En ny dag!

Det var härligt att komma ut i skogen denna underbara morgon. Birgitta kom oxå så vi fick träna en sväng men först pratade vi om vår gemensamma vän som gått bort. Mitt i allt känns det väldigt skönt att bara få skratta, jag tror han hade velat det :)

När vi var klara med dom stora tänkte jag testa Jenna lite så jag bad Birgitta slänga en markering åt henne. Nu var det spännande att få se vem av oss som det var viktigast att springa till. Busa med Birgitta eller komma till mej med dummisen.........Birgitta fick stå ensam kvar för snabbt tog hon apporten, vände och sprang till mej där hon fick en gossestund i famnen :) 


Saknad

Vilken underbar morgon, soligt, kyligt och frost i gräset! Att en sån fin morgon ska ha så mycket sorg i sitt sköte......Vår granne, jaktkamrat och väldigt gode vän, framförallt till Kenneth, skulle begravas. Alldeles för tidigt och för fort gick han bort, det är svårt att fatta! Jag kan inte påstå att jag är religiös men på nåt vis har jag väldigt svårt att tro att när man dör så är allt slut. Jag tror att nånstans, nångång ses vi igen och det är skönt att tänka så.

Natur och djur har alltid gett mej styrka om livet är motigt. Att i förtvivlan gå ut och sparka på träden och låta frustrationen välla fram är den bästa av medeciner för mej. Att ha hundarna med sej som hittar på nåt tokigt och man får skratta mellan tårarna gör att det känns lite lättare.

Idag får skogen ta emot mej ytterligare en gång........


Utflykter :)

Så är man hemma igen och ska summera några dagar hos goda vänner. I fredags packade vi husbilen, Primo, Bidde och Jenna fick följa med. Tack Birgitta för hjälpen med tjejerna och grabben var husvakt. Vi styrde mot Tjörn till våra goda vänner för jakt och svampplockning. God mat får man som alltid och denna gång fick vi mufflonstek vilket var en delikat överraskning :) men först är det vapenvård....Vi fick stanna till hemma som hastigast för att ta hand om vårt vilt......sen var det till att hälsa på Vilsa med familj. Vilka härliga promenadvägar dom hade och under en promenad fick vi till och med se tjäder! Vilket var första gången för mej :)något kort på tjäder fick jag inte men äntligen fick jag se in i Kackelboa...efter denna mycket trevliga visit hos Vilsas familj drog vi oss hemåt. Jenna o Bidde sover vekligen tätt tillsammans och Primos svans värmer skönt....men vi skulle inte hem riktigt än....... vi passar på att titta in till Dennis och hans Fredrik och Lollo. Bus med Jenna såklart....vi åker ut till ett skogsområde och tränar lite apportering med dom små. Lollo blev lite rörd över hur duktig Dennis var och det värmer gott :) Jag skulle ta kort på dom och alla hundar, gick sådär......... Tack alla för att vi fick komma, vi ses snart igen :)


Ledigt :)

Nu drar vi på lite semester :) Ska åka runt och hälsa på goa människor i några dagar så nu ligger allt vad uppdateringar nere för ett litet tag. Ha det gott så länge, det ska vi ha :)

Joe och träning

Vi börjar med två härligt kort på Joe och hans nya kompis Mc Coy :)

Birgitta tog oss till ett nytt träningsställe idag. Myrmark med lite vatten, så det var riktigt tungt att jobba på sök och så även på vattenarbetet. Ett härligt pass som fick hundarna ( Vickan och Libra ) att visa att dom var jätteduktiga :) Hoppas vi snart kan åka dit igen för det gav mersmak.

Vickan...


Libra + lite vyer....


Joe och Kaori :)

Underbart :) Jag har fått mitt första mail från Kaori som nu har Joe hos sej och Mc Coy. Tänk vilka kontakter som knyts och vänner man får så långt hemifrån. Å andra sidan är inte världen så stor i dagens samhälle :) Tack goa Kaori för alla bilder och fler kommer det att bli :)


En vanlig dag!

