Blöta fötter!

Man kan ha äventyr även på hemmaplan, även om dom är små sådana. I morse skulle jag "ta ny mark" i mitt svampletande. Helt rätt tänkt för dom gula gynnarna fanns där :) Så går jag på en liten skogsväg, ser att det är blött men när jag ser hundarna i det så tycker jag inte att det ser så farligt ut..... Bättre att gå rakt fram än runda det blöta...... Smart tänkt!! Det var djupare och större område än jag räknat med så stövlarna fylldes snabbt med vatten.

Detta var början av promenaden, stövlarna gick inte att ta av och tömma. Dom satt som som sugproppar på fötterna, bara att klafsa vidare för jag var ju faktiskt inte klar än.... Tja, så kan det går om man gör det lätt för sej :)


Spiker

Spiker ska ut på lite äventyr framöver, jaktprov :) Då ville husse att han skulle vara snygg och fin så dom kom för att få gossen trimmad. Då passade jag på att ta ett kort på honom, lite ovan vid situationen men det blev riktigt ok :) Nu kommer jag att med spänning vänta på rapport. Ni blir först ut sen får jag hålla tummarna för Mossa. Härliga tider väntar :)
 
 

Tjörn

Det blev en helg i fiskens tecken....... en äventyrlig sådan! Vi åkte till våra kompisar på Tjörn för att hälsa på. Efter en stund så blev det beslutat att vi skulle ut med båten för att ta upp ett nät som låg låååååååång ut. Sagt och gjort, ordentlig jacka och flytväst så for vi ut i Stigfjorden.
 
Det började regna lite med det var varmt och skönt så det gjorde inget, man kan byta till torra kläder när man är i land igen :) Inger, som är en duktig kapten :) styrde kosan utåt. Martin håller ett "vakande" öga på Inger, Kenneth ser sjöfågel och vi kommer längre och längre från land. Då ökar regnet, blixt och dunder :( Inger och jag, båda landkrabbor, hukar ner och vi tittar lite förskräkt på varandra....... det här var inte kul!! Att hon kunde vända båten så himla snabbt gjorde mej mäkta imponerad, så gick det i full fart hem igen. Att det nu skumpade i båten var faktiskt helt ok. Vi var som dränkta katter när vi kom iland och pratade en hel del om detta äventyr under kvällen.
 
Martin grillade laxfile till maten, så himla gott.
 
 
Denna morgon skulle vi göra ett nytt fösök med näten. Havet var oroligare än igår, Inger och jag tyckte det var lite väl mycket vågor men Martin lugnade oss med att - Detta är väl ingenting! Till slut kom vi fram till nätet, båten skumpade flitigt och jag höll mej i för kung och fosterland! Så värst mycket till hjälp var jag inte! Faktum var att rädslan lade sej när nätet började komma upp. Många stora fina krabbor var det idet, jättekul :) Makrill fick dom på kroken så det var, trots allt, en riktigt lyckad tur.
 
Stort Tack för en äventyrlig helg och makrillen kommer vi att äta i kväll :)
 
 
 
 

Grattis :)

Fick ett glädjande besked igår kväll, Senia och Eva har fixat anl.spåret :) JätteGrattis till er :) Så roligt att så många går viltspår och i Libra/Teturkullen är det nu 5 st som visat framtassarna i detta :)
 
Fick ett kort på ett fint moln över Hulevalla, den första hemvisten för alla duktiga hundar. Stort och varmt tack för att ni tar så väl hand om dom :)
 

Lugnt

Idag tar vi det lugnt. I alla fall jag är lite trött efter en hel dag vid sjön igår..... Det blir mest pyssel här hemma. Musli har jag gjort, lite överskattat tycker jag!! Det tar ju bara slut..... men det är väl det som är meningen :)

Ligger lågt med kameran idag men här kommer ett kort på en igelkott som vi såg hos Minna :) Kom på att jag har snott ett kort på Senia som hjälper till att flytta, det tar jag med också så har ni lite mer att titta på :)


Smultronställe :)

Det har blivit en tradition att Anette och Håkan kommer hit för att träna vatten, ialla fall 1 gång om året. Nu var det dags och Anna-Lena var också med. Här finns det obegränsat med möjligheter och varierande längd på vattenarbetet. Vi har bytt platser flera gånger så det har blivit myyyycket simmande för hundarna. Det märktes på slutet att flera var trötta och då fick det vara bra, det är inte meningen att vi ska köra slut på dom.
 
