Jodå, såatt!

En intensiv helg som började i fredags med att Jonas, Maria och hundar kom hem :) Lördagen gick i "fixatecken", mycket skulle göras...... trimma Bidde, bada han först, tvätta bilar, vinterdäck på min, hämta plantor hos Birgitta, få hjälp med lite sågning hos ulltottarna, långpromenad, träna........... Vi var så himla effektiva så vi fick gjort allt + lite till :)

På kvällen dök Stefan hem för att umgås med oss, nice! Så idag styrde jag kosan till Gränna för årets sista start för Libra. Det blev inget bra! Mycket gjordes rätt men lite för mycket fel så vi nollade. Tja, det finns mycket att skylla på men det är bara att gilla läget och ta nya tag nästa höst.

Merinos matte var funktionär :) Jättekul att se dej och gossarna. Britt och Eros dök upp, jag blev visad en STOR buckla Eros vunnit på FM. Visserligen inof. lydnad men så duktiga ni är :) Så var är en nolla på ett prov när man har så goa människor med härliga berättelser att delge :)

Tack Birgitta för resesällskap och kamerahjälp......... ett kort kan jag använda hihihi


Zeno 8 år

Nu får jag skämmas..... av någon anledning har jag trott att det är onsdag idag! Borde jag ju fatta att det inte var :( Vilken tur att jag kollade Zenos sida, snott ett kort där och får nu GRATTA den goe gossen på rätt dag. Ensam var du, inga syskon som pytteliten men vad gör det när du hamnade i en så go familj :)

Kram på dej och fira än några timma :)
Rackarns snyggt halsband du fått!


Gamla foton

Satt och letade foton i hårddisken och hittade dessa på min pappa. Han kallades för den sista trappern av sina jaktkompisar. Pappa hade fångstfällor för mink bl.a. och han tog vara på och beredde alla skinn själv. Mamma fick hjälpa till en del när ryggsäckar skulle sys. Han hade även kurser i skinnberedning och han var med på mässa i Jönköping för att visa sina alster.

Tänk vad du kunde, min goe pappa :)


Här är han med beageln Tina. Den första hund som jag var med i att träna, kan jag vart runt 11 år kanske! Jag lärde henne spåra vilket gav fina resultat :) Här är en bild på en lyckad jakt, på den tiden då det fanns gott om hare.


:) Röntgenresultat


Nu är alla, förutom Japan Joe, röntgade i Libra/Teiturkullen med finfina resultat. Samtliga har HD A och ED UA :)


Trötta!

Bäst att passa på att vara ute mycket nu när vädret är så fint. Det blir långa skogspromenader och, faktiskt, så hittade jag kantareller som klarat den frost vi haft. Så här sent vet jag inte att jag plockat tidigare år, kanske någon strösvamp men inte så här mycket. Gott var det att ha i maten men nu vill jag inte plocka mer.......


Mina juveler är trötta och knôr ihop sej i soffan, det är trångt om plats men dom sover gott ändå :)


Så blir det lite byte i soffan...... Pysen ska också vara med och Libra har honom som kudde! Att en katt kan gilla att ha ett stort ben över kroppen och dessutom ett huvud!!! Men han tycker verkligen om det och passar på att tvätta Libra.....

Grattis Stefan

Idag har den yngste grabben varit i huvudstaden för att göra fler tester för att framöver bli Herculespilot! Nu är han väldigt nära sitt mål och vi hoppas på fullständigt positivt besked före Nyår :)

Kan det bli så att han sitter däruppe framöver och flyger kors och tvärs i världen ihop med sin far?? Kenneth längst till höger.


Träningshelg

Igår var det dom "stora" hundarnas träningsdag. Inger, Kjell, Figo och Indi var med från början :) I skogen hade vi gjort flera stationer med linjetag, markering och sök. Svårigheten lades efter hur mycket hundarna kunde och dom var så duktiga att ribban kunde läggas lite högre.

Man måste utmana ibland för att se hur mycket man kan komma framåt. Mycket bra jobbat av er alla, härligt att se alla framsteg som görs :) Det var inget fotoväder så det enda kortet som blev hyfsat är detta på Cristina och Molly.Idag var det 4-månadersträning för valparna. Pappa Figo var med även om det var Indi som fick den mesta tiden denna dag. Vi började med Nejövningar. En köttbulle lades framför valpen som den inte fick ta. Skötte man Nejet så var det varsågod :) Mycket bra jobbat av er alla.

