Årsträffen

Vilken helg, vilken underbar helg :) Så gott som alla kom redan på fredagen för att vara med på årets träff, några kom lördag morgon. Så var vi samlade för att höra vad mina hjälpare, Kurre, Marie, Håkan och Anette hade tänkt ut att vi skulle jobba på.

Det blev massor med stadga, möten, avlämningar, inlevereringar som senare knöts ihop för att man skulle få helheten. Jag är så imponerad av alla hundar/förare, så duktiga ni var :) Så tacksamt att få jobba med er :)

Nu är jag ganska mosig i huvudet efter denna toppenhelg så det blir väl lite si och så med detta skrivande men jag hoppas att ni hänger med på vad jag menar :)

Lars-Åke har skickat mej lite bilder så det blir en blandning av hans och mina kort för många kort vill jag ha med i detta inlägg.

Men vi börjar med hur min fredag startade! Min allra bästa Sussie skulle gifta sej och jag var vittne. Det som rörde mitt hundhjärta mest var nog att Gemma fick vara med :) Stort lycka till i erat fortsatta liv tillsammans.Så åkte jag vidare till Läckö Strand där jag bytte om :)Birgitta och Britt dök snart upp och vi gick en promenad så hundarna fick bada.Minna ville tjuvträna så hon såg om Karda ville simma, alla har i färskt minne hur det gick förra året........... :)Dom har så himla god mat på Läckö Strand och en välkomnande skylt hade dom till oss.Så kommer ett kort på oss alla.Ett antal underbara kort från helgen.Jag hade fixat en hel del saker som lottades ut till alla och envar, Mia hade från sin affär Arken Zoo också tagit med lite gåvor.Det är inte bara jag som blir mosig av all träning under en hel helg men före jag sätter in bilder på hur det kan bli :) Ett STORT TACK för att ni kom, det värmer enormt att se erat engagemang för denna träff, lika STORT TACK till mina hjälpare, det är guld värt att ha er. Vi ses om ett år igen så skriv redan nu upp att sista helgen i april, då kör vi igen :)


Rackarns nöjd :)

Vi bytte husbil för ett litet tag sedan, en för våra behov mycket bättre. Ett rymligt garage längst bak med fönster och där skulle vi göra en plats för hundarna men ändå ha lastutrymme kvar. Nu har vi fixat det och t.om. testat vad hundarna tyckte om det hela.

Jag hade bäddat och fixat, stunden kom för att dom skulle hoppa in. Primo gnällde väldans - Jag VILL upp men hur gör jag??? Jag tog fram en plastbox som dom kunde ha som steg men där gick gränsen sa Primo, jag kan hoppa upp själv :) Libra och Jenna var däremot mycket tveksamma till det hela, upp där?? Tror inte det!! Så jag fick hjälpa dom.Gallret på höger sida gör att dom ser in till oss och vi kan öppna om vi vill ha dom inne. Då var det om dom kunde hoppa ut själva, Primo visade vägen så var alla utanför igen. Man skall ju alltid göra en repetion så jag sa - Hopp in! Pjong, så var alla galant inne igen :) Bäst att lära sej fort för med, det vill dom.Står man still och inte vill ha dom ute så är det bara att dra för ett jalusi, rackarns så bra det blev :) I morgon blir det riktig invigning då vi har min årsträff så nu är det bäst att jag packar in allt som ska med.


Fårklippning

Idag kom Ingela för att klippa fåren, dom är ju hennes även om dom "bor" hos mej. Dom skötte sej alldeles utmärkt under klipningen så det gick riktigt fort och lätt. Ingela klippte lite på klövarna så dom på lätta fötter nu kan trippa runt i hagen :) Undrar hur det egentligen känns att bli av med all ull från kroppen? Dom ser ganska taniga ut efteråt och är säkert lite förvånade över vad som hände.....

 

Tisdagskurs + blöta!

