Liten blir stor....

eller snarare lite större :) Ture duktig kan nu ta sej över stocken, små steg mot att bli stor :) Bruningarna har sina äventyr i skogen så när jag tog kort på dom insåg jag att dom nästan ser sjuka ut...... grå/svart tunga och fradga runt munnen. Sjukdomen är dock bara resultatet av Hjorttryffelätande och fradgan av att ha sprungit :) Jag tittar ner och ser hur Ture visar att han också kan sitta fint, duktig kille. Idag var han väldigt nära mej så jag kunde inte träna inkallning så upplevelsen igår gav resultat :) Nä, nu ska jag jaga älglus i håret........
 
 

Tures äventyr

Jag pratar aldrig med mina hundar när vi är i skogen, om det inte är så att jag vill något, dom ska hålla koll på mej och inte tvärtom. Så gör jag även med Ture så han lär sej. Nu börjar han att bli ännu mer frimodig i skogen och idag glömde han bort att se var jag var. Jag gick åt sidan när jag såg att han var borta för att se vad han skulle göra. Snart kom han i full fart för att kolla efter mej men sprang fort på sina korta ben förbi mej. Han har ingen erfarenhet av att leta reda på mej så när han kommit en bit bort så kallade jag på honom och lika snabbt var han tillbaka, så mös vi en liten stund för lite läskigt var det allt. Så går vi vidare.
 
Dom stora finner något spännande att nosa på, så även Ture. Snart var Tali och Jenna hos mej men inte Ture. Jag avvaktar en liten stund men han kommer inte så då börjar jag ropa på honom. Jag inser att han gått bakspår och en liten en kommer fort en bra bit ifrån mej så jag sätter fart i den riktningen vi kom. Jag ropar och snart så var han tillbaka igen men jag tror att det blev lite för spännande för honom. Det har jag inget emot, att dom blir lite oroliga, då får dom lära sej att det är bäst att hålla koll för annars kommer man bort.
 
Att slicka faten tycker han om och sitter så fint med dom stora före ett varsågod. :)
 
 

Träning

Amos och Ville, Karda/Einar, kom för lite extraträning. Härligt duktiga hundar som just nu är tonåringar och det märks :) Lite svårt för att lyssna och göra som föraren vill, alltså gjorde vi lugna fina övningar så det blev så lite som möjligt för dom att fundera på. Nu är det dom små framstegen man ska glädjas åt och dom finns, glöm inte det. Får dom mer tid på sej så kommer det helt plötsligt att sitta och då är denna perioden glömd :)
 
 

Ture

Lille Ture hittade fjädrar från en duva i skogen, det var väldigt spännande och skulle undersökas noga.


WT

Idag har vi tillbringat dagen utanför Borås på frk/västras WT. 8 av mina hundar var där för att starta och för Meia, Viggo, Sam och Saga var det debut. Dom startade i nkl där även Leia och Tali var med. I ökl var det Spiker och Sally som var med. Debutanterna har gjort bra ifrån sej och ska vara väldigt nöjda. Tali och Leia missade på samma station och fick 0 poäng på den. Båda hade så fina poäng på övriga 4 stationer så det kändes lite nesligt. Man skulle själv lägga ut linjetaget men på tillbakavägen smög dom både ett par meter mot oss och då klassas det som en knallning. För övrigt fixade dom stationen klockrent men vad hjälpte det.
 
Lilla Saga fixade finfina 81 poäng och fick poäng på alla stationer, så himla bra jobbat av er :)
 
I ökl startade Spiker och Sally där Spiker placerade sej som 3a, bra jobbat :)
 
Domarna får alltid välja domarens val, en hund som utmärkt sej positivt. Där fick Viggo och Sally pris då dom gjort ett jobb på den rutan något riktigt bra. Sam som även startade i lkl 1 med finfina poäng blev domarens val då Anita och han hade så himla fin kontakt :) Tänk att få 3 domarens val då det är 6 st. som dömer :)
 
Får återkomma med poäng för jag har inte det slutgiltiga på alla.
 
Jag saknar Viggo på bild, annars är nog vi med allihop. Eftersom Tommy åkt hem fick jag återigen vara hans stand in :) Då Tova löper så fick Birgitta vara fotograf.
 