Här är Maria med MerinoVi tog en valp i taget som fick göra dessa övningar och som övning nr. 2 var apportering med dummies. Så här glad och lycklig kan man bli när ens lilla hund är duktig :) Tommy och Spiker. Alla 6 valpar som var här och tränade är så himla lika, både i utseende och arbete. Jobba tycker dom är hur kul som helst så det vill till att inte gå för fort fram utan sätta stadgan och lydnaden. Alla är starka individer men oerhört lätta att korrigera.Inger med Indi :)Efter fikat var det dags för familjekort. 6 valpar med Libra och Figo med på bild. Lille Morris fick för sej att springa till fotografen, goe busunge :)Det är som Inger sa till mej - Vilket härligt gäng! och jag kan bara hålla med :) Vi har alla olika förutsättningar, mer eller mindre erfarenhet men alla ska känna sej nöjda med det dom gör med sin hund. Jag är så glad för att ni ALLA är som ni är och förgyller min dag under en träning. Det är minnen som läggs på hög och jag kan njuta av dom när jag vill. Ett Varmt och Ärligt TACK för att ni så väl tar hand om "mina" hundar.

Ops :)

Nu över till något helt annat och, för en del, helt nytt :) För lääääänge sedan gick Kenneth på utbildning i Halmstad. Det blev lite långtråkigt på ledig tid så han passade på att ta MC-kort. Första sommaren åkte jag ibak och det var väl ok men..... jag ville köra själv så det var bara att pallra sej iväg till körskolan så det blev gjort.

Jag hade ett par mindre hojar och tyckte det var lagom fart i dom men även det blev lite trist till slut. Så skaffade vi en Ducati och det är nog den roligaste cykeln vi haft, fullt ös och vilket ljud. Tur att det inte fanns fartkameror då......

Så såldes den :( och Kenneth skaffade en BMW och jag var tillbaka med en Japan. Han gick med i BMW-klubben och dom skulle ha årsmöte upp i Klimpfjäll. En Funduro 650 skulle lottas ut och kanske att vi skulle ha turen på vår sida, för lotter hade vi köpt.

Min lille Japan fick stanna hemma och på färden uppåt landet åkte jag ibak. Tänk om jag kunde få köra hem på Funduron!!?? Dragningen började, spänningen steg och jag fattade inget när Kenneth gick fram för att ta emot vinsten, den gule hojen var vår :) Jag hörde min man säja - Nu slipper du köra risbrännaren mer och jublet steg.

När vi skulle hem blåste det hornper, oerhört kraftigt alltså, så det var riktigt jobbigt över fjället men vad gjorde det :) Man kan se på mina fötter att cykeln är ganska hög så det var en viss teknik man fick ha när man skulle stanna.Vi hade mycket kul ihop, men efter en massa år i sadeln hade jag åkt färdigt. En BMW har dock sedan dess alltid funnits i hemmet och när våren kommer kan jag än känna att det kunde vara härligt att dra iväg.

Kenneth har flera jobbarkompisar som också har denna typ av fordon så klubben åkte ut till Såtenäs för att ta lite häftiga kort till tidningen. Så här kommer några av dom.

Foto, Lasse Persson


Kritiskt skede...

Birgitta, Kicki och jag hade träning idag, vackert väder och kameran var med. Om Libra är riktigt duktig får hon som belöning hoppa upp i famnen. Jennas grej är att ligga på mina axlar. Idag var hon riktigt duktig så Birgitta tog lite kort på detta spektakel :)

Det krititska skedet är när jag sitter på huk och hon lagt sej som hon vill och jag ska resa mej...... Rena styrketräningen vill jag påstå!Det gick bra även denna gång :) Så här står vi nu!


Tova

Dom små får verkligen vara med på äventyr :) Tova har fått nosa på ett stort fult vildsvin!


Joe

Joe har varit med när husse fiskar med ett gäng andra fiskare :) Joe verkar verkligen uppskatta det och han tror nog att han fått den största fångsten :)


Västar

Glöm inte att det är träning till  helgen! Dom stora på lördag och årets valpar på söndag, vi träffas hos mej kl 10 båda dagarna. Detta kan bli årets sista storträning, vädret kan vara eländigt nästa månad så hör av dej om du kommer :) Träningen på onsdag är inställd.

Nu har jag västarna hos mej och jag är supernöjd med resultatet. Ska försöka skicka iväg idag till er som inte kommer på lördag, resten ligger här så får ni dom när ni kommer :)


Minna och Karda

Igår kom Minna och hennes kompis Helen för att idag ta med Karda till Helsingborg. Min vana trogen så testade vi dummie och denna gång fick Minna göra det.