Vi fick en härlig dag med sol och värme, grillat korv har vi gjort och fikat en del :) Jag har stans bonnabränna och näsan är röd men det gör inget när det har varit en toppendag.
 
Hundarna är gôtt trötta och vilar på mina fötter, hoppas dom är lika nöjda med dagen som jag är :) Här kommer lite bilder.....
 

:) ???

Vi börjar med :) men här borde det vara en massa frågetecken också...... när jag kom hem hade jag ett kuvert att öppna! Här kommer :) finfina kamoflageplåster låg däri, men vem är dom ifrån(här kommer)??????? Hmmmmm, vem var det som pratade om detta på en träning....... Var det.... eller...... Jag testade i alla fall ett för att få kort på det, vilket var helt i onödan!! När jag skulle göra maten blev jag tvungen att använda ett på riktigt!! Skitplåster, nu hittar jag inte tummen hehehehe
 
Eftersom det inte låg ett enda litet papper om vem det var ifrån så måste det vara Dennis jag ska tacka, för han kan inte skriva! Det vet jag :)
 
 
Sen kommer ???? Hur gick det här till???? Skulle, igen, ta upp potatis så det räcker till stekning i morgon. Tidigare har vi själva ätit upp dom så det inte räckt men nu ....... Ordentligt många i spannen, skölj av dom ute och låt dom ligga tills rabarberplantan är planterad :) Sååååå himla smart tänkt!!? (Plantan var med från Jonas och den måste i jord) Så kommer jag tillbaka mot spannen, ser Jenna med en potatis i mungipan och så är hon borta..... HÄLFTEN av potisarna var tagna av hundarna :( Inga att steka i morgon heller..... Tja, får väl göra ett nytt försök :) Kort på detta fanns det inte tid till i potatisräddaraktionen........

Karlskrona

Så kom vi igår till Jonas, Maria, Bidde och barna :) Jonas hade fiskat strömming vilken tillreddes, det finns dom som tycker att det är jättegott. Dock är det inte min favorit men Kenneth njöt i fulla drag.
 
 
Så skulle vi få kaffe och tårta efter maten. På den rosa Prinsesstårtan stog det farmor och farfar??? Jag fattade ingenting och hjärnan jobbade för fullt med vad som menades........ Jodå, dom väntar smått och vi ska bli farföräldrar :) Vilken rolig och glad överraskning, jag blev så överrumplad att jag glömde ta kort på den fina tårtan :) Så det kom bara farmor med på bild, men vad gör det?? Nu får vi vänta ääääända till februari tills vi vet vad det blev :)
 
 
Denna morgon tog vi en promenad, Viggo har hand om Bidde. Bidde får hoppa upp på rundbalar, vilket han tycker är jättekul. Så hade Whilma med sej sin drake som skulle premiärflyga, inte helt lätt men det gick riktigt bra. Nu blir det nog att vi ska hjälpa till med lite pyssel med huset, bäst att passa på för i morgon åker vi hemåt igen.
 

På resande fot :)

Så packades bilen igår, hundarna var mycket bestämda om att dom skulle med. Helt onödigt, för med, det skulle dom :) Vi gjorde ett stopp vid en favoritaffär med bra priser så det blev inhandlat en hel del, bl.a nya kängor :) Här finns det plats i skuggan för bilar med hund! Så himla bra tänkt, fram för mer sådant.
 
Så kom vi fram till Minna, David och Karda. Åt jättegod mat och fick en nostalgitripp när jag fick se Nöt-Creme i godisskålen :)
 
Idag kom Minnas kompis Helene med Stina och vi for till Bruses skog för en massa övningar. Vi började med lydnad, Nej-träning, blodspår, lite ringträning och apportering. Stina fick vääääldigt mycket att tänka på när hon inte fick göra som hon ville, nu var det matte som bestämde! Tänk så bra det gick :) Jenna fick följa med och fick träna på att hoppa över staket.
 
I morgon ses vi igen för ytterligare en genomkörare. Viltspår tyckte båda om så där kan dom jobba vidare, alltid kul att kunna träna ihop. Efter det så kommer vi att fara vidare till Biddebus :)
 

Road trip!

