Lite obehagligt

Kenneth for iväg till jobbet men ringde strax. En bil stod på landsvägen precis där man kör ner till Stefans hus. Det såg lite märkligt ut så han ville att jag skulle åka och kolla...... Stora starka karln skickar frugan..... Det var inget att välja på men eftersom jag skulle möta upp Birgitta för en promenad så bad jag henne ringa mej vid en viss tid och om jag inte svarade så skulle hon ringa polisen, man vet ju aldrig om man möter en tokdåre.
 
På väg dit ringer min goe granne Kjell och berättar samma sak om bilen, jag talar om att jag är på väg dit. Han är kvar i luren när jag fotar bilen men så skulle jag titta in i den söndriga bilen med punka på båda bakdäcken. Det var pulshöjande kan jag tala om men bilen var tom. Så lyckades jag ta mej förbi och ner till huset men allt så ut som vanligt. Jag tackade Kjell för sällskapet och for vidare på landsvägen ca. 500 m där jag fotade skräp som förmodligen kom från bilen.
 
Så fick jag anmäla det till polisen men dom hänvisade till kommunen. Bilen var inte reggad eller försäkrad och dom hade inget intresse av att åka ut så då kontaktade Stefan kommunen som hänvisade till vägvärket. Ja jösses!! Tur i oturen är att den inte står på Stefans grusväg för då hade problemet enbart varit hans. Visst är det fantastiskt att buset för det mesta ska klara sej från ansvar :(
 
 

Bekvämt?

Det finns många olika sätt att ligga och vila på. Så här ligger Jenna gärna men inte tycker då jag att det ser bekvämt ut :)
 
 
 
 

Grattis till mej :)

.... och Tali naturligtvis <3 Birgitta med Tova och jag med Tali for iväg för att starta på WT idag. Natten som gått var inte trevlig med rinnande näsa och hosta så nog tänkte jag att det är idiotiskt att åka. Hur som, jag packade bilen och vi for iväg. Vi möttes av Anette som har Talis syster Maya, hon skulle kolla hur ett WT går till. Det finns fler goa hundmänniskor vi pratade med men man kan inte nämna alla <3
 
Birgitta hade nr 31 och jag 32 så vi följdes åt vid alla stationerna. Tova var lite ojämn i sitt arbete men jag kände mej mer än nöjd med Tali. När vi var klara var det dags för fika och en massa tjôt och glada skratt. Egentligen ville jag hem för Kenneth jobbar och hundarna var i hundgården men det var ju spännande att få se resultatlistan också.
 
Så var det dags för att få veta vem dom 3 bästa ekipagen i nkl var och det var 51 startande. Nr 3 hade 90 poäng, fint resultat och jag kände att njaaaa så högt kan vi nog inte ha. Hon som delgav resultaten drog på det lite. På 2a plats......... en tik.......med 95 poäng......... nr 32 och Karin Torstensson. TJOHO så himla glad jag blev, min duktiga lilla Tali <3 Hon fick på dom 5 stationerna 19 19 18 20 19 och Tova fick fina 12 12 20 15 18, 77 poäng. <3
 
Anette var fotograf men det blev inga bra bilder på Tova. En av bilderna nedan är på 2 härliga damer varav den ena kan tycka det är lite mycket ibland men jag gillar dej skarpt :)
 
 

På kurs

Jag funderade länge på om jag skulle följa med på kursen eller inte igår men med en Ipren till så skulle det nog gå. Det är roligt att se hur Doris utvecklas och när Kenneth och jag byter hund så fungerar hon lika bra med mej, dock är Tali mer tveksam när vi byter hund hon vill hellre vara med matte. Tali får värre störningar under övningarna, hon är mer tränad ,  så vi har också att jobba på :)
Nu sitter jag här med tungt huvud, snuva och hosta och funderar på om det var värt att vara ute i den kyliga kvällen och kommer fram till att, jo det var det allt.
 
 

Inte nu igen :(

Jodå, nu sitter jag här, igen, med ont i halsen, hosta och tjock näsa :( Så förbaskat irriterande att inte ha orken men nu väntar jag på att tabletten kanske ska verka så jag kan släpa mej ut med hundarna, är dom nöjda så kan jag ta det lugnt.