Snyggt kast...snygg inleverering.....snygg avlämning :)Mys ska man också ha och det gillar båda skarpt :)Så var det dags för avfärd. Resan hem har gått så fint, måste ringa lite senare och kolla mer och framförallt, i morgon, höra hur natten gått. Det är lite konstigt här hemma nu när hon inte busar runt här men, vi ska ha delad vårdnad om henne så det känns helt ok ändå. :)

 

Frostigt

Höstens första riktigt kalla morgon. Vi har visserligen haft lite frost tidigare men idag var det på "riktigt". Vi ger oss ut på promenad, Primo fick följa med husse på jakt så det är jag och tikarna som luftar oss :) Vi gör en inkallning vilken Libra ignorerar......En nästan full måne!Vi gör en inkallning till och nu var även Libra med på vad som gällde :)


Måsten!

Denna dag är full av måsten :( gör det, glöm inte, fixa, dona. Jag bara undrar, den där Rut! Var finns hon egentligen när man som mest behöver henne. Hon är som en vålnad, man hör talas om henne men hon syns aldrig till. Har hört att hon vill ha pengar för att hjälpa till men jag är helt övertygad om att hon är en bluff! Ibland är saker och ting för bra för att vara sant så det är bara att bita ihop och fixa alla måsten själv.

Då är det kul att se ett så fint kort på Mossa så det får bli dagens bild :)


Dag 3

Stackars Jenna vilken älgpremiär det blev för henne. Hon hade riktigt ont i tassen i går kväll och den svullnade upp så den var 3 ggr så stor. Ont som rackarns hade hon så jag fick bära henne över grusgården när hon skulle ut. Det bar iväg till veterinären i morse som konstaterade att hon fått en sticka mellan tårna. Nu hoppas jag det snart är läkt så hon kan vara med på fler äventyr.Vilken tur att jag fick komma in med henne direkt på morgonen det gjorde att jag, Primo och Libra kunde vara med i dagens första drev. Det är väldigt trivsamt med älgjakt men det kan bli ganska nervigt ibland, utan att man för den skull har ett djur i siktet...... Då tänker jag på spången som går över en kanal, slipprig och hal som tusan. Gick över den i måndags så jag visste vad som vänta skulle.....
Det är inte bara jag som tycker det är jobbigt och vem vill göra bort sej med att dratta i kanalen?? :) Då får man allt ta handhjälp, det känns tryggt.Drevet fortsätter och vi hör ett skott, vi stannar direkt. 2 skott till..... hur gick det? Så hör vi på radion att Bosse fick en kalv och Börje en pinntjur :) Så var årets älgjakt över. Vi gick ut till skottplatsen och hundarna fick återigen nosa på älg.


Dag 2

Lika tidig morgon med ensampass. Det var kyligare denna morgon så när det ljusnat var det dags för kaffe. Som jag skrev igår är det då saker händer, ibland :)Och det gjorde det :) Ko och kalv kom till höger om mej men i fel skjutriktning, vänta, vänta och ta det lugnt! Träffbilden är perfekt, skjutvinkel likaså och skottet går av just som kalven gör en hastig rörelse. Träffen blev inte så bra som jag ville. För att göra en lång historia kortare...... sattes nya skyttar ut för att få tag på kalven. Jag kände mitt ansvar och ville ta Primo i lina för eftersök, Willy hade sin älghund startklar.

Primo tog upp spåret perfekt och kalven sågs, då tog älghunden över och Örjan gav kalvens sista skott.

Det var mycket känslor som pendlade fram och tillbaka. Man vill göra rätt men det är ett ögonblicks verk att det blir fel då är det skönt när allt slutar bra. På återsamlingen fick jag mitt livs första grankvist, då kändes det helt ok igen :) Tack mina gubbar för att ni är dom ni är :)

Det bör säjas att Börje fick en kviga denna dag :)Måste bara sätta in kort på tikarna som är både trötta och frusna efter en dag i skogen, korten tagna igår kväll.Primo värmer sej i stolen bredvid brasan.


