Denna dag!

Jag hade en jättestor Novemberkaktus som från början kommer från Birgittas mamma. Ett litet avlägg blev till en alldeles för stor planta, har en liten på tillväxt så Birgitta tog mer än gärna över den gamla. Den var inte lätt att transportera så hon fick hämta mej så jag kunde ha den i knät. Nu kommer den att pryda hennes hem, så lycka till :)

Vi åkte vidare för att titta på deras torp som dom om ett litet tag ska flytta till, det kommer att bli kanonfint när allt är klart. Det ser litet ut men är mycket större än man kan tro när man kommer in :)



Primo fick i ensamt majestät följa med för lite apportering, töserna hemma skulle bara veta.........



Stefan och jag åkte för att göra lite ärenden. Primo har slitit ut sina tygbollar och har säkert saknat dom. Som av en händelse fanns liknande i en affär vi var i och nog skulle gossen få ett par nya :) Han såg dom direkt när vi kom hem och var mycket förväntansfull men vad händer då.......... Jenna var mycket nöjd över utvecklingen men fick senare lämna över en till Primo :)


Lite annat.

Nätterna är kalla så där morgonsolen inte kommer åt är marken frostig.



Det var läääänge sedan jag bakade småkakor men så kom jag att tänka på Emmas älsklingskakor :) och hallongrottor. Så nu har vi fikat med nybakat :)


Onsdagsträning

Idag var det trötta men nöjda hundar som åkte hem :) Dom fick ett stort sök i eländig blötmark. För att inte helt köra slut på dom så fick dom vardera hämta en åt gången. Välbehövligt med lite vila tills det var dags igen. Det varvades med markeringar och linjetag. Vi ses på detta ställe nästa vecka också.

Här är lite blandade bilder från träningen.



Vattenapportering

Vädret är helt underbart så Birgitta och jag kunde bara inte låta bli att träna vatten med vilt :) Birgitta står på ett berg på motsatt sida, berg är i vattnet emellan oss. Dubbelmarkering kastas där det ena nedslaget inte syns och Libra skickas. Hon vill ta den hon ser först och jag låter henne gå ut långt, då får hon en stoppsignal och jag tycker att hon ska hämta den dolda. Tecken tas och på andra sidan av vattenberget, när jag väl ser henne, tar hon tecken igen och löser uppgiften kanonfint :) Sen får hon hämta den andra.



Jag kan nog säja att Primo är helt frisk nu :) Då är det dags att testa honom i arbete. Det är snart ett år sen vi tränade på riktigt men nu så..... Det kastas en dubbel, lika som för Libra och Primo får ta vilken han vill. Snyggt går han i vattnet. Här kan man få en liten uppfattning om hur långt det är.



Så kommer han stolt med truten.



Så tänkte jag se om Jenna fixade längden, den som var kvar ligger i vassen bakom berget i vattnet, borta vid Birgitta. Jenna kommer ut och sliter verkligen för att hitta den. För att inte misslyckas stöttar Birgitta henne lite och hon får tag på den. Sen gör vi om allt och Jenna får gå först och jag dirigerar Primo. Så roligt att så mycket fanns kvar i gossen.



När Vickan fått sitt så var vi nöjda med dessa hundar och det var nu Tovas tur. Vi ställer inga krav med vilt på vatten, vi vill bara se om hon vill simma ut en liten bit, ta fågeln och få den upp på land till Birgitta. Hon var redan modigare i att simma och även om hon la ner fågeln på vägen in så tog hon den igen med ett fint fast grepp :) Sakta sakta ska vi nu bygga vidare och knyta ihop säcken. Här kommer några bilder på donnan :)


Skogen

Birgitta och jag körde ett litet pass på morgonen. Jenna och Vickan fick sök där dom efter 3 avlämnade dummisar fick markering, för att sen jobba färdigt på söket igen. Härligt att se att dom "släpper" markeringsområdet och arbetar vidare i söket :)

Så tog vi alla hundar på promenad, nu är dom sannerligen galna i Hjorttryffel!



Några börjar gräva och fler sluter upp så fort dom kan.


Rensning fortsätter.