 
 
 

Andjakt

Idag var vi med på ett helt nytt ställe. 3 dammar skulle jagas över och vegetationen var ömsom tät ömsom öppen där vi stod. Jenna är en klippa och gör alltid det hon ska. Jag behöver inte fundera utan vet att finns det vilt så kommer det in. Tali är nu med på "riktigt" så det har varit spännande att se hur hon fixar det hela. Idag har hon gjort ett par eftersök då hon gått upp så himla fint i vind och jobbat sej till anden. Hon har letat reda på skammade änder som tack vare henne blev avfångade. Labben och Tollaren gör såklart ett utmärkt jobb dom också men nu skryter jag bara om mina egna :)
 
 

Kvällsträning

Uti min hage var det så dags för en träning igen :) Markeringar tränades, korta, långa, svåra, lätta, med skott, dold/synlig kastare..... bara fantasin hindrar. Per-Åke är en fena på att kasta så dom syns väldigt bra :) Vi avslutade med dirigering/markerings walkup.
 
 

SmartTure

Nu går Birgitta och jag ihop på morgonpromenaden och då får även Ture vara med. Tova och Freja känner han och dom är så snälla mot honom. Han är mycket frimodig och är gärna mitt i "smeten" av hundar, man måste ju kolla vad dom gör :) Samtidigt är han väldans busig och biter gärna Tali mest överallt men blir det för mycket så går jag in och styr upp det. Doris är alldeles för snäll och vet inte riktigt hur hon ska hantera bitandet så där hjälper jag henne direkt så hon slipper. Jenna kan leka en stund med honom när hon vill men bryter när hon tycker att det räcker. Ture vet nu att säjer jag nej! Så är det nej som gäller så det finns inga problem alls med honom :)
 
Vi åkte till dammen så dom stora fick bada lite. Ture var vid kanten och studerade vad dom gjorde, han var riktigt förundrad men gick inte i själv. Han är smart Ture, tar det i sin egen takt och det gillar jag :)
 
 

Andjakt

Först ett Grattis till Dag och Abbe som tog sin första 1a i ÖKL-viltspår, bra jobbat :)
 
Jenna och Tali har idag gjort det dom är bäst på och som dom tycker är det allra roligaste, varit med på andjakt alltså. Dom jobbar och ligger i, viltet ska in. Till min hjälp hade jag även min egentillverkade viltbärare, funkar perfekt. Varför köpa när man kan fixa själv? :)
 
 

Turebesök

Sussie och Tomas kom för att titta till Ture, med var även Rebecca, så roligt att se dej igen. Vi skulle ta ståbild på den lille gossen och efter en massa fotande så blev vi nöjda :) Nu sover han gott efter all uppvaktning men snart är han piggelin igen :)
 
 

Gôtt mos

Så var det dags att testa assistenten när jag skulle göra äpplemos, funkade riktigt bra :) Jag hade brist på glasburkar så en del hamnar i frysen, funkar det också. 10 kg färdigt mos blev det så jag känner mej riktigt nöjd, ska bli gott att äta framöver.
 
Hundarna tyckte nog det blev lite tråkigt när jag grejade med mitt så det var fullt bus på golvet. Ture ska vara mitt i smeten nu, då trivs han som bäst :)
 
Passar på att gratta Anita och Sam som igår fixade delat 1a pris i lydn.kl. 1 med 10 deltagare, bra jobbat :) Försökte spara bilden från FB men det lyckades inte......
 
 
 
 
 
 

Härliga helg

På fredagen kom Minna med familj, såklart var Karda med också. Så härligt att ha dom här och få rå om dom. Skogen har besökts så hundarna har fått sitt, liten som stor. Ture är aldrig långt bort men igår blev jag lite brydd, var var han någonstans??? Jag letade både inne och ute men såg honom inte...... till slut...... hittade jag honom, han hade lagt sej i tvättstugan för att sova. Nu är han inte så noga med att sova nära mej utan hittar en plats han gillar så får det bli där :)
Vi var hos Stefan för att skörda Havtorn, det rensades flitigt för att sedan med grenar och bär hamna i frysen. Oj så lätt det var att få bort bären i morse så 4 kg fick Minna och jag att dela på. Nu ligger bären i frysen igen så får jag ta hand om dom vid senare tillfälle :)
 
 

Mer träning med gänget :)

Vi körde favorit i repris under dagens träning, alltså samma upplägg som igår men med lite andra hundar. Vira, Tali, Freja, Tova, Tali, Amos och Ville var med. Även denna dag gick det galant, hundarna jobbar på så himla fint utifrån deras kunskapsnivå. Tova fick en störning som heter duga...... Tröskan mullrade och dammade som bara den men dummisen ska in så det var inga som helst problem :)
 
När jag skulle kolla bilderna fick jag se att Freja och Ville inte fastnat...... men så är det när man står vid sidan och tipsar ekipagen om vad man ska tänka på för att allt ska bli så bra som möjligt.
 
