Jaktprov

Imorse for vi till Jönköping! Lotten och Lord skulle starta i ÖKl och Libra i Elit. Lotten fick starta på morgonen och vi höll tummarna, Birgitta var villig påhejjare :) Här kommer lite bilder på dom. Ett rungande GRATTIS till ert andrapris och godkänt spår :)


I sista par skulle vi ut för start i eliten. Libra och parhunden var himla duktiga på det jobbiga söket och hade snart in alla dummisar. Lite stöttning på dubbelmarkeringen och dirigeringarna gick riktigt bra. Tänk så nöjd man kan vara, min duktiga Libra :)
Det var svårt för Birgitta att få några bra kort så vi börjar med ett där hon vilar sej i form och avslutar med ett där vi får kritiken. Hennes arbete resulterade i ett andra pris på sin andra start i denna klass. Vilket härligt avslut på denna säsong :)

Jaktdag

Igår hade vi en riktigt mysig familjekväll, bara Minna saknades. Det blev mycket jaktprat runt matbordet och det bestämdes att vi skulle ut nästa morgon. Så med min bössa utlånad tog vi med grannen för småviltsjakt. Jag tog hand om stötandet av vilt, Libra och Primo fick hjälpa till.Min lilla bäck i skogen.....Stefan....Jonas.....Jonas 1a hare, GRATTIS :)Som alltid gäller det att ha tid för FIKA :) Det tycker vi om!


Full rulle :)

Underbar morgon, igen!


Promenix med Jonas :)


Just det, Jonas är inte med på kort men ville bara berätta det :) Sen for vi iväg för att handla och vi var på 4 olika ställen!!! Läste du det Minna? 4 olika ställen..... det hör till saken att jag avskyr att handla, oavsett vad som ska handlas. Eller, det enda som är kul är att vara i jaktaffärer där dom även har hundaartiklar :) Så det är nog så att, be mej inte att hänga med på shopping, det är tråååååkigt!

Kul är att vara i skogen med goa vänner så dit for vi efter handlingen. Träning med Jonas och Bidde.....Birgitta, Lydia och Vickan.....Jag har ett ställe som är stort, blött och sumpigt. Det får verkligen hundarna bekänna färg i arbetet, så himla nyttigt. Libra på väg ut...Lydia på väg in och Libra på väg ut. Tja, detta var dagens rapport!Charlie Brown

Charlie har varit med och tränat idag :) Duktig liten kille!


Härlig morgon!

Vilken morgon, helt underbart att ströva i skogen :)Elitdebut...

Upp rackarns tidigt, bilen är packad och klar, nu väntar jag bara på Lotten och Lord som ska åka med mej. Startar bilen och märker att torkarna inte funkar!!! Kraftord far ur min mun........det är bara att snabbt över med mina grejer till Lottens bil så vi kommer iväg. Lite stressat blir det men vi är framme i tid :) Lotten ska starta i 1a par, ÖKl, även där debut :) så nog var det nerver i dallring.Lord gjorde i mycket ett väldigt bra arbete men missade på söket så det blev 0 pris. Härligt när Lotten ändå är nöjd och vi vet vad vi ska jobba vidare på :)Efter en lång dags väntan i kyla, blåst och regn var det min tur. Minna och David hade mött upp för att kika på vår debut :) och ta lite kort. Vi gick i par med en söt goldenhane som verkade fatta tycke för Libra och gärna ville visa sitt "byte" för henne :)Arbetet var inte lätt och ska inte så vara så det var bara att jobba på. Libra var väldigt uppmärksam på mina signaler oavsett hur långt hon var ifrån mej vilket kändes mycket bra. Liiiiite åt höger gumman och sööööööööööök :)Hon jobbade oavbrutet på söket. Dummisar hade legat där hela dan i regn och rusk, alla hade inte plockats in så vittringen var minimal. Hon for in i tät vass och sökte så det stod härliga till, kom aldrig och frågade men fick bara in 3. Domaren bad mej kalla in henne för att skicka henne till ett område han ville ha kollat. 1 inkallningssignal och hon var på väg mot mej, vinkla vänster, stopp! vinkla höger och hon for in i vassen igen :) I skitvädret blev jag alldeles varm när jag såg henne.