Kenneth har nu kommit hem igen :) Jonas med flock har åkt till sitt, lite tyst blev det allt. Synd att en helg går så himla fort.

Vi gick ut i hagen för att fortsätta röjandet med pinnar och ris. Det finns så det räcker med det skulle bli mer....... Stefan fick i uppgift att fälla en stor ek.



Timbeeeeeer!



Det vi inte lyckade med fixade Kenneth! Kan nog vara så att vi tröttat ut brasan så det blev lättare att tända idag :) Nu har vi röjt massor så det är riktigt rent och fint i hagen.



Stefan räddade en groda som var på tok för nära elden. Hoppas den uppskattade det...


Mycket gjort :)

Tog ett familjekort under morgonpromenaden. Bidde behöver verkligen hamna under saxen.....



Bidde fick apportera :)



Så även Primo.


Så blev det till att arbeta, så himla tacksamt att få hjälp :) Nu är en del buskar i trädgården föryngrade och nedtagning + uppsamling av sly i hagen har vi fått gjort. Eller.... en hel del av alla pinnar ligger på brasan men det är mycket kvar ändå. Vi försökte få fyr i elden men det var lättare sagt än gjort :( Ett litet tag såg det ut som om det lyckades men...... nej, det gick bara inte.



Det satt fint med fika i det vackra solskenet.



Bidde blev trimmad, det var väldans välbehövligt och nu är han så snygg igen :) Är man så fin får man lov att apportera i dammen.....



Jag fattar inte hur mycket vi fått gjort?? Vi fick ut utemöblerna och gjorde dom rena. Invigning för året med en eftermidagsfika med nybakad sockerkaka :) Nu gör vi inte mer denna dag :)


Uppis??

Nix pix, det blir dåligt med det idag! Jag väntar hem Bidde med flock :) så det vill till att ha allt klart tills dom kommer. Trädgården ska ha sitt, hur kul är det att blogga om det??, och Stefan är till mycket stor hjälp som röjer i hagen :) Men...... jag kan garantera att det kommer att hända saker här i helgen :)
En riktigt trevlig fredagkväll önskar jag er alla

Årets premiär.

Men vi börjar med ett kort från igår kväll. Britt och Eros stannade kvar över natt för att träna mer denna dag. Hundarna tog det ganska lugnt efter en dag ute i friska luften :)

Först ligger Mr P, sen Eros, Libra och Jenna.



Så mötte Birgitta upp i morse och vi for till Vänerns strand för vattenpremiär. Så himla roligt och inte hade hundarna "tappat" så värst mycket sedan sist.

Eros.



Libra får sitta och vänta medans Vickan får jobba.



Det finns ett lite annorlunda ställe där vi är, liksom en kanal med berg på vardera sida. Ganska långgrunt så dom bottnar ett tag förrns dom får simma. Här är Jenna på väg ut.



Britt kastar långt ut och man får inte lov att ta "bergsvägen" tillbaka.



Man får ju heller inte skaka sej på vägen in, Jenna fixade det galant :)



Lilla Tova skulle också testa, får nog träna på simtekniken lite till :) Goa lilla gumman.



Så skulle vi avnjuta vårt medhavda kaffe och hundarna fick vara med och kolla läget som dom ville.



När vi kom tillbaka skulle Britt borsta Eros men Primo ville också vara med, gick väl sådär med borstningen :)

 

Solig träning :)

Vi fortsätter med att ha stationer, vilka utvecklas vecka för vecka. Idag kom Britt och Eros :)



Birgitta är på riktigt gott humör.......som vanligt :)



Oj, här kommer jag med grejer. Jenna är med och hjälper till.



Flying dogs! Här är Kia :)



Alla fick träna våta avlämningar i den lilla pölen. Guinness flyyyyyger :)


Tänk om......

man skulle köra lite våta avlämningar?? Dammen är inte riktigt så inbjudande i detta blåsiga trista väder som man skulle önska. Den är inte stor men räcker gott och väl till för ändamålet att få dummisen i hand när hunden är blöt. Lite nyfiken är man på om allt sitter kvar sen i höstas men..... solen är snart här och då kan jag testa :)



Fåren står snyggt uppradade och undrar säkert vad jag håller på med :)


Måndagsmorgon

Vindarna är kalla men inne i skogen var det faktiskt riktigt skönt. Nu har Primo lärt hela ligan, mina + Birgittas hundar, att leta Hjorttryffel så dom har fullt upp. Tid för ett dikesdopp måste ändå hinnas med :)


Utflykt

För ett par veckor sedan pratade min goda granne och jag om fårskinn. Hon ville ha ett nytt, jag kom att tänka på goa Ingela som jag visste har en hel del fällar hemma hos sej. Så, denna dag begav vi oss till Ljungås.

