Snart....

Jag vill önska er alla ett Gott Nytt ÅR :)


Vinterträning

Nog för att hundarna behöver vila från träning men vad gör man när det är vi som har ledsnat? Jo, man får helt enkelt göra det bästa av situationen när vädret är som det är. Jenna och Birgitta med Vickan var först ut. Detta var första gången som Jenna tränar med annan hund så det var lite spännande. Hon satt tyst och fint medans Vickan körde linjetag på vägen.

Sen fick hon markeringar som jag själv slängde. Fort ut och in med dom :) Testade även kanindummisen och det var inga problem.Snyggt och fint grepp :)Så var det ju det här med att träna henne på att hoppa upp på ryggen....... Likt Libra är det Jenna som lär mej! Hon kommer in med dummisen och hoppar upp i famnen! Vi har faktiskt inte tränat på detta för vinter och snö kom, men det var bara att ta emot...... så börjar hon klättra upp och lägger sej som en boa runt nacken med dummie i mun :) helt lugn!

Birgitta bara skrattade och letade fram min kamera ur jackan. Undrar vad postis tänkte när han kom....jag ståendes med en hund liggandes på axlarna :)

Jag tycker det är så himla roligt med sådana här situationer, när hunden lär mej och har full tillit till mej. Ordning och reda i all ära men det kan vi faktiskt jobba mer på sen :)Ordning och reda var det på del 2 av träningen. Libra och Lydia får långa linjetag med stoppsignal. Där fick dom även mötas under arbete. När Libra var på väg in,  gick Lydia ut och vise versa :)

Här är det Birgitta och Lydia
Fiiiint

Väldigt fint :) Mina egenimporterade kuddfodral från Thailand....... Nä! Dom har jag fått av ett par som varit där och nu har jag fixat kuddar så dom kommer till sin rätt i soffan. Jättefina, tack så mycket :)Vi har, som ni vet, 1 soffa till men den är inte "min" och några kuddar skulle aldrig få plats där :) Bidde och Libra får knô sej ihop och som vanligt ser Jenna till att få plats.....


Telefonsamtal :)

Denna morgon fick jag ett samtal från Japan :) I och för sej inte helt ovanligt men så roligt att höra henne och Daisuke igen. Det känns som igår när dom var hos mej, allt vi gjorde och all god mat som fixades till oss.

Dom bad mej hälsa till er alla! 

Vem vet? Rätt vad det är kanske dom tittar hit igen :) Stor kram på er.


Vardag...

Så var Julen över för detta år men dom dagliga rutinerna består :) Jonas som är låååång börjar nu få problem........ Under vår promenad är träden nu så snötyngda att han får en hel del snö i nacken när vi går, det tycker inte han är kul :) Så idag var det trädattack för att skaka ner den lösa snö som hänger på grenar i hans väg.... Han var mycket nöjd efter väl förättat värv. Lite som - Hm, där fick ni era ... snöträd! Primo som var under blev så här snöig :)

 

Mer annanda´

Jag har ju inte "bara" min familj utan hela HF-familjen som förgyller min vardag :) Nu är det officiellt och jag kan dela med mej av denna glada nyhet vilken jag fick via SMS efter att det skett. Dennis husse och matte har förlovat sej :) Grattis och varmt lycka till!

Dennis tar dock det hela med ro......

 

Annandan´

Jaha, så är Julen snart över! Varenda år tycker jag att dom här dagarna går alldeles för fort. Minna och David är nu på väg hem till sej, Stefan är tillbaks i sin lya och Jonas är ute för att handla. Huset känns väldigt tyst......annars brukar jag njuta av det men inte nu.

Varken Kenneth eller jag har våra föräldrar i livet och det gör att man uppskattar dessa familjehögtider än mer. Det är härligt att få rå om varandra, skratta och bara njuta ihop :)

Solen trängde fram mellan snömolnen i fm.Hundarna busar och springer i den djupa snön....Kenneth som följt med på promenad tar en lite annan väg......senväg kan man säja :) Jonas och jag log lite åt honom när han kommer pulsande i djup snö, något trött! Själva tog vi genvägen och det var mycket lättare :)


Julafton

Familjen ligger och sover denna Juldag men kommer nog snart upp, då passar jag på att blogga lite nu när jag har det tråkigt!

