Mer jakt

Bara för att det är jakt så är det inte säkert att det faller vilt. Det är kruttorrt i markerna och vatten finns det föga och om det är därför det är ont om vilt är väl inte så säkert men ganska tomt är det. Dock har det synts ko, kalv och kviga men dom fick vi inte tag i.
Allt ska stämma, hundarna ska stöta/förfölja viltet och då gärna mot jägarna men det är inte hugget i sten att det blir så.
Jag har absolut inget emot att vara hundförare, det är spännande att se om dom får upp något och vad det är i så fall. I det första drevet gick jag med dom alla 3, Doris, Tali och Jenna. Dom arbetar olika, flattarna stöter och Jenna kan skalla om hon har kontakt. Doris är mer yvig och letar på annat sätt men ska skalla mer om hon får upp något. För Doris skull vore det önskvärt om det blev skjutet för henne för genom egen erfarenhet lär hon sej vad arbetet resulterar i. Säsongen har bara börjat så det ordnar sej säkert och hon har tiden för sej.
Det är en del planerande för att allt ska med inför dagen både för hundarna och mej men framförallt för Ture. Han är van vid att vara själv i sin hundgård och trivs väldigt bra där. Inget hysteriskt gnällande när jag lämnar honom, inte heller när jag kommer hem. Mitt på dagen åker jag hem för att han ska få komma ut och sen hoppar han glatt in igen för att äta. Han är helt suverän den killen.
Jag insåg igår att han har en väldans massa energi när vi alla är tillsammans igen. Dom stora är trötta efter dagens arbete men det är inte Ture efter en dags vila..... Han är en riktig ettergadd..... och ger sej på Tali och Doris för att få ut energi. Jenna varnar på 1 m. avstånd - Kom inte hit för jag vilar! Så det vågar han inte.
Efter ytterligare en heldag med frisk luft och en massa gående så tog jag helt sonika Ture själv för en promenad. Så får det bli i morgon också för nu är det lugnt och fint :)
Med värme från brasan mår man allt väldigt bra.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sonja

En blick säger mer än tusen ord :) Härlig bild på Kenneth & Doris:):) Kramar från oss <3

2016-10-11 @ 20:02:29
Postat av: Karin

Ja, nog är det lilla trollet husses OCH lillhusses hund!! Jag står bara för maten. Men jag har ju mina kompisar att luta mej mot så det är som det ska vara :)

2016-10-12 @ 15:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0