Denna dag var det 6 nollor! Så jag är mäkta stolt över vårt 3djepris på vår debut i denna klass :)


Vinter????

Vill INTE ha snö, inte än! Men men vad har man att välja på?? Ingenting, bara att gilla läget........igen! Liiiite fint är det väl men om jag får välja räcker det med snövyer strax före jul :)Vad dom letar efter vill jag inte veta........ Vilken lycka att inte ha deras näsa!Cimas stol är upptagen, Lydia gillar den oxå så Cima får finna annan plats just nu men på söndag är den hennes igen.I morgon är en annan dag! Libra gör premiär i Eliten, kan behöva lite goa tankar under dagen. Inte för Libras del men för min egen :)

Vilken dag :)

Efter att ha fixat med alla hundar och sett till att själv få lite frukost plockade jag in Libra och Jenna i bilen, vi skulle till Zamira för att hälsa på :) Väl framme tog vi en härlig promenad där systrarna fick busa, men inte hur mycket som helst........ Det är oerhört nyttigt för dom att lära sej att det finns gränser även i leken, hur mycket/länge dom får hålla på.

Här är Britt med hundarna.


Mycket hundprat och en del tips och trixs som man kan ha med sej blev det under förmidagen.
 Efter att ha fått god mat ock kaka var det dax att tänka på hemfärd men först försöka ta ett snyggkort på Zamira. Stort Tack för att jag fick komma :)

Ja, vilken hemfärd det blev...... tur man har fått på vinterdäcken...


Väl hemma var det dax att ta hand om hundar igen och så packa bilen med vilt och dummisar. Lotten var på G för ett pass inför vårat äventyr på lördag....... Charlie fick följa med när vi la ut allt. Lotten fixade dummiessöket till Libra och jag tog hand om viltsöket till Lord. Charlie och Lotten kom tillbaka och lillkillen lyfte näsan och sög in dofter, mmmmmmm, drog ut i söket och hittade en kaja!
Kortet är ingen höjdare men man blir så stolt så det ska bara delas med :)Detta är heller inget höjdarkort men så himla gôtt när man är nöjd :)Sen var vi lite trötta så efter maten var det vila som gällde...


Lilla Libra

Libra var lite äldre än vad Jenna är nu när hon fick följa med till Kicki för att vara med på en träning, tänk vad tiden går!
Eros

Eros, Britt och Lisa har kikat hit för att träna, 2 pass hann vi med och fika däremellan :) Fika är gott!

Jenna får vara med för att titta och lära, Libra väntar på att Eros ska jobba färdigt på söket.....Söket är på ett hygge där det även finns dummisar i skogen runt om, ett tufft sök....Jenna får markering....Eros får massor med beröm av en mycket nöjd matte :)Hela ligan!

Försökte att ta ett kort ute i skogen där Lydia och Vickan är med, gick sådär....... hundarna skötte sej men min kamera tyckte det var lite skumt...... Tja, det är bara att göra nya fösök :)


Dennis

Idag har husse och Dennis kört ett litet pass i sin skog och det kom en härlig rapport om detta. Styrkta av gårdagens träning gick det riktigt bra för dom :) Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska göra om det strular men med rätt medel så går allt att fixa, bra jobbat Fredrik :)

Här ett kort på duktige Dennis


Här ett fint kort på gossen som vi tog igår.


