Onsdagsträning

WOW, vilket väder vi fick :) Sol, vindstilla och lagom varmt så vi kunde ta ryggsäcken med oss för att vara på plats hela träningen. Hundarna fick koncentrationsövningar och vi avslutade med sök, tror dom var ganska trötta när vi begav oss hem :)

På bild saknas Biggan och Jeanette men det får vi ta igen nästa vecka.....


Äntligen vilt :)

Idag plockade vi med oss vilt ut för sökarbete. Så himla kul att få testa över allihop igen, det har vi väntat på hela vintern :)

Här kommer Jenna.Så får Tova testa på, oj så roligt hon hade och sökte så fint. Fint fast grepp och snygga avlämningar :)Så hämtade jag Libra och Jenna får sitta med passiv.Hämta Primo och övriga får titta på.Snyggt, tyst och stilla ser dom Vickan få sitt sök.Primo :)

Husse! Idag fyller jag år :) Får jag smaka på maten?? Jag har ju hämtat min skål så liiiite kan jag väl få??


Grattis Primo

på din och dina syskons 5-årsdag :) Ett extra grattis till Tjabo, jag tänker så ofta på dej och undrar hur du har det. Det vore en extra krydda denna dag att få en hälsning från dej :) En stor grattiskram från oss alla till er :)


Träningsdag

Vilken härlig dag vi fick i skogen. Ingen frös och av den anledningen ville hem :) så klockan gick och vi fick verkligen en fin heldag tillsammans.

Dom som kom var Zamira, Seila, Vickan, Tova, Juni, Merino, och Eros. Libra och Jenna fick också vara med.

Här kommer blandade kort från dagen, dock inget på mina hundar denna gång :) Fick se att jag missa Juni, det får vi ta igen nästa gång.
Mera :)

Vi tar väl ett inlägg till denna dag! Vi tog en tur till skogen där vi tränade igår, hade dummisen ramlat ner?? Nix, det hade den inte. Jag hade med flera koppel som jag tänkte sätta ihop och sen en dummies i änden så jag kunde svingandes "slå" ner den. En teori som funkade men inte i praktiken, eller rättare sagt, den satt alldeles för högt så jag nådde inte :(

Då tar vi ett sök i stället. Jag sätter hundarna så dom inte ser och går för att lägga ut söket för att sen komma tillbaka och vi kan gå till startpunkten.Allt går i slomotion, dom får vänta lite till, jag säjer ett namn och den hunden får komma fram till mej, väntar lite till för att sen skicka. Primo fick börja, dom andra ska sitta lugnt och fint och bara observra.När det är Jennas tur måste Primo stå så han inte missar något, helt ok med mej så länge man är kvar på sin plats och sköter sej :)Libra får avsluta och plocka in dom sista dummisarna. Sen tar vi det lugnt en stund till för att efter det återvända hemåt. Nog är man glad och nöjd över dom när allt bara sitter och dom väntar så fint på sin tur :)

Tyyyyypiskt :(

Kicki kom igår för en träning så vi sågs i skogen där övningarna skulle ske. Nu var det bara tikar så Jenna fick möjlighet att få vara med. Hon är i höglöp nu så gossar får inte vara i närheten, denna gång i alla fall..... :)

Kicki tar emot Scarlett efter fina markeringar.Kanske man skulle satsa på bruna dummisar?? Passar så himla fint till Jenna...Mina egna hamnar i träden :( Så himla tyyyypiskt och man känner direkt i kastet att det här slutar inte bra. Får gå dit lite senare för att se om den fallit ner.....


Fel blir rätt!

Jag såg ju, som jag skrev i förra inlägget, att det var fel ang. Jennas HP. Hon hade 2 och inte 3 och jag skickade mail om detta till Låtta så hon fick kolla upp om det stämde med poängräkningen. Det känns inte bra att få ett VP om ett fel har begåtts och så var fallet, så nu lämnar jag bums vidare VP till den som rättmätigt ska ha det och säjer ett STORT GRATTIS.

Jenna och jag tar det hela med ro och hon njuter i soffan med Pysen.


VP I Buff´s Spår

Min lilla goding Jenna gjorde det! Jag blev lite nervös när jag läste Charmören för där stog det att hon hade 3 HP i ÖKl spåret vilket inte stämmer, hon har 2 HP och ett provbäst. Rätt ska vara rätt så jag räknade igen så att poängen stämde, det får inte bli fel och att ta vinst från någon annan skulle vara hemskt.