Dag 1 :)

Tidigt denna morgon, före solen gick upp, tog vi oss ut till våra pass för att se om vi kunde få någon älg. I år var det Stefan som hade möjlighet att följa med. Båda sönerna har jägarexamen så det är inga problem men.....så här tidigt på veckan får han bara sitta med och gå i drev, såklart :)

En lika underbar soluppgång som igår :) Kenneth och jag brukar säja att när man suttit ett bra tag vill man ha lite kaffe och det brukar bli en signal på att något händer........Jag fick ta 2 klunkar kaffe så dök en ko med en kalv upp. Muggen föll ljudlöst i mossan och vi satt blickstill för att se om det kunde finnas en kalv till. Detta ekipage var fredat ett tag till. Det blev till att "skjuta" kort med kameran. Dom kom så nära som 40 meter, stog stilla och undrade vad det var för doft som kändes. Jag ville inte ge henne en blixt i ögonen så hon skulle sticka iväg utan att vi kunde njuta av ögonblicket lite till. Därför är det lite suddigt.Så var det dags för återsamling, fika och genomgång av morgonen. Upp med kartan och planering över dagens första gemensamma jakt.Jenna fick följa med i drevet och nog undrade hon vad det var för uppgift hon hade?? I år får hon se och lära av dom stora.Här har drevet kommit fram till en skogsväg och vi ska "räta" upp linjen igen för forsatt drev.I morgon är en ny dag och vi får se om vi har bättre jaktlycka än idag. Tord och jag har i alla fall planen klar.......

Kul stig!

Viken morgon, vilken himmel, så vackert :)Så var det dags att åka till bygdegården för att möta upp andra jägare, vi skulle åka på kulstig. Det är alltid söndagen före älgjakten och man går en bana med 5 mål. Alla mål poängsätts efter hur man träffar och vissa mål är betydligt svårare än andra. Man kan säja så här att någon björn ska jag inte jaga...... Annars är jag riktigt nöjd :)

Här är ett mål med rådjurstavlor. Man är 3 skyttar som står bredvid varandra och man har varsin tavla att hålla ordning på.Nu är det bara resten kvar att förbereda. Hundarna ska vara med, pingla i bilen, ryggsäcken ska packas osv. osv...... I morgon kör vi :)

Här står far och son och diskuterar hur det gått.


Prov + besök

Vi börjar från början med besöket :) Juni med husse och matte tittade hit för att få lite tips med kommande apporteringsträning. Det finns alltid frågor runt sin hund och jag blir så nöjd när ni hör av er, antingen via telefon eller att man kommer hit :)Så fick Charlie och Jenna sitt sista prov i NKL för denna höst. Vi åkte till Bollebygd, Lotten och jag, igår och fick var sitt 3dje pris. Dom är så lika i hur dom jobbar och uppträder runt oss. Stadgan, fotgåendet och att dom är helt tysta är riktigt bra. Markeringarb. både på land och vatten är väldigt bra, söket jobbar dom på fint men när dom arbetat en stund så tar dom slut mentalt och blir snävare i sitt sök. 

Jag är kanonnöjd med dom och till nästa vår, då dom fått sin mognad och orkar med ett helt prov, har dom en lysande framtid :)

Vädret var uruselt så det blev inget kort men jag har ett där kattskrället Pysen har lagt sej för att bevaka Kardas mat!!!!!

 

Genrep...

hade Lotten och jag igår kväll med Jenna och Charlie. Dom ska ut på äventyr i morgon så nu kan vi inte förbereda mer an vad vi gjort. Jag åkte bort till Lotten och vilka marker hon hade i sin närhet :) Hit åker jag gärna igen, helt förträffligt!Morgonpromenad. Den som skitar ner sej mest i mossan vinner :)Goe Primo hittade en av Birgittas pyttedummisar :)


Trattisar.

Det har blivit en hel del torkade trattkantareller :) och mer ska det nog bli. Nu när vädret är riktigt bra blir det mycket trädgårdsarbete. Det finns sådant som är roligare men det måste göras...... skogspromenaden gör att man tar med sej en påse för att plocka svamp men sen blir det spade när man kommit hem igen.


Juni o Vilsa

Fick så mysiga kort på Juni :)Detta kort på Vilsa och lillmatte har jag lånat från hennes blogg. Nu är det höst!


Hemma igen :)

Vi har varit och hälsat på Jonas och Maria i deras nya hus. Bil och kärra packades med hans grejer, in med Karda så for vi i torsdags iväg till Karlskrona. Birgitta tog hand om dom stora, tack för hjälpen :)X-antal däck plockades av när vi kom fram.....Maria stog med Pirre och Bidde...Karda tyckte det var bäst att ta det lugnt en stund för att lära känna Pirre.Så var det dags för jobb, hundgårdsbygge....Nät runt trädgården så hundarna kan röra sej fritt.Vi har fått gjort mycket och nu är det så gott som klart :)Invigning av inhägnaden :)


RSS 2.0