molli fritt....

Jonas med familj skulle på kalas. Då packade vi ihop husbilen för en avfärd ca 2 km. från dom. Värdiga Jenna visste att nu är det bäst att hålla platsen så hon kommer med, Tali hänger på..... Vid hamnen fanns det ställplatser för husbilar, kanon...... jag som älskar att trängas??!! Jamen sa Kenneth, här finns en plats mot havet, kanonfint :) Jag tänkte.... visst....... Så fanns det en restaurang nästgårds o dit gick vi för att äta mat. Maken tog Molli fritt... ;) jag tog Fish and Chips o så himla gott det var, supernöjd :)
 
Så sitter vi utanför husbilen, Kenneth viskar - Kolla vänster! Jag vrider huvudet o ser en Mink!!! Jag viskar tillbaka, min kamera ligger...den hämtas o dessa obylga minkar visar sej igen, en hel familj. Minkar är ett av våra värsta predatordjur, likställt med katt!! Dom är jättefina att se på men om man tänker på den förstörelse dom gör på vår fauna så är det inte lika kul längre. Mink är, som ni vet, inget djur som hör till vår fauna från början o bör hållas kort o dom likställs med sork o får jagas året om.
 
Hundarna visste mycket väl var dom fanns......
 
 
 

Torhamn

Efter att ha lämnat Minna gjorde vi ett litet stopp hos Peter o Johanna som hade Zeno från mej. Zeno blev nästan 12 år men finns inte mer <3 Saknaden är stor så jag tror att dom tyckte det var roligt med besök av Jenna o Tali. Mycket roligt att fortfarande ha kontakt o där kan man tacka sociala medier som underlättar det.
 
Vi gick runt i deras enormt stora skola o tittade på allt dom gjort, beundransvärt arbete har dom lagt ner o fint blir det. Varm i hjärtat blev jag när jag såg den fina tavlan på Zeno som stod på hedersplats <3 Stort tack för fika o ha det riktigt gott.
 
Vi åkte vidare för att landa hos Jonas med familj. Nu lyssnar vi på ett stilla regn mot husbilstaket o töserna sitter i fram o kör mot stora äventyr :)
 
 

Avfärd

Som tur var så fanns det inte så mycket att göra med den lilla trädgården, bara klippa gräset och ta bort lite ogräs så var det klart. Då fanns det tid för att koka lite mos till Albin, det tycker han om. God mat åt vi på kvällen igen men nu tackar vi för oss för vidare färd genom Skåne.
 
 

Apportering

Så fanns det lite tid för hundarna att få jobba :) Minna har en jättelång åkerväg just utanför deras hus. Man kan se huset som en liten prick och då är vi ändå inte i slutet av den. Helt kanon att skicka på lååååånga linjetag, vi gick ut lite löst på 120 m för att sedan öka längden betydligt. Där det står Tali på bilden, så långt ut är hon och ska ändå en bit till. Vi gick vidare för markeringsarbete i högt gräs, inte helt lätt så det sög musten ur dom. Det är lite svalare väder, vilket är skönt så vi kör lite senare igen. Först ska vi till Minna och Davids gamla ställe som ska få nya ägare i morgon. Vad vi ska göra där?? Fixa trädgården såklart....... himla tur att den är betydligt mindre.....
 
 

Jobba häcken av sej...

Vildvuxna häckar är inget fint.... med gemensamma krafter tog vi tag i ansandet av dom. I en hittades fårnät inväxt i den, inget kul. Det tog hela dagen att få gjort dom fina så nu är det snyggt och prydligt :) Det är även häck mot en annan gata men den är inte med på bild. På kvällen firades David på sin födelsedag med god mat, grattis igen :)
 
Det kan vara lite problem med att vara på resande fot..... fick mail om att en av mina betalningar för jaktprov gått tillbaka till mej :( Vet att jag betalade via bank, som vanligt men något har gått fel. Sådant här kan jag gå i stress på, vill ju inte missa en plats när jag gjort rätt men det ändå blivit fel. Hoppas det går att fixa, har mailat om hjälp så vi får se....
 