Det är sannerligen ett blandat hundgäng i årets kurs för jaktvårdskretsen :) Den som sticker ut mest är vår goa lilla terrier Trixie. Jag funderade på hur jag skulle få henne att apportera....... men det visade sej att det var inga större problem. Lite förvånad blev jag allt men hon hänger med på alla övningar som övriga apportörerna gör så det ska bli riktigt spännande att se hur långt hon kommer under dessa 7 veckor :)Tidigt denna morgon låg jag och rullade runt i sängen utan att kunna sova :( Jag gav upp så det var bara att sätta på kaffet för att åka med Kenneth med hundarna till landsvägen för en mycket tidig promenad. Nu var det tydligt hur mycket regn det kommit, badmöjligheter överallt :)

Kom då att tänka på när Minna för ett litet tag sen berättade om när vi bodde i Gillstad. Barna var inte gamla, det hade regnat massor på kort tid så det var översvämning på gatan. Ungarna gav sej ut för att verkligen plaska runt i allt vattnet. Dom var dom enda som var ute och lekte vilket hon nu reflekterade över! Hon kom väl ihåg vad jag sa när dom genomblöta kom in - Hade ni roligt :)

Så ska både ungar och hundar ha det, roligt :)


Lite till :)

Jag får lov att hänga kvar vid helgen som varit lite till. Jag åkte hem efter utst. i söndags men det visade sej att Libra hade ytterligare ett pris att hämta! Vi blev 2a i Dual Purpose, WT + utst. Kanske att man skulle bli lite mer av en tävlingsmänniska....... nu när man varit så nära, så nära :)

Bittan skickade mej lite kort från helgen så här kommer några på Britt och Eros.Här är Susanne med Kia, från annan uppf. men min duktiga elev :)Taktiksnack???Ytterligare ett kort på pristagarna i Eliten :)Vi avslutar med en jättefin bild på Tova som på utst. kom 1:3 HP.
Flat Show söndag

Igår var det inof.utst. på Flat Showen, när vi kom hem efter en intensiv helg var jag rejält trött så det blir en liten uppis om söndagen nu :) Junior Tova 1,3 HP, Unghund Jenna 1,3, Libra oplacerad. Klasserna var små men jättefin kritik på dom 3 :) Hoppas få en bild på Tova i ringen via mail.

Västras Flat Show

Tidigt denna morgon for vi till Ursand för att vara med på WT i klubbens regi. Britt skulle starta Eros för första gången, själv :) och tänk så bra det blev i NKL-klassen. Dom blev 10a av 25 startande, kanonbra gjort :) Lydiadottern Vickan kom 7a, lika bra jobbat det :) Och min Lillskrutta Jenna knep en 4de plats :)

Här är ett kort på ett gôtt gäng, Birgitta, Britt och jag med H F-hundar. Susanne och Biggan med hundar från andra uppfödare som jag hjälper med träning och nu fick dom starta :) Bra gjort av er att starta och ta er igenom stationerna.

Fick just rapport från Anette att Lydia fick en 12e placering i ÖKL. Så bra gjort av en snart 10åring som kan bäst själv :) Du är härlig Lydia :)På kortet över är det Jenna som är med men på det nedan är det Libras tur att snart få starta.Libra är helt otrolig! När jag båser i pipan är det tvärnit för väntan på tecken :) Nja, jag skriver nog inte mer om henne för då kan det bli skryt :) men som du förstår är jag så vansinnigt nöjd, på ALLA sätt, med denna hund :) Hon fick en 2a placering i Elit! Nedan kommer några kort från olika tillfällen under hennes runda.
Så kom vi till sista stationen....... först markering bland träden till vänster, får inte ta den, ska skicka förbi låååååångt på ett linjetag förbi markeringen. Skitsvårt! men vi lyckas till slut.Jag har haft en liten tanke att få göra Libras "berömda" hopp i något tävlingsammanhang, någon gång. Lite som grädde på moset eller som idag när hon, efter linjetaget, kom in med markeringen. Våran alldeles Grand finale, för det var en svår station och även om det var lite trixigt så lyckades hon och det ville jag belöna på vårt vis :) Så, hoppet kom med en perfekt mottagning av mej och vi gick till dommaren så han fick ur Libras mun ta dummisen :) Yes, vi gjorde det :)

Tack Birgitta för att du uppmärksammade vad vi höll på med så jag fick det på kort.


Besök :)

Morris har inte möjlighet att vara med på träffen så han kom på besök idag :) Vilken kille! Det var så härligt att se honom/er igen. Britt och Birgitta mötte också upp i skogen så fick Morris se även andra arbeta. Morris fick markeringar...

