Mer träning

Senia, Saga, Pennie, Freja, Tova, Porter, Sam, Ville, Jenna och Tali var med för att, först, träna med dummies för att efter pausen jobba med vilt. Efterstom vi var många <3 så tog det lite tid men det är bara nyttigt för hundarna att få vara passiva mellan varven. En härlig dag i hagen, Tack allihop :)
 
 
 

Amos

Amos kom för en extraträning idag. Den glade, otroligt arbetsvillige gosse behöver "landa" i hur och varför man ska göra som matte säjer. Det blev snabba framsteg då jag började enkelt men för varje övning försvårade fotgåendet och transport samt att få fokus åt det håll matte vill. Han insåg att han vet nog inte bäst själv och jobbade så fint ihop med Eivor :) Så himla roligt när det går framåt men vi ska köra några ensamträningar till så herrn är med i matchen fullt ut :)
 
 

Sitter fast

Vi har beställt en frysbox som ska komma med bil idag så mellan kl. 9-15 ska jag vara hemma. KANON!!!! :( Känns sådär att inte komma någonstans utan sitter fast på gårn´idag. Det är kanske inte av ondo ändå...... för det blir mycket gjort inne.
Idag kommer det ett par bilder på Ture som sover med Doris och Tali.
 
 

Familjeangelägenhet

Vi for till Lars-Johan för att jaga Mufflon samt Vildsvin, vi började med fåren och Fredrik, Jenna, Tali och jag skulle stöta. Vi fick flocken rätt men tyvärr satt ingen passkytt i tornet dom gick förbi. Hundarna stötte precis som dom ska men det blir inget som ska till frysen. Efter att ha gått i lera, tungt och det bygger på som rackarns på stövlarna, så var det dags för fika. Jag bad Kjell ta kort på Kenneth, Stefan och mej för jag har inget sådant kort. Kort togs även på Kjell med sonen Fredrik. Självklart tog jag ett på Lars-Johan också.
Doris fick jobba på grisen men det blev inget där heller. Synd för nu behöver hon få belöning för sitt arbete. Tack L-J för dagens jakt.
 
 
 
 

Utdelning

Loke har nu fått sin grattisdummies för sin klassvinst i lk1. Abbe kom för att göras julefin och då fick även han välja dummies för sin titel SEVCH. Jag har fler att dela ut så ingen är glömd även om det kan ta lite tid :)
 
Loke fick även testa på vilt. Markeringar och sök vilket kom in hur fint som helst. Dock tyckte han att den lilla lilla vildkaninen var en märklig varelse men in kom den :)
 
 

Ture the movie

Idag var det dags för en träning till denna vecka. Solen sken så jag var sugen på att få en filmsnutt på Ture :) Dummisen är lite tung och han är mjuk och fin i munnen så den glider ut men hellre det än ett hårt grepp.
 
Vi körde samma träning som igår men snäppade upp lite till. Klurigt lurigt men det gick fint :) Ibland fick man stötta lite extra så att uppgiften lyckades men på det vinner alla :) Bra jobbat även idag :)
 
 

Denne kille

När jag behåller en valp så följs den från dag 1. Valpen formas från början och jag kan se vartåt det lutar med det mesta men att få hem en som är 8 veckor så vet man inte så mycket, man får känna sej fram.
 
Idag fick Ture för första gången vara med på träning. Vi började, allihop, med att gå i cirkel och Lilleman skulle inte visa intresse för dom andra, det skötte han väldigt bra, visst blev han nyfiken men med lätta medel så var det jag som gällde. Första övningen, vi står på ett led och den förste kastar åt den siste så ska hunden springa förbi linjen både ut och in. Ture fixade det galant.
 
