L + L och 8v

Nu är det bara 8 veckor kvar tills dom väntade valparna kommer! Först ultraljud men det är ändå nedräkning tills jag vet helt 100 hur det blir :)

Lotten och Lord har varit på jaktprov och jag följde med för att se hur det skulle gå. Lite konstigt att vara med utan hund men helt ok, för denna gång :)Vi åkte före prisutdelningen men det verkade som om han skulle få ett 2a pris i Ökl.


Promenad

med Birgitta och alla hundar. Det är dock inte lätt att få med alla på bild :)


Bidde

Jag pratade med Jonas i telefon :) Han ville såklart kolla hur det var med Bidde och vi pratade om storträffen om ca 2 veckor. Hmm, tänkte jag! Bäst att gå ut med Herr B och testa dummies igen.......

1a gången vill han ha den själv.
Men sen :) Raka vägen in, oj vad kul vi hade :)Lite på sniskan....


Vår

Det är vekligen den bästa av årstider. Färgerna är så starka och klara, detta har jag väntat på hela långa vintern. Det spirar ute och jag hoppas att det gör så i Libras mage också :)Jenna

har idag fått träna vatten! Hon är så lik Libra, stadig, fokuserad och vill göra rätt :) Tyst och utan koppel vid min sida när Lydia jobbar, väntar fint på sin tur. Då snabbar hon sej ut i vattnet.....raka vägen in med finfin avlämning :)


Parning!

Nu är vi hemma igen efter 2 lyckade parningar mellan Libra och Figo. Går nu allt som planerat kommer jag att sitta i valplådan under Midsommarhelgen :) Jag kommer att ultraljuda om ca 1 månad så vet vi vad vi har att vänta.
Här kommer ett nytaget kort på den goe Figo, Stort Tack Inger för att jag fick låna honom.


GLAD PÅSK

önskar vi er alla :) Nu tar bloggen Påskledigt! På lördag sticker jag och Libra till Inger och Figo, så fort jag kommit hem finns rapport att läsa här om helgens äventyr. Lite bra ändå att det blir över en långhelg så kan jag ta det lugnt och Kenneth som är ledig får hålla ställningarna här hemma :) 

Ha en riktigt trevlig helg!


Trimning

hemma hos Zamira. Mycket päls försvann av saxen både på öron, hals och ben :) Jag har aldrig ryckt dom brunas öron och resultatet blir väldigt bra. Att öronen skulle bli ljusare är för mej en skröna! Efter hon var ansad och klar var det dags för promenad. Jenna och Zamira lekte, åt lite gräs.....Springa i diket var väldigt kul....Sen full fart framåt...När vi var tillbaka igen var det bara att spola av dom, rätt smutsiga efter allt bus i mindre rena pölar så nåt snyggkort på Zamira blev det inte.....

HJÄLP.....

skrek Birgitta, en huggorm! Men det var bara en kopparödla :)


Lugnt läge....

några dagar till! Cima är på väg in i höglöp och snart är Libra där också. Nu får man hålla tungan rätt i mun under promenaden så man tänker på vem som är i kopplet och vem som är lös. På lördag åker jag till Figo, hoppas allt går fint. Tur man har trädgårdsarbete så dagarna går fortare...... även om en och annan muskel säjer annat :)

Så kanske att lugnt läge var lite malplaserat ändå.....

Jippie :)

Det är KUL  att springa i vatten :) I full fart sprang Jenna och bara njöt av vattnet som blötte ner henne.


Flat Show

Det var vi på igår! Vilken tur med vädret vi hade, allt blir så mycket bättre när det är uppehåll :) Upplägget var riktigt bra. 5 stationer på en slinga som var ca 2,5 km, mycket markeringar,stadga och minnesarbete. Igen, mycket bra upplägg :)

Zelda fick en 18e placering, Eros 15e plats och Mollie på 10e plats av 26 startande! Birgitta fick en hedrande 6e plats med Vickan, så nära finalen man bara kan komma! Jag kollade detta före vi åkte från Ursand så jag hoppas det fortfarande stämmer, får kolla resultatlistan när den kommer ut. Bra jobbat av hundarna, nu är det full fart framåt :)

Det får bli ett kort på Mattias och Zelda

  

Vackert...

Fick en så fin bild av min jaktkompis Stieg! Han var uppe på Kinnekulle för att titta på alla hjortar som finns där. Under fikat hade dom en helt underbar vy över Vänern och dess solnedgång.


Kursstart...

i Lidköpingskretsen och Studiefrämjandets regi. Ett glatt gäng, allt från nybörjare till mer erfarna mötte upp i skogen. Jakt cocker, wactel, labbe och flat var de raser som kom. Cockern är en ny erfarenhet för mej så här kommer jag att lära mej en hel del om dess arbetssätt.

Hundarna överraskade! Jätte duktiga! När man hörde hussar före prata om sina hundar...... dom är si, dom är så....... när sen övningar börjar och man lotsar rätt så ser man att det behöver inte vara så svårt att komma framåt.

Vi började första passet med mycket lydnad och stadga....Sen var det fika med mycket hundprat, det var dock inte alla nöjda med :)Men när vi så började med markeringsövningar........ då var glädjen på topp igen :)


Hôlevallafilm

Efter att vi alla var så himla nöjda med Davids första film blev det genast funderingar på hur han kunde göra det än bättre..... Varför inte få med soluppgången också?? Sagt och gjort, bara att rigga hit och dit under natten, upp för att byta batteri, ändra allt inför soluppgång...... Inte undra på att han var trött på dagen sen efter allt spring:)

Nu är den klar med musik och allt!! Du är allt duktig David, vore du hund skulle du få ett saftigt ben nu :)


Månadstest

Libra löper. Annandagsträningen är inställd!