 

Gänget

Nu får lille Ture äta ihop med dom stora. Han vet hur var och en av dom funkar och hur dom säjer till om han gör något dom inte gillar. Ture fjantar inte runt utan äter fint ur sin skål och låter dom andra få äta i fred. När dom äldre ska äta sitt kvällsmål så är det tidigare än när Ture ska äta men han ligger vackert och bara tittar på <3
 
 

Träning

Träningen hade vi i hagen, då var det nära att kolla till Ture. Hundarna fick markeringar i gammalt torrt gräs, dummisen hamnade i sänkor, framför och bakom buskar/stenmur samt dirigeringsövningar. Måste säja att dom jobba på så himla bra trots värmen :)
 
 

1a gången

Idag åt Ture sin första hjorttryffel, tror han fick den av Jenna för jag såg inte att han grävde. Han verkade tycka det var gott :) Senare hittade han en fågelfjäder, oj så stolt han var och bar den så fint en god stund :)
Abbe kom för att gå ett ökl-spår som jag lade åt honom för första gången. Skogen är snustorr så det är absolut inga bra förhållande att spåra i men han fixade det så fint :)
 
Bilderna är tagna av telefon så dom är lite suddiga...
 

Lite av varje

Jag har nog aldrig sett så mycket spindelväv som när vi var ute i morse. Otroligt vackert att se på men äckligt när det kommer i ansiktet...... Ture fick stanna hemma så dom stora fick en ordentlig tur i skogen.
Det blev bus med både Jenna och Tali, det går lugnare tillväga med Jenna så det var riktigt svårt att få ett skarp när Ture och Tali rumlade runt. Killen kan allt leka själv också, han springer och söker bus och lyckan är total när han hittar något att leka med :) Jag tog fram klickern och testade handtarget på honom och efter ett par gånger satt nosen som en smäck i min hand. Mycket smart liten kille :) Han är smart på många vis..... är grinden stängd, ja, då är det bara att knô sej igenom staketet. Går nog en vecka till men sedan är det nog kört.
 
 

Härliga hundar

I helgen har Ture fått testa min stora kanindummies och det gick förträffligt :) Vi tog en promenix i hagen så alla fick springa av sej, så även Doris och det gillades. Det är en del dött gräs så det var inte helt lätt för Ture men kul var det :)
 
 

Dessa goa hundar

Morgonen började med lite bus mellan Tali, Doris och Ture. Mysigt att se hur gott dom har och kommer att få det ihop.
 
Så kom Eivor, Amos, Eva och Ville, Karda/Einar, för en träning. Det blev fotgående, stadga, tecken,fokus, följsamhet, tänka till och ännu mer fotgående. Man kan få ihop mycket i få övningar. Mycket har dom redan så jag höjde ribban redan från start. Dom är jätteduktiga så det var en fröjd att få hjälpa dom <3 Här kommer en massa bilder från dagen
 
 

Det började bra....

Upp i ottan för att fixa hundarna, därefter åkte jag till Birgitta med Doris och Ture. Det såg så bra ut att jag nöjd kunde fortsätta min färd med flattarna, vi skulle vara med på andjakt. I god tid var jag framme så macka och kaffe fick avnjutas och kroppen fick lite energi. Så var det dags för att starta jakten.
 
I den första såten blev det inget att apportera men en and hade seglat ner i en damm en liten bit därifrån så en skytt, hundarna och jag gick dit för att se om vi fick tag på den. Det är tät och jobbig vegetation, dom ska över lite vatten för att söka av öar i dammen med lika jobbiga villkor. Dom letar och ligger i och vi för oss sakta runt dammen med hundarna letandes. Snart så får Tali nos på den och den apporteras snabbt in. Alltid skönt när det lyckas och viltet hittas, bra jobbat Tali :)
 
Vi fortsätter och det skjuts fler änder och jag låter Jenna och Tali hämta varsin gång, en del är lätta att hitta och en del är lurigare men allt kommer in.
 
Så är det dags för mej att åka, kl 14 skulle jag vara på Blå Stjärnan Göteborg för att kolla ögonen på Tali. Jag gillar inte alls att köra där men Tor-Björn var snäll och skulle följa med, han hittar :) I Vara stannar jag för att vänta in honom och alldeles före han kommer ringer telefon, det var Blå Stjärnan som ville bekräfta min tid NÄSTA ONSDAG kl 11 30!!! Jag är på väg till er nu blev mitt svar, för jag har tid idag kl 14. Men se det stämde inte alls för idag har dom inte den veterinären där. Mycket märkligt sa jag för jag är jättenoga med dag och tider så där har du fel. Har du bokat 2 dagar? Då undrade jag hur jag skulle kunna bokat 2 dagar om det inte finns hjälp idag??? Mycket besynnerligt att dom ringer 1,5 timme före tid idag och att dom överhuvudtaget vill ha tiden bekräftad????? Det var bara att skicka hem Tor-Björn så får vi åka på onsdag igen men jag säjer bara - SKÄRP er Blå Stjärnan, det här var banne mej inte ok :( Lär er tidsbokningen för jag har varit hos er för gonioskopi en gång tidigare med ett gäng hundar och då var det inte rätt bokat heller. Nä, jag är inte upprörd bara lätt förbannad :(
 