Så bad jag att få en apport mellan/lite bakom ett ekipage. Ture springer ut, letar lite och springer tillbaka till mej utan att ta någon notis om dom andra. Jag blir alldeles varm över denne underbare kille <3 Självklart påverkar det positivt att övriga hundar är lugna men nog skulle han kunna springa fram till dom för att kolla läget men icke :)
 
Jag var mer än nöjd så han fick gå och vila och Tali fick följa med istället. Jag snäppade upp övningarna rejält så hundarna fick tänka till ordentligt. Markering och linjetag lades åt olika håll och jag talade om vad var och en skulle göra. Det gick så himla bra för allihop, bra jobbat av er :)
 
 

Liten blir stor

Ture växer så det knakar och han blir bara snabbare och snabbare i skog och mark. Nu kan han hoppa upp i hundarnas fåtölj samt deras soffa, han hoppade även in i bilen i morse, dock får han inte hoppa ut. Visst är han duktig?? :)
 
 

Hemma igen

Nu är allt som vanligt igen men jag har haft en himla mysig helg i Stockholm med mina kompisar :) Nu är det tillbaka i den vardagliga lunken och det är dags att börja göra lite fint inför 1a advent. En lång promenad har vi tagit och nyss var vi ute i hagen för en liten snabbare sväng. Tali ställde sej så fint, vilken tur att kameran satt i handen. Jag lyckades även att få med alla på en bild..... Doris brukar vara än här, än där men nu gick det :)
 
 

Bussresa

Birgitta kom med Tova och Freja för att trimma dom, efter det blev det den sedvanliga promenaden :) Försökte få ett gruppkort på dom men det verkade som om alla hade annat i huvudet. Fick i alla fall ett på den svarta ligan även om dom inte var så förtjusta i att titta i kameran.
Det är en del att fixa med nu, i morgon blir det bussresa till huvudstaden med mina "tanter" :) Hundarna får klara sej med husse, dock ska Ture vara hos Sussie så han får bo in sej där över helgen. Ska bli spännande att höra hur det gick, förväntar mej att han är lika duktig där som hos mej <3
 
 

På tur

Jag har varit och hälsat på Minna, Ture och Tali fick följa med. Ture sköter sej exemplariskt och är så himla lätt att ha med. Det räckte att säja till honom en gång så gick han inte till matplatsen, Karda kanade dock på golvet så hon låg närmast :) Regnet öste ner så vi försökte ta en ståbild på Ture inne, blev inte så skarpt, får försöka igen....
 
Albin är också så duktig och en riktig myskille. Han gillar äpplemust och vill ha det mest hela tiden :) Låter så gulligt när han säjer äpplemuuuust, tur att dom gjort en himla massa. Skåpet är fullt med flaskor och det är ändå inte allt.
 
 
 
 

Ture är bäst.....

Morgonen började med lite jakt. Stefan gick med Doris och hon utvecklas precis som hon ska. Älg drev hon rätt över färska rådjursspår men dom brydde hon sej inte om. Kenneth satt på pass så han såg hur det gick till, mycket lovande av en duktig Doris. Själv fick jag 2 Dov på mej men vegetationen gjorde att det inte var skottläge. Doris var strax bakom dom så även det skötte hon fint.
 
Flattarna fick ut och springa efter detta, dock bara promenad, och eftersom vädret är så fantastiskt så plockade jag fram en dummies till Ture. Måste ju testa om han apporterar från stenen som han tidigare varit uppe på. Vi gick dit så han såg när jag lade upp den, vi backade en sträcka och så fick han hämta. Han är så himla stolt när han kommer in, bär den högt och lägger huvudet på nacken med bakåtstrukna öron. Vi myser en stund och jag pratar lugnt om hur duktig han är. Dummisen får vara kvar i munnen och vi går en liten sträcka och jag fortsätter lugnt berömma när han stolt går vid min sida. Så tar jag den och han får hämta på öppen mark, sedan är vi nöjda :)
 
 

Soluppgång

Oj så vackert det var i morse. Tur att kameran är med :) På 10 minuter så ändrade sej himlen från en gnutta sol, till åt det röda hållet för att avsluta i guld. Även om det bet i kinderna så var det ett skådespel jag inte velat vara utan.
 