 

En plutt

Lille Albin är som barn är mest, gillar att plaska i vatten :) En lekstuga finns även om den ser ut att vara tagen från ett gettho men rolig att leka i. Trädgården börjar visa sej från sin bättre sida men det är mycket kvar att göra. Det blev en himla massa gräs att räfsa ihop men nu ligger allt i komposten. Vi har hittat blåbärsplantor och lite annat smått och gott som varit gömt i gräset. Idag ska vi ta tag i häcken så får vi se hur mycket vi  hinner.
 
 
 

På tur

Nu har vi landat utanför Höganäs hos Minna. Inget internet och datorn hoppar inte igång med telefonens hjälp så jag försöker blogga via den senare.. Här är det varmt och skönt vilket är rätt opraktiskt när vi tar tag i trädgården. Lille Albin tycker nog att husbilen är mest spännande.


Förberedelser

I morgon ska vi på tripp till dottern för att se deras hus dom köpt, blir väl en del att hjälpa till med också..... Hon har skickat mej en lista med saker som ska med så det är bara att packa husbilen :) Samtidigt som det är semestertid är det också skördetid, lite tokigt att det ska sammanfalla och dessutom gör det så varje år.
 
Det fanns rödbetor att lägga in, tycker dom jag gör själv är absolut godast så det var bara att plocka in det som var färdigt. Även mördarsnigeln gillar rödbetor :( men jag fick i alla fall till en stor glasburk samt en liten. Hoppas att dom som är kvar får vara i fred så kan jag lägga in fler när jag är hemma igen.
 
Har ni sett att min webba har gjort en ny hemsida till mej?? Själv är jag jättenöjd och så tacksam för att hon finns till min hjälp. En liten finess är att det finns you tub symbol att klicka på och då kan man titta på filmer jag lagt in där. Min tanke är att filma övningar vi gör så kan ni se mitt tänk och jag behöver inte skriva en massa om det. Nog skulle jag kunna skriva men det känns så omständigt, vi får se :)
 
 

Torsdagsträning

Nu ligger jag en dag efter igen men så kan det bli i semestertider :) Torsdagen började med träning och det var många som kom för diverse övningar :) Snart börjar det lugna ner sej här och då ska jag få ordning på tiderna för oss.
 
Efter den så for vi till kompisar i Mariestad för att se på ett ställe dom funderar på att köpa. Det kommer garanterat bli riktigt bra och att det var nära till vattnet var ju ingen nackdel :) Gamla Gemma fick apportera i vattnet liksom dom andra <3 och som avslutning rullade hon som en vilde i sanden..... det blev ytterligare bad för henne :)
 
 

Sol o bad

Det blev kanonväder så vad passade bättre än att åka till Vänerns strand med hundarna? Jenna och Tali tränade mötesapportering på vattnet, vet inte vad jag skulle kalla det annars :) Så fick Jenna stoppsignal på en av dubbelmarkeringarna, hon tog signalen direkt och simmade mot den andra. Bilderna är lite suddiga på henne, en bra bit ut och jag fick beskära dom rejält så man skulle kunna se.
 
Jag gjorde ett test även på Tali, en gång är ingen gång, och hon fixade det så himla bra :) Jösses så förvånad jag blev för det har vi sannerligen inte tränat mycket. Ingen bild på det för då gällde det att engagera sej så vi inte tappade fokus :)
 
Doris går fortfarande i simskola och hon blir bättre och bättre på simtekniken. Dummies fick även hon hämta.
 
 

Ses snart igen

När vi var ute igår så märkte jag att Tornseglarungarna lämnat boet. Dom är som självmordspiloter, kommer farande i allt för hög fart, tränar lågflygning och snäva svängar. Försökte få dom på bild och fotade en bra stund, lyckades bara få med 2 av alla ungarna.
 