Vi började dagen igår med en härlig promenad....


Det var dax att smaka på julgodiset medans vi tittade på Trolltyg i Tomteskogen. Vi har ända sen Stefan var liten kallat honom för Tallefjant och då med värme :) I Trolltyg heter trollungen Fjant, liten gullig trollunge.....Det var dax att öppna det första paketet och detta var ett som Jonas och Stefan fick....Vilket var så himla kul att även vi andra fick testa......Här kommer 2 snuttar av leken som kan bli till blodigt allvar........
Dan före dopparedan´

Så är vi alla samlade :) Vi äter risgrynsgröt, nygriljerad skinka som läggs på hembakt kavring eller brödkaka. Granen är pyntad och fin med paket under. Nu känns det verkligen att Julen är nära.


Svar från SVA

Så snabbt det gick, skickade haren i måndags och i gårkväll fick jag svar :) Här kommer det.....

Preliminärt utlåtande
Den insända fältharen var en vuxen hona i medelgott hull. Den "runda boll" av storleken 5 cm utgjordes av
hela eller delar av ett foster med pälsbeklädd hud, muskulatur, fett, senor och ben. I övrigt kunde inga
sjukliga förändringar påvisas.

Undersökning avseende harpest
Harpest påvisades EJ.

Preliminär diagnos
Utomkvedshavandeskap

Kommentar
Nu vidtar närmare undersökning av fostret i "bollen" för att se om det är helt eller består av delar. Inom
viltsjukdomsövervakningen genomförs även rutinmässiga undersökningar avseende salmonella. Slutgiltigt
svar erhålles när resultaten från dessa undersökningar är klara. I de sjukdomsövervakningen ingår även
undersökning avseende harpest, denna var (som ses ovan) negativ.


Dan före dan före...

En dag som gått i lugnets tecken :) Det enda vettiga vi gjort är att ha tatt en långpromenad med hundarna. Då är man oxå nöjd när hundar och vi är lagom mosiga efter att ha varit ute länge :)

Jag glömde min kamera???? så inget kort blev taget på detta Jullandskap! Men, det är ju vackert överallt i Sveriges avlånga land så ni får väl helt enkelt ta och titta ut.

Jag sätter ändå ut ett tidigare taget kort...


Läskigt läskande..

Vilken dag, vilket tempo :) Jag är Julefin i håret, dock inget kort på det..... köttet i frysen, fikat hos Birgitta, pepparkakor i mängd och massor med olika former bl.a flattar!Lotten tittade hit och fick smaka nybakt till fikat, tack för titten :)Goooooa marsipanlimpor...Jösses, redan klara?? Vad fort det gick! Minna - Vi gör mintkyssar oxå! OK!Tja, då är det lika bra att göra en omgång glögg som är tänkt att avnjutas nästa Jul....Nu är vi mätta och belåtna efter att ha ätit middag och liiiite trötta men oerhört nöjda :)

Än slank hon dit.....

och än slank hon ner i diket! Minna och David skulle komma hem igår kväll, vid 20 30-tiden ringer telefonen. När jag ska ta luren ser jag hur ett par billjus pekar snett och dessutom står stilla ca 300 m från vårt ställe. Jag ser att det är Minna som ringer och undrar hur det går....... -Vi har kört av lite blir svaret. Kan pappa komma??? :)

Det här måste det tas kort på tänkte jag, så jag och hundar hänger på Jonas och Kenneth för att bevittna detta äventyr.Där var dom, snyggt och prydligt lite vid sidan av vägen men ändå tillräckligt för att inte ta sej den sista biten. Lite draghjälp så var dom uppe igen.Det är väl ungefär så spännande det kan bli i Hôlevalla :)

Nu är det en ny morgon...ska snart till frissan, till Birgitta för Julfika, hem för pepparkaksbak, göra egen marsipan och godis av det, ta hand om ca 50 kg kött som ska i frysen.....hoppas få lite lagad mat oxå.....organisera är min starka sida och jag har 4 personer att styra över så det kommer att gå som en dans :)

Fullmånen lyser vackert en mörk, tidig morgon som denna.