 
 
 

Matlagningssällskap

När jag fixar maten så har Ture förstått att om man ligger på mattes fötter så är det den bästa platsen då :) När dom stora skulle rensa faten var han nyfiket framme men vågade sej inte riktig fram. Snart är han också med och får lite men det berättar jag nog inte för Inger ;)
I morgon är jag borta hela dagen men då hjälper Birgitta mej med Doris och Ture. Därför åkte vi dit idag så han fick träffa Freja och Tova vilket gick väldigt bra.
Sedan kom Sam för trimning och vilken fin kille han är. Han ska ställas på en inof. utst. till helgen så vi håller tummarna för dom :)
 
 
 
 

Magras

Igår blev stackars Ture dålig i magen, ingen matlust och det bara rann när han skulle bajsa. Jag fick i honom lite mortotspure ialla fall och som tur var drack han som han skulle. Under natten blev han bättre och bättre :) Han fick ha sin mat hos oss för blev han hungrig så skulle han få ta den när han så kände för det. Dom sista pärlorna åt han upp när vi gick upp. Nu är han betydligt piggare och vid gott mod :)
 
Kenneth är borta en del nu men igår när han kom hem blev det en mysstund efter jobbet :)
 
 

Upp i ottan

Nog blir det tidiga mornar nu så det är lika bra att ta turen till skogen, då är alla nöjda när vi kommer hem igen. Ture hade lite problem med alla träd som ligger ner men skam den som ger sej, man får väl krypa under :)
 
Han har inte riktigt kommit in i flocken än men tikarna är så duktiga och håller distans, även Doris..... är jätteduktig. Dom nosar lite på honom men sedan är det bra. Snart nog så är han riktigt hemmatam så då rullar det på :)
 
 

Nära

Så duktig han är, lille Ture. Vi gick ut sista svängen vid 11 och 5 30 pussade han på mej så då gick vi ut igen, så tacksam för att det inte blev tidigare. Näsan är tät och huvudet tungt, då är det väldigt skönt att få sova dom timmarna. Vi tog en sväng till skogen och dom stora hundarna är lite läskiga så det är bäst att hålla sej till matte, han är så nära hela tiden :) I bilen fick han sitta fram med mej, kändes tryggast. Det var allt lite spännande när Jenna grävde så det var han tvungen att kolla. Nu sover han gott vid mina fötter, en kort utevistelse är nog för en valp :)
 
 

Våran Ture

Så var det dagen D! Dags att hämta hem lille Ture. Hos Inger fick jag träffa Bidde <3 så roligt att se den godmodige killen. Tänk så glad han ska bli över att få en kompis i Helge som Yvva och Hasse tar med hem.
 
Jag körde och Sussie tog hand om valpen. Inte mycket jobb med det för han sov hela vägen hem :) Sussie skulle ta kort med min kamera när han sov men det blev ingen bild, undrar hur eller på vilken knapp hon tryckte på? :) Han fick kissa lite före det blev möte med flocken, även Gemma fick han träffa då Sussie hade med henne. Det gick helt smärtfritt. Han bara satte sej med bakåtstrukna öron och lät dom känna över honom. Väl inne igen så fick han mat som han åt direkt och drack lite vatten. Medans vi fikade så låg han och sov. Vilken underbar valp, våran Ture <3
 
 

Snart så :)

Denna dag har gått i ordningställandets, vilket ord....., tecken. Allt ska vara förberett inför Tures hemkomst. Nog känns det lite märkligt att åka och hämta valp men en bra erfarenhet och det gör att jag får ännu mer känsla för hur det är för er när ni hämtar valp här :) Sussie dyker upp på morgonen och sedan bär det av, ska bli väldans roligt med en gosse i familjen igen :)
Jag känner att det blir Jenna som får ta lite ansvar, Tali och Doris busar mest men vem vet? Kanske att dom också blir moderliga av en valp. Jenna vilar sej i form inför morgondagen och Doris är alltid pigg och alert :)
Ett plus är att jag förmodligen får träffa Bidde, matte Yvva ska också hämta en liten en och det ser jag så mycket fram emot :)
 
 

RSS 2.0