Blixtar o dunder

Det började bli mörkt på himlen, skulle jag ställa in kursen eller inte?? Äsch, vi kör. Det började med åska och en massa regn men med rätta kläder så går det också. Självklart ska man ha kaffe i pausen och Clary hade med sej en god kaka så det fanns inga sura miner utan man gillar läget oavsett väder :)
 
Ett stort Grattis till Dag och Abbe, Karda/Einarkull, som igår fixade anlagsspåret :)
 
 

Störning

Det är en disig morgon men riktigt behaglig temperatur för en promenad. Jag märkte direkt att Doris var mer "på" i kopplet. Hon gick fint men hoppade gärna mot dom andras koppel och lät som bara Doris kan, som för att tala om att hon ville jaga skatorna längre fram eller se vad doften hon fick i näsan var för något.
 
Vi knatade på, fick se vackra gula blommor, Näva kanske.... Så när vi kommer upp på landsvägen får jag se ett rådjur som upptäckt oss men vill över vägen. Jag stannar för att se om hundarna upptäcker det, vilket dom redan gjort! Perfekt störning för Doris som så himla gärna vill iväg och jaga det. Jag gick totalt ner i varv, hade fullt fokus på henne, nu är det JAG som leder promenaden INTE hon. Vi gick otroligt sakta förbi där djuret sprang över, Doris var väl medveten om situationen...... Jag fick korrigera ett par gånger och visst gick huvudet fram och tillbaka så hon kunde vädra ordentligt men kopplet var slakt.
 
Man får helt enkelt bestämma sej om man vill ha en hund som drar eller inte. När man bestämt sej så kör man EN linje och viker inte en tum från den. Ju envisare hund ju längre tid tar det men jag räknar med att Doris kommer att vara med oss i många år så den, trots allt, korta tid jag lägger på detta är absolut värt det.
 
 

Vatten

I går var det full fart vid stället som Stefan köpt, massor med ved ska klyvas inför vintern. Det ligger så himla fint mitt i naturen och dessutom nära oss :)
 
I dag är en annan dag och ett WT väntar på lördag då Tali, Tova, Leia och Sally ska starta. Bäst att köra lite avlämningar vid vatten igen samt att låta dom simma i lite näckrosor. Gick ju bra :)
Glömde visst skicka iväg inlägget i morse......
 
 

Himla nöjd

Först ett grattis till Anita och Sam som tävlade i lydnad 1 igår och vann med fina 179,5 p, finfint jobbat :)
 
Som ni läst så fick jag en nytändning av att börja på kurs med jaktlydnad. Jag praktiserade koppelgåendet under hela dagen igår och tyckte det funkade riktigt bra. För att utmana mej själv så tog jag med Doris på långpromenaden denna morgon och det var koppel på hela vägen. Visst fick jag påminna någon gång men inte att hon drog som en dåre en enda gång :) Hon var dock inte av samma åsikt att det var nödvändigt att gå med slakt koppel men gjorde det ändå och blev hon frustrerad så bet hon lite i dom andras koppel. Jag var så himla nöjd när jag kom hem och jag var helt övertygad om att hon hade en massa energi kvar i kroppen så vad göra? Jo, jag tog fram en dummies så vi fick ha lite kul ihop och hon kunde släppa loss. Hon är faktiskt riktigt duktig med att apportera men något större arbete kommer jag inte att lägga ner på henne med det men det är en bra grej att jobba ihop med.
 
 

På kurs

Jojjomen, även jag går på kurs. Tanken först var att Kenneth skulle gå med Doris men då jag inte har någon direkt relation till henne så skulle det vara nyttigt även för mej att vara med. Tali har jag inga problem med men jag tar henne så får hon se andra hundar och också känna på kursandet.
 
I går var första träffen för jaktlydnaden och det gicks igenom hur vi bygger kontakt men hunden och får den att följa. Doris åsikt är att jag ska följa henne och nog 17 har jag kämpat med att få henne gå fint i kopplet...... Det blev en hel del nya tankar om förandet på henne som är så himla olikt hur man för en flatt så jag fick sannerligen en nytändning.
 