 

Livet leker

Tali och Doris skulle upp på "träningsstenen" och när Ture kom dit kände han att dom varit däruppe. Han kämpade sej upp och undersökte stenen noga, det finns inte mycket som hindrar denne lille hund :) Han är gärna med Doris som jag tror är hans favorit. Dom leker och busar mest, känner att Tali och Jenna är helt nöjda med det.
 
Tali hamnade under saxen igår så nu är mitt samvete rent igen. Alla flattarna är snygga och fina men nu håller jag bara efter tassarna i vinter så det inte fastnar för mycket snö. För övrigt känner jag att dom behöver sin päls i fall det blir en kall vinter.
 
 

Dystert

Hur 17 tänkte dom när väljarna såg till att Trump blev vald????? Jag säjer bara -Lycka till!! Ni har fått vad ni förtjänar. Det kommer att bli ringar på vattnet och hur det kommer att uttrycka sej är bara att vänta och se. Hoppas jag har fel med det ser dystert ut.
 
Just nu värderar jag än mer av vad jag har och glädjen är stor när hundarna härjar runt ute. Solen bryter igenom även idag så det blir säkert en bra dag, trots allt.
 
 

Rejält med snö

Snön singlar sakta ner och den är fluffig och fin. Rätt mycket har det blivit så hundarna får jobba en del när vi beger oss ut i hagen. Nog är det vackert men liiite tidigt för all snö. Får det bara ligga och vara några minusgrader så är det, trots allt, helt ok men vän av ordning vet att det snart är slask igen :)
 
 

Snö

Birgitta med hundar hängde med på promenad. Det kom lite snö då men det blev mer...... Jag är inte så imponerad men hundarna har jättekul och för Tures del så är detta premiär. Han är riktigt yster i snön och njuter i fulla drag :)
 
Annica och Soli tittade in på sin väg hem. Så roligt att träffas och få se så fin Soli är, dessutom en mycket trevlig tik :)
 
 

Åter hemma

Vi har haft några riktigt mysiga dagar med Jonas familj. Ture har aldrig gått så mycket i koppel som nu men det har gått jättebra, såklart :) Skogen är inpå knuten så där har vi varit en del så ungar och hundar har fått springa av sej. Töserna gillar att mysa med hundarna och hundarna uppskattar det mycket. Holly låg och sjöng för Doris, synd att jag inte filmade det.
 
På tal om Doris så är hon ju väldigt upp och ner i maten men fick man äta på soffan så gick det bra. Vad gör man inte......
 
Lite familjepyssel blev det också, pumporna skulle fixas till och dom blev jättefina. Även dessa dagar har gått alldeles för fort så jag hoppas vi ses snart igen <3
 
 
 
 

Torhamn

Nu är vi och hälsar på Jonas Maria och barnbarn. Väldigt mysigt att få rå om dom i några dagar. Alla hundarna är med och den långa resan hit gick väldigt bra med lille Ture. Idag gick vi till hamnen så dom fyrbenta fick springa av sej och leka i havet.


Väderrapport

Efter en morgonens skogsvistelse med snöglôp så blev det bara värre.... Eller i alla fall känns det som om allt eländes väder händer på en gång. Regnar, haglar, blåser, solen tränger igenom den gråtunga himlen. Som vanligt är det bara att gilla läget :)
 
Svårt att få verkligheten på bild men tro mej, det är oroligt bland vädergudarna.
 
 

Höstrusk

Under helgen la en av mina frysar av :( Jag fick rädda det som kunde räddas. Vilken tur att Stefan skulle ta med sej bröd, som ligger i den frysen, annars hade det tagit fler dagar innan jag märkt det. Nu står det en ny på plats så det är bara att sortera så det äldre köttet hamnar rätt men det är inte så lätt när det blivit blandat.....
 
I söndags kom Hjalmar för trimning och jag tycker han är så lik pappa Pondus. En lagom stor hane med det gamla kompaktare utseendet som jag gillar. Det var bättre förr :)
 
Idag är det höstrusk ute så det blir till att fixa med frysarna och ta det allmänt lugnt, tror jag i alla fall :)
 
 

RSS 2.0