5 v + 1 dag

En härlig dag med härliga besök :) Kerstin med familj och Maria var här för att titta till valparna.Senias familj tittade också hit :) Dom hade vägarna förbi och kikade fram, så roligt att få se Senia igen :) Ja, er andra också såklart :) Men här kommer bilder på leksakerna som Maria hade med sej.Sen var man trött, väldigt trött....

 

5 veckor

Dagen till ära så kommer det en videosnutt :) Dom är inte så snälla mot varandra, det ska testas, bitas, morras, skällas...... att ligga i godan ro och leka med en boll går bra en liten stund sen kommer ett ligistsyskon och förstör allt.


4v + 6 dagar

Minna sitter och gosar med valparna, nog kan man säja att dom är sociala :)Vi hjälptes åt att väga och avmaska. I morgon ska jag och Jenna på jaktprov och titta, inte starta, bara känna av hur det är. Egentligen skulle valparna avmaskas osv. då när dom är fyllda 5 veckor men hellre att göra det en dag för tidigt än att vänta tills på söndag.

Färgmarkeringarna bättrades på.......blev väl lite mycket på en del...Blå nacke försökte med tassens hjälp att ta bort det........ då blev det så här :)


4v + 5 dagar

Nu kan man verkligen se hur dom växt, tänk för ett par veckor sen...... nu är det "huset fullt" :)På första trappsteget är det ett raster och där under tycker denna gynnaren att det är alldeles utmärkt för att sova.


Ett till....

blir det denna dag. I morgon har jag en del att göra på fm. så inlägget då blir lite senare, bara så ni vet :)

Valparna har fått leksaker och bollarna var det som var roligast....4v + 4 dagar

Igår tittade Matilda, Stanislav med lite släktingar hit för att kolla valparna :) Medans dom små tog en tupplur så fikade vi.Hoppas det syns på bilden, den lilla valpen som inser att det är ytterligare lite mat slickar sej om munnen :)Så hör jag en valp som gnäller där inne!!?? Han vill ut men kommer inte så jag går in och ser vad det är..... Omärkt hane har redan tagit sej upp i Libras bädd?! men hade lite problem med att ta sej ner. Han löste det och stack ut för att också få lite mer mat. Jag som sa igår att nästa vecka kommer Libras bädd att vara upptagen.....Så bra att hon redan nu har ytterligare en utväg att få vara ifred nattetid om hon vill.


"Tjuvträning"

Ja, det blir det mycket av så här i valp- och semestertider :) Igår var Grännapojken här och idag var det Karlstadstösas tur :) Skott, båt och vilt. Duktig Mollie.Primo fick för en stund agera skeppshund. Orättvist tycker han nog när Jenna seglar förbi men han fick allt jobba han också även om det inte blev något kort på det.Så till min goda vän Ingela ett kort på fåren som har det så gott :)


4v + 3dagar

I dag är jag trött, jättetrött! Men det har inte med dagarnas aktiviteter att göra. Jag är ingen kvällsmänniska men blev sittande i soffan för att se en film i går och den slutade mitt i natten. Ibland kan jag undra hur jag tänker...... Kl. 7 är det bara att gå upp och ta tag i dagen men kamerainspirationen saknas just nu. Många kollar bloggen på morgonen :) så för alla er som följer den får ni en snutt från igår på valpbus. Får jag fler kort under dagen kommer dom in annars är det en ny dag i morrn´:)


4v + 2 dagar

Primo och Jenna får komma för att hälsa på valparna. Primo får problem, dom killas så på tassarna...... här går ju inte att vara :)Hur söt kan man vara med ett grässtrå i munnen??Lilla jag kliar mej bakom örat, är lite svårt att se kanske men går riktigt bra :)


Videofilm

på valparn denna fm.


4 v + 1 dag

Men först lite bilder från igårkväll. Dom små liven är riktigt modiga, kikar ut genom luckan.....Tar sej ut i stora vida världen....Att bajsa och kissa ute var inga problem så nu blir det till att äta mat ute. Bra att få goda vanor tidigt :) När man blev trött gick man in igen för en tupplur.Kl. 7 denna morgon gick jag in för att öppna upp ut. Libra fick följa med ut men inte in i hagen för nu skulle valparna ha mat. Visselpipan börjar kännas igen så snart var alla ute för att äta. Mycket praktiskt så jag kan städa efter nattens toalettbestyr i lugn och ro.
Dom som inte är med på bild undersöker, igen, mina tofflor :) 


4 veckor

Man kan säja att det är halvtid, nu har ni baaara 4 veckor kvar att vänta :) Så var det dags att flytta ut valparna till rummet där dom nu ska vara. Det finns en lucka så dom kan gå in och ut som dom vill och hagen utanför är annsluten till köksingången så dom även kan komma in.

I deras rum har Libra en upphöjd säng så hon kommer ifrån dom om hon vill men ändå ha full koll på allt.En träsko kan vara skönt att bita i, brukar gå åt ett par per kull men vad gör det :) Bita hårt i foten däremot är inte tillåtet.Ska vi våga??? Nä, vi väntar lite med att gå ut....


