Snart :)

Snart, snart är hon här! Tomoko kommer för att vara här ett litet tag :) Denna gång utan Daisuke, vi kommer att sakna ditt sällskap min vän men jag är så glad över att få rå om Tomoko. Hoppas dagarna går fort :) för jag väntar!

Grattis!

Grattis till Kalle, Tjabo och Primo som fyller 4 år idag. Ha en riktigt bra dag :)

Kennelträning

Nog blev man ganska förvånad i morse när man satte foten på yttertrappan! Fullständigt glashalt så det var bara att börja grusa överallt. Några tappra halkade hit på vägarna, lite väl spännande körning kan jag tänka. Vi började med Molly och Jenna som fick stadgeövning och diverse apporteringsövningar.

Molly och Christina


Molly på nära håll


och på RIKTIGT nära håll. Hon skulle kolla kameran :)

Under väntan att fler skulle komma så trimmade jag henne och fram kom en helt annan hund :) Så fin :) Några till hade nu kommit och då tar vi fika! Blivande familjemedlemmar som tittat hit fick sej mycket hundprat runt bordet, precis som det ska vara. Dom fick även se hur vi tränade, från mindre lärda hundar till mer erfarna. 

Nu håller jag alla tummar för att parning/valpning ska gå bra så ni framöver får en egen kompis att jobba med. Jag hälsar er, Matilda och Stanislav, Välkomna och tackar för titten :)Vi avslutar med en walk up. Vickan är Pointer look a like :)


Så sista kortet på Tommy som kastar åt oss andra.

Planerad kull

Nu har Figos matte Inger ringt. Figos ögon är helt ok, UA! Så nu har vi bara att vänta på löp..... Jag har en liten tanke om att ändra kennelträningen i april och ha den Annandag påsk. Ev. har Figo möjlighet att komma och ni som med spänning väntar på valp får väldigt gärna kika hit för att se hundarna. Ni hör av er till mej via mail eller telefon så språkar vi vidare.

Figo i arbete :)

Öfsadrôpp

Efter sedvanliga morgonrutiner for jag till Lidköping för att handla. Nu hör till saken att jag avskyr att handla, verkligen avskyr! Näst efter det så kommer att trängas med folk. Därför åker jag alltid tidigt för att slippa alla människor, vilket min familj kan skoja om..... Hänga på låset när ICA öppnar och 10 minuter senare vara på väg hem igen. Nu överdrev jag väl lite.....20 minuter kanske, max!

Vad jag missat var att det var avlöning, jag senare än vanligt och dessutom fredag! Vad tänkte jag på?? Hmm, jag ringer grabben i stan och undrar om han vill hänga med och det gjorde han :) Genast var det lite roligare med sällskap och någon att prata med och det gick nästan lika fort som vanligt.....

Men vad menas då med rubriken?? Nyss när jag skulle gå ut med hundarna fick jag en droppe i huvudet från taket :) alltså har vi + grader och då blir det öfsadrôpp! Det kan få droppa på så mycket det bara vill och kan och det gör mej inget att få det i huvudet. Kan det verkligen vara så att våren är på väg :)


Morgonsol

Man kan inte få nog av kort på soluppgångar, när dom är så där helt fantastiska. Ingen är ju den andra lik och man bara njuter av vyn över Hôlevalla. Vi gick en promenad i mina backar så det är baksidan av gården ni ser.Primo och Cima har blivit trimmade idag så dom visar sej från sin bästa sida på lördag :) Nja, det är väl inte hela sanningen, det var dax helt enkelt och i över morgon efter träningen ska jag passa på att trimma fler familjehundar. Det är roligt att stoppa en nytrimmad hund i sin bil och åka hem. Lite som en bonus efter ett pass ute.

Det blev en promenad till så här är det mormor Cima och Jenna. Cima ser lite sne ut???? Kanske har vatten i örat eller nåt annat.....


Onsdagsträning

Igår tänkte jag att - Nej, i morrn hoppar vi träningen. Det är kallt och känns lite jobbigt men så....... ringer Lotten och undrar om vi ska köra ett pass? Inte kan jag med att erkänna att jag helst velat slippa :) Nu sitter jag här och tinar upp och tänker att det var ju en himla tur hon ringde. Vi var väldigt nöjda med våra hundar som absolut gjorde så gott dom kunde :)

Charlie Jenna och Vickan fick börja. För att vi skulle hålla värmen uppe gick vi efter en stig och kastade markeringar åt varandra. Det gick hur fint som helst och för att försvåra det hela stog vi på led och den förste kastade framåt så den sista hunden fick springa förbi alla för att hämta den. Inte helt lätt när man är ung och detta var första gången dom fick testa men inget trams utan gjorde det så himla fint :)

Lotten tar emot Charlie och Birgitta med Vickan står bakomJenna är på väg inEfter fika var det dax för Lydia, Lord och Libra. Nu höjde vi nivån rejält! Markeringar och dirigeringar varvades med många störningskast och att någon rörde sej intill när annan hund jobbade. Jösses så duktiga dom var :)
Birgitta har kastat en dubbel inne i skogen, Lotten står med Charlie och Lord. Hon kastar denna gång störning för Libra.
 