Byte och besök :)

I strålande solsken och flera minusgrader gick vi vår promenad på morgonen. Charlie har varit hos mej 1 vecka och nu var det snart dax att åka hem.Strax efter att Lilleman åkt hem kom Vickan och Lydia, nu är det deras tur att få vila upp sej :) Efter ytterligare en stund fick jag besök av Dennis med matte och husse. Vi drog till skogs och tränade en sväng.Dennis gillade kanindummisen, så mjuk och go :) Stort tack för titten och dom goda kakorna, ses snart igen :)
Älgjakt

Idag blev det kortdag för mej och hundar! Stefan skulle kolla lägenhet och ville att jag skulle med och kika, sånt måste man ju ställa upp på men....... Dagen började med att vi skulle kolla av markerna hemma vid oss men där fanns ingen älg?? Jag fick ett kort på en av mina yngre gubbar :)Efter att detta drev var klart så fikade vi och planlade nästa område för att se efter älg.Min bil kan användas till mycket :)Vi har haft väldigt fint jaktväder om nåt kyligt men hellre det än regn och rusk. I jakten blir man oerhört medveten om vänner och familj som inte längre är med en. Min far, min goe far kan jag ha dialoger med ute i jaktmarken och jag tror verkligen att han är med mej. Han ger mej ett lugn och vill nog gärna fortfarande vara min mentor. Lelltösa behöver ses te´. Vår gode granne som heller inte längre är med oss, om än inte i älgjakten, men vars torn jag går förbi......

Gemenskap är nåt alla eftersträvar och som jag verkligen hoppas alla hittar. Jag har hittat en gemenskap som ger mej skratt och glädje förenat med ansvar som ger en värme som håller hela året även när älgjakten är över :)

Älgjakt

Denna dag började med skräck........ jag Libra Primo och några "gubbar" till skulle gå ut för att ställa i ordning drevet, det var på ett ställe där dom har hästhagar och vi ska in i dom. Tidigare år har det inte varit några hästar i just denna hage men ström i tråden....... jag hatar elstängsel...... så vid lehôt (skaraborgst för ingång till hagen ) tog en go gubbe hand om stängslet och vi gick fint in men sen....... va 17, det var 3 hästar i hagen och dom var SKITSTORA och inte skjutbara....... jag och hundar trängdes mot den elaka tråden och 2 av mina goa gubbar tog sej ann sin uppgift och bildade mur mot dessa mastodonthästar så vi kom vidare.... Alltså, det är inget jobbigt med drev eller jakt i sej, om ni fattar :)

 

Före detta så var vi vid samlingsplatsen och la upp taktiken vid den eminenta kartan


Libra och Primo gör sitt för att hjälpa oss..


Det är inte lätt att få snygga fartkort samtidigt som man går....


I ett drev såg jag detta torn som är stort som ett hus :)


Måste bara få berätta om mina goa gubbar ( ni yngre inräknade :) Det är verkligen ett gôtt gäng som ger och tar vad det gäller skämt, så himla uppfriskande. Alltid kan man lita på dom och dom ställer alltid upp. I bland kan dom be om ursäkt???? Gör inte det :) Nu vill jag nog inte skriva så mycket mer om dom, vill ju inte göra dom generade om dom skulle läsa detta. Jag vill som avslutning bara Tacka för att jag får vara en i gänget :)


Älgjakt

I morse hade Anders med sej fika till oss alla, kan säja att det räckte med en :) Tack så mycket :)Efter en sån kaka kan det vara helt ok att gå i drevet...... Idag var det Cima och Primo som fick sköta jobbet.I nästa drev var jag passkytt och Kenneth var i drevet där han tog Primo med sej. En kviga sköts och Primo fick som träning spåra fram till det fallna djuret vilket gick väldigt bra.Här kommer en bild på skytten, Grattis :)


Älgjakt

Dagen började kylslagen och utan sällskap frös jag snart om tårna.......men det är bara att gilla läget och det är ju inte så svårt!Kenneth satt senare på pass i strålande solsken medans jag längtansfull tittade åt hans håll..... jag hade nämligen INGEN sol och tårna var fortsatt kalla. Men så fick jag besök vilket gjorde att man blev lite goare i kroppen. Även om dom inte var skjutbara så fick kameran lite att utföra. Dagen har varit otroligt händelserik med många älgar som vi sett och i sista drevet blev ytterligare en kalv skjuten, nu har vi 2 vuxna kvar att fälla. Hoppas dom visar sej under denna vecka igen.


