Gott o blandat

Ett underbart soligt, frostigt väder mötte mej i skogen. Vad passar då bättre än att lägga ett spår till Tali? Nu blev det ett fullängdsspår och det var inte helt lätt, många vinklar samt där spåret går över vattenfyllda diken. Undrar hur det ska gå.......
 
Vi tog en långpromenad under tiden spåret skulle ligga till sej. Fjompan leker med en pinne och dom andra håller på med sitt. Jag tänkte ta ett kort på dom när dom kommer springades mot mej, gick sådär :) Jenna och Tali kommer i full fart men så känner Jenna något och det blev tvärt kast åt sidan :) För att få ytterligare tid till spåret åkte vi till mina föräldrars grav och städade rent där.
 
Så var det då dags, skulle hon fixa att hänga i ett långt spår? Hon insöp dofterna noga vid uppsparket sen var vi på G. Hon gick mycket bra, någon liten miss och jag tror att hon hade löst det om jag följt med men jag vill inte hon ska sväva ut så jag stod kvar och vi gick vidare. Ett par spår till sedan....... :)
 
 

Mer från helgen

Efter att huset var tomt från besök igår så gick jag lite nogare igenom alla bilder från lördagen. Vi tog ett familjekort på dom bruna där 3 generationer är representerade, från vänster sitter Posse, mormor Libra, mamma Jenna, Tali och Totte. Ynglingarna är från Jenna/maltekullen..
 
Jenna och Tali var riktigt trötta på kvällen, då var det skönt.... att vila huvudet på diskmaskinen med dottern bredvid :) Så är det även en del blandade bilder från träningen, fika och en huvudbild på Primo.
 
 
 
 

Helgträning

I ett strålande väder så har vi haft träning denna dag. Vi började med dom yngre för att sedan ta fika, då kom Kicki för att ha ringträning med oss :) Varmt tack för hjälpen :) Dom stora fick, såklart, svårare uppgifter uti min hage så efter en dag i frisk luft så är Britt-Marie och jag rätt så slöa nu :) Ska bli gott med mat och genomgång av dagens övningar och bilder...... Nedan kommer ett helt gäng kort, ingen nämnd och ingen glömd....
 
 
 
 

Mer träning :)

Britt-Marie och Posse är nu här och vi har tränat lite idag, både land och vatten :) Han är inte helt övertyga om att det är ok att bada i det kalla vattnet men Tali, som aldrig tänker efter, slänger sej i. Posse är en himla mysig kille som kommer att växa till sej i knoppen, mycket lik Vilda i sitt sätt och inte helt olik Charlie som är en helt underbart följsam hund. Jätteroligt att ni kommer hit så jag får följa eran utveckling och som Britt-Marie sa - Nu när du ser honom är det lättare att bolla tankar framöver. Så rätt så :)
 
 

Hitfärd o hemfärd

Igår fick jag besök av Nybroborna Birgitta med Safir och Lotta med Vilda. Jag hade tagit upp vilt så vi började med att testa av dom + Tali med sök och markeringar. När vi var nöjda tog vi en paus för att sedan köra dirigeringsövningar med dummies. Mycket roligt att se dessa töser som är från Jenna/Zumokullen, hur fint dom utvecklats. Dom är helt olika i sitt sätt men båda kommer att bli så bra :)
 
Så kom Monica och L-Å för att hämta sina vovvar, tror nog att både folk och hundar sov gott när ni kom hem. Jet lag är inte att leka med och det har varit mycket intryck för både Mollie och Pennie nu när dom varit hos mej :)
 
Denna morgon var det åter torsdagsträning, Birgitta o Tova, Lotten, Charlie o Leia samt Katarina med Ossie dök upp. Det började med snö som övergick till regn, en helt vanlig träning kan man tycka :) Kameran fick stanna hemma men ett kort snodde jag från Birgitta före dom åter styrde kosan mot Nybro. Så roligt att se och få rå om er, fortsättning följer :)
 
Nu ska jag fixa lite för senare kommer besök från Fagersta, Britt-Marie och Posse kommer för att stanna några dagar för träning och bara prata hund, ev. blir det kanske att vi pratar om annat också :) Nedan kommer kort, förmodligen i oordning men se, så får det bli :)
 
 

Kanalbad....

