Äntligen....

är det minusgrader ute, så himla skönt att för en stund slippa lera och skitiga hundar :)

Så är det sista dagen på detta året och jag ser verkligen fram emot nästa. Vi ska jobba vidare i skog och mark för att, förhoppningsvis, få flera att komma till start. Ni har lagt ner mycket jobb på era hundar och fått fina träningsresultat så det är absolut ingen omöjlighet :)

Till Er alla önskar jag ett riktigt Gott Nytt År!

Jenna och Senia önskar detsamma.Lilla Karda kunde sitta stilla efter att ha sprungit av sej :)


Men.....

hur tänkte jag när Birgitta och jag beslutade att vi skulle åka för att kolla rean denna dag??? HELA stan var full av folk och jag som fullkomligt avskyr att knô med människor! Lite kul var det allt för en hel del kläder + vinterskor inhandlades :)

Väl hemma igen blev det en tur till skogen, man bara måste när solen äntligen skiner.Senia är inte så förtjust i att åka bil, egentligen inte Karda heller men som alla förståndiga hundar så gillas min bil :) Inga problem med att hoppa i och ur. Tur att man har den bil man har så alla 5 fint får plats. 

Nu är det inte många dagar kvar på Primos antibiotikakur, sen får vi ta ett nytt prov för att se hur läget är. Han var hos vetr. för en stor hälsokoll då jag märker att han inte har full kondition och uthållighet. Då det i dagsläget även är mycket om flattens tumörproblem ville jag även kolla det så gott man kan. Allt såg helt perfekt ut allteftersom provsvaren kom men så var det då det sista ang. fästingsjukdomar och det visar sej att han har erlichias :( 

Med tanke på Cima som fick det kroniskt och till slut blev så dålig att det inte gick längre så kan jag bara hålla tummarna att Primo klarar sej bättre.

Primo får sina promenader ihop med alla andra och nu skulle det tas kort igen nu när Senia är här.....Karda hade alldeles för mycket spring i benen och vägrade sitta still men jag försökte verkligen ta ett kort på henne :)


Härligt besök :)

Mattias, Therese och Zelda kom för att hälsa på. Det blir inte så ofta nu när dom bor norröver, då blir det än roligare att dom tar sej tid när dom är tillbaka i Götet. Vi passade på att göra Zelda Nyårsfin sen fick alla hundar ut i regn och blåst för att bl.a. bada i kanalen.....

Försökte ta kort på alla med Therese i spetsen.....
 

1 in, 1 ut!

Igår kom Senia för att vara hos mej några veckor. Idag var det dags att ta en tur till skogen. Trevligt men fy vad det blåser. Men först fick Viggo hjälpa Kenneth med att kolla vad det är för fel på kylen...... efter det åker han, Bidde och resten av familjen hem till sej.

Håll i hatten....

för här går det undan :) GRATTIS till en nybakad SEVCh, denna dag fick Charlie sin 3dje raka etta. Glad var Lotten när hon ringde och minst lika glad blev jag. Så himla roligt :)


Hela ligan..

ute på morgonpromenad. Minna och David åkte igår men Karda ska stanna ett par veckor när dom är på resande fot.


Ett till.....

inlägg och ett nytt GRATTIS till Lotten och Charlie som tagit sin andra 1a i Ökl viltspår denna dag :)


God fortsättning.

Nu är jag tillbaka igen efter en härlig familjehelg :) Visserligen är alla kvar än ett par dagar men nu tycker jag att jag har lite tid att sitta framför datorn.

Det är lite pyssel med alla hundar, Libra löper så hanarna behöver inte vara med henne så mycket...... eller inte alls. Då är det skönt att Bidde och Primo är sådana kompisar så dom har sällskap av varandra. Karda är busig som en 6månaders hund ska vara men sköter sej så fint ihop med alla. Det har inte blivit några kort tagna på alla hundar än så det får bli en tillbakablick på Julaftonens, framförallt, ätande :)

 


Kenneth skulle absolut ha Jultårta! Så, David och Minna fick göra botten och Kenneth gjorde den klar precis så som han ville ha den.Jag hade visst ett kort på hundarna som lystet väntar på att något gott ska falla till golvet när Minna ordnar med maten. Bidde hade dock inte kommit än.