Poängen stämde :) i alla fall, så Jenna kammade även hem VP I Buff´s Spår. Nu ska hon få extra godsaker i kväll, var så säker :)

Godsaker har hon fått men....... jag mailade Lotta förut så att allt stämmer och väntar på svar om det är så eller inte. Som sagt, rätt ska vara rätt! Eros kan dock få vara nöjd över sin halvsyster ett liiiiiiitet tag till, tills jag fått svar om det hela.
TRÄNING

En uppdatering även här så alla som har tid vet om när träningarna är. Onsdag, kl 9 30 nu rullar det på med denna dag framöver. SÖNDAG (kennelträning) kl 10 i skogen för alla åldrar. Hör av dej om du kommer så vet jag hur många vi blir.


Blomma

Min, för tillfället, stolthet :) Den skulle min mamma sett för den kommer från henne men nu är modern uppe i himlen, men vem vet? Hon kanske håller ett vakande öga på vad jag gör! och nog skulle hon med förundran beundra denna blomma :) Det är jag säker på.


Lite blandat

Fick ett så härligt mail från Morris med familj, skönt att allt rullar på som det ska :) Här kommer ett kort på husse med den lille gossen.Igår hade vi tjuvträning :) då kom en annan liten gosse även om han är äldre än Morris så är han ändå en liten plutt :) Dennis har fin kontakt med Fredrik, en del bus finns hos honom men man ser framsteg för varje gång. Bra jobbat!Libra fick vara med och det tyckte hon var mycket bra. Bakom är det Mollie som väntar på sin tur.Vädret var inte det bästa och då är det väldigt skönt att ha en jaktstuga att krypa in i när det är paus. Hundarna fick koppla av en stund för att sen jobba ytterligare ett pass :) Här är det Eros som ligger i.


Grillkompisar

Det får vara riktigt eländigt kallt om Kenneth inte skulle grilla, annars står han här ute varje helg och fixar gott kött :) Primo är alltid med och kollar så allt blir rätt, flickorna får vackert stanna inne med mej! Det är en killgrej så vi göre oss icke besvär :)


Hjälp!

Jag hittar inte min kamera :( Jag letar och letar men den är borta? Det är 3 saker som är ett måste när jag ska gå ut, snus, kamera och telefon. Det viktigaste är telefonen. För några år sedan när jag i början av december var i skogen halkade jag på en trädrot slog jag ett finger ur led när jag handlöst föll till marken. En lite traumatisk händelse men som vanligt gick allt bra till slut. Då blev jag i alla fall varse att det är ett måste att ha en telefon i fickan. Skulle jag någon gång glömma den så känns det inte bra.

Det är inte så att jag vänder för att åka och hämta de övriga 2 om jag skulle missat att få med det men....... nog 17 är det något fint att ta kort på om kameran inte är med. Nu ska jag dock inte leta efter kameran på en god stund, då brukar den dyka upp ändå........


Gnäll

Vi gnäller och gnäller, mest på vädret! Det är för varmt/kallt, torrt/vått osv. Jag är inte ett dugg annorlunda och även om man tycker snö är fint, rent och mysigt så efter 2 dagar är det kört. Vill ha SOOOOOL och värme i stället! Så kommer det fina vädret och snart gnäller man över värmen :)

Man vill så mycket, hela tiden, nu vill jag träna vatten men det går ju inte så ibland får man helt enkelt gilla läget. Det är ju trots allt jag som gnäller, hundarna bryr sej inte alls! Kanske man skulle lära av dom, helt enkelt ta dagen som den kommer. Varje dag är ju trots allt ett nytt äventyr oavsett väder :)

Om man skulle fråga hundarna vilket väder som är bäst skulle dom säja - Dagens väder!!

Det ska va gôtt att leva....


Tänk att upptäcka att vattnet skvätter runt benen när man springer fort i det, Jenna tittar bakåt :)

Onsdagsträning + får

Onsdagsträning! Visserligen har det kommit lite snö men kylan ska inte vara så sträng i morgon så för dom som vill kör vi. Hör av dej på något sätt så vet jag hur många vi blir :)

Var denna morgon och rekade i skogen inför morgondagen, snöklädda granar vilket var mycket vackert.Jenna löper! och detta i dubbel bemärkelse :)Så skickar jag en varm hälsning och rapport till Ingela om fåren. När jag gett dom vatten så hade vi en lång mysstund, vad hon tycker om att bli kelad med, nästan så hon blundar av njutning ibland. Småmonstren :) är inte riktigt lika tama men biter gärna i jackan och likt alla "småbarn" fulla av bus.


Libra

Vi har varit hos Jeanette och tränat idag, brrrrr! Faktiskt ganska skönt där solen lös men..... där var vi inte så mycket! Köpte i lördags ett fleeceunderställ och det är väldigt skönt och varmt, funkade utmärkt denna dag :)

Fick ett kort från morgonen där Libra är på väg in till mej med sitt fynd :) Tack så mycket för det :)Kors i taket!