Men före jag åkte för att hämta Anki tänkte jag ta ett kort på Oskar! Detta skinn är nog närmare 20 år men fortfarande riktigt fint trots att hundarna får ligga på det.



Lite olika fällar hos Ingela.





Beslutsångest, vilket ska hon välja? Dom är ju så fina allihop :)



Jo, detta blev det. Danne får också vara med på bild.



Nu pryder det Ankis golv :)


Mollie

Idag kom Monica och Mollie för att träna. Vi hade stationer där arbetet blandades så dom verkligen fick tänka till. Monica hävdar att hon inte är vig! Men se bara så elegant hon hoppar över diket :)



Det är ett tungt sök med tunga dummisar så dom får visa vad dom går för. Gick mycket bra :) Här har Mollie just lämnat av.



Snyggt sitter hon stilla när söket läggs ut igen.



Fick ett ganska bra kort på Jenna.



Libra får än klurigare uppgifter än dom andra 2, precis som det ska vara :)



Här kommer även hon med den tunga kanindummisen. Snyggt med en gul sådan, både till brun och svart hund :)


Dystert

Då menar jag vädret, det är grått och trist ute. Härligt att då ta en promenad med Birgitta och alla hundar, det livar upp :)

Efter det fick jag äntligen tvättat alla fönster på övervåningen, tänk så fint det kan bli. Hoppas resultatet är lika fint när solen skiner på dom.........

Nu ska jag fixa och dona vidare, ha en fortsatt bra dag allihop :)

Tålamod, GRATTIS, roligt!

Vi börjar med tålamod :( Dom som känner mej skulle nog inte säja att jag har dåligt tålamod men....... ibland tryter det! Har färdigsydda spetsgardiner som ska läggas upp för att sitta för skjutdörrarna i uterummet, men dom måste läggas upp! Hur SVÅRT kan det vara?? Mät, nåla upp och sy en rak söm. Skitenkelt ända tills......

Dom 3 längderna var klara och glad skulle jag gå för att sätta upp dom på vajern som ska hålla allt fint på plats. Stup i ett tappar jag vajern, irritationen smyger sej på, kroppstemperaturen höjs, som ska i kanalen. Ett mantra börjar ta form inne i huvudet, luuuugn och fin luuuuugn och fin! Så sitter dom där och jag tittar över resultatet och får se att när jag sytt upp så har undertråden tagit slut :( Alltså hänger det ner tyg på golvet som inte ska vara där.

Nu fullständigt ryter det inne i skallen, LUUUGN OCH FIN!!!! Ner med gardiner, gör om gör rätt! Nu är det "bara" 5 till som ska sys för motsatt sida, men INTE idag!



Grattis till vår grabb Stefan som idag klarade sista provet på flygskolan i Kalmar :) Nu kommer han hem ett tag tills nästa steg på pilotstegen ska tas :)

Roligt var att Eva ringde att hon fixat rum inför årsträffen, så himla kul att allt löste sej så du och Senia kan vara med :)


Träning.

Från att det inte skulle bli någon träning idag så blev "huset fullt" ändå :) Några har fått lite extrahjälp på annan tid, några kunde inte komma så då blir det inget, men så...... hörde Eva av sej och ville komma med Senia :) Självklart, jättekul. Så dök Biggan upp, Birgitta och Kicki. In alles blev det 9 hundar (med mina) som fick sitt, en dag som det inte skulle blivit något alls :)

Biggan och Guinness som tycker det är toppen att jobba.



Birgitta och Tova.



Lydia, still going strong :)



Eva och Senia :)



Det blev inte kort tagna på alla hundar...... men här är Kicki och Snäckan.