GOD JUL :)

I morgon tar jag "ledigt", i alla fall i datorvärlden men önskar er alla en riktigt God Jul. Som vi kommer ni säkert att äta för mycket men då är det tur att vi har hundar så vi måste ut och gå :) Delad glädje.....

Här kommer Tova med en hälsning..Vilsa...Karda...och tjocka släkten, Libra Primo o Jenna.


GRATTIS :)

Fick ett så härligt samtal igårkväll, lite som en Julklapp i förtid :) Charlie har inte legat på latsidan utan fixat anlaget + tagit sin 1a etta i Ökl viltspår. Bra jobbat Charlie och ett stort grattis till Lotten som hjälpt honom i spåret :)


Stök!

Fantastiskt hur mycket som finns att göra dan före dan före dan före dopparedan. Stefan är hemma och hjälper till, i morgon kommer Minna, David och Karda. Sent Julaftonskväll dyker Jonas, Maria, Whilma, Viggo och Bidde upp. Bara att tvätta alla sängkläder så dom inte luktar garderob tar tid, även om maskinen sköter sej själv är det ett vikande. När vi väl är samlade är det värt allt förarbete :)

Här ett par Julkort tillJulhälsning

Nu går det i ett rasande tempo, snart är det Julafton och allt ska vara klart för en familjehelg :)

Julhälsningar från....

DennisEros..Morris..


Sluttränat..

för i år, kanske! I alla fall så var det den sista planerade helgträningen så nu kan vi fira Jul och Nyår för att sen ta nya tag :)

Pluttisarna kom först för att få en genomgång och dom utvecklas ihop med sina förare på ett mycket fint sätt. Bra jobbat av er :)

Sen mötte Zamira med familj och Lotten med Charlie upp för fortsatt träning då dom små fick vara passiva en stund. Även Lydia, Vickan, Jenna, Seila och Lord var med. Dagen till ära hade vi vilt och det var nästan snöfritt där vi var så det gick jättefint att använda det. Det var svårt att få fina kort i skogen så det blir inget av den vara när både stora som små fick jobba med fågel.
  
Här är Merino, Spaiker och Molly, Juni och Tova.Jaktdag

Visserligen en riktigt råkall sådan men det var så spännande ute i skogen att man inte fullt ut kände av det. Vi började med samling kl 8 där passen lottades ut och idag var det hjort som skulle jagas. Willy och Yngve tog sina älghundar för att se om det fanns några och alla vi andra satt och väntade på vad som skulle hända

Väntan blev inte lång alls och hundarna hade inte ens börjat jobba när 1a skottet small. Börje rapporterar glatt att han fällt en kalv :)

Här sitter vår jaktledare vid Börjes kalv.Stig, Willy (som är riktigt söt i sin mössa:) och hans hund Maja kollar också läget.Men före vi kunde gå och titta på kalven skulle vi jaga färdigt. 8 älgar av olika kön syntes! En hind och en hjort höll på att gäcka oss. Dom är luriga dessa djur som går runt runt, ibland fick jag sagt till mej på radion att det var på väg mot mej. Då spanar man som bara den och faktiskt, att man glömmer att det är kallt ute men turen var inte på min sida. Däremot fick Jonas glädjen att fälla en hjort, en udda 12a. Grattis till er båda :)Händelser!

Igår var årets sista onsdagsträning, tror jag...... Nästa vecka får man väl fixa det sista inför julen i någorlunda lugn och ro :) Vi avslutade i alla fall med viltspår och nu gick Charlie som om han aldrig gjort annat :) Ginnies fick ett ÖKL-spår vilket också gick väldans bra. Lord skötte sej och lilla Tova fick testa ett kortare igeen hon också. 

