror det var ca 198 startande, labbar, golden och flattar, så det var så roligt för Lotta och Vilda. Här kommer dagens resultat :) Max poäng per station är 20 poäng!
H F Peridot, Alma och Lotta 20 14 18 17 20 89p
H F Almadin,Alma och Sonja 18 19 8 16 18 79p
H F Safir, Safir och Birgitta  18 15 12 13 19 77p
H F Talia, Tali och jag 8 20 5 9 20 62p
H F Poseidon, Posse och Janne 0 0 0 0 10 10p 
Nästa stora evenemang blir Flatmästerskapet, då blir vi ännu fler som ska ut på WT-stationer.
 
 
 
 
 

Derby

Nu är det nära...... Idag kommer Sonja o Alma, Janne, Britt-Marie med Posse o Tippen för i morgon ska vi på unghundsderbyt. Ända ner till Hirshult ska vi o där möter Birgitta, Safir, Lotta o Vilda upp för att starta :) Minna kommer dit för att överlämna Karda, nu är det dags för henne att följa med mej hem så sen blir det många uppdateringar på den ömma modern :) Är du med i Facebook så har jag en grupp där många av mina valpköpare skriver lite om sina hundar.
Nu hinner jag inte skriva så mycket mer förrns på söndag men då blir det lite rapport om lördagens äventyr.
 
Libra låter Doris leka med henne nu, dock på hennes villkor, vilket den lilla uppskattar. Tali är den busiga storasystern som bara får lov att finna sej.... Primo ligger på rygg och myser men där vågar Doris inte alls leka, bäst att sitta o kolla. Kanske får jag leka med honom i morgon?
Nu sätter vår gran nya kottar, det är så fint med dessa röda kottar i den gröna granen.
 
 

Vildsvin

Redan efter andra vakkvällen fick grabben en brungris. Då är det bara att konstatera att vakkojan kommer att bli flitigt använd och att grisen är här för att stanna.
 
 

På kvällskvisten

Döm om min förvåning när solen sken helt fantastiskt när sista rastningsrundan skulle ske. Kameran fick följa med och den tyckte att himlen var mer guldfärgad än den egentligen var men visst blev det vackert? Kenneth har klippt en stig utanför trädgården så Doris lätt kan ta sej fram. Riktigt praktiskt med den lilla slingan vi kan gå, nog vill hon busa i högt gräs men ibland nöjer hon sej med att bara titta på dom stora :)
 
 

Hjärnsläpp

Före sista rastningsrundan igår så lekte Tali och Doris så det stod härliga till. Doris är helt otrolig till att vara vig och har en vilja av stål, hon far som ett jehu runt i huset och studsar upp i bädden där Tali är så busar dom vidare. När vi kom ut så var buset fortfarande kvar, hon hade ingen aning om var hon skulle göra av energin..... Ner i diket, upp på vägen, ut i det höga gräset där det tog tvärstopp för den lilla men upp igen och full fart åt nästa håll :) Jag satte mej på huk när hon sprang som värst och hon kom i full fart mot mej och flög upp i knät, bet i håret, mys fanns det inte tid med, ner igen och terrorisera dom andra. Som jag skrattade åt detta yrväder, tänk om jag haft kameran med mej men jag misstänker att det inte var sista gången hon fick hjärnsläpp :) Ganska skönt när hon sover en stund....
 
Sova kunde inte jag göra i morses, man blir trött av att bara rulla runt i sänghalmen..... så det var bara att gå upp och ta tag i dagen. Detta gjorde att vi kom ut tidigare än vanligt, solen orkar inte igenom molnen så det ska väl regna om ett litet tag och blåsa... varför inte? Sol och värme är överskattat eftersom det aldrig blir goare väder men till helgen?? Vi får väl se hur det blir med det....
 
 
 
 

RSS 2.0