Det är svårt att ta kort i skogen men jag har ett till på Libra när hon är på väg in.Nöjda tog vi en kopp kaffe till, då pratas det igenom hur det gått och lite om hur vi ska lägga upp det nästa vecka. Skulle jag känna att jag hellre vill vara inne kommer jag inte att låtsas om det då heller. Man tinar ju upp till slut och det är faktiskt värt att frysa när man har trevligt :)

Snyggt, smart och konstigt!

Vi tar det från början! Har fått en helt underbart snygg bukett, en så himla stor har aldrig prytt mitt bord. Hoppas den förgyller min tillvaro i många dagar :) Tack så mycket.
 

Vad är det då som är smart?? Jo, jag fick ett telefonsamtal igår från ett par som funderar på att köpa en flat. Dom passar på att komma och kika på vad vi gör på våra träffar. Är man ny med rasen så är det verkligen smart att åka runt och se hur dom är. Det ska bli riktigt roligt att få prata "live" med er på lördag, Välkomna :)

Men konstigt?? Vad menas med det?? Alla vet att 5 är mindre än 7! I morse har jag "bara" 5 hundar att gå ut med. Efter promenaden räknade jag in dom och 1 saknades, Jenna! Det var konstigt för hon är alltid med! Jag gick runt och kikade efter henne men nej, jag såg henne inte. Hmm, går in o se! Där ligger hon ju :) Alla 5 inne! Det är konstigt hur hjärnan ställer in sej på en mängd och sen missar ett ngt. mindre antal.... Undrar hur det blir om 14 dagar då Jonas hämtar Biddebus????

Gott folk, ha en riktigt bra dag :)


Avresa.

Idag tog Britt och jag en tur till Snäjk, in till Ladan för att kolla tyger. Lite fick vi handlat innan vi for hit igen :) En sista träning med Eros med dito hemuppgift. Så roligt att se vad duktiga dom är och då Mollie inräknad såklart :)

Britt for hem till sej och efter ett par timmar kom husse och matte till Mollie för att hämta hem henne. Under fikat berättas allt vi gjort och varit med om. Det blev lite som sista kvällen med gänget, det blir full rulle med alla hundar här och jag hoppas hon inte saknar oss för mycket...... Då känns det bra att i morrn få en rapport om hur det gick när hon kom hem igen. :)

Här ett kort på fröken M.

Besök :)

Britt och Eros har tittat hit. Vi började med en skön promenad i det vackra vintervädret. Jenna hade nu en ny lekkompis i Eros och hon fick springa först....Sen blev det trräning i mängd. Jenna och Eros fick starta, sitter så fint medans jag lägger sök....Jenna kommer in....


Så är det Eros tur....Libra har ocå fått jobba men inget kort på henne. Däremot på Mollie som jobbar på söket.
Vi får se om vi ger oss ut en sväng till. Dom sover över natt så i morrn blir det ett pass till i alla fall :)

Lek

Man kan tycka att efter en långpromenad ska hundarna vara lite trötta men icke. Primo och Jenna börjar leka och dom springer så det står härliga till. Man blir bara stående och tittar på deras ohejdade leklust. Dom har så himla roligt och man riktigt känner deras glädje så där står man med ett fånigt leende på läpparna och bara njuter :)

Bäst att svalka sej lite....

Test...

Jag har tunnt rep till koppel som är otroligt starkt, har aldrig kommit över bättre och då blir det att man börjar fundera på vad man kan göra mer? Vanliga koppel är gjorda men så börjar hjärnan fundera..... Jag har börjat ledsna på att ha fickan full med koppel så varför inte göra ett och sen koppla på fler? Detta är ju inget nytt och finns redan men jag tänkte att man kanske kan ha alla hundar i ett.

Sagt och gjort, igår var det klart så här skulle testas. Biddebus fick ha eget men övriga fick gå ihop. Dom undrade vad jag hade hittat på nu och var inte helt överens om hur det skulle funka. Det var bara att ta det lugnt så löser det sej nog....


Funkar det om vi gör så här??
Nu har vi fått kläm på det :)Efter att dom fått vilat en stund så tog jag ut Mollie för att testa lite mer och nu apportering. Men lilla stumpan hur håller du dummisen?