Nu får vi se om jag klarar mej ända tills efter helgerna med våra träningar, kan bli svårt när vi har det så trevligt :) På söndag är den sista stora träningen för året så jag får ju trots allt lite mer av denna vara.

Idag har det varit tunnbrödsbak, 60 st blev det och så gott det var med hemmagjord appelsinmarmelad, mmmmmm!


Mer.....

godsaker blev det denna dag. Roligare att pyssla med sådant än att åka till bilbesiktningen....... Volvon får vackert göra ett återbesök :(

MintkyssarTryffel har jag aldrig gjort förut så det var extra roligt att dom blev bra, dom smaksattes med kaffe.


Torr och fin :)

Vilken mörk och dyster morgon, det gjorde att vi kom ut senare än vanligt. Väl i skogen så är det helt ok att traska runt + att denna dag slapp jag bli blöt in på bara skinnet :) Mycket vatten är det i markerna så hundarna badar hej vilt, tog ett kort på mina godingar under promenaden.


Solen skiner

och tempen ligger strax under nollan. En perfekt dag för jakt så Kenneth sätter sej i tornet och jag tar hundarna för att stöta. Jag kom i riktigt eländig mark där det var frunktansvärt surt. Efter att försöka gå runt det sura och klättrat över berg så hade jag helt plötsligt inget val utan skulle försöka ta mej över sunket. Det var stora fina grästorvor och jag anser mej vara vig så nog skulle jag kunna snyggt och prydligt komma över? Tanken var helt rätt men på torva nr 2 sjönk jag ner till skrevet! Gräset bara försvann, kängerna blev fulla med vatten och byxorna dyngblöta :( Lite otäckt var det för jag tänkte att hur 17 ska jag ta mej upp?? Det gick bra till slut och vi fortsatte vidare.

Nu sitter jag med en kopp varmt gott kaffe, både hundar och jag själv är lite gott trötta efter utevisteelsen.

Porlande vatten är mysigt.Solen skiner..Hundarna är också våta men jag tror att jag vinner i blöthet.Så kom vi fram till Kenneth, jakten avbröts då grannen var ute med familjen för att hugga en gran.


Godsaker

En dag med mycket kokande :) Här lite kort på fudge..marsipanlimpor...knäck....En del av detta ska med Kenneth till jobbet. Sen en massa år tillbaka har jag skickat med godis till jobbarkompisarna att det nu inte går att sluta med det. Skulle jag vara sen så frågar dom efter det :) Roligt att det är uppskattat så det får bli så här år efter år...... Förr kunde jag göra bortåt 15 olika sorters godis men nu håller jag mej till mina favoriter så någon sort till blir det nog. Minna har tagit över godiskokartraditionen och gör en ansenlig mängd hos sej vilket är himla kul. Dock mindre roligt när hon kommer hem och säjer - Men har du inte gjort den och den sorten??? Då gör vi det nu! ALLT ska vara som vanligt. Jo, lite roligt är det väl :)

Tror inte hon gjort apelsinmarmelad..ej heller kavring.Nu sitter jag här vid datorn och dricker, såklart, min hemgjorda glögg :) Där ligger jag alltid året efter för den blir så mycket godare om man väntar ett år. När vi ändå är inne på drickbara saker så kom Kenneth hem med en flaska vars innehåll är gjort i Japan! Direkt så tänker jag på våra goda vänner Tomoko och Daisuke :)Som vanligt har vi mycket tät kontakt vilket är så skönt, då vet man hur läget är där borta. Kram på er :)


Snitselpyssel!

Snitslar är bra att ha till mycket, markera ett spår, sök eller.........varför inte sätta dom fint runt halsen på Eros?? Snygg blev han och passar mycket väl i färgen :)


Full fart!

Började dagen med en promenad i ett underbart vintrigt landskap så det blev längre utevistelse än vad jag tänkt.Drog iväg till en kompis för att hjälpa henne att klippa ut tyg för att göra stolarna fina till jul:) Kommer att bli kanonfint, blir nog en tripp till så jag kan hjälpa till med "sista handen".