Började med att göra ärenden i Vara vilket är ett nödvändigt ont.....är inte speciellt förtjust över att handla mat men det måste göras! Helt ok när det är inpackat i kyl och övriga skåp för sen bar det iväg till skogen :)Svamppåsen var med så jag gick och lullade för att hitta svamp, får ju ta det lite varligt så Jenna orkar med. Döm om min förvåning när jag helt plötsligt inte kände igen mej???? I mina jaktmarker där jag går JÄMT och nu var jag helt borta! Tänk så fel det blir när man går med ögona i backen och tror sej veta var man är.........fick i alla fall syn på en skogsväg som gick att följa och strax var jag med i matchen igen!

Fick ett kort på Primo och Jenna som spanar på en sten, dom vet garanterat var vi är. Kanske inte Jenna men Primo......


Som vanligt.....

Joe och Kate har kommit fram till Japan och är nu hemma hos Tomoko och Daisuke. Resan har gått fint men nu får dom vila upp sej före dom åker till sina nya hem.

Här är det som vanligt igen......känns fortfarande väldigt tyst..... Vi tog i alla fall en tur till skogen för att leta svamp och Jenna fick härja runt som hon ville, nu utan att nån drog henne i svansen :)


Vänner

Hur ska man summera denna dag........ det är så många känslor och alla är inte angenäma. Då tänker jag mest på separationsångesten till Joe. Jag vet att han kommer att få det himla bra hos Kaori men ändå...... Att säja Hej Då till mina fantastiska vänner är oxå smärtsamt. I 10 intensiva helt underbara dagar har vi umgåtts, fart runt och hälsat på bekanta, tittat i affärer, tränat stora som små hundar, haft kennelträning.......... Daisuke vill veta mycket om hunderiet för att ta med sej det hem och självklart hjälper jag till så mycket jag bara kan.

I morgonbitti blir det till att kolla mailen hur allt har gått....... Men nu känns det tomt, väldigt tomt!

Landvetter

Vänner

Igår fick Daisuke en överraskning :) När vi satt och åt berättade Tomoko att vi skulle åka och jaga gäss, reaktionen på Daisuke är obetalbar, ohejdad glädje :) Med en otrolig snabbhet hade dom lånat kläder och gjort sej klara för avfärd.Såklart hade vi med fika.....Daisuke fick känna på att hålla bössa......Uppleva stillhet och tystnad. Massor av gäss kom men inte på skjutavstånd men vad gjorde det?? Helheten av allt var alldeles tillräcklig, att sen under bilfärden få se harar och älgko med kalv i billjuset var helt fantastiskt för dom. Under resan hem var det inte tyst en sekund, dom pratade med varandra om kvällens upplevelser så Kenneth och jag kände att ett bättre avslut på deras vistelse kunde dom inte fått.Vänner

Igår testade Daisuke gräsklippare........även det kan vara en annorlunda upplevelse :)På kvällen lagade Tomoko och Daisuke väldigt god mat till oss alla :) Tänk att få sitta och titta på och inte behöva göra nåt själv, bara slå sej ner när allt är klart och njuuuuuta :)


Vänner/Familj

Igår avslutades dagen på ett alldeles ypperligt sätt :) Alla ungar kom hem så även Kenneth efter sitt 4veckorsjobb i främmande land :) Vi räknade ut att det var 2 år sen vi var samlade alla på en gång så det var verkligen speciellt. Tomoko och Daisuke gladdes med oss så det var mycket skratt under hela kvällen. Klockan blev alldeles för mycket men vad gjorde det?? :)Vi övade på våra pinnar.......gick sådär men bättre än sist :)Idag har vi haft kennelträff och ett glatt gäng kom för träning med både dummies och vilt. Lilla Molly och Zamira fick träna med dummies vilket gick väldigt bra. Tomoko träffade dom flesta förra året men för Daisuke var det nya bekantskaper. Tack för att ni kom och krama om era duktiga hundar.