Inte lätt :)

Rapport om mina Julförberedelser kommer att bli sparsamma nu..... Fick ett telefonsamtal från min goda vän Ingela som blir stressad av läsandet här :) så...... idag blir det inget sånt :) Men i morrn.....då blir det MYCKET av detta :)

Ska senare idag iväg med haren till posten. Låda + papper är förberett för att skickas till SVA, ska bli spännande att få höra vad det är för "klump" den hade.

Så har jag fått kort på Mollie från Karlstad som roar sej i snön. Tack för dom :)


Bättre och bättre :)

Så trillade det in ytterligare ett uppiggande mail :) Att en så tokig dag kommer att sluta på ett så strålande sätt, vem kunde ana det? Här är det Dennis med husse som varit ute och sen har en riktig gossestund inne.Kan tillägga att Kenneth kom hem i em. och att Jonas snart rullar in på gårn´. :)

:)

En dag som denna då det mesta inte går min väg så kan allt ändras genom ett mail :) Vad spelar det för roll om det mesta strular när man får kort på datorn från glada hundägare :)

Det är Mollys matte i Mariestad som skickat dom och även om dom är suddiga så ser man enbart glädje, full fart, lugn och harmoni.

Nu kan den här dagen bara bli bättre, TACK för hjälpen :)
Inte bra....

Den här dan är redan nu inget att ha! Det är ytterst sällan det är så här men nu var det tydligen dax.... en dag som inte går att planera. Jag kan ha hur mycket som helst att göra, det är bara att ta en sak i taget och beta av. Helt ok! men när jag inte har grepp om dagen blir det inget kul alls.

Kenneth blev fast på flygplatsen i Köpenhamn i natt när kommer han loss? Jonas ska åka 35 mil hem på en bil som krånglar, rörkrökarn ska komma idag men när?? Jag måste åka och handla men om rörkrökarn kommer måste jag vara hemma och jag får inte tag på honom. Det var bara lite av allt....

Sen ringde jag en kompis nu på morgonen för att ösa ur mej, då dör min fasta telefon. Ringer på mobilen till hennes fasta telefon, då dör hennes! Hon ringer på sin mobil till min, hon har skitdålig täckning så det bara bryter och inget vettigt blir sagt. Det slutar med att jag skickar ett SMS - Vi hörs senare!

Det enda jag kan styra över är när vi ska ut och gå! Och det har vi gjort, hundarna blev frostnupna i det bistra vädret. Dom lever i salig okunnskap och tycker att allt är som det ska.....

I morgon är en annan dag, hoppas den blir bättre.


Godis bl.a.

Igår gjorde jag Fudge, en favorit som hängt med i alla år och är ett måste under Jul. Nu har jag fått godisförbud! Ja, det är inte så farligt som det låter :) Dottern vill vara med när mer godis ska göras så marsipan mm. får vänta tills hon kommit hem......tror jag!Helt rätt, jag har redan varit där och nallat :) Mycket svårt att neka till det då jag var själv hemma.....

Morgonen efter, idag alltså, var Birgitta och jag ute på promenad igen. 0 gradigt, snön vräker ner och kraftig sidvind gör att det är mindre trevligt väder att gå i men då är det skönt att komma in i stugvärmen igen. Blötsnön klibbade verkligen fast i kläderna och satt som ett täcke över jacka som byxa. Som sagt, då är det skönt att komma in och avnjuta en kopp Gevalia :)

 

Stök....

Mmmmm, stök blev det, massor med stök! Jag har bakat kavring, gjort massor med apelsinmarmelad och kokat knäck och allt blev så himla bra :) Det är så skönt när man känner sej nöjd!

Hundarna är oxå nöjda. Fick se att Primo och Bidde ligger i soffan med en utslagen Jenna ÖVER sej!!Hon är inte lite fräck den lilla men får sova vidare även om det inte ser så bekvämt ut för gossarna. Men som sagt dom är nog nöjda :)Så blev det hundbyte i soffan......eller, Bidde fick byta plats med Libra. Primo är kvar fast på motsatt sida och Jenna tar sej plats! i vanlig ordning. Det verkar som om hon får göra som hon vill för hon är ju så liiiiten!