För Jenna så är det en prövapåmånad. Vilt har hon visserligen testat tidigare och där är inga problem, spontan på allt som bjuds.Att simma och dessutom apportera i vatten var dock helt nytt :)Även viltspår har testats. Duktig tjej :)Löp :)

Libra har börjat löpa så till Påsk blir det visit hos Figo. Träffen på Annandagen är inställd! Lite synd då ni som väntar skulle komma för att få träffa även Figo men....... jag tror att det är ok med er :)


Genrep

Det hade vi igår inför Flat Showen, nu får vi se hur det kommer att gå. :) Eros, Mollie, Zelda, Libra, Lydia och Vickan ska starta. Det är så kul att 2-åringarna kommit så här långt även om det är mycket kvar att lära. Har fått finfina kort av L-Å, tack för dom, så här kommer lite härliga fartbilder. Ingen nämnd och ingen glömd :)


Pluttisarna fick testa vilt, här är det Charlie och Jenna. Dennis fick också pröva på.
Libra får som vanligt sin belöning när jag är riktigt riktigt nöjd, hopp upp i famnen. Du och jag :)David, som gjorde den fina nattfilmen, och Minna hjälpte mej med Primo och Jenna. Dom ser ut att ha det riktigt mysigt :)Oooh en sån natt...

...en sån underbar natt.

Min svärson David har lekt med sin nya kamerautrustning, och har satt ihop denna fantastiska video över Hulevalla. Otroligt vad vackert det kan vara när man sover. Synd att man missar det hela =)


Vår....

i Japan! Tack för alla underbara kort på blommande Sakura...Men den här busken tror jag mej känna igen.... det måste vara Spirea som Carl sitter bredvid. Snart kommer mina Spireabuskar att blomma, då får jag skicka kort till Tomoko :)

 

Grattis..

till Libra/Stenkullen som idag fyller 2 år. Ha en riktigt fin födelsedag.


Onsdagsträning

Här kommer lite goa bilder från dagens träning. Libra har gjort sitt sök och håller koll på Lydias arbete....Lydia lämnar av....Pep talk :)Primo väntar vackert på sin tur.....Så avslutar vi med ett vårtecken, så härligt att sen denna lilla blomma igen.


Tack....

så mycket goa grannar :) För drygt en vecka sen hängde en dummies på en gren där vi ställer våra bilar i skogen. Jag visste inte ens att jag glömt den ute i marken men någon hittade den och förstog vart den hörde hemma. I morse fick jag på håll se ett rött streck runt ett träd (detta på ett annat ställe), hmm vad är det?? När jag kom närmare så fick jag veta vad det var......ett kvarglömt koppel..... Återigen, Tack så mycket och jag lovar att skärpa mej..... Under promenaden kollade jag sankmarken i skogen. En del is kvar men snart blir det tuuunga sök där.


Dammkoll

Birgitta och jag stack iväg för att titta på en damm där vi kanske kunde träna. Det såg riktigt bra ända tills vi kom närmare...... massor med ris låg runt hela dammen efter vinterns avverkning, synd!Efter detta så blev det vårstädning av hundgårdarna. Så fint det blev, hoppas det blir uppskattat. Kenneth gjorde det sista av hustvätteriet i går så jag fortsätter med fönstertvätt. Lite spännande för fönsterbågarna har bôrrnat, svällt, av allt vatten så det är riktigt jäkligt att få stängt dom. Nu har jag "bara" 2 sovrum och insidan av uterummet kvar...... På tok för många fönster men snart ser man bra ut :)

Tjuvträning :)

Eros, Vickan, Lydia, Libra och Jenna har fått lite olika uppgifter idag. Vi började med WT-träning, sen var det dax för vilt och vi avslutade med att testa Eros och Vickan på blodspår.

Eros...


Lydia...


Jenna som tar allt för så självklart. Vadå bamsetrut?! Den ska in!Så ska även liten duva....


Nästa lördag kör vi igen och då kommer några till. Då ska vi inte blanda in så mycket övningar som idag utan enbart träna inför Flat Showen :) 

Fiasko, igen....

Jag säjer bara bearnaisesås, hoppas det blev rätt :) Rätt blev det dock inte här.... för andra gången skulle jag göra denna underbara sås själv...... enligt makens önskemål...... började bratermometern i högsta hugg.... mätte vattenbad och smör..... det blev så nice :) en så läcker sås...fast och fin och så välsmakande :) men efter ca 3 minuter var det kört :( allt skar sej...... vad jag tycker om detta tänker jag inte skriva....... men i morrn ska jag överlista denna förbenade sås, du ska veta vem du gett dej på...... trägen vinner :)Per M kan slänga sej i väggen för det hjälpte INTE med lite kallt vatten :(

Underbart..

med en morgonpromenad när det är helt vindstilla, fåglarna kvittrar och luften är alldeles full av fukt efter regnet som varit.


Det var tänkt att Jonas skulle stannat tills idag men blev igår inringd. Han fick åka ner till sitt och får idag reda på om det blir jobb utomlands eller inte. Det är snabba svägningar inom hans område och själv hoppas jag att det blir uppgifter av det lugnare slaget. Jag borde vara van med Kenneths resor och är så också men att skicka iväg sin unge känns sådär. Men detta är vad han vill göra och då tycker jag att han ska göra det också.

Kontentan av det hela blev att Bidde fick stanna kvar, så nu är dom 5 igen :) Cima saknas på nästa bild....

RSS 2.0