Vänner

Idag har vi snurrat runt och gjort en hel del ärenden och det roligaste av allt var besöket hos Kicki. Mina vänner fick träffa Brett som är pappa till Libra. Tja, dom fick träffa alla Kickis hundar :) men Brett är bäst..... Stort Tack Kicki för fika och allt skratt som blev runt bordet.


Vänner

Allt är inte elände denna dag....... Efter maten blev det bakning av muffins :) Nu är dessa även Tomokos och Daisukes favoriter.Så, Zamiras matte Britt, nu kommer dina muffins att bakas även i Japan :) Receptet är väl nedpackat med ett gäng formar :)


Vänner

Vilken dag det blev, inget kul alls! Vi åkte till Skara för att få stämplat dom sista pappren. Allt enligt tidigare information jag fått och som tidigare fungerat men se det var helt fel! Vetr. måste finnas på flygplatsen och där fixa papper och plombera buren. Så, efter ett par timmar i Skara ( vetr. där var i telefon med jordbruksverket och det tog tid ) och med ny information var det bara in med valparna i skuffen och dra hem igen.

Väl hemma var det telefonen som gällde, jaga vetr. som som har hand om flygplatsen. Tala in på svarare och hoppas på uppringning...... det är snart måndag och dom ska åka hem...... stressen gjorde sej påmind..... han ringer upp :) och nu är det fixat för avfärd.

Här ett kort från Skara med alla papper........Joe blev trött med vad är det mot ont i huvvet?????Vänner

Rutiner börjar sitta :) Morgonpromenad och sen över till dagens aktiviteter. Nu styrde vi kosan till min veterinär där vi fixade en del av pappren o vaccination av övriga. Lotten mötte upp med Charlie, så är han oxå klar med sitt.Hem för en kort paus för att sen träffa Kicki med hundar i skogen där vi hade ett träningspass. Ett kanske inte var helt rätt när det var 4 hundar som kördes igenom. Mina Japaner vill veta hur det går till att träna och såklart vill jag visa så mycket av allt som kan hinnas med under dom dagar dom är hos mej.Hem för att ta en fika och bara prata. Kicki fick presenter så nu är vi 3 som behöver lära oss att äta med pinnar........ :)Sen vart man trött sa Jenna.....


Vänner

Idag blev morgonpromenaden inställd, vi åkte till Ingela istället. Hon visade mina vänner sin ull o sitt härliga gamla ställe.Ingela fick presenter och jaa du, vad ska du göra med dessa pinnar :) Jag har fått samma present så vi sa att vi får slå våra kloka huvuden ihop och försöka lära oss denna ädla konst. Tack Ingela för att du tog dej tid när du har snickare som grejar hos dej.Hemma igen och nu blev det promenad med dito svampletning. Det går ju ann att visa dom mina ställen som inte bor här :)Jag har även hunnit med att visa den absolut första grunden av apportering.........Joe var väldigt duktig och kröp fint upp i famnen med dummisen :)
Vänner

Idag har vi varit och kollat i en del affärer men dagen började i vanlig ordning med promenad. Väl hemma igen så var det till att ta hand om hunda o visst skulle det fotograferas, gick så där :) Kan väl säja att Primo stal showen.....genom att hoppa över kompostgaller fram och tillbaka. Mat skulle göras och det blev Tomokos favoriträtt, köttbullar på älgfärs. Roligt med hjälp i köket :)


Vänner

Så är mina Japanska vänner här hos mej. Vi började dagen med en promenad med hundarna......Sen for vi till Sparresäter för att kika på jaktprov. Detta har dom bara hört talas om och sett mina biler så det var spännande att få se det live :)Såklart tog vi oss tid för fika :)+1

Ja då kan man undra vad som menas med +1 :) Jo, yrvädret Kate är nu hos mej. Hon kommer från Red Mountain´s och ska följa med Tomoko och Daisuke till Japan, där ska Akiko ta hand om henne. Joe ska till Kaori och hänger med på samma resa.