Sitter så stadigt vid husses sida.Husse är så nöjd och glad när Morris kommer in till honom. Att springa till dom andra fanns inte i hans värld. :)Birgitta och Tova :)Britt stannar kvar för att hänga med på Flat Showen i morgon så jag tar ut mina hundar så tar vi alla en promenad när Kerstin och Christer åkt hem. Gissa vad dom gör då????? Jo, letar Hjorttryffel...

Primo, Libra, Jenna, Lydia, Tova och Eros.


Årsträffen

Halloj alla Håll Fastare som kommer till träffen :) Kollade vädret för den helgen och det lutar åt att det blir + 20 och sol hela helgen, JIPPI om det blir så. I så fall bryr jag mej inte om att det är skitväder nu bara vi får det fint då :)

Kurs

Detta var den andra torsdagsträningen för Flattar. Ett gäng härliga ungdomar som med liv och lust ger sej i kast med övningarna. Stabila och fina vid sina förares fötter vilket är en mycket bra början.

Kortet blev oskarpt så där har jag lite att jobba på till nästa vecka :)


Tino=Jenna

Jag pratade med Anette igår, Håkan och hon hade Tino som var pappa till Mymlans valpar. Jag berättade om Jenna som i passivitet är helt "borta", fullständigt ointresserad så man tror att hon inte ska göra någonting överhuvudtaget. Anette skrattar högt och säjer att det är Tino upp i dagen.

Så frågar hon om det är fullt ös när hon jobbar? Ja, det är det sannerligen :) Så bollar vi fram och tillbaka deras sätt att vara och det visar sej att hon är en kopia av Tino :)

Man brukar säja att det tar 3 generationer då dyker anlagen upp som var hos tidigare föräldrar och här kan man verkligen säja det. Jag har avkommor efter Mymlan som är precis som hon :) så det var riktigt intressant att få höra mer om Tino.

Det är så häftigt att kunna så många led tillbaka, med för och nackdelar, minst sagt utvecklande för mej själv :)

JennaOnsdagsträning

Morgon började med att Biggans vovve skulle trimmas :) Sen drog träningen igång, nu i vår fina hage. Det märktes på hundarna att det var ny miljö så här får vi köra mer. Det blir så annorlunda när det är mer öppen mark med enbuskar, näsan behövs användas än mer när dummisarna ligger i buskarna. Dom fann sej snabbt och jobbade på bra.


Aprilväder.

Anne kom för att få en extraträning. Vädret började bra men så brakade åskan lös! Regnkläder hämtades...... det kom snö! Stora flingor vräkte ner, Birgitta ser på när Anne ska jobba. Snöovädret var snart över så vi kunde fika i solsken, så kan det vara i april!


Ödla!

Undrar om detta är en Salamander? Fick i alla fall se den på gruset, den rörde sej sakta sakta. Lite smått frusen kan jag tänka mej. In för att hämta kameran och vips var det nosar ivägen :)

Primos svarta nos är först.Jenna blir nyfiken på vad vi har hittat.


Joe :)

Det var ett härligt kort på Joe´s blogg, med ett blad från körsbärsblomma på näsan. Den lille gossen börjar bli stor........ :)När han var riktigt liten och bodde kvar hos mej så hade han med sej en gräshoppa in! Han tyckte det var en mycket märklig varelse :) Stort Tack till alla bilder på Joe och hans liv i Japan, det värmer så gott att se allt :)


Månadsträning

Idag var det genrep inför FS, måste säja att det gick väldigt bra så det är bara att hoppas att hundarna sköter sej till helgen. Man vet ju att mycket kan hända under ett WT men som sagt, idag är jag nöjd :)

Juni och Merino kom också för att vara med men fick enklare övningar. Här kommer lite goa bilder :) Lydia, Vickan och Jenna är inte med på kort.


Stängsel

Tack till vår gode granne Kjell för dagens hjälp :) Som vanligt när man jobbar så ska man ha rast och vad smakar bättre än goda mackor i solens sken?

Nu ska jag sätta fart med matförberedelser för vi ska bjuda Kjell och Anki på grillat som en liten uppskattning :)


Träning söndag!

En liten påminnelse om kennelträningen på söndag, kl 10 i skogen.