Älgjakt

Så är då jakten igång! Måndagsmorgon, tidigt i ottan före det ens är ljust beger vi oss ut för att sitta på pass. Jonas sitter med mej denna frostnupna morgon, kallt men väldigt vackert.Kl. 9 är det dax för återsamling där vi går igenom vad/om vi sett några älgar och därefter planeras dagens första drev.Det ångar i skogen om passkytten.......En kalv blir resultatet av detta drev där även Primo och Libra var med. Vi får se vad som händer i morrn, kallt lär det vara från början och kanske att det blir en lika solig dag som vi fick idag.
Kulstig!

Idag var det lite av en premiär..... Jonas och Stefan klarade uppskjutningen på kulvapen igår och är nu helt klara med jägarexamen, GRATTIS mina gossar :) Då får man oxå följa med på kulstigen i Råda, kul att ha ett gemensamt intresse och nu blev det inbördes tävlan om vem som sköt bäst :) Grannen Kjell var oxå med i tävlingen och tog hem segern.....men sen kom jag :) på 2aplats.På en station var det 110 m. till älgtavlan och här fick man använda skjutkäpp till sin hjälp....Ser du tavlorna ( 3 stycken ) i dimman??Här gällde det att träffa räven...


Träningsdag

Nu var det dax för 4månaders valparna att komma på träning :) Vilken tuuuur att Dennis matte och hussebil blev lagad så dom kunde komma :) Senia tittade oxå hit med matte och Lillmatte. Vi började med dom små där dom fick elaka köttbullar på en stubbe....... dom fick man inte ta hur som helst??!! Ett NEJ är ett NEJ och när man förstår det får man efter en stund varsågod :)

Så var det dax att testa dummies, vinge av ejder och gås samt som avslutning en duva. Min mästerfotograf var mycket saknad ( ja, hans fru och hund oxå :) men ibland blir det så att man inte kan komma och det är helt OK :) men därför är korten därefter.....tagna av mej mitt i alltihop :) På Dennis blev det få kort som var bra men fler på Seira, sorry!

Efter att dom små fått gjort sitt mötte några av dom äldre hundarna upp så efter fikat fick valparna vara med och titta på när övriga jobbade på olika moment i apporteringen.
En underbar dag i strålande väder och ett stort tack för att ni kom :)

Men......

Charlie har kommit hem för att vara hos mej en vecka, så då tog jag en liten filmsnutt ute i skogen där han o Jenna härjar. Biddebus kan som vanligt inte låta bli att vara med och leka. Här får ni oxå ett litet smakprov på Skaraborgs dialekt....... märkligt att man inte kan hålla tyst......Birgitta och jag har tränat! Igen! Nu kan man verkligen börja undra...... är det dax för start i Elit????Jenna är med för första gången för att titta på. Birgitta kör Lydia och Jenna är mycket uppmärksam men inte en antydan till att sticka iväg. Även när Libra jobbade var hon lös och höll sej väldigt fint vid min sida, behöver jag säja att jag är mycket imponerad av henne?!Ett kort på mor och dotter :)
Det är väl inget roligt att läsa om antydningar??? Det tycker inte jag ialla fall, kan se det lite för mycket i olika forum. Så, Libra ska få sin första Elitstart i Halmstad om 14 dar, DET ska bli spännande.

Träning, igen?!

Idag kom Lotten och Lord så vi körde ett pass i skogen, gick sådär......hehehe, gick vääääldigt bra :)Lite blandat....