Jonas och Kenneth har hållit på varje dag i Stefans hus. Fönster har flyttats ut så panelen ska hålla längre och sovrummet är förberett för tapetsering och målning. Som tack för hjälpen bjöd han på kalasfin mat igår, vildsvin, hjort, nöt och myfflon avnöjts.
 
Nu har familjen Seger packat in sej i bilen för hemfärd men snart ses vi igen :)
 
 

Pennie

Igår, efter att bloggen krånglat i flera dagar, fick jag ett meddelande från dom att det var där problemet låg men att det skulle vara löst nu.Vi får väl se hur det är med det......
 
Igår var det tjuvträning igen :) Pennie med husse och matte  kom för en genomkörare. Matte har haft mycket runt om sej men det är ändring på det nu :) Pennie har knappt burit vilt men det fixade hon som ingenting, det bådar gott för er :) Husse hade kameran med sej så det behövde jag inte fundera på, fler än 3 bilder....... kom till mej :) Tack för det.
 
På kvällen var Tali trött. Hon är inte alltid den snyggaste av hundar men hon är min :)
 
 

Luspudlar

Barna har haft springtävling runt rabatten. Holly hade lite svårt att förstå först vad som skulle ske men så var hon igång och sprang hon också :) Senare visade det sej att hon hade gäster i håret..... fullt fart till apoteket så blev vi avlusade allihop. Märkligt hur det börjar klia i håret även om man inga lus har, nu är det gjort i alla fall. Bieffekten var all tvätt!! 8 personer, täcken, kuddar, lakan...... Jösses, det var ett BERG av tvätt men nu börjar jag se golvet igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjälp 😄

Får lite hjälp av Jonas så kanske ska jag fixa detta från telefonen 👌


Bloggkrångel :(

Får se om detta inlägg kommer iväg.... bloggen är inte på min sida just nu :( Det får bli lite bilder från tjuvträningen igår och lite annat Saga, Tova, Jenna och Tali var i alla fall med....
 
 
 

Sockerkakssmet

När jag växte upp så bodde vi ett stenkast från mina farföräldrar. Jag gick ofta för att hälsa på och hade jag tur så skulle farmor göra sockerkaka. Alltid fick jag smet att äta upp och det rikligt så den färdiga kakan blev inte så stor men så ville farmor ha det och jag tackade inte nej :)
 
Min mamma var snålare med smeten..... även om man i alla fall fick det absolut sista att slicka i sej. När våra ungar kom skulle det vara rättvist så smet fick hällas upp i glas så ingen fick mer än den andre, mycket smet fick man göra :) Nu är nästa generation i skålen med tesked för att få det goda in i gommen, dock är föräldrarna med också såklart. Att äta smet blir man aldrig för stor för :)
 
 

Kvällsmys

Vi satt under kvällen i uterummet och bara hade det gott. Hundarna var runt oss och dom gillar skarpt att vara där :) Doris hade baktassarna på Talis huvud och Tali sov på Jenna <3
 
 

Doris

Regnet öste ner när jag kom till skogen så en liten stund satt jag kvar i fall det skulle sluta. Som vanligt var det tråkigt att vänta...... så jag gick iväg...... när spåret var lagt slutade det regna. När det legat ett tag fick Kenneth och Doris följa med. Doris tog fint upp spåret och följde det riktigt bra med tanke på att det var ca 700 m och hon inte är så himla van. Jag hade tänkt hon skulle få skott på slutet men då genade hon rejält och vips så hade hon klöven. Vi får väl ta skott nästa gång :)
 
 

Smart beslut

Vi har haft en härlig helg i Strömstad. Vi har inte gjort någonting alls, bara varit :) Hundarna har fått sitt såklart så dom kan ligga och ta det lugnt dom också. På kvällen har vi tagit med vin och ost för att bege oss upp på berget, där har vi haft vacker utsikt över vattnet. Vi hade väl tänkt stanna en dag till men vädret visade sej bli sämre så vi packade bilen igen och styrde kosan hemåt. Kändes som ett smart beslut för jösses som det öste ner här hemma på kvällen.
 