Lucia

Så över till ett trevligare ämne :) Mollie skickar en Luciahälsning till er alla.


Så märkligt!

Idag skulle vi gå en lång promenad i skogen. Hundarna sprang fritt och roade sej när så Primo dyker upp med en stor hare i munnen??? Det har aldrig hänt att dom tatt levande djur och kommit med så jag blev verkligen förvånad. Jag tackade en stolt Primo för haren och vi fick bege oss hemåt.

Jag är uppvuxen med att det skulle vara en julhare på menyn och tyckte att detta var lite för smidigt att få en och på detta sätt inte helt öskvärt. Väl hemma igen skulle haren passas och då när den öppnas ramlar en tennisbolls stor "kula" ur magen........ Bokstavligt, den satt löst och verkligen ramlade ut??!! Nåt sånt här har jag aldrig varit med om och nu blev det till att undersöka haren nogare.

Den var helt klart inte frisk, tunn och dåligt musklad och hade säkert inte levt länge till. Just det att den inte var frisk förklarar hur Primo lyckades ta den. En frisk hare fintar och är omöjlig att ta i flykt. Här kommer lite kort på "kulan" och skulle någon veta vad det är så hör av er.Bakdag

Så var det dax igen för Birgitta och mej att baka. Vi har gjort det ett antal år så det är en befäst tradition. Vi förberedde igår så det var väldigt smidigt för mej att elda igång ugnen. Idag var den mycket snäll mot mej och hoppade igång på första tändningen. Den kan vara sur och tvär så att man får försöka om och om igen men så inte idag :) Tack min gamla Husqvarna!

Men före detta var det frukost.......Ute var det gnistrande kallt men soligt.....Dagen till ära hade jag på mej det fina förklädet min goa svärmor sytt. Hon blickar säkert nöjt ner från himmelen när jag har det på mej och bakar i ugnen :)Dogsen ligger runt om för att vara med...... dom sköter det väldigt fint och ligger så still att det faktiskt inte känns trångt :)Birgitta far med händerna när hon gör ämnen så det blir suddigt på kortet :)Så har även hennes bröd jäst och ska bakas.Vi har gjort brödkakor på valnötter, russin och linfrön. Utöver det så är det i degen A La´ Kajsa Varg - Man tager vad man haver :) Birgitta sa redan tidigare under veckan, bestämt, - Jag vill baka pizza oxå! Då blev det så, så klart :) Dom pizzorna blev dom bästa jag gjort i ugnen! Mmmmmm så gott med alltihop!Vovvar

Det blev strålande solsken idag, verkligen fint. Nästan som ett julkort :) Hôlevalla badar i ljus.Jenna och Zelda busar i snön och kommer i full fart när jag ropar. Zeldar kommer först så hon vinner.....denna gång :)Inlägget från igår har fått nya kort inlagda.

Ceremoni

Idag har jag och andra anhöriga varit på F 7/transporten för ceremoni där medaljer utdelades för utlandstjänt. Vi var i hangaren och vi stod vid en Hercules, ett av dom 8 som för dom ut i världen. Det var blåsorkester och fanbärare, riktigt mäktigt.

Man fylls av många känslor när man står där och det är lätt att tänka tillbaka på alla år som Kenneth varit på transporten. Alla utlandsresor till länder som behöver hjälp av transportplan som han deltagit i. Den första som gör sej påmind är när han var i Etiopien där det var stor hungersnöd och dom flög mat till nödställda. Själv var jag hemma med 3 små barn, kylan bet i kinderna, vattnet frös och pannan kokade och då var han borta i 6 veckor!

Med ett starkt socialt nätverk löser man det mesta så det har egentligen aldrig varit ett problem med att han är borta periodvis. Jo, problemet blev till slut att jag visste när han skulle åka och komma hem men inte vart!!! :)

Jag tänkte tillbaka på allt han gjort och sett, hur han påverkat hela vår familj genom detta och då enbart på ett positivt sätt. Nu kan vän av ordning fråga om jag aldrig varit orolig? Då måste jag svara att för mej funkar inte det. Visst kan jag vara fundersam på vissa uppdrag dom haft men litar till fullo att dom inte tar några onödiga risker. Nu är jag heller inte naiv utan vet att det finns dårar där ute som kan hitta på vad som helst men det kan jag inte göra nåt åt så varför gå hemma och grubbla?