Tack Birgitta för hjälpen med hundarna :) Kenneth och jag var iväg för att hälsa på goda vänner som bor i lägenhet, då är det skönt att få lite avlastning med hundarna. Borta bra men hemma bäst och när hundarna är runt mej är allt som det ska vara :) Nu låter det som om vi motvilligt åkte bort, inte alls och alla som har hund förstår vad jag menar. :)

Vi hade ätit och Primo blev gossesjuk så han satte upp tassarna på stolen och titta på mej som bara han kan göra. Lille gossen fick sätta sej på stolen bredvid mej och han blev säkert lite förvånad över detta, men mycket nöjd :) Så kan det bli..... när man varit borta :)


Brrrrr

Rackarns vad kallt det är ute, det biter verkligen i kinderna. Tur att jag inte ser ut som hundarna som har fullt med frost i pälsen :)

Libra och Jenna."Lille" Primo skulle inte vara sämre, ser ut lite som en tomte :)


Vänner

Jag satt med mina bilder för att för första gången skicka iväg en del för framkallning. Jodå, jag fixade det och väntar nu på att dom ska dimpa ner i brevlådan. Så fick jag se härliga kort från när mina Japanska vänner var här, Tomoko och Daisuke :) Carls ägare är dom och vi har nu haft tät kontakt i snart 4 år!! Jösses så tiden går!

Hoppas att vi på ett eller annat sätt ses igen :)

Här var vi ute och gick med hundarna, då var Bidde hemma och Cima fanns fortfarande med oss.Kort skulle tas på valparna och till Daisukes överraskande glädje hoppade Primo över gallret in till dom :)


Husbil

Så har jag tagit lite kort på husbilen vilket var svårare än jag trodde! Ljuset och att allt blir så nära gör det lite trixigt.
Här kommer första kortet på garaget. Jag har öppnat dörren på långsidan, finns dörr även på andra sidan, och man ser den nedre britsen som ska bort. Ett extragolv ska läggas in så kan vi ha förvaring under det utan att ta plats för hundarna. Dom får även ett fönster i bak att titta ut i :)Samma fast inifrån bilen. Undre britsten ska bort och den övre är kvar. In till hundarna finns en skjutdörr som går att stänga under färd så är alla säkra :) När vi står till så öppnar vi och vips så är dom inne med oss. Till vänster en dusch och toa till höger.Köket....Kyl och frys på motsatt sida....Fram i bilen och vår sovplats över sätena.Jenna och Libra ska kolla läget....Primo är tveksam om han verkligen ska kolla läget....... vi ska ju ändå inte åka någonstans, nu i alla fall!Onsd.träning och Farttest

OBS, träningen i morgon är inställd p.g.a vädret. Jag hoppas vi kan köra nästa vecka igen. Du som brukar komma och läst detta, hör av dej på något vis så vet jag att det når alla.

Mossa och Indi var på Farttest igår. Dom satt tysta och mycket koncentrerade vid sidan för att sedan få en uppgift. Dom fick så fina omdömmen efteråt så både mattar och jag är supernöjda :)

Tja, detta får räcka för nu! Ha en bra dag där ute :)


Kyla!

Ja, kylan håller i sej. Tur att hundarna är villiga till att springa så dom håller värmen :) För ett ögonblick stannar jag upp för att titta på den fantastiska soluppgången.Väl inne fortsätter jag att njuta av att titta på hur fin ljusstaken blev efter att Kenneths flinka händer rätat upp den.För att inte tala om min blomma som nu har 3 blomstänglar från 1 lök och en liten sidolök har ytterligare en blomma :) Vet nu några som stönar högt men jag kan trösta er med att min lök är äldre så......... :)


Årsmöte FRK Västra

Birgitta och jag åkte dit för att vara med på mötet + att hämta en gåva för viltspårschampionatet. Lydiadottern Vickan fick även hon championatsgåvan :) Jag tog även hand om Charlies gåva och när jag väl var hemma igen ringde jag Lotten för att berätta det roligaste av allt. Vi hade anmält till vandringspriset Spårhunden som Västras avdelning har. Charlie kom på en hedrande 2a plats och Jenna tog hem vandringspriset som Västras bästa spårhund 2011 :)

Katten Bisse

Nu kommer historien om katten Bisse. För 30 år sen! fick jag ta hand om en halvvild kattunge, en grå/vit långhårig, helt underbar liten hane. På den tiden gick Kenneth en hel del utbildningar och var borta hela veckorna under lång tid så Bisse och jag fick utvecklas ihop i lugn och ro. Det gjorde att vi fick en helt otrolig kontakt, man kan verkligen säja att 2 blev 1.

