Advent

Igår började jag att "stöka" inför 1a advent, framförallt så skulle det upp stakar i fönstren. Traditionsenligt så ska dom tändas, tidigast, på lördag men....... jag ville ha lite stämning inför helgen så när fönstren var pyntade så var det bara att tända :) Jag lovar att aaaaaldrig göra så mer, ev., kanske....... Hundarna skulle rastas och jag gick ute och bara njöt av ljuset i fönstren.
Det är något speciellt dessa veckor före jul, mycket ska göras men planerar man bara så behöver det inte bli jäktigt. När julen väl är här kommer alla hem och det ser jag verkligen fram emot, det blir inte så ofta alla är här samtidigt men vi har bestämt att julen ska vigas åt familjen. I alla fall tills småknoddar kommer, sen får vi se hur vi löser det. 
Nu ska dammråttorna bort så det är snyggt och prydligt till helgen :)
 
  

Snö

Jaha, då har det börjat snöa så smått. Nu gäller det att ha mössa på för det var riktigt ruggit ute.
 
 
Fick igår, bl.a., en väldigt fin kökshandduk :) Tänk om man hade den pälsen då skulle man inte frysa...... 
 

Viltspårs resultat :)

Idag tänkte jag att det kan gå precis hur som helst...... när jag kommer fram så får jag höra att det kommit 50 mm regn i spåren!! Inte dom bästa förhållanden, kan man lugnt säja..... Senia går först och det är banne mej det bästa spår hon gjort :) Hon gick lite för långt ut i återgången vilket gjorde att hon missade HPt, så nära var det men vad gör det när hon nu är SEVCh :)
Så var det Jennas tur att gå i vattensjuk mark, Senia hade detsamma, som vanligt spårar hon som en gud och fick ett HP med sej hem. Vilken underbart strålande fin dag, trots skitväder ute :)
 

Mossa mm.

Igår körde jag mitt Japanbesök till flygplatsen, det var dags för dom att åka hem. Nu väntar jag på mail så jag vet att allt gått bra för dom. Jag har haft en lång, god natts sömn vilket var välbehövligt. Det tar lite på krafterna med så intensiva dagar, jätteroligt har det varit och jag tycker så mycket om Tomoko att det är värt att vara trött efteråt :)
 
Berit skickade kort på Mossa då hon fick delad 1aplats i lydnad när det var Nacka cup. Det är hög tid att fixa en grattissida på hemsidan där sådana här goda nyheter kommer in, det börjar bli en del smått och gott nu :) Här är kort från lydnade, återigen ett stort grattis till ett duktigt ekipage :)
 
 

Aaliyah

Tur att man har en stor vedkorg, då är det lätt att resa sej upp :)
 
 
Lekkompisar......
 
 
Katten Pysen är absolut inte förtjust i småfolk, han flyr fältet fortare än kvickt. Hundarna däremot tycker det är spännande.
 

Joe

Hur kunde jag missa detta inlägg från Joes ägare????? Nu fick jag se det, om än lite försent, men vill visa vilken fin tårta Joe fick på sin födelsedag. Tack för att jag har er blogg att följa :)

Morgonpromenad

Idag skulle Tomoko och Aaliyah följa med till skogen :) In med hundarna i bilen, dom får vackert vänta tills vi är redo för avfärd. Vi fick en härlig skogsvistelse vi fick med, faktiskt, lite sol :)
 

Fika :)

Efter att ha gjort en snabbvisit i Vara så for vi på hemvägen till Birgitta för att fika. Birgittas hus är så mysigt att jag gärna ville visa Tomoko det :) Tuuuuur att Birgitta var så snäll så hon lånade ut sin badanka till Aaliyah :) Ser att korten blivit lite långsmala när jag satte in dom, det har jag ingen aning om varför...... får kolla vidare på det!
 

Gjort stan......

Vi for till Lidköping för att bl.a. besöka Rörstrands. Tänk att jag hade tålamod till att gå i affärer i 4 timmar :) Men så fikade vi också, naturligtvis, och då på Garströms. Som vanligt....... var jag först klar och när jag ätit halva var det dags för Tomoko att börja äta :) Aaliyah fick leka med papper i stället :)
 

Besök :)

Nu är dom här, Tomoko och Aaliyah :) Tja, det blir inte så mycket mer denna morgon för nu ska jag ta hand om dom så får vi se om jag bloggar mer idag eller inte.