Så ska det se ut :)


Liiiite lätt i rumpan men håller man koll så är det inga problem. Arbetar snabbt och har fint grepp med fina avlämningar :) Det blev bara ett litet test för det är kallt! Inga problem för henne men mina händer blev som isbitar :(


Nu får jag sätta fart för strax ska jag åka till Kicki och hjälpa henne med att ta kort på valparna :)


Mollie o Vilsa

Nu är tösa från Karlstad trimmad och fin :) Som vanligt kan jag inte låta bli att grejja med hundar som kommer på besök. Jag brukar fråga om det är ok och än har ingen sagt nej! Det skulle vara Zenos husse då.... Zeno har en liten "hårtuss" uppe på huvudet som står rätt upp och än har jag inte fått röra den. Försökte en gång med att vi skulle vara själva vid trimmningen men se det gick dom inte på utan höll mej sällskap. För säkerhets skull :)

Även om det är kallt som rackarns ska jag nog plocka fram dummisar i morrn och känna på Mollie lite. Ta ordet nog med en nypa salt eller stryk det helt :)

Här kommer ett finkort på Libra/Stendottern


Fick se ett så fint kort på Vilsa på hennes blogg. Det snodde jag direkt, utan att fråga :) men det gick nog bra...


Mollie

Idag har husse till Mollie kommit hit, hon ska var hos mej några dagar när dom har annat för sej :) Hon fick följa med ut för att vinka hej då och sen tog vi en liten promenad i det isande kyliga vädret. Kanalen är frusen igen :( det var inte så värst länge sen det var hög vattennivå av smältvatten......Skulle ta lite kort på alla hundarna så vantar åkte av....bbrrrrrr, blev inte många kort men här är ett. Får ta mer i morrn..... Väl inne i värmen igen så förevigas min fina knöllilja på bild, 4 klockor blir det :)


Dovhjort

Stieg, min jaktkompis, skickade mej detta kort på en dovhjort. Den kom för att kolla läget vid fågelbordet, antar att Stieg blev lite förvånad för detta är inte vanligt. Tack för den rapporten :)


Ögonlysning

Då är Libra ögonlyst och det var helt OK. Biddebus fick oxå åka med! Han hade fått ett väldigt irriterat öga i helgen så på vinst och förlust fick han åka med. Snälla vetr. Eva tog och tittade på ögat och det var inte så kul. Stackarn har fått nåt i det och hade en inflamation på G. Även det andra ögat var lite irriterat så nu har jag 4 olika medikamenter, olika till båda ögonen, som ska droppas och det ska salvas vid 1,3 och 4 olika tillfällen på dan........

Nu vill det till att hålla tungan rätt i mun så rätt sak kommer i rätt öga. Det blir lite pyssel men huvudsaken är att det blir bra och det kommer det att bli.

Dom är allt goa våra vänner, Eva ögonlös Libra och när det var klart fick hon ner på golvet, Libra alltså! Då kom Bidde direkt och tog framtassarna på bordet så var det bara att lyfta upp honom. Han ville bli ompysslad likt sin mor :) Även om Eva höll på med att kolla hans ögon så när det blev ett avbrott la han sej på sidan och ville bli kliad. Man blir allt lite varm i hjärtat :) 

Tur och retur...

till Helsinborg denna dag! Minna med sambo har tittat på hus och ville gärna att Kenneth skulle kika oxå. Det är ju alltid roligt när dom vill ha hjälp med sånt här så det var bara att köra dit. Lite tufft att sitta i bilen i nästan 8 timmar men vad gör man inte :) Kenneth fick tittat på dom "tunga" bitarna medans jag roade mej med att kolla övrigt, planlösning osv., det är mer min grej. Nu får vi se hur det går om dom blir med hus eller inte. Härligt var det att få se dom även om den tiden, som var begränsad, gick alldeles för fort.

 

Eloge :)

En eloge till mina Familjemedlemmar för den fina uppslutning till kennelträffen i maj :) Den stora respons från fäder och blivande sådan är så härlig. Stort tack för ert engagemang :) Utan er vore livet ganska trist!

Slappardag

Idag är det verkligen lugnet efter stormen! Solen skiner, helt vindstilla, gnistrande kallt och glashalt ute på vägarna. Dennis med husse och matte skulle tittat hit idag men även hos dom var det jätte halt så dom beslöt att stanna hemma. Ett rätt beslut men ändå trist för oss. Snart, hoppas jag, blir vädret vårlikt och DÅ kan vi hålla på hur mycket vi vill :)

Morgonbild i soluppgång...