Hittade ett så mysigt kort på Vilsas blogg, ett där hon är med matte :)och ett på Joe som vilar på sin bädd hos Kaori :)Sen lite om vår morgon..... först mat...... Pysen sover i godan ro på stolen, han ska vara mitt i smeten annars är det inte bra....under promenaden kollade jag älgspår runt ett av våra torn. Jag har nog aldrig varit med om så många älgloppor när jag gick där :( för mej är dom värre än fästingar även om dom är farligare än älglopporna. Dom är snabba på att rusa in i håret och hopplösa att få fatt, så himla äckliga. Ni slipper kort på dessa varelser......


Härlig träning..


Men först var det morgonpromenad och här kommer en liten snutt då Jenna snott en pinne från Bidde :) 
 

Sen bar det iväg till skogen igen men nu för att träna med Marianne och Birgitta. Vi körde linjetag, dirigeringar, stoppsignal, riktigt elaka störningar till Libra.... och avslutade med markeringar.

Här en bild på Marianne och Wahcteln Jacko, Birgitta och Vickan samt Libra som tittar på.....Jag går igenom övningen med Marianne om hur man kan göra för att gå vidare...Jacko tar en välförtjänt paus :)
Lydia

Kan man ha det skönare än så här??


Vilken morgon!

När man ser en sån här himmel kan dan inte bli annat än bra :)


Molly

Molly, Christina och Tommy har varit och hälsat på, svårt att säja om det var roligast att hälsa på mej eller Libra :) Härligt med besök och att få träffa er igen. Libra är nu helt "pälslös" efter valparna men det verkar som det vänt så snart kommer hennes fina päls igen.

Puss på dej mamma :)

Jösses!

Vilken dag det blev igår....... Vi börjar från början! Efter dom sedvanliga morgonrutinerna åkte jag för att handla sen visade jag Stefan hur man flår en gås. Det blir fint att skicka till rökeriet :) Baka massor med bröd, mums och sen ringde telefonen...... Birgitta undrade om jag ville hjälpa till med ett eftersök, Cima sa ok så så fick det bli.

I bilen fick jag info. om hur det låg till, kl 8 blev en hjort påskjuten, folk och hundar hade försökt få tag på det vilket innebar att marken var full av vittring och nu var kl 15. Jag förklarade att det inte blir en lätt uppgift efter att så många vart i spåret. Jag kan förstå att man ger sej ut för att leta men......ibland måste man tänka efter.

Cima gör ett suveränt jobb, helt över förväntan och snart ser jag blod i mossan. Hon går över landsvägen och fortsätter när jägaren bakom mej säjer att det har nog inte gått över vägen utan vi ska tillbaks igen! Detta var fel nr 1, man ska alltid lita på sin hund och fortsätta i spåret. Vi går tillbaks och tar oss ann spåret i annan riktning, där vill jägaren att vi bryter spåret igen och tar ny riktning! Så är vi snart tillbaks mot vägen igen där hon gick över första gången.

Vi bryter igen för att återsamlas och då prata om nya skytteplatser. Jag talar om att nu är jag inte säker på att Cima kommer att fullfölja spåret nu när vi brutet henne så många gånger men gör ytterligare ett försök. Hon får leta upp spåret efter vägen och går precis som hon gjorde första gången. Jägaren bakom har sin hund i lina oxå och jag hör när Cima går i en täting att den börjar skalla och drar sej mot vänster. Jag vet att den går på färskt spår och blir glad att inte Cima gick på det.

Vi kommer fram till ytterligare en större väg där hon vill över med det blir bestämt att eftersöket bryts då klockan är mycket och att det ska göras ett nytt försök morgonen efter. Jägaren säger - Då ska vi ha en RIKTIGT bra hund, vi får kalla in en Bajrare!

Man borde vara van men jag blir så trött, hur duktig måste en flatt vara för att det ska märkas??? En eloge till jaktledaren som vid återsamlingen tackade för hjälpen.

Här kommer en Biddebusträningsbild från fm igår.


RSS 2.0