Hundarna var väldigt ystra i den soliga morgonen. Dom passade på att bada i kanalen och sen blev det fullt ös på Tali och Pennie, jösses vad dom lekte :)
 
 

Tråkväder

Hoppas vädergudarna snart är på gott humör igen för på onsdag kommer det roligt besök från Nybro, Safir och Vilda med mattar kommer :) Alltså passade jag på att ladda frysen med bröd för på fredag hoppas jag Posses matte är frisk så dom tittar hit :) En intensivt härlig vecka :)
 
 

Fullt ös :)

Dom stora håller på som bäst med att leta tryfflar, då får ynglingarna fnatt :) Pennie och Tali lekte tafatt, jösses som dom for runt både träd och hundar. Nu är det alldeles lugnt inne, alla tar igen sej för att ladda ny energi :) Att ta kort på 2 som rusar runt är då inte lätt men så roligt dom hade.
 
 

Jaha...

Då har Kenneth åkt på långresa igen men 1 april är han tillbaks igen och det är inget aprilskämt :) Ensam blir jag inte för under veckan blir det flera goa besök och massor med hundträning.
 
Vi har tagit en liten promenad i hagen, himlen är kolsvart samtidigt som solen lyser från annat håll. Pennie hittade ett ben som hon hade roligt med och som Tali också ville ha så dom lekte på en stund :) Mollie hittade dammen ibak ladugården...... vilket var ganska ok att hon badade för hon hade rullat sej ordentligt i hagen..... Vi får ta en bättre sväng senare, varma kläder på så är det bara att ge sej ut igen :)
 
 

Fullt hus :)

Även bilen var full när vi for till skogen, då med hundar :) Mollie och Pennie har sovit gott hela natten så det var full rulle under utevistelsen.
 
 

Torsdagsträning

Det märks att våren är här, idag var vi fler än vanligt :) Som vanligt började vi med dom "små" och nu ännu lite mer åt WT-hållet. Vi tänjer på gränserna, jobbar tätt och i flera riktningar, BRA jobbat :)
 
Efter fikat var det så dags för dom stora, ännu tajtare i jobbet och vi hade stationer åt 3 håll. Alla gjorde sin uppgift utan att störa/störas, helt kanon :)
 
Så följde Mollie och Pennie med mej hem, dom ska vara här en vecka vilket, särskilt, Mollie tycker är bra <3 Oavsett hur bra hon har det i sin familj så kommer hon alltid att vara "min" hund, märkligt hur vissa band aldrig bryts. Väl hemma fick dom även hälsa på Libra och Primo. Primo är helt underbar, han nosar över dom och tycker nog att Pennie verkar lite för obekväm i flocken. Han bjuder bums upp till tafattlek som Pennie hakar på direkt, Primo visar att han är en kille att lita på och hon köper det :) Tali var heller inte sen att haka på...... Tänk om Primo alltid kunde ha sitt underbara, trygga humör och inte komma in i sina skov, så bra det hade varit.
 
 

Tackar :)

Nu är alla hundar trimmade så dom är riktigt vårfina. Jag har väntat lite med att ta tag i Primo för han har så himla mycket päls. Igår hamnade han i alla fall på bordet och fram kom min fine gosse igen :)
Under promenade fick jag se en av mina dummisar hänga i ett träd :) Tack till dej som tagit vara på den :) Det är varken första eller sista gången jag får denna hjälp och nog ökar det munterheten när man får se det :)
Hundarna var rörande överens om att dom skulle ha lite markeringar. Inte kan man stoppa ett sådant fynd i fickan och bara gå vidare...... Självklart fick dom jobba lite och det gillades mycket :)
 
 

Dessa pinnar...