3v + 6dagar

Busebarna är nu mer vakna, kräver mer mat och framförallt hittar på mer bus :) Att dra i filten för att "döda" den är riktigt skoj.Eller att bita och dra i husses byxor som hänger så lämpligt till.


3v + 5 dagar

Efter träningen följde Tommy och Birgitta med för att se valparna. Måste bara säja att ni som var med på träningen ska vara mycket nöjda :) Vi körde koncentrationsövningar vilka var nytt för alla men så bra det gick :) Väl här igen så fick valparna komma ut för att äta....Tommy och Birgitta gosar för fulla drag :)


Fåren

Men först, även Jenna hade HD A o ED UA. Så var det 4 perfekta resultat, 3 kvar.

Vilma vill gärna att fåren ska komma för att äta från hennes hand. Det är jättenära, hoppas hon hinner få vara med om det före dom åker igen. Annars får vi jobba vidare på det nästa gång hon kommer hit.


Valparna

Idag har vi fixat till valphagen så valparna fick komma ut och inviga den :) Mat ute i friska luften var härligt...Vad gör du??Så blev man trött....
3v +4 dagar

Vi börjar med att avsluta....... efter allt jobb med tornet igår så tog vi och for till vårat smultronställe :) Vilken dag, så mycket vi fick gjort! Idag blir det en aningens lugnare.......tror jag :) Tillbaks till igår..... vi fick tränat vatten med långa markeringar och även lite dirigeringar.

Vi börjar med Jonas och Bidde ( valpbilder kommer senare under dagen )Inger och FigoJenna


Dagens fortsättning...

Vilma fick hjälpa till att klippa gräset....Så kom min goda vän Ingela med fåren som ska hålla rent runt våra hus :) Vi ska ta väl hand om dom.Så var det dags att åka till skogen för att flytta älgtornet. Inger Kjell och Figo följde med för att hjälpa till så även Jonas Maria och Wilma. Här springer Figo och sen följer lite bilder på arbetet. Tack för hjälpen :)
3v + 3 dagar

Nu så, bäst att skicka in ett inlägg i tid så ni har lite att kolla så här på morgonkvisten :) Som jag skrev igår kväll så är det full aktivitet framöver idag. Jonas, Maria, Wilma och Bidde kom hem sent igår :) Snart ska jag ropa på honom för morgonpromenaden...... Läser nu Minna och Stefan, syskonen, så håller dom nog tummarna för att jag ska ropa snällt nu när dom andra sover. He he he vi får se :) Tja, jag får skriva mer fram på denna dag om allt.....

Morgonkort på en liten som fått en svans över ögonen!


3v + 2 dagar

Oj oj oj, det blev ett sent inlägg denna dag men så har jag haft besök av Pappa Figo, Inger och Kjell :)

I morgon är en ny dag med många aktiviteter, bl.a. fårsläpp! men det tar vi då :)


3v + 1dag

Idag kom Fredrik, Lollo och Dennis för lite träning. Med sej hade dom även Maria som skulle titta till sin valp....... Tänk att Dennis för ett år sen var lika liten, så fort det går :)


3 v.

Jösses vad tiden går fort, redan 3 veckor!! Dom växer så det knakar......

Ett tillägg, även Senia fick HD A och ED ua. Så var det 3 perfekta resultat så här långt, 4 kvar :) 


Så var det dags för vägning, förbättra märkning och avmaskning. Nu ligger vikten på 1500 g och strax därunder! När hälften av valparna var klara kom Libra så jag fick ta en paus så dom fick äta och göra klart därefter :)


2v + 6 dagar

Dom börjar känna igen min röst :) När jag kommer med maten så sover dom, bäst att göra som Libra gör, när jag börjar prata far huvud efter huvud upp och lyssnar. Så känner dom matdoften och då blir det full fart.När man fått mat av mej och efterrätt av Libra så är man verkligen mätt och belåten.Lite bus orkar man med men sen slocknar man sött.


2v + 5 dagar

Vi har det så gott :)Sen kommer mamma för att se över oss så vi är "hela och rena" och det är ok men är det verkligen tänkt att vi ska STÅ för att få mat?? Jaha, det får väl gå det också :)


2v+4dagar

Mollys röntgenresultat har kommit, HD A, ED UA :) Nu är det bara 5 kvar :)

En hundbur finns att köpa i Mariestad, passar Volvo XC 70. Nypris 3900, den är 1 år gammal och priset nu är 2900 kr. Kontakta mej vid intresse så får du telefonnr. för vidare info.Nu har valplådan åkt ut...... 3 30 denna morgon var det ett herrans liv hos valparna! Flera av dom hade kommit ur lådan men hittade inte hem..... så kl 5 30 gav jag upp och tog ut den för att ge större utrymme!Så var det onsdagsträning och idag kom Berit för att vara med. Hon är den sista i skaran av valparnas nya ägare som kom hit. Mycket trevligt att träffas :)Tommy kollade till sin gosse, vem det nu är? :) Britt och Lisa passade också på att se dom små busfröna.