Jag praktiserade det som gicks igenom denna morgon och döm om min förvåning, det funkade :) Jag kommer inte att gå in på hur hunden ska hanteras för det kan bli fel men jag kommer absolut att överföra det på mina träningar. Som vanligt funderar jag på hur jag ska kunna överföra tänk till apporteringen och hade en plan klar i morse. Birgitta kom till skogen och jag hade Tova och mina hundar som försökskaniner och det gick över förväntan :)
 
Jag tänker alltid att man ska jobba i slowmotion men nu på ett annat plan. Nu ska jag överföra det praktiskt till alla som kommer hit så det ska bli spännande att se vad ni tycker :)
 
Även småfolket i familjen utvecklas och blir större. Sommaren kommer med stormsteg och med den getingar. Till min glädje har jag hittat perfekta glas med lock och sugrör som dom ska få dricka ur, helt getingfritt :)
 
 
 

Spring i benen

Birgitta mötte upp i skogen för en promenad, det var mycket spring i benen denna morgon så att ta kort var inte lätt. Fick ett..... på Tali och Freja...... :)
 
 

Våga vägra...

Jag har utropat - Våga vägra swich! Om det nu är någon som måste föra över pengar på det viset så får man lov att skicka det till Kenneth, en himla bra lösning. Fortfarande kvarstår - Våga vägra GPS! om än i en mildare form.... Jag kan sänka mej till att använda en sådan men jag är en inbiten skeptiker och litar inte på att tanten säjer dom rätta vägvalen till mej. Alltså måste en vägatlas finnas i bilen och det har jag köpt en ny i dag. :)
 
Jag är av den åsikten att man inte behöver förnya och "förbättra" saker hela tiden. Visst är det ofta så att det går i en cirkel och efter 15 år så vet inte den siste vad den förste gjorde men kommer till samma slutsats att det första funkade bäst. Sitter och funderar på vad som blivit bättre men kommer inte på något just nu. :)
 
Det finns dom som kallar mej bakåtsträvare men det har jag inga som helst problem med och dom som kallar mej det mest ingår i familjen :) Trots all utveckling så är jag himla nöjd med den nivån jag ligger på, visst skulle jag kunna utnyttja min telefon till en himla massa mycket mer men tycker det räcker med det lilla jag gör. Jag vill inte känna att en massa tid går åt till teknik som ska göra vår vardag enklare och lättare för det blir sällan så.
 
Det finns mycket man kan våga vägra, eller hur? :)
 
 

Surt sa räven

Vi hade ätit och hundarna satt med bedjande blickar och önskade sej rester. Det fanns inga rester kvar mer än några citronklyftor ..... Dom kan ni få smaka på. Doris undrade om jag blivit tokig, hon ville så gärna ha den men fy så surt. Jenna tog sin klyfta och höll den snyggt och prydligt i munnen. Tror att hon också tyckte det var surt men hon ansåg att det var hennes och ingen annans :)
 
 

Tydlighet!

Ibland undrar jag hur tydlig man måste vara för att ett budskap ska gå fram.... Till vårat avlopp har vi ett reningsverk, det rörs om i tanken med jämna mellanrum så allt blir som det ska. Det kräver skötsel och Kenneth ser till att göra rent det allt som oftast, så även igår. Jag blev utkallad för att hjälpa till för nu har han ledsnat.... på att plocka upp sådant som inte ska följa med spolning på toaletten. Risken är överhängande att det extra skräpet slår ut reningen och då blir det inte bra.
 
Det var bara att börja "fiska" upp en massa trosskydd...... ingen favoritsysselsättning.... Sådant som det och tamponger mm får inte spolas ner, inte ens hushållspapper som är mycket starkare än toapapper. Tror inte att någon vill börja göra rent tanken och jag tänker då inte göra om det! Alltså, ska vi fortsätta låna ut toaletten så se till att slänga det som inte får spolas ner i burken som finns på båda toaletterna.
 
Det finns en anledning till uppmaningen som finns, tänk på det.
 