Denna morgon tog vi även en tur i vår och grannens hage. Jag skulle kolla hur många stängselstopar grannen hade, vilka vi ska använda imorgon för att hägna in vår hage. Nu är det tänkt att vi bara ska ha får och ev. hästar på vår mark. Grannen ska ha nötdjur vilka inte ska beta på vårat så nu är det hög tid att fixa detta. Nästkommande helger är uppbokade så då finns det inte tid.

Hundarna tyckte det var en lysande ide´att få följa med så dom kunde bada i dammen!När jag kom hem fick jag se att Primo hade hela pälsen full av gamla elaka, taggiga frön i pälsen :(  Undrar hur mycket jag kan borsta ur sen när han torkat, annars blir det saxen :( Nåväl, dom hade i alla fall roligt :)


Steget efter...

Alltså börjar jag med en liten sumering om onsdagsträningen. Nu är det dags att "knyta ihop säcken" med dom övningar vi gjort på tidigare träningar. Jag hade gjort 4 stationer där hundar skulle jobba på var sin samtidigt. Vi stog i princip rygg mot rygg så det var verkligen en utmaning.

Nu gällde ett fungerande ledarskap så dom inte smet över till grannens station. Var hundarna fullt koncentrerade på sin uppgift, fanns fokus och stadga??

Under tiden vi tränade gick allt så bra man bara kan önska :) Det enda som hördes var närsökssignaler, tyst och lugnt för övrigt :) Jag blir alldeles varm innombords när det flyter på som det ska och att alla onsdagsträningar nu verkligen ger resultat. Sträck på er som är med för ni har kommit långt :)

Igår regnade det ett fint vårregn men idag skiner solen, helt ok med mej :)Så fick jag se hur knopparna växer för att bli större och större, det måste jag ta kort på men....... Linslusen Libra ville kolla läget så det blev väl inget bra kort men så är livet med hund :)Kursstart

Igår började apportkursen som jag har i Lidköpingskretsens/Studiefrämjandets regi. Jag var tvungen att tänka efter och det visar sej att det är åttonde året som jag har den. I denna kurs får alla apportörer vara med och i år har jag en lite udda juvel som jag ska få jobba med. Det är dessa utmaningar som gör att jag lär mej mycket och utvecklas i mitt tänk om lärandet till förare. Otroligt givande :)Här är Virre och husse Janne igång med apporteringen.


3-åring :)

Fick så härliga kort från Tomoko på Daisuke och Carl :) Han ser så himla fin och go ut, väldigt lik sina syskon tycker jag. Skönt när ens hundar har en bra tillvaro med sina ägare, skönt för då behöver inte jag fundera över det utan bara njuta av alla rapporter som kommer :) Skickar en stor varm kram över till er i Japan.Intensiv Påsk :)

Detta var min första Påskhelg som jag inte köpte hem en enda matbit, vi skulle inte vara hemma så det fick kvitta. I torsdags packade vi bilen med hundar och varma kläder för att åka till Laxsjön. Kicki skulle ha jaktinternat och jag skulle lotsa valpköpare in i apporteringsvärlden.Riktigt duktiga ekipage så det var jätteroligt att få hjälpa dom. Vädret var inte riktigt på vår sida...... men har man rätt kläder så går det också :) Det var trötta hundar på fredagskvällen vilket även satt i lite på lördagen. Då blir det övningar därefter så vi inte kör helt slut på dom.Vid 12tiden på lördag så var vi klara. Kenneth som tagit hand om marktjänsten med hundar hade fixat in allt i bilen igen och vi for snabbt hemåt. Ut med grejerna och in med nytt + Stefan, för nu skulle vi till Minna i Helsingborg.

17 30 var vi på plats, rasta hundar, packa in våra saker och sen en riktigt god middag :) Sen var i alla fall jag rejält trött :)