2 hittar harlort men Primo, som vinner, igen, och Libra kommer springande till mej....Efter en rejäl sväng ute så blir Bidde trött, ganska avslappnad :)

Ovädersdag

Ja, det är det verkligen! Tog mej till Lidköping i storm och snörök för att göra en del ärenden, mindre roligt men tvunget. Köpte med semlor som jag tog med hem till Stefan så fick vi fikat i hans lya. Han har fått det riktigt fint men jag undrar vad han ska ha dom högklackade svarta skorna till....... blev lite orolig där..... :)

Efter gängse hundbestyr när jag kommit hem igen tog 3 av dom plats i deras soffa, finns det hjärterum så....... Dom knôr ihop sej och sover sött. Libra, Jenna och Bidde.
S G Real Zaragoza

kallad Figo och Libras tilltänkta partner. Jag är glad att Inger oxå tycker att det ska bli en mycket bra kombination så Tack till dej för att jag får låna din hane :) På måndag ska Libra ögonlysas och den 25e är det Figos tur. Efter det är det bara att vänta på löp vilket jag tror kommer i månadsskiftet maj/juni.

Jag fick bilder av Inger idag så här kommer några härliga sådana både på henne och Figo :)

Till helgen ska dom åka för att ta ståbilder. Det blir lite extra pyssel för Inger men det är säkert helt ok :) Vill passa på att skicka en hälsning till Monica som är uppfödare till bl.a denna fina kull. Vi hörs snart igen. Varm kram från mej till er alla.

Planerad kull

Nu finns info. om ny hane på min hemsida i kullar.

Träning

Birgitta och jag for för att träna med Lotten. Både stora som små fick en ordentlig genomgång.....

Charlie...


Vad du kan Charlie, det var ju inte så svårt :) Lotten kramar om honom...Jenna hittade en tuuuung dummies...


sen fick syskonen busa en stund...


åsså tog vi en finbild på Charlie....

Peak

Peak skulle blivit pappa till Libras valpar i sommar men så händer det ofattbara! Hans tarmar angreps av elaka bakterier och allt gick väldigt fort. Nu finns han inte mer. En varm tanke och en stor kram skickar jag till matte Nina.

Till er som med spänning väntar på sommaren vill jag tala om att planerna fortskrider. Ledsamt nog kan inte Peak hjälpa mej men det finns en plan B. Ska göra några telefonsamtal i kväll så kommer det info. framöver.

Här kommer 2 underbara kort på en väldigt go kille.
 

Söndag :)

Idag tog vi en tur till den delen av skogen som jag inte gått i sen snön kom. Ingenting var sej likt! Det var massor med skog som var avverkad och mina stigar var gömda under snön så det kunde vara hur lätt som helst att gå vilse. Jonas och jag hittade trots allt rätt till slut men här blir det till att lära om området igen.


Vi hittade en fin solig snöfri plats så där togs gruppkort igen :) Tänk den dan när ALL snö är borta, då blir jag glad :)
 

Promenad

Igår kom Jonas och Maria hem, Jonas som nyss fyllt år grattades med paket och hans favorit tårta. Philadelfiatårta :) Nu på morgonen tog vi en gemensam promenad i ett väldigt blåsigt väder men trots att det blåste så var vinden ganska varm så det var riktigt skönt.Min knöllijla som jag inte vet namnet på blommade före jul så döm om min förvåning när det nu kommer 2 stänglar! Liljan har jag ärvt av min mamma och vad jag minns så hade hon aldrig mer än 1 stängel åt gången. Ska bli härligt att njuta av dessa fina blommor framöver.


Träning

Vi gjorde en favorit i repris idag :) I blåst tog vi ett träningspass, bäst att passa på för nu väntas regn....
Primo fick jobba i par med Lydia och han håller koll på vad hon ska göra när han är på väg för avlämning.


Birgitta kastar luriga markeringar.... Libras tur att jobba!


Vi tyckte i alla fall att dom var luriga men Libra var av annan uppfattning :)


Äntligen skogen!

Idag for vi till skogen för att träna :) Visserligen lite snö kvar men nu orkar vi inte vänta längre...... Sök och markeringar stog på agendan och nog var intresset på topp både hos folk och hund.

Här kommer Jenna in från söket....


Passar på att träna stadga/passivitet när Vickan jobbar på söket, inga probelm där! Uppmärksamt följer Jenna och Libra Vickan när hon söker.....


Det blev inga bra kort på Primo och Vickan men ett "full fart" kort på Lydia blev det....


Efter alla intryck är det sköööööönt att få vila! Jenna använder Bidde som kudde..

+ grader

Ja, nog är det + grader och blåst, det skulle ju kunna vara väääldigt bra! Men ack nej, vägarna utanför är fullständigt glashala. Försökte ta mej en promenad men kom inte längre än till byn. Där tittade jag på vägen och insåg att det bara inte gick, så det var bara att vända hem igen :(

När jag väl halkat hem igen var det inget annat att göra än att baka bröd. Det både luktar och smakar gott så det känns ok det oxå men jag hoppas att det går att ta en promenad i morrn i stället.

Tänk om det vore riktig vår, få träna vatten och kunna vara ute hela dan :)


RSS 2.0