Lydnadsplan

Birgitta har pratat om att hon ville till hundklubben med Freja och då tänkte jag att Ture kanske också skulle få nosa på det. Alltså åkte vi dit på en öppen träning i kväll. Freja, har jag sett i jaktträningen, är otroligt följsam så även här. Vi testade på lite olika moment och självklart hade Birgitta godis för att få henne till att ligga t.ex. för det har hon aldrig gjort på detta vis. Vi kommer att åka hit igen och starta på kurs till våren för det gav mersmak men i höst blir det fler sådana här tillfällen :)
 
Ture Bonnhunn som knappt vet vad koppel är....... Helt sanningsenligt är jag inte bra på koppelvana utan lägger krut på att valpen ska följa mej och hålla koll på mej och då lös. När valpen är äldre tar jag genvägen genom att koppla dom stora + den yngre och då följer den med helt naturligt och jag behöver aldrig "träna" det. Men nu var vi iväg och då var det koppel som gällde. Visst kliade det i början och det fanns en massa att nosa på men mutor är bra :)
 
När han insåg att det fanns godis i handen så följde han så fint, hoppade lite men vad 17 han är inte 4 månader än och jag har inga krav på honom, vi ska ha kul :) Även vi testade lite olika saker på lek och han är vetgirig den lille killen. Det är inte fel att testa kravlöst, den tiden kommer när det blir mer allvar av det hela.
 
Det här gav mersmak för både Birgitta och mej :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0