Hela skogen är full av pinnar och Tali älskar att leka med dom, får hon med Jenna i leken blir det ännu bättre :)
 
 

GRATTIS

Idag fyller Jenna/Maltekullen 1 år, tänk så fort detta året gått!! Jag önskar er alla en riktigt härlig dag och jag skickar med ett rungande grattis till er <3

Viltspår

Äntligen fick jag med mej blod och klöv ut i skogen. Det har varit så himla motigt att ta upp detta igen men nu så..... Det är dags för Tali att pröva på. Första spåret blev ca 100 m. Dom första 10 metrarna var hon lite fundersam och insöp alla fläckar hon kände men så började hon följa spåret mycket noggrant så snart var vi framme vid klöven :)
 
 
Efter en promenad så alla fick springa av sej åkte vi till nästa skog. Jag var sugen på att lägga ytterligare ett så hon fick ändå lite mer erfarenhet. Skogsägaren höll på med motorsåg alldeles intill som skulle kunna störa henne men jag lever efter min devis - En gång är ingen gång! Alltså lade jag ett spår som nu var ca 150 m. Tali var på spåret direkt så jag testade med att ge längre lina, motorsågen jobbade strax bredvid men hon tuffade på så snart var vi i mål igen :) Nu är jag riktigt taggad så nästa vecka blir det fler spår så ska vi snart ha anlagsspåret i hamn :)
 
 

Vårkänslor

Det är ett helt underbart väder :) Nu är våren sannerligen på G. Vägarna är torra och fina, skönt att ha rena hundar med hem som kan gå in direkt...... om dom nu inte tar ett bad 100 meter från dörren. Då får dom stanna i groven för att torka men det var säkert värt det :)  Passade även på att ta ytterligare ett gruppkort på mina juveler <3
 
 

Totte

Totte, Jenna/Maltevalp, kom för att träna idag. Även han en snygg duktig hund :) Jenna och Tova var också med men kort blev det bara taget på Totte och Tali.
 
 

Lokeluring och Eros :)

Dom kom på visit idag :) Britt och jag pratade om hur Loke/Tali var till sitt sätt och hon kunde börja en mening så fortsatte jag, man kan tro dom är syskon :) Dom unga förmågorna fick träna ihop och vi började i skogen där även en ståbild togs. Sedan var det Eros och Jennas tur. När vi var nöjda blev det fika och efter det hade vi pass 2 i hagen. Nu är det trötta hundar som är nöjda, så även vi :)
 
Loke är på dom bilderna där inget namn står. Jenna blev väldigt glad över att se sin gosse :)
 
 
 
 

Nästan återställd

Lite sviter av förkylningen finns kvar men dom låtsas jag inte om...... alltså blev det 2 rejäla promenader för hundarna idag! Morgonpromenaden och senare på dagen gick vi för att se till skogshuggaren. Han skulle äta så det passade även hundarna på att göra :) Ett digert arbete med den stormfällda skogen är gjord men än är det inte klart. På bild är endast en del av det som gjorts iordning med.
 
 

Vårtecken

Äntligen är det vindstilla, solen skiner och vårtecknen kommer ett efter ett. Under denna promenad har hundarna ett par olika dammar att bada i, kan väl säja att dom gillar det :) Primo fick följa med då turen var lite kortare, hoppas den spruckna klon fixade det. Jag märker att den läker snabbt och han måste få röra på sej så det gick säkert bra.
 