Mysigt

Det tar på krafterna att vara ute i friska luften så mycket. Man känner det själv och det märks på 4-fotingarna. Ser så avslappnat ut att nog skulle jag också kunna tänka mej att trängas ihop med dom en stund :)


Vårvärme.

Vilken dag vi fått, det måste vara årets finaste vårdag så här långt :) Kenneth är ledig så vi passar på att beskära fruktträden, många pinnar blir det...



Hundarna ska också vara med men till någon nytta är dom inte, dock är det trevligt att ha dom runt sej :) Primo är lik Linus, han som alltid släpar på sin smutsiga filt i Snobben, hans tygboll ska med överallt och ren....... det är den inte!


Jag undrar......

I fredags reagerade jag på att Primo var väldigt pigg under promenaden, han gick inte bakom mej en enda gång. En tillfällighet?? Man vågar inte ropa - Hej! än, att han skulle vara fullt återställd från sin erlishias. Han har hela helgen varit pigg, så här har jag inte sett honom på nästan 1 år :) Men kan det vara över nu......

Så tänker jag efter vad som hänt! För en vecka sen började han frenetiskt leta svamp som lever på rötter under jord. Svarta hårda kulor som krasar i munnen när han tuggar sönder dom. Jag tror det är en sorts svamp men är inte säker. Ingen av mina hundar har tidigare visat intresse för detta men jag vet andra hundar som gärna äter upp dessa.

Kan då detta ha påverkat att han känns mycket bättre, har det en läkande verkan?? Någon som vet? Han får fortsätta sitt letande/ätande så får vi se vad som händer framöver. Fortsättning följer....




Vilken dag :)

Det började med att Fredrik, Lollo och Dennis kom för att träna. Dagen till ära hade vi vilt, det var länge sen Dennis fick "smaka" detta så det var lite nytt. Lite mer viltvana så kommer det att bli kanon. Det har gått framåt, det märks verkligen att ni fått lön för mödan :)

Här är herrarna (snygg väst :)



Vi har ett kort framifrån också :)



2 lite suddiga kort på gossen.



Jenna.



Vi såg ett vårtecken som heter duga, första dan myrorna var ute. Dom frös lite om fötterna så det var bäst att klumpa ihop sej för att hålla värmen :)



Vilken "tur" att man har telefon med sej för Christina ringde och frågade om jag var hemma? Dom var i närheten och skulle titta fram, vilken flax att jag hade vilt för nu fick dom vara med och träna. Tommy började med Spiker.





Vilken härlig dag det blev :) Lite mer viltvana här också så blir det hur bra som helst. Har man grunderna med stadgan, vilket verkligen sitter, så rullar allt bara på framöver. Här är Christina och Molly.





Flitig :)

Under promenade idag kom det massor med svanar, då måste man bara stanna upp för att titta på dessa ståtliga djur. Våren är på väg, om nu någon missat det :)

Birgitta tittade hit för att trimma sina hundar. Mycket bra för då har jag sällskap när jag gör mina koppel. Lydia och Vickan hamnade under saxen idag och blev så fina. Här är det grånosen Lydia som görs vacker.



Här är nästan alla koppel, lite mäktigt att se alla färger och tjocklekar färdiga :) Jag är ganska nöjd...... eller rätt mycket nöjd.



Igår kväll när vi tittade på TV sas det att vi kvinnor skulle få en blomma på kvinnodagen, AHA sa jag. Helt ovetande om denna tradition. Kenneth som är ledig denna dag var och handlade och se på 17, en blomma följde med hem. DET var en överraskning. För honom heter alla blommor krysantemum :) men den här visste han dock namnet på. Vi skrattade gott över denna Flitiga Lisa, vilken han tyckte passade perfekt till mej. Kan bara hålla med :) Tack så mycket käre make :)

 

Bakslag!

Här säjer man att det ska vara 3 bakslag med snö före våren kommer och nu har 1 av dessa kommit, då är det väl 2 kvar om man tror på detta :)

Lite bra med detta väder är det, efter en härlig promenad där snön lade sej fint på axlar och huvudknopp kan man nu fixa och dona i lugn och ro. Bra att förbereda hundsaker nu för våren är som vanligt mer eller mindre uppbokad. Man tycker i januari att det ser hur ledigt ut som helst men........ det är nästan så dagarna inte räcker till med allt som man planerar att göra.