Idag packas bilen igen, men denna gång Volvon! Vi börjar med att hälsa på hos Minna för att sedan fortsätta till Jonas :) Får se hur det blir med uppdateringar här..... på tisdagkväll är vi hemma igen. Stefan får hålla ställningarna här hemma, vilket känns bra med koll på stället. Telefonen är med i alla fall om du vill ha tag på mej :)

Vila!

Under promenaden i tisdags sprang hundarna på en stig med högt gräs, så högt att dom inte syntes. Libra är lite framför mej och Primo + Jenna är i full fart på väg mot mej. Jenna ser inte Libra i gräset och krockar med full kraft, bringa mot bringa, med henne. Libra skriker till och jag ser hur ont hon har i ena bogen.

Vi tar det varligt och igår när vi skulle träna såg jag att hon haltade lite. Hoppas nu att det läker ut snabbt ifall vi kommer med på prov framöver. Man ser hur snabbt det kan bli tokigt!

Jenna fick i alla fall träna ett helt pass ihop med Eros så hon var riktigt avslappnad när vi kom hem :)


Eros

Idag kom Eros för att få sej en genomkörare :) En "härlig" regnskur kom med det störde oss inte speciellt mycket...... Lille gossen fick en hel del att fundera över och ser ut att ha lite bryderi med det hela, eller så ser han helt enkelt smart ut...... han också :)


Semester!!

Igår var det en dag som mycket blev gjort! Det är väl så när dagarna är "lediga" att man ska passa på att göra saker, eller snarare förbereda för hösten, få gjort sådant som man inte kunnat göra...... Jag började dagen med att träffa Birgitta så vi fick tränat hund en stund :)
 
Hem för att rensa land, tukta buskar, ge mej på alla buskar med namn Plymspirea. På dom ska alla plymer bort så blir busken så fin igen. Tvätta röllakansmattor som inte gått förut för allt regnande. Nu skulle det bli fint väder ett par dagar och det tar sin tid för mattorna att torka ute. Dom är stora och tunga så att torka dom inne är uteslutet.
 
Veden skulle in, så när Stefan kom hem tog han över "min plats" så fick jag fixat mat. Nu ligger veden fint där den ska vara och bara väntar på att få värma huset framöver. När vi väl satt i soffan igen var kroppen mör, då blev det till att bara sitta och kolla TV. Helt ok när så mycket blev gjort :)
 

Anlagsspår

Under vår Norgeresa fick jag ett roligt SMS, Mossa hade fixat anlagsspåret :) Stort Grattis till er båda

Skogens guld :)

Har förstått att kantarellerna har kommit med stormsteg, så denna dag blev till att leta efter dessa svampar. Som tur var, var jag först på flera ställen och fick med mej ca. 4 liter hem :) Pluttisarna läggs för sej och ska avnjutas till maten ikväll. I mjorgon ska jag ut igen och hoppas på att finna fler, vi är många om dom i skogarna runt mej så det vill till att skynda........
 
 

Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst :) Nu känns det som om dessa dagar bara flugit iväg...... det gick alldeles för fort. Mycket har vi fått se och uppleva så det har varit toppendagar. Som näst sista anhalt på vår resa så stannade vi till för att hälsa på Mollie. Efter gofika for vi till skogen för att träna, 2 dagar i rad???? Fin avslutning på semestern :)
 
Det var jättejobbig terräng, vi stog på ett krön, dom skulle ner i "dalen" och upp för nästa krön för att leta dummisar. Knivigt och konditionskrävande, men så nyttigt :)
 
 
Så kommer ett gäng "öronflaxbilder"...... vi börjar med Mollie.
 
 
Här kommer mina hundar och vem som är Jenna är väl inte så svårt att se :)
 
 
L-Å skötte dummisarna denna dag, när vi har trimmat in det på denna uppgift kommer det att gå galant :)
 
 
Just som vi var klara kom det stora svarta moln rullande mot oss, där hade vi i alla fall tur med vädret :) Stort tack för gästfrihet och god mat, alltid lika härligt att ses.
 
 
 
 

Mora

Vi är nu på skidstadion i Mora! Nix, inga skidor funkar här idag :) Dock fina vandringsleder och dessutom en helt perfekt grönyta att träna på. Linjetag + dirigeringar blev det. Kenneth körde Primo.
 