Hem en snabbsväng för att äta lite och sen möta upp Eros i skogen. Vädret är inte ultimat för viltspår men jag la ett ihop med Britt ändå så hon ser hur jag gör. Eros spårade jättefint, får vi ner farten så blir det perfekt!! Vi körde lite apportering också så Jenna fick känna på det igen, det var kul tyckte hon :)


Får

Solen lyste så fint igår, kameran fick hänga med för att fåren skulle förevigas men....... dom är helt hopplösa att fota! Tysta och fina står dom och väntar på något mer gott att äta och när jag är i  hagen rusar dom förväntansfullt mot mej. Jag vill ju gärna visa min goda vän Ingela ett snyggt kort på ulltottarna och det är inte lätt när man får springa baklänges för att försöka få med alla på bild....Efter baklängesspring ett tag så fick jag " ena tôrva " bakom foten så jag höll på att ramla, tjutet som kom ur min mun gjorde att gossefåren stog förvånat still :) Undrar vad dom tänkte egentligen......

 

 

Bakdag

Så himla härligt med snölandskap ute och bakvärme inne. Bigitta har kommit hit för att vara med på det årliga baket före jul. Just nu har vi fikapaus så jag har tid för att blogga lite. Ska bli så mysigt att få fylla frysen med nybakat bröd och förgylla någons vardag med en present av detsamma :)

 

Glad idag :)

Så var det dags att gå Ökl-spår nr 3. Grattis till Birgitta och Vickan som nu kan skriva SEVCH, 3 raka ettor :)Förra veckan, onsdag till fredag, hade Bassetklubben ordinarie spår. Eftersom vi gick på torsdagen var vi med på detta. Det var 20 hundar som spårade, 4 fick Hp och Jenna tog hem priset som bästa spårhund :) Så himla roligt att få reda på det alldeles före start, JIPPIE!

Jenna går spåret lika noga som sist och med fantastiskt fint tempo så vi fick ett 1a pris + ännu ett Hp :) Så, även här 3 spår med 3 ettor och SEVCH. JIPPIE :) Nu ligger dom fina rosetterna på mitt bord och jag tittar stolt och glatt på dom. Vilken hund hon är, jaa jösses Amalia :)


Gossar

Mina Japanska gossar verkar ta allt med ro :) Joe har en kattkompis att mysa med.Om jag förstog rätt så har Carl skrapat sej när han varit ute och busat. Egentligen är det konstigt att det inte händer mer så som dom i liv och lust far runt. Han blir så väl omhändertagen så när han vilat är det nog snart dags för en ny utevistelse :)Grattis :)

För sex år sen, just denna dag, satt jag i valplådan för att välkomna Idun, Gemma, Lejjo och Libra :) Tänk vilken dag! Även min födelsedag och en sådan present som Libra kommer jag aldrig att få igen. Stort och varmt GRATTIS till er :)


Hp :)

Ja, jösses Amalia :) Kl 11 denna dag var vi i Väne-Ryr för att gå spår nr. 2. Regn och hård blåst är absolut inte det ultimata vädret och svårare än så här kan det knappast bli. En riktigt torr sommardag är heller inte att föredra men nu hade vi detta att finna oss i.

Jenna spårar som en Gud i mycket behagligt tempo och vi hade alldeles nytt rådjursspår i spåret men hon kollade väldigt snabbt vad det var för att fortsätta i det lagda. Roger, som dömde, var helt lyrisk över hennes arbete och lovordade henne. Själv var jag stolt som en tupp över min lilla donna :)

Så skulle protokoll skrivas och när jag får det så har Roger "gömt" en rosett mellan protokoll och diplom?! Men........ Ja, säjer han, hon är väl värd sitt Hp. Så glad jag blev :)

Han skriver som omdöme - En tik som gör ett alldeles utmärkt arbete i hård vind (kuling), släpper direkt vid viltstörning.Vickan var också mycket duktig denna dag och fick ett välförtjänt 1a pris :) Nu har vi ett spår kvar....... Man ska aldrig ta något för givet men hoppas att dom sköter sej lika fint då :)RSS 2.0