 

Blankt papper

Ja faktiskt, denna helg finns inget inplanerat och det känns lite annorlunda men inte helt fel :) Undrar när det var så för mej sist..... ganska länge sedan. Om denna helgen inte har något bokat, vad är då bättre än att sitta och planera in träningar? Vi kör på med onsdagar jämn vecka och fredagar ojämn vecka, alltid kl 9 30 i skogen. Även helgträning blir det, 29/5 lördag kl 10. 11-12/6 både lördag och söndag kl 10 och denna helg blir det viltträning en dag och förhoppningsvis även vattenträning, mer detaljer om det kommer när det närmar sej. Som vanligt hör du av dej några dagar före så vet jag och det finns sängplats om någon så önskar. Dessa datum är till för H F-hundarna i första hand men finns plats så får även andra hundar vara med.
 
4-månaders träffen blir den 4/6 och då hoppas jag att ni dyker upp :) mer info. när det närmar sej. Jag vet att någon ska på bröllop den dagen så jag funderar lite på om den 6 juni är bättre? Blir det så att någon är upptagen den 6e så kvarstår den 4e. Hör gärna av er om detta, även då finns sängplats för er som har en bit att åka. Hoppas kunna lura hit Lena och Pondus då :)
 
Bilderna nedan är från en kylslagen dag 2015, likt den vi har idag men nog hoppas vi på lite go värme igen för att elda i kaminen vill jag allt slippa nu.
 
 

Lilla Freja

Freja följde med Birgitta på träningen i går. Hon fick testa en duva och helt spontant hämtade hon den för att i full fart komma in, duktig liten tjej :) Ingela och Eva var också med så det var en väldigt trivsam träning, som det brukar vara :)
 
 

Mellan Hägg o Syren....

Det var då skomakaren tog ledigt för att det var den tiden han uppskattade mest, kan bara hålla med. Nu växer det så det knakar och det börjar bli så grönt att det gör ont i ögonen när man tittar ut i naturen :) Fåren har kommit i hagen för att hålla efter så nu har vi sällskap :) Snart blir det träning i skogen så det är väl bäst att stöka undan lite före det.
 
 

Kursavslutning

Vi avslutade kursen med vattenträning, även vilt var medtaget så dom fick pröva på både på land och i vatten. Som vanligt blev övningarna lite olika med tanke på hur långt ekipaget kommit och vi är inte rädda för att höja ribban för att se om hunden är med oss.
 
Det har varit en himla givande kurs för mej med härliga deltagare med duktiga hundar. Ni har gjort stora framsteg från dag ett och fört era hundar väldigt mjukt. Ett lugnt och stilla gäng med fullt ös i övningarna :) Ingen hund är den andra lik men ser man vad för hund man har och för den därefter så kan det bara bli bra.
 
Som bonus för väl utfört arbete så kommer dom att få en extra träning om en månad så hem och träna nu så lotsar jag er vidare då. En deltagare sa - Om dom inte gjort framsteg under månaden, får vi gå fler gånger då? Jag förstod direkt vad tanken var :)
 
 

Valpbesök

Idag kom Nova på besök, Jenna/Pondusvalp, en lika go valp som sina syskon <3 Vi testade på lite apportering och nog vill hon hämta :) Jobba i lugnt tempo i avlämningen så kommer det att sitta framöver. Soli fick mest träffa familjen igår så jag fick inte så många bra bilder.... Det är i alla fall väldigt roligt att få träffa dom och se dom utvecklas :)
 
 

Vilken vecka :)

Det har sannerligen hänt saker denna vecka :) Denna dag for vi till Lidköping för utställning igen. Före det kom Annica med Soli (omplaceringsvalpen) så hon kunde vara här medans hon ställde sin andra hund. Jag har kort på det i min kamera men det får bli i morgondagens inlägg för bilderna idag är från Britt-Maries kamera.
 
Nåväl, det blev en riktigt bra dag i staden. Nog vet jag att en del tycker att man inte ska var nöjd om man inte får ett cert eller liknande men vad 17, nog ska man vara nöjd oavsett? Det är ju bästa hunden man visar upp och visst kan dom vara omogna eller i sämre päls eller inte tycka det är så himla kul men man kan ändå vara nöjd, det är i alla fall min filosofi.
 
Ville 10 månader VG, Ina 10 månader Exc. plac. 1a, Posse 2 år ökl exc. plac. 3a, Alma 3 år jkl VG plac. 4a och Tali 2 år jkl. exc. plac. 3a.
 