 
Libra.... bara ett kort på tanten :)
 
 
Jenna fixade arbetet galant, trots att det blivit så lite tränat det sista så fungerade det fint :)
 
 
Vi tränade även hennes avlämningar! Libra är fulländad i detta men Jenna måste träna lite till :)
 
 
 
 

Sverige

Tja, då är vi nästan hemma!
 
 
För natten stannade vi utanför Storlien. Man kan säja att Kenneth stannade i husbilen och jag fick vara utanför, det blir ju inte riktigt rätt men så här är det! Mygg älskar Kenneth och han fullständigt hatar dom! Han har verkligen relationsproblem i detta fall. Han viftar och slår med flugsmällan för att döda dessa "värnlösa" djur, Kenneth, denna lugna man blir som en tokig furie. Då är det helt ok att ta en långpromenad, Jenna kan faktiskt stå still en stund.......
 
 
Vill bara tillägga att på sista kortet över så är det Primo.... Ett besök på Lundhags skulle bli väldigt roligt, titta på kängor....... Satan i gatan vilka priser! Bara att gå ut igen :(
 
 
Så hamnade vi hos Zelda :) Så härligt att ses igen, mina hundar gillar hennes husse starkt. Ett gruppfoto och ett kort på ett syskondrag. Att dricka med näsan vilande på skålens kant har jag sett förut :)
Tack för god mat och härligt umgänge. Nu far vi snart vidare söderut för en visit i Karlstad.
 

Mer Norge

Lasse Stefans på TV :( blääääää, bloggar lite mer Norge :) Här kommer lite blandat med disk!!!! Nidaros domen, lite mer vattenfall och jag i regn och rusk  mm :)
 
 
 

Semesterhälsning

Så packades husbilen för färd mot Norge. Vid första kvällens stopp firade vi 29årig bröllopsdag, Kenneth grillade burgare på älgfärs :) Sen for vi vidare för att beskåda Norges mest välbevarade stavkyrka, riktigt vacker.
 
 
Lite som hemma fast annorlunda, får överallt!
 
 
Dom såg vi när jag och hundarna var på promenad. Hundarna badade och långt där borta är husbilen.
 
 
Ett besök på Rjukan var på sin plats, tänk vilka hjältar Norge hade under 2a världskriget. Värt att läsa om så det inte faller i glömska. Hoppa från "snöre" var populärt...... Kenneth fick se sen BMW :)
 
 
Sen var det en himlans massa höga berg, djupa dalar, forsar och vattenfall, en gamal övernattningsstuga, lek i vatten..... I en del vänstersvängar var det ganska skönt att blunda på högerögat, uppskattar Varaslätta :)......
 
 
Camping.... vilket vi bara gjorde 2 ggr, annars ute i den fina naturen.
 
 
Tunnlar finns maaaaassor, var tvungen att även ta ett kort på partybelysningen i bilen. En del är sannerligen spektakulärt, riktigt nice :)
 
 
Färjor finns också en hel del........ detta får bli alla från nu! Vi är och hälsar på Zelda, Kenneth och Mattias rastar hundar och JO Lollo, jag lånar internet här hehehe. Nu är dom snart tillbaka så Sverigeresan får komma när jag kan och har ........... nät igen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningssöndag

Vi börjar med att Gratta Cristina och Molly som fixat LKl 1 med 1a pris, 180 p 1a placering. Jätteroliga nyheter :)
 
 
Dom var med för att träna idag, så även Juni, Spiker, Merino och ett gäng från igår hade stannat för att vara med igen :) Nu hade vi vilt så alla fick testa, bra jobbat allihop i regn och rusk. Kameran fick vila........ men ett kort på smarta Jenna fick jag tagit....
 
 
Fick däremot bilder från igår via mailen som jag sätter in :) Ett är på Kenneth som med hjälp av en granne är i skogen för att hämta hem vår stulna traktor!! Tur man har grannar som är uppmärksamma och vet vad man har för maskiner så traktorn var inte borta många timmar förrns vi hade den hemma igen. Fy för dumma människor :(
 
 
Nu kommer vi att ta ledigt ett litet tag så bloggen kommer inte att bli uppdaterad som nu. Ha en riktigt skön sommar så ses vi snart här igen :)
 
Här kommer resten av goa fina bilder från lördagen :)
 

RSS 2.0