 

Karda med familj

I fredags kom Karda, Minna, David och lille Albin. Lite trist att inte kunna hålla den lille gossen för min förkylning men det får jag ta igen nästa gång. Det har varit en lugn helg vilket var skönt, min kondis är 0 så jag gör inte många knop.
Vi skulle testa Karda med vilt, om hon är som vanligt igen eller om det är sviter kvar efter fästinsjukdomarna hon hade i höstas. Vi tog oss ut i hagen, det blåser som 17 så även om sträckan inte är lång så flåsade jag som bara den. Nu är det riktigt jobbigt att inte ha orken.
Karda jobbar på, effektivt och spontant tar hon in allt vilt, ingen tvekan alls. Vi gjorde även lite arbete i dammen, den är inte stor men hade hon varit som i höstas hade hon aldrig gått i. Det finns lite olika miljö runt dammen men inga problem, hon gick i och jobbade :)
Nöjda gick vi i sakta mak tillbaka igen. Nu skulle bilen packas och den lilla familjen ska hem till sej igen. Kör försiktigt så ses vi snart igen <3
 
 
 

Mycket irriterande :(

Jag hostar och snörvlar än, nu är jag innerligt trött på detta :( Morgondagens träning har jag ställt in, energin får läggas på Minna som kommer hem i helgen. Det ska bli roligt att ses igen och det blir väl en del soffhäng kan jag tänka :)


Förkylningsprognos

Det hänger i! Tycker nog att hostan är liiiiite bättre men näsan har börjat rinna och huvudet vet jag var jag har...... Tanken är ändå fortfarande att vi har träning på lördag.
När jag kom ner till hundarna fick jag se min jacka på golvet? Jaja, Tali har väl dragit ner den under natten.... När jag skulle dra upp dragkedjan fick jag till mitt förtret se vad hon gjort :( Hon var fullständigt oförstående och nekade till att det var hon, men jag vet...... Hon kan plocka med tvätt och sno med sej favoritplagg men aldrig att hon tuggat sönder så jag var ganska förvånad. Som tur är så är det ingen dyr jacka men jag gillade den och nu är den helt kass :( Vis av händelsen har nu alla mina jackor hängts i tryggt förvar.
Det var en frostig vacker morgon så humöret var snart riktigt bra igen.... och en härlig promenad ihop med Birgitta fick jag. Det som verkligen gjorde att humöret steg var att en fasantupp kom skrikandes, flygandes och landade i hagen :) Tror det är 10 år sedan vi hade besök och jag håller tummarna för att han ska hitta några damer så beståndet kan öka. Tyvärr är det nog inte så troligt att det blir så, predatorerna är för många men man kan ju önska :)
 
 

Fortfarande..

hänger hostan i. En promenad som tog tid men det tyckte hundarna bara var bra för då blev det mer bus i skogen för dom. Jag kan bara inte lägga mej på soffan utan att dom fått sitt. Vet jag att dom är trötta och goa så kan jag slappna av och bara ta det lugnt. Primo har ont i sin trasiga klo så han får också ta det lugnt. Det kommer säkert att ta sin tid för den att läka men snart kan han få följa med ut också.
Bilden på Tali är lite oskarp men jag tycker det är en skön känsla i den, vilken glädje att bara få vara :)


Host host

Jag har en riktigt elak hosta vilket gör att jag sover dåligt och dessutom pratar som en kråka, får nog köra den tysta varianten idag så halsen sparas. Jag lullade en promenad med tikarna, Primo har kluvit en klo och har riktigt ont så han fick stanna hemma. Det är underbart med solen så det gör inget att man går sakta, mer hinner jag att njuta. Idag gick jag för att se om något hänt vid foderplatsen för gris och nog håller dom på att böka där. Tydligen är det extra gott att hålla på i ett grundare dike.
 
 

Förkyld

Hela förra veckan kände jag att något var på G. Nog trodde jag att jag skulle klara mej för jag är aldrig sjuk...... men igår slog det till :( Nysig, ont i hals och huvud samt allmänt hängig, inte helt skitkul :( Det blir till att ta det lite lugnt så är det nog snart bra igen..... 2 som mår prima är Eva och Iris, lite avundsjuk på deras "pigghet" är jag allt :)


RSS 2.0