 

Grattis

I måndags blev det ett tredje pris i viltspår för Posse, tisdag 1a pris så även i onsdags..... Onsdagsprovet har vi varit tysta om så, ifall, det gick bra idag så vart det klart :) Idag gick det oerhört bra, 1a med HP och nu kan Posse titulera sej SEVCH :) Grattis :) Han har verkligen hållit ihop och bara tuffar på så säkert i spåret. Väldigt roligt att få vara med er på detta och självklart fick Posse en grattisdummies :)
 
Roger "hotar" ganska ofta med käppen om man inte för sin hund på rätt sätt, även Britt-Marie fick höra detta :) Därför hade Janne med sej en gruvhjälm som hon tog på sej när Roger kom. Kan väl säja att munterheten var väldigt stor :)
 
 
 
 
 
 

Club Show

Efter en kväll med god mat, tack Britt-Marie :), där hundarna fick rensa faten så var det dags att besöka kudden. Idag var det till att åka till Club Show och hundarna var så förberedda som det gick. Ville, Ina och Saga som är 10 månader fick VG. Alma, snart 3 år fick VG, Sally 2 år VG, Posse och Tali 2 år fick Excellent. Ett VG är inte fy skam, som den gamla 1an så vi är riktigt nöjda :)
 
Kort saknas på Ville.
 
 

Filmklipp

Det blir ett sent inlägg i morgon...... tror jag eller inget alls :) Därför får ni ett filmklipp då jag dirigerar Jenna på vatten och Tali får hämta den andra dummisen. Jenna är fortfarande otränad efter ett långt uppehåll med både vinter och valpar men det känns som om vi är på G :)

Viltspår

Så var vi iväg för att gå ett spår igen med Posse. Idag hade han samlat ihop sej efter alla intryck från kennelträff och boende här, han gick i lugnt tempo och fixade en 1a :) Nu kände Britt-Marie igen sin hund igen :) Grattis :)
 
För att fira åkte vi till vatten och jobbade lite med dom där vilket var uppskattat. Tali och Jenna fick också följa med.
 
Nu kommer en del bilder lite huller om buller..... Det är även kort från min kurs i går kväll.
 
 

Blandad kompott

Britt-Marie ställde deras husvagn här hos oss efter träffen och stannade kvar hos mej. Janne kommer i morgon och då ska jag även hämta Sonja med hundar vid tåget. Tali har finslipats med saxen och jag fick hjälp med fotsande på henne :) Det är inte riktigt lika fullt upp för henne som för Posse, han var på viltspårsprov i ökl i går och fick ett tredje pris. Det är en utmaning att efter en helg full med aktiviteter tänka om och spåra men idag är en ny dag och vi åker iväg för ett nytt spårprov :) På kvällen hade jag min kurs men då fick han inte vara med, ibland kan det vara bra att vila sej i form.
 
Nu väntar det utställningar i dagarna 2 och det blir garanterat apporteringsträning också :)
 
 
 
 

Årsträff

En helg går otroligt fort men det kan ju bero på att vi har det så himla trevligt :) Mina hjälpare, Kurre, Marie, Håkan och Anette gör sannerligen sitt för att vi ska få utmaningar oavsett ålder. Det är störningar som heter duga så man fick sannerligen jobba på sin hund för att den ska komma in. Vi jobbar tätt och dom som bara är 10 månader var snart inne i vad som gällde, självklart så är inte kraven lika höga på dom som på dom äldre hundarna. Det är härligt att se hur alla utvecklas och hur ägarna lyser av stolthet över sin hund, precis som jag vill ha det.
 
I dag märktes det på alla att det varit en intensiv dag igår så nog var både dom och vi trötta i huvudet :) Tack till Läckö Strand för att vi får möjlighet att bo hos er och jag har redan bokat för nästa år, samma helg :)
 
Tack till mina hjälpare för allt, ni är suveräna :) Det är så skönt när tänket är lika så jag behöver aldrig fundera över hur ni gör eller varför :)
 
Just det, Lena och Pondus var med hela dagen igår. Välkommen i gänget :) Kenneth och Doris har också varit med på diverse övningar och tror eller ej men Doris apporterar hon också. Jag trodde dom lurades igår så dom fick visa sina färdigheter en gång till idag :)
 
 

RSS 2.0