Jag tänkte att jag skulle inte vilja vara utan en dag av vår tid tillsammans. Vi har alla olika funktion här i livet och min har varit, är, att ta hand om allt annat här hemma så han slipper fundera på hur det ska gå när han är borta. Det blev till vårt liv, vår familj och jag ångrar ingenting! Jag skulle göra om det igen :)Jag glömde kameran igår men fick tatt kort med mobilen, den är ny så det tog lite tid innan jag visste hur jag skulle göra för att få in dom i datorn........ Här ett kort under ceremonin.Så här ser Hercules TP 84 ut idag. Det som avviker från tidigare är egentligen bara färgen. Jag har haft förmånen att få flyga med detta plan ett flertal gånger. Det är bullrigt och kondensvatten droppar från "taket", ändå väcker detta plan en ömhet som jag egentligen inte vet varför. Kanske för att det är "bulligt" och det ser ut att flyga så sakta att man vill hjälpa till att putta det framåt.......eller helt enkelt för att det gjort så mycket gott under alla år.


Grrrrrr

Vissa dagar funkar det bara inte...... kameran lever sitt eget liv och tar hur dåliga bilder som helst :(Då blir man lite sur och vill inte skriva mer......... men bara lite!

Många är dom....

Bigitta och jag på promenad med hennes och mina hundar + Zelda som är hemma ett litet tag, in alles 9 stycken! Ganska häftigt att se när dom far runt i snön och bara har det kul :)Så skulle vi ha ett gruppkort på mej med hela högen, då är det bra att ha godis i fickan.....Tack och hej för nu blir det inget mer godis :)


Som en tornado....

Flyttardag för Stefan! Kl 9 hade Jonas och jag varit ute med hundarna på promenad och alla ätit frukost. Dax att packa....kan väl inte vara så mycket för Stefan har ju inte haft egen lya förut även om han bott hemifrån..... 3 bilar + släpkärra blev fyllt med hans grejer och möbler från Jonas som han lånar så länge. Jösses....

Full fart till hans lägenhet och här är fam. Torstensson i sitt esse! Vi pratar inte så mycket, alla gör sitt, diska, ställa in i skåp, sätta i hop möbler mm mm. Soffa saknas, kolla blocket....pjong iväg och köper en hörnsoffa i mycket gott skick till billig penning :) 

När fam. Torstensson är i farten yr dammet (om det nu skulle finnas) Vi är verkligen som en gemensam tornado där vi får mycket gjort på kort tid. När vi åkte var lägenheten möblerad, gardiner uppe, julpynt framme, kläder och porslin där det skulle vara.......

Klockan är inte ens 18 och Kenneth och jag har fixat hundar, städat Stefans rum här hemma och ätit en god middag :) Säjer bara - Som en tornado :)

Så över till nåt heeeeelt annat! Ett så mysigt kort på Dennis som jag fått. Tack så mycket :)

 

Vackert

Snön kom med stora flingor, riktigt häftigt. Jonas är på väg hem från Ronneby och det känns lite oroligt i detta väder. Han får köra föriktigt så ses vi lite senare ikväll.Solen syns i snödiset.....


Libra 5 år

Hipp Hipp Hurra på Libra och hennes syskons 5årsdag :) Stort GRATTIS på er.Kortet tog Tomoko när hon och Daisuke var här tidigare i år!

Kallt!

Det är kallt, vansinnigt kallt! Var inte ute för länge med era hundar så dom får köldkramp i tassarna. Bättre med fler och kortare promenader.

Det tog inte lång tid förrns Primo var alldeles frostig i pälsen.....Träden är otroligt vackra med all rimfrost men man fick fort ta kortet för handen blev alldeles kall. Nu sprakar det gott i kaminen och värmen sprider sej i huset. Då är det gott med en kopp kaffe :) Alltid gott med kaffe!RSS 2.0