Mina Japanska vänner ska jag hämta senare idag vid tåget så nu gäller det att avsluta alla förberedelser inför deras visit. För att få lite lugn och ro med städning od. så blev det först en tur till skogen med hela ligan. Nu har dom gjort av med en hel del energi och sover sött.

Här kommer en snutt där även Kate är med :) Dessa busebarn.........


Lydia

Goa Lydia har varit med matte Birgitta o Göte för att jaga. Kan tänka mej att hon njöt i fulla drag. :)


Morgonpromenad

Idag tog jag hela ligan med till skogen. Vädret var så skönt att vi traskade runt och bara njöt :) Här kommer en liten snutt på detta.


Dennis

Dennis har gjort ett tappert simförsök i "Pluppsjön" :) Han ser ut lite som om han funderar på vad som hände o om han ska göra om det igen.


Snart :)

På lördag kommer Tomoko o Daisuke hit till mej o mycket ska förberedas..... Vi ska hinna med mycket när dom är här så dagarna kommer att rusa iväg men just nu funderar jag på hur jag ska hinna med allt före dom kommer! Åkte för att poströsta så det var klart men..... har missupfattat när det var öppet så det var bara att åka hem med ogjort ärende, grrrrr! Datorskärmen börjar vara konstig med märkliga "ryck" men hoppas stenåldersburken hänger med ett tag till. Nåt som inte hänger med längre är diskmaskinen så nu får jag diska för hand. KENNETH KOM HEM! Nix, fel av mej! Det är bara att kavla upp ärmarna o gilla läget, jösses, det har vart mycket värre när han har vart borta så detta är ingenting :) Vad är en trasig diskmaskin mot 3 små barn, fruset vatten o vedpanna som kokar?? Ja, det var bara 1 grej....... nä, nu får jag ta tag i kvällen......

Lillsjön/prov

Jaa, nu är man hemma igen efter en härlig helg i Värmland :) Prov för hela slanten o funktionärande i ett alltid lika trevligt sällskap. På lördag startade jag Primo. Han var helt stadig o stabil vid fötterna, inte en ansats till att vara het utan fullt focuserad på sin uppgift. Sök o markeringar skötte han galant med full fart o effektivt arbete men...... dirigeringarna var han inte alls bra på?? Det som funkat så fantastiskt bra när vi tränat, nu gick det inte alls snyggt tillväga även om han löste det. Här kommer lite bilder på min goe Primo som fick ett 3dje pris.Man spar väl det bästa till sist :) Libra, min guldklimp, gjorde ett helt igenom perfekt arbete. Jag vet att jag alltid kan lita på henne o att vi alltid jobbar ihop så att vi hade förstapris nr. två var det inget tvivel om. Nu bär det vidare till nästa klass :) Stort tack till Lars-Åke för bilderna.


Provhelg

Matte Libra o Primo ska på prov i helgen?! Jag vet inte vad det kan vara men det är ett himla stök med packning, inget får glömmas! Joe o jag har i alla fall lovat att sköta oss för Jonas kommer hem o tar hand om oss, Cima o Bidde. Undrar vad Bidde säjer när husse tittar hit, ska bli spännande att se.


Erosbesök :)

Eros o hans kompis Diezel har hälsat på för att träna. Att vädret är soligt gör allt så mycket trevligare. Eros imponerar med sin arbetsglädje att det är en fröjd att se honom jobba. Diezel fick en hel del aha-upplevelser o kommer att snabbt fatta galoppen med apportering.

Britt gör linjetag med ErosLillmatte Lisa, Anna o hennes Diezel väntar på sin tur.Lisa o ErosVi avslutar med en snutt från sökarbetet. Står gammelmatte för nära är det inte så lätt att gå till sin matte direkt :)

Dennis

Dennis vet hur han ska njuta av livet i Jönköping :) Mys mot husses axel........eller varför inte helt enkelt sno en kudde o sova på när den är mycket mjukare än filten han fick med!! :)


Jenna

Äntligen var kameran på min sida :) suddiga kort är ju inget att ha. Här kommer Jenna i full fart in med dummisen.
RSS 2.0