2v + 3 dagar

men vi börjar med kvällen från igår. Vi packade en fikakorg, tog med Primo och Jenna till vårat smultronställe. Jenna har aldrig fått markering från båt så det var spännande att se om hon skulle vara lika fokuserad som vanligt eller bli störd av båten. No problem :)Primo skulle bara....... husse kanske hade något mer på G från båten.....Nähä, då får jag skynda mej in till matte.Denna morgon var det så dags för en smakportion till valparna. WOW, det var gott :)


2v + 2 dagar

En valp kollar över lådväggen...Så var det mat......igen! och en valp har hamnat bakom Libras rygg men fixar det galant :)Nu attakerar dom maten från alla håll.....När man är mätt och belåten kan man försöka busa lite....Nu åker snart lådan ut........ annars vidgar dom vyerna själva......


2v + 1 dag

Först på agendan stog skogspromenad med Jenna och Primo, bäst att ta med en svamppåse i fall...... Tur var väl det :) har aldrig så tidigt hittat så stora kantareller.När svampen var fixad skulle det bäddas rent hos dom små. Nu förpassades 8 små på filt utanför lådan......Den här unga damen hade annat att göra och tänkte nog så här - FATTAR ni hur jobbigt det här är?? Man måste stå stadigt för att kunna ta i och i får man ta för kung och fosterland men det gick :) Så medans jag bäddade kämpade hon med sitt.En go gosse sover gott :)
Ett till..

Matilda och Stanislav har varit och hälsat på :) Jag fick hjälp med att väga och förbättra märkningen på valparna som nu väger runt kilot! Valparna visade sej från sin bästa sida, Grrrrrade lite och försökte busa :)


2 veckor

Är det här man ska kissa?? Ett rent elände att halka omkring på tidningar men övning ger färdighet :)Liiiite försöker vi busa......Visst är det så man ska göra när man "leker"??


1v + 6dagar

Man börjar onekligen att vänta på valpbus, visserligen är det lugnt och skönt! Inget gnäll i lådan men ändå......


1v + 5 dagar

En liten goding :)Så är det ju, liten blir stor! Bidde har blivit trimmad och så fin han blev :)


1v +4 dagar

Mat är gott och då spelar det ingen roll hur man ligger...Nu tycker Libra att valparna är så stora att hon kan sitta och ge dom mat och det fungerar :)Igår var Kerstin med sin goa familj här för att titta på valparna. Idag kom Tommy före träningen för att se till sin Spiker, vem det nu kan bli :) Nu är det bara Berit kvar som ska komma så har jag träffat alla valparnas blivande ägare. Flera av er har under våren varit här men nog blir det roligt att titta till dom små :)Vi avslutar med en bedårande huvudbild.


1v + 3 dagar

Idag har det blivit omärndring i valplådan. Valparna ligger gärna vid ena sidan och i morse fick vi se att en valp "gick" till motsatt sida för att kissa för att sen kravla sej tillbaka! Så, bort med ramen, in med nya täcken för att bädda i enbart ena halvan och tidningar på den andra halvan.

En sak till före kortet! Ni kommer väl ihåg att träningarna är förlagda till onsdagar kl. 10 i skogen denna månad?Åsså ett nanekort :)


Mera :)

Först en bild på vad jag hittade i skogen denna dag :) MMmmmmm det ska bli gott.Sen är det ju spännande att titta på valparna, undrar om dom fått ögon idag?? Helt öppna är dom inte än men se! Där kan man skönja ett blått öga :)


1v + 2dagar

Igår hade jag besök av Margareta, dom hade vägarna förbi på sin hemfärd och passade på att träffa mej och hundar. Mycket trevligt :)
Valparna börjar nu så smått att testa sin styrka och reser sej så gott det går....Det börjar även så smått att bli en liten hund, det kan man se på deras små huvuden, så säl looken försvinner nu dag för dag.

 


1v + 1dag

Stort Tack till Birgitta som var valpvakt igår :) Själv var jag på kusinträff och då Kenneths kusiner. Jag log lite för mej själv då det första jag fick höra från en när vi hälsade var - Det blev 9 valpar :) Vi träffas väldans sällan men dom följer mitt hundliv i denna blogg, överraskande men roligt.

Här kommer ett par kort på "sälarna" :)


1 vecka

Linda tar alltid så himla fina kort som hon lägger ut på Vilsas blogg. En kruka med en blomma i blir så fint, tja, vad som helst :) Så igår fick jag 2 små glasskålar på fot och tänkte att nu ska jag också ta ett sånt kort som Linda tar.......Blev sådär men tog ett kort på lite flädersaft, många liter kommer det att bli...Så får vi allt ha ett kort på valparna som idag är 1 vecka gamla.


6 dagar

Dagens äta sovakort :) Det är mycket vilja, energi och framförallt ren råstyrka som gäller när man ska ha mat. Här gäller ingen syskonkärlek alls utan alla ska vara först.

Kolla rumpan på valpen som bara ska ner till maten...Så är man trött igen.


RSS 2.0