Han växte, blev större och utvecklades till husets kung vilket kompisens flattik fick erfara. Goa Lady, Lizzies mamma, låg så fint på golvet, Bisse kommer i majestätisk stil, ställer sej bredvid henne och kollar vad hon är för en typ. Så tar han tassen och smäller till henne ordentligt på näsan som för att säja - Bara så du vet, här bestämmer jag! Lady och vi andra bara tittade och funderade på vad som egentligen hände. Bisse gick dock sakta, mycket stolt därifrån.

Han hade sin givna plats i hörnsoffan och fick gärna ligga där, för mej, på vardagarna men...... så kom Kenneth hem för helgen och Bisses plats var även Kenneths. Bisse visste nu att han verkligen var kung och tänkte inte låta sej besegras av nån typ som trodde sej vara detsamma och det var då det började..... kriget!

För att visa sin avsky mot att inte få ha sin plats hade Bisse en plan, han skulle ge igen, reta gallfeber på antagonisten så han lägger sej på rygg under hörnsoffan, drar sej fram med alla 4 tassars klor i soffbotten och drar sej ljudligt fram. Kenneth blir skogstokig, rusar upp och skäller ut katten som mycket nöjd bara tittar på honom, viftar sakta med sin granna plymsvans och tänker att än är det inte över.

Denna metod fortsätter han med tills Kenneth inte orkar bry sej längre. Besviken över nederlaget får katten ta en ordentlig funderare för som kung vägrar han se sej som besegrad. Han tar helt enkelt och utvecklar sin plan, börjar som tidigare under soffan för att sen ljudligt, springa hela vägen på ryggstödet och så var allt igång igen.... ända tills Kenneth gav upp men det gjorde inte Bisse han gick vidare!

Under soffan, över ryggstödet sen fram till den stora högtalaren, ifarten sätter han alla klor i skumgummit och sliter ner det. Behöver jag upprepa resultatet???? När det sen inte gick hem, samma sak igen från början till slut men nu tog han även det andra skumgummit och klädde av båda högtalarna. 

Så var jag borta en kväll så jag la mej direkt när jag kom hem för att gå upp i ottan för att jobba. Väl hemma igen ska jag städa och inser vad som hänt kvällen före! Bisse hade gått igenom hela registret men avslutade nu med att i full fart hoppa upp på finbordet, kana på duken så att det som stog på låg på golvet! Vilket antiklimax! Där låg den 5armade ljustaken som vi nyss fått i bröllopsgåva, helt sne och nu obrukbar. 

Bisse var en katt som jag avgudade och tänkte aldrig förråda honom, hellre tar jag på mej skulden! Innerst inne hoppades jag att Kenneth inget sett (hur dumt det nu var) så när han kom hem beklagade jag mej över hur tokigt det blev. Jag som städade och lyckade putta staken i govet, kan han kanske fixa den?? Han svarar buttert - Jag såg det!

Upprinnelsen till denna historia kommer ifrån att jag skulle rensa i garderoben och hittar vår ljusstake. Kunde man kanske få hjälp att räta ut den eller är minnet fortfarande för starkt?? Jodå, nu är den rak och fin igen med ljus i, tänk att det skulle ta så många år för att få det gjort. :) Bisse, vi glömmer dej aldrig.

Här är kortet, hur den såg ut efter Bisses härjande.


Avhopp.....

alltså ingen katt i detta inlägg, dock på "lillgrabben". Han skickade så härliga kort från sin pilotutbildning att jag vill sätta ut dom här :) Planen, när han är klar fram i sommar, kommer att vara betyyyyydligt större. Det är väl ingen ide´att säja - Kör försiktigt! för det fungerar väl föga här så, kör för fullt så du håller dej i luften :)


Katt tema?

Känns som om jag är på väg in i ett kattbloggande??? Har en helt underbar historia att skriva om men det hinner jag inte nu, tar det som nästa inlägg :) Allt för att hålla intresset uppe......

Vi har ju kyligt väder ute så "liten som stor" knôr ihop sej i soffan.


Pysen

Fick ett brev från Ingela igår, lade det på bänken och Pysen hoppar upp direkt. Sätter sej på det och verkligen insuper alla dofter. Han slickade på det och drog sin kind mot det??? Jag har aldrig sett honom göra på detta viset! Jag måste kolla med Ingela vad hon har preparerat kuvertet med för jag kände då inget konstigt. Men vad är min nos mot en katts......


RSS 2.0