Nu så :)

Vi börjar med att jag fått kallelse till neurologen den 21/12, ska bli skönt att få komma dit och se vad dom har att säja.
Så ska jag hämta Tomoko och Aaliyah på Landvetter ikväll :) Nu vill det till att planera dagen noga så allt är klart när dom kommer. Nä, nu får jag ta tag i dagen och börja med min promenad. Jag bör hinna med en paus på soffan också......
Tittade runt bland mina kort för att se om jag hade något att lägga ut men, hittade inget??!! Mycket konstigt, men så blev det denna dag :)

Viltspår

Då har vi varit på viltspårsprov igen. Jenna och Senia fick var sitt 1a pris idag :) Senia är överlycklig när hon hittar klöven och när hon sen hittade Jennas klöv vid bilen var lyckan total :)


Senia...

Hon har kommit på att det finns en hel del roliga saker i Kenneths ryggsäck :) Stolt kommer hon och visar upp sitt byte. Tar jag vanten så finns det ju mer att hämta :)


Ljus i mörkret

Ibland, men bara ibland, händer det där som gör att man blir alldeles varm och glad. Det där lilla som ger så mycket utan att man kanske tänker på det.
Utöver allt annat har jag fått en blödning i ögat som sakta sprider sej så jag snart ser ut som ett enögt rödögt monster. Absolut INGET farligt men gör att "skönheten" blir odjuret........
Nåväl, jag åker för att handla. Fort ska det gå, för som ni vet avskyr jag att handla! Dom sista gångerna jag varit iväg har det stått tändstickor på notan men, hittar jag dom inte direkt får det stå kvar till nästa gång. Nu började det bli lite kris så nu skulle dom med hem. Pust, hittar inga i affären :( Lägger upp mina varor på bandet då kassörskan ser att sockerpaketet är sönder. Srunt samma säjer jag för jag orkar inte hämta nytt. Jag gör det säjer hon och vips är hon borta.
Pinsamt att behöva stoppa upp kön :( men hon är strax tillbaka, jag tackar så jättemycket för hjälpen och frågar om hon vet var tändstickorna finns? Då vet jag till NÄSTA gång, för nu vill jag iväg.
Kunden bakom frågar om det blir bra med det paketet han håller i, dom låg i golvhöjd framför honom. JAAAA, det blir jättebra.
Jag tackar igen så mycket för hjälpen, han ler och säjer att nästa gång kan det vara hans tur att behöva få hjälp :)
Tänk att så lite kan göra så mycket :) Plötsligt blev denna gråa dag till en riktig solskensdag :)

Här ett kort på ett annat ljus i mörkret, mina underbara gamla lampor med sitt milda sken.

Gott skratt

Ibland behövs det inte så mycket för att få ett gott skratt :) Hittade kortet jag tog i måndags när vi gick spår. Birgitta körde och när hon öppnade till skuffen fick jag se en liten ynka grön planta. Ett frö som grott på stötfångarskarven :) Vi skrattade över hennes naturbil som, likt hundarna, vistas mycket i skog och mark. Får nog kolla över min bil också så det inte växer granar od. på den med.........


Polare

Jenna och Primo har alltid vait som "ler och långhalm", dom gör det mesta tillsammans. Att sova ihop är riktigt skönt tycker dom :)
Kortet har dålig skärpa, precis så som jag känner mej idag men......det kan ju vara bra ändå :)


Viltspår

Först skicka vi ett Grattis till Berit och Mossa som fixat LK 1, bra jobbat av er :)
 
Birgitta och jag for iväg för att gå viltspårsprov idag. Tova gjorde anlagsprovet som dom klarade galant, Grattis :)
 
 
Senia och Jenna fick var sitt öppenspår där Senia fick ett 1a pris och Jenna fick detsamma + ett HP :) Vilken dag :)
 

Lördagsträning

Men först lite nyheter :) Selmas röntgenresultat har kommit, HD A, ED UA :) Sen är det bestämt att Tomoko kommer den 20e och stannar till den 25e :) Sen ska familjen utökas! Matilda och Stanislav väntar smått i april, stort Grattis till er som nu är i väntans tider :)
 
Så hade vi träning igår, Spiker, Tova, Juni, Eros och Libra var med för att jobba i hagen. Birgitta skulle kasta för annan hund och man kan tro att hon siktade på Tommy :)
 
 
Så jobbar hundarna en och en runt oss som står i ring. Här är Libra på väg in.
 
 
Vi står på linje, ganska tätt men ingen störs av att vara nära utan kommer snyggt och prydligt till sin förare. Vi gjorde även linjetagsövning med mycket fokusