Karda och Juni

Vi har testat kanindummie och Eidervinge.
Jaha.....

varför tog jag inte med kameran på onsdagsträningen? :( Den är ALLTID med men inte idag..... Spiker fick följa med Molly och Tova med Lydia och Vickan! Hade kameran varit med kunde jag visat när dom små fick göra enkla linjetag på 25 meter! Hehehe nu ljög pigan! Verkligen mysigt att se dom.

Hem, se till mina små här, iväg för att handla ( så himla trååååkigt ) , hem och ut med alla 4-benta medans jag packar in maten. Fullt bus ute i buskarna :) men så blev det dags för mat...... pust och stön, ingen ordning alls under måltiden. Dom stora vet mycket väl att man inte får ta mat för varandra, inte ens för dom små. Maten har jag makt över och man äter bara sitt eget om man inte får varsågod i någon annans matskål.

Men........ man kan ligga nära! Det får man :) Då blir det som det blir, måste säja att jag studerade och mös en hel del.

Här kommer kort från en inte helt enkel måltid :)


Morris....

har det lika regnigt som dom flesta i vårt avlånga land. Ut måste man och då är det tur man är flat så man inte störs av att bli våt :) Tack för kortet och Minna....... det kommer nog på Karda senare idag, hoppas jag :)


Karda och Juni

Idag har det varit fullt upp...... Mycket plocka iordning ute, koka rödbetor :) mm. Busebarna är med hela tiden och sköter sej så fint. Vi tar våra små rundor.....

Karda


Här kommer Juni först :)

Skitväder :(

Regnskurar mest hela tiden och då blir det "korttorka"! Då blir man väldigt glad när det dimper ner ett mail med kort på en liten goding. Tack så mycket Berit. Här kommer Mossa :)
Premiär...

på jaktprov i NKL för Vickan, Charlie och Jenna.

STORT GRATTIS till dej Birgitta och Vickan som fick ett 3dje pris :) Denna dag delades endast 2 pris ut, resten var nollor!Charlie gjorde ett jättefint arbete, jobbade bra, fina avlämningar ända tills........ måsen blev nobbad :(  Så jäkla osis för det såg verkligen bra ut.Jenna jobbade på väldans bra men slarvade rejält med avlämningarna?? Dom har tidigare suttit helt perfekt, jag fattade ingenting! Sen blev hon Charlies motsats, kom med en kaja och BYTTE till mås!

Som man säjer - Påt´igen :)


Merino.....

nu vet du! Det HÄR är en terrier och numera din "storebror".Maria tar med sej sin lille gosse ända till Jönköping. Ska bli spännande att höra hur det gått i natt, i morgon :) Kram på er.Glömde ju bilden på en nybadad Merino före avfärd.


Varmt...

och kladdigt väder, inget mysigt alls. Hundarna är lite flåsigare än vanligt men lika glada för det :)

Karda kommer i fullt språng....Merino tar det lugnt, just nu.....Libra och Juni leker, här kommer lite härliga kort på dom båda.......

 

Hemma igen....

efter en härlig visit hos Inger och Martin på Tjörn. Martin Och Kenneth for ut med båten för att jaga, 5 gäss, 2 trutar och 1 skarv blev dagens fångst. Martin ska röka gässen och en del av det ska vi sen få för att avnjuta :)Primo fick "känna på" på skarven.Inger jag och hundarna gick till bergen för att leta svamp. Den stektes och åts till rådjurssadel med div. andra tillbehör. MMmmmm så gott det var :)Men före maten var det vapenvård....Hundarna var onekligen trötta efter utevistelsen.....Så är man hemma igen och morsar på busebarna, här är Juni och Karda. Tack Birgitta för hjälpen, att jag denna morgon fick sova till kl 9 var en ren lyx :) Och till Tjörnborna, vi ses snart igen och tack för allt denna gång :)


Busebarna

Äntligen har jag börjat ta tag i städningen. Känns skönt att ha dammat överallt men nu är det fönstren kvar...... det får bli en annan dag! Busebarna hjälper till så gott dom kan men...

Merino undrar - Är DETTA en terrier dåda´??Juni - Stackars dej i såfall....Det är inte bara jag som tycker det är tråkigt att städa! Busebarna tar en tupplur på den svala trappen, ligger hellre där än inne.
I morgon kommer jag att ta lite ledigt, kommer hem på torsdag igen. Har någon nån fundering så är det bara att ringa, jag har mobilen med. Detta gäller såklart er allihopa :) Jag har en kompis som är här och hjälper mej så det ska kännas skönt att inte behöva fundera på dom 4-benta :)


Varvloppet :)

Ungar och valpar bara älskar att springa runt, runt...... så kommer man med bredsladd, upp igen, vända håll, krocka med syskon och springa igen :)Vad är det för en lattjo typ?? Är DET en terrier??? Dit jag ska finns en sån, undrar..... Nja, han får sova vidare, vad det nu är för nåt´...


Tova....

apporterar äpplen :)


Spaiker

Spaiker leker med Jenna, öron är goda :) Snart kommer Tommy.....Ja du Tommy, vilken spänd väntan du haft! Först om Libra var dräktig och framförallt, skulle det finnas en hane som skulle få flytta till Mariestad? Nu är det en ny Kompis i huset men, som sagt, vid namn Spiker :) Snart kommer ni att följa med Cristina och Molly när vi tränar. Ska bli spännande att få följa honom och alla hans kullsyskon.


Hundar :)

För dom valpar som åkt så har resan hem gått fint även om det varit lite protester. Det är en stor händelse i en liten valps liv att flytta från flocken men nu har dom sovit i sina nya hem och natten har varit lugn. Busebarna som är kvar har fått följa med på en liten promenad på gården. Hopp och skutt och lek :)

Här kommer Merino.Det kommer mera.....


8veckor

Så var det dags för stora flyttaredagen. Mina busebarn ska nu förgylla tillvaron i sina nya hem och med sina nya familjer. Även om det är jobbigt när dom ska åka så vet jag att dom kommer att få det väldigt bra och framförallt att jag kommer att få följa dom. I morgon hörs vi så får jag vet hur det gått. 

Till er som hämtat idag och till er andra som väntar lite till vill jag hälsa er Varmt Välkomna till H F-familjen. Tänk vad mycket kul vi ska ha :)

Birgitta och Tova, dom kommer jag att se ofta :) Vi är grannar så hon bor i Sparlösa.
Pappa Figos matte Inger med Indi, Tumba. Så roligt att du ville ha en valp efter din goe Figo.Morris får följa med fam. Montgomery till Lerum. Nu kan ni snosa på gossen så mycket ni vill :)Primo hälsar och tackar så hjärtligt för presenten :)Berit i Saltsjö-Boo med Mossa, kommer nu att ha en flat i huset igen. Du har längst att åka så jag får höra senare hur det gick.Här kommer fam. Rosendahl från Varberg med sin Selma. Det är över ett år sen du ringde så du har verkligen väntat länge men nu var det dags :)


7v + 6dagar

Nu är det liksom sista dagen med gänget! I morgon åker 5 valpar, vad konstigt det ska bli. Att man aldrig vänjer sej?
I morse när jag gick till dom för att ge mat och städa fanns det inget bajs från natten :) Det underlättar väldigt när man gör rent.

Primo mår bättre även om matlusten inte riktigt är tillbaka än.

Här kommer lite goa kort från morgonen


Primo, igen

Pjuh, det var "bara" lunginflamation. Med rätt medikamenter ska han snart vara fullt frisk igen.

Primo

Idag vet jag inte om det blir något inlägg på valparna men nu finns även ståbilder på dom på hemsidan/kullar.
Nu får Primo gå i 1a hand, han mår inte bra. Hög feber, äter inte och stel i kroppen. Kenneth tar honom till vetr. senare idag så jag håller alla tummar jag har för att en kur med antibiotika ska hjälpa.

Alla hundar är speciella på sitt sätt. Han är vår ende gosse och Kenneths verkliga kompis, det får bara inte hända något illa. Jag gör ett senare inlägg när jag vet mer.

 


7v + 4 dagar

Krukbus :) Jösses så roligt dom fick med 3 plastkrukor :) Leksakerna är nu inte så roliga längre, då får man hitta på något annat att ge dom och detta fungerade utmärkt!


7v + 3 dagar

Lisa hjälper mej att ta kort på valparna. Huvudbilderna sitter nu på hemsidan/kullar, nu är det bara ståbilder kvar....... undrar om vi hinner det före hon åker?! Tja, hon får väl stanna lite till :)

Vi tog busebarna till skogen, lätt som en plätt! När dom busade och stog i så gick vi tyst iväg, snabbt hade dom koll på det och alla 9 kom tultande efter :) Vilka valpar :) igen :)

Här kommer en liten snutt på dagens äventyr.


7v + 2 dagar

Igår kom Lisa, lillmatte till Eros, för att var här ett par dagar och mysa med valparna :)Valparna har idag blivit besiktigade, vacc. och chippade. Lisa var alltiallo och gav mej rätt valp hela tiden.......eller..... Jodå, så nu är det fixat inför helgens avfärd.


7v + 1 dag

Inger såg ut sin kille igår, Indigo i stamtavlan men tilltalsnamnet ska dom fundera på lite :)Här ligger Merino till vänster och Morris är den andre gossen.Ett suddigt men mysigt kort :)Rätta signaler, bäst att ligga still när dom kollar över mej.


7 veckor

Idag kom Matilda och Stanislav för att se till sin Juni :) Nu vet jag vart tikarna ska och vilka dom är. Skriver om det så fort jag får lite mer tid :) Snart kommer Inger för att se ut sin hane och så är det klart även med dom. Hinner jag inte blogga om det idag så ska jag skicka kort till Kerstin och Maria så vet ni.

Inlägg kommer lite senare i morrn......

 

6v + 6dagar

Igår var det gåspremiär. Primo fick följa med husse och jag var kvar hemma med valparna........ jag hade allt gärna åkt med men det tar jag igen lite senare :)Det är svårt att bara gå förbi valparna, man hamnar gärna på gräsmattan med dom :)


Hôlevalla :)

Tänk vad David kan :) och tänk att det är så fint här! Filmen är tagen uppe på rännet, får nog riva byggnaderna så man kan se det från trädgården....... men var ska då David fota???


6v + 5 dagar

Denna morgon åkte Birgitta och jag iväg för att träna i riktigt vattensjuka marker. "Landarbetet" var på en mosse och vattnet är jobbigt med mjuk mark före man kommer i och sen är det mycket vegetation. Jenna som aldrig jobbat så förut gjorde det med glans, ingen tvekan överhuvud taget :)Väl hemma igen var det valparnas tur att få komma ut i trädgården igen. Dom är jätteduktiga till att hålla koll på mej och även om det är mycket bus är dom inte långt bort :) Det är dock svårt att ta kort när dom kommer i full fart....Men det här blev bättre.I tidigare kullar har valparna gått under benämningen voffarna och kommit när jag ropat det men nu....... kommer dom när jag ropar busebarna :)


6v + 4 dagar

Jag har chipskräck...... ja, inte att chippa valparna men att färgkluttarna ska försvinna och jag inte har en aning om vem som är vem! Det var bättre förr :) Tatuering i örat och ingen kunde ta fel. Men för att lugna mina nerver så får dom nu halsband, vilket jag också har lite svårt för.... tänk om något händer, fastnar eller ja, vad vet jag?! Så för att nu vara på den säkra sidan, hängsler och livrem, så blir det både färg och halsband...... Det trodde ni inte??? :)

Birgitta var här för att titta till Tova och när dom ändå skulle ha var sitt olika halsband passade vi på att väga dom. Vikten ligger nu från 5 - 5,5 kg. Det var sista vägningen för sen är korgen för liten :) Tack för hjälpen Birgitta.Denna leksak har hundarna fått av Tomoko vid tidigare tillfälle. Valparna gillar den skarpt :)


6v + 3 dagar

Tror inte jag behöver skriva så mycket idag :)


6v + 2 dagar

Det var riktigt fint väder denna fm. så valparna fick komma ut i trädgården för att kolla läget :) Dom hade väldigt roligt med att springa runt buskar, morsa på Primo och Jenna. Lätt som en plätt att få  in dom i valphagen igen även om det, av dom, inte var lika uppskattat.

Här är Jenna med några av valparna.


Mera....

Minna och David har åkt, det blev väldigt tyst och lugnt...... Tja, jag tar med valpdummisen ut för några kort på 2 gossar. Här kommer Spajker. Får nog kolla hur det ska stavas :)Blå rumpa.


6v + 1dag

Goa valpbesök idag, Morris och Spiker har setts till :) Även om 1 av dom är lite osäker..... vi får se vad Inger säjer frampå veckan :)


6 veckor

Idag har vi testat dummies :) Duktiga små voffar.

Här kommer Karda.
Så var Maggan här för att kolla till Selma :) Nu är det bara 2 veckor kvar!


5v + 6 dagar

Idag var det premiär för skogen :) Lite, lite gnäll i bilen men när vi kom hem sov alla och då var vi inte långt bort. Ingen var orolig i skogen utan alla lekte glatt och var väldigt nöjda med denna vistelse :) Så.... fortfarande är det ingen som "utmärker" sej.

Hemma igen..


5v + 5dagar

Dom har lovat.....regn i helgen så Minna hjälpte mej att ta kort på valparna denna kväll. Inte fullt 6 veckor men så här får det bli. Dom fixade det riktigt bra även om något kort kunde vara bättre men vi får träna mer....

En förklaring, för att göra det lätt så är tikarna med röd text osv. :)


5v + 5 dagar

Huset fullt :) Dörren öppnades och alla 9 "vällde" in :)Mattan låg illa till direkt...... Dom var för söta att se, glädje på topp och riktiga krumsprång när allt skulle kollas in.Men man får lov att ta sej lite tid att begrunda allt också :)5v + 4 dagar

Vi hade lite tjuvträning denna onsdag. Lotten kan inte i morrn så då kikade hon och Charlie hit. Det tog sin lilla stund så då var det säkrast för valparna att vara i den stora hundgården. I god tid tog jag ut dom för att se så dom fixade det och det var inga problem :)

Libra ger dom små ett mycket snabbt mellanmål efter att jag släppt ut dom.Birgitta hängde med hem för att hjälpa mej in med dom men det var inga större problem, väldigt följsamma :) Kortet är väldans suddigt men så såg det ut, resten av gänget är runt mina fötter.Efter mat var det enbart bus. Jenna tar hand om dom som går in och leker lite med dom. Leksaker hittas inne....Vad ska Primo säja?? Bäst att rädda den.....Vill man inte leta saker kan man gott busa med gardinen....


5v + 3 dagar

Kom nu det är inte alls farligt...Vi går in och kollar.....


Vad mycket det var att lukta över....


I går!

Valparna har fått en ny leksak. Inget konstigt med det, spännande och häftigt, går den att döda?? Så jag blev tvungen att förankra i gallret :)
Sussie, min mycket goda vän sen lääääänge, tittade hit för att se hur hennes barnbarns barnbar...... innan vi var klara med alla generationer insåg vi hur länge vi känt varandra :) Vi borde vara 150 år gamla, minst.....

 

5v + 2 dagar

Men vi börjar med Primo. Min goe, härlige, fine Primo som blev lite avundsjuk på valparnas nya leksaker. Han fick inte ta dom så lyckan blev total när han fick en alldeles egen :)Det är tvära kast med hundar, helt plötsligt blev Primo den fule, skitige lille grisen :( Säkerhetsavståndet låg på minst 5 meter.....Valparna är däremot enbart söta :) än så länge..... Här kommer en snutt med hur det ser ut när dom ska ha mat.


RSS 2.0