 

Semester

Så är vi på plats 😄 lugnet infinner sej o vi ska gå o se solnedgången i källeviken, om jag orkar vara uppe så länge. Kanske att jag lyckas få med en bild tagen av mobilen, annars inte. Får inte över bild men fixar det framöver. 😘


Test

Försöker lära mej att blogga från mobilen, stööön, men lär mej väl till slut. Får bli en bild på Ville 😌


Semester

I morgon tar jag lite semester, träningen ligger nere ett litet tag. Förmodligen kommer jag att snabbt sakna er och då hör jag av mej så kör vi lite igen :) Lite info. har skickats ut till er valpköpare så kolla mailen. Telefonen hänger med ett tag till, förmodligen hade det kommit fukt i den så undrar ni något så bara hör av er.
 
Nu ska jag slappa...... blir kanske lite svårt men jag ska ge det en chans i alla fall :)
 
 
 
 

Vilken vecka :)

Det rullar in resultat efter resultat :) Eine och Ville, Karda/Einarkullen, fixade anlagsspåret igår. Stort grattis :)
 
I morse kollade jag på hunddata, visste att Rebecca röntgat Sammy, och där fanns resultatet. HD A, ED UA så härligt med det fina resultatet <3 Tack Rebecca för att du tar så väl hand om gossen <3 Då får vi se vem som står på tur för nästa röntgen :)
 
 
 
 

Grattis igen :)

Loke fick även han ett provspår igår men han hade oturen att ha en massa viltkänning i spåret. Det blev lite för mycket med spårade till sej ett 2a pris i ökl. Idag for vi dit igen för att han skulle få en chans till och nu kom han verkligen in i spårandet och fixade sitt andra 1a pris :) Grattis Loke och Britt :)
 
Nu har dom farit hem till sej men vi planerar en ny tripp till spårskogen så han får sitt championat även han :)
 
 

Grattis :)

Idag har Loke och Eros gått ökl-spår, prov. Loke hade en massa viltkänning på sitt spår så det blev inte helt bra men ett 2a pris fick han :) Eros tuffade på och tog sin sista 1a och kan nu titulera sej SEVCH :) Grattis :)
 
 

Nova

Idag kom Nova på besök, från Jenna/Ponduskullen, och då skulle vi testa fågel. Först undrade hon vad det var för något men snabbt insåg hon att det skulle apporteras :) Duva och mås var det inga problem med, duktig tjej :) Jag passade även på att trimma lite päls så nu är det inte lika mycket fluff längre. :)
 
 

Grattis

Denna dag, för 3 år sedan skulle vi fira vår bröllopsdag. 30 hade vi varit gifta då :) Jenna ville annat, nu var det istället dags för valpning :) Vårat firande fick vänta och i stället tog jag emot 11 små underbara varelser. Tess finns inte med oss längre men firar säkert sin födelsedag däruppe ihop med alla sina släktingar. Grattis till er alla på er 3-årsdag :) Jenna/Zumokullen.
 
 
 
 

Tvättning

Idag har jag handla/städdag! Då passar det ypperligt att köra dummisarna i tvättmaskin, 60 grader, tvättmedel + lite klorin och så lite centrifug som möjligt. Både köpta samt mina egenhändigt gjorda dummisar blev så rena och fina, nu ska dom bara torka så ska dom ut i skogen och skitas ner igen :)
 
Något man ska tänka på är att alltid hänga dummisar på tork efter träning!!! På en fuktig dummie frodas bakterier och har det gått så långt att den luktar surt ska den absolut inte användas utan att tvättas först. Nu är bakterietillväxten god!! och har man otur så kan man få halsinfektioner på sin hund. Ett bra kom ihåg som lätt blir rutin :)
 
 

RSS 2.0