Med tanke på vädret så ligger gärna katterna inne och Buster, som snart fyller 14 år, myser på den nya dynan.


God Morgon :)

En lite kylig men klar morgon, helt ok. Termosen är laddad med kaffe, fikat är klart, så nu är det bara att vänta en liten stund tills jag ska åka till skogen för att förbereda dagens övningar. Hoppas jag kan få lite bra kort att lägga ut senare, tills dess! Ha en riktigt bra dag :)

Här kommer ett, i alla fall, kort på Biggan och Guinness :)


USCH :(

Idag har jag varit tvungen att göra det jag minst av allt gillar....... En road trip till div. affärer och jag började i Skara. Var på Slöjddetaljer för att fixa material till hundgrejer jag tillverkar och det gick ju bra. Så över till Jula!!!! Ja, verkligen!! Detta hemska varuhus som är min käre makes favoritställe..... själv får jag klaustrofobi!

Det är så mycket hyllor och gångar att det känns som om allt bara kryper på mej, usch! Jag har inte Kenneths vana på att veta var det som jag ska ha finns, så för att snabbare än snabbt rycka till mej mina varor så får man fråga var det finns. Sen är det bara att hitta till kassan..... och fort ut i friska luften. Tror jag innehar rekordtid på snabbaste vistelse därinne.

Över till Lidköping för ytterligare inhandling, in i bilen för att fara hem. I det läget är det helt vansinnigt med 40 km i stan, både bilen och jag vill hem....... ni fattar??? :)

Så nu har jag varit i mitt hundrum för att se om det jag tänkte i koppelväg skulle funka, det gjorde det :) Kanske var dagens resa inte helt av ondo ändå........

Katt!!

Pysen skulle vara med när vi tog kort igår. Han låg på trappen och kråmade sej och liksom, rullar av steget men som vanligt var det nog med mening :) Minna fick en del kort på honom och här är ett.


Finbilder

Tänk vad en helg går fort, nu är Minna och Karda på väg hem igen. Vi har fått gjort en hel del, bl.a. tagit ståbilder på Jenna....



Karda är nytvättad och trimmad, pälsen är ostyrig på rumpan men vad gör det? :)



En härlig huvudbild på stumpan.



Så avslutar vi med en bild från morgonen :)


Karda

Denna morgon fick Karda jobba lite. Libra fick ett sök först så lillpluttan fick sitta passiv.



Så är det Kardas tur att leta dummisar, dom första går så fint sen behöver hon få tänka lite för att jobba på igen. Övning ger färdighet :) Grunden med grepp och avlämningar sitter och det är en jättefin början, resten kommer.



Man kan se att hon tycker det är roligt för rumpan går i ett :)


En bra dag :)

Faktum är att jag känner mej riktigt pigg denna morgon! Jag har alltid varit morgonpigg och flugit upp ur sängen, redo att ta tag i dagen. Men något har hänt, jag är inte alls pigg, snarare trött och liiiite surmulen?? Inte likt mej alls men med lite kaffe och ensamhet så är jag snart på G igen :)

Varför känner jag mej så så pigg idag?? Jo, lillskruttan Karda kommer hem över helgen. Just det, Minna är visst med också hehehe. Vi kan inte bara sticka över till varandra för en fika, går inte med någon av ungarna :( men då får man njuta i fulla drag när dom kommer hem :)

I morgon kommer Gemma hem, Librasyster, så det blir huset fullt med hundar :) Får nog börja förbereda maten för den kvällen. Rådjurssadel står på menyn :) så den ska marineras. Tur jag är pigg så jag får sätta fart med allt som ska fixas men först till skogen :)


Vårtecken :)

Vårblommor och fågelkvitter i all ära men det som är mitt främsta vårtecken är porlande vatten i skogen, men så är jag mer eller mindre en skogsmulle också :) Det kommer säkert att bli ett och annat bakslag med snömodd men just nu, tja, så njuter jag i fulla drag :)


RSS 2.0