Söndagen gick i trädgårdens tecken. Vi sådde kryddor, klipte buskar så får Minna en snilleblixt....... Vi tar bort den stora klängrosen vid porten! Nix, det tyckte inte jag!!! Den var enormt taggig och elak så jag sa att vi kan ta bort det som skrapar i bilen men resten får vara....... Det slutade såklart med att vi tog bort allt. Då tyckte jag att hon kunde roa sej med att klippa ner allt i säckar efter att vi åkt :) Se, det gick inte heller hem utan säckarna hamnade i vår bil för att denna morgon köras till tippen.Det är inte alltid så lätt att åka till staden med "bonnhunna"! Att göra ifrån sej i koppel med alla störningar kan vara jobbigt men som tur är så finns det lite gräsplättar där jag kan släppa dom. Sen har vi alla kaniner, jösses vad kaniner det är överallt. Primo hade koll på alla och visste precis var dom var. Tur jag har pli på vovvarna så det inte blev ett pasande av dom små odjuren. Libra har stelnat mitt i rörelsen för där framme är flera av dom.En paus mitt i allt var skönt och avkopplande :)Ett familjekort skulle tas. Minna fick i uppgift att sätta dom så jag kunde fota :)Gick så där :) Det slutade med att hon fotade i stället :) Här ser man en liten bit av det stora altangolvet som blev ordentligt rengjort under vår vistelse. Nu är vi hemma igen och nog kan jag känna att denna Påskhelg har gått rasande fort, men så har vi ju hunnit med massor också.


Grattis och träning

Som sagt, det är mycket denna helg så för att inte glömma........ önskar jag Libra/Stenkullen ett stort GRATTIS som på lördag fyller 3 år. Ett extra GRATTIS skickar jag till Carl i Japan :)

Den 15/4 har vi träning och dom som inte kan komma då men vill köra ett pass får gärna komma dagen före, 14/4. Ni som inte hört av er men som vill köra ett pass, säj till så vet jag hur många vi blir. Kl 10 på samma plats som vi brukar vara på.

Här kommer Eros som önskar alla sina goa kullsyskon en riktigt skön lördag. Jodå Lisa, det har han sagt till mej :)


GLAD PÅSK :)

Denna helg kommer det att bli dåligt med uppdateringar, vi har fullt upp med trevliga möten mest hela helgen :) Det blir inlägg när jag har tid helt enkelt.
Såg ett så mysigt kort på Joe i Japan, hoppas han förstår att pandan inte är på riktigt :)

Till er alla önskar jag en riktigt Glad Påsk :)


Onsdagsträning

Tänk vad en vecka går fort, nu var det dags för ännu en härlig onsdagsträning. Jag satt avslappnad hemma och väntade på att åka, då ringer telefon och Biggan var fundersam om vilket ställe som gällde denna dag. JÖSSES, klockan var nästan 9 30 och jag var inte i kängorna än....... Mollie skulle komma för att vara med så av någon förunderlig anledning fick jag för mej att det var kl 10 som gällde, vilket är den tid då vi har månadsträningar!

På 10 röda sekunder var jag klar och hade 5 minuter tillgodo när jag stannat bilen i skogen :) Tja, ibland blir det allt snurrigt!

Lite sammanbiten står jag klar för att skjuta men man måste kolla så alla är med i matchen :)Lite goa kort på Libra. Idag var det hennes tur att få följa med.Min fotograf, L-Å, tycker att detta är den bästa stunden på träningen :)Fika kan man inte göra hela tiden så upp och hoppa, nu kör vi igen :)


Upp och ner!

Dagen började med ett besök hos frissan. Så härligt att få ordning på kalufsen :) Mörka slingor och klippning gjorde susen både i håret och själen :) Hem med alla varor som skulle in i skåpen och ut till skogen med hundarna. Jag tog med snitslar så allt är förberett för morgondagens träning, bara att lägga ut dummisar.

Det som blev smolk i bägaren är att Primo var tröttare idag och gick stundtals på mina hälar igen. Man blir förtvivlad men kan inget göra. Jag som var så glad för att han kändes frisk igen men det kommer nog att gå upp och ner nu. Förbannade fästingar!


Kylslaget

Vinden biter i kinderna men man får vara glad att snön inte ligger kvar. Igår var det ett riktigt snöoväder med kraftig åska, mycket märklig upplevelse.

Nu åker den sista träddungen i fårhagen. Skönt att få hjälp med det, folk som har "riktiga" maskiner som tar med allt på en gång. Det blir tomt och öppet, kommer att bli fint när vitsipporna börjar blomma :)

Tova fick ett par markeringar idag, hon är kanonduktig på att hitta dom så det blir till att försvåra liiiite :)


Månadsträning

Det hade vi igår :) Vaknade till snö och rejäl blåst men snön försvann så det gich riktigt bra i skogen ändå. Här kommer lite goa kort som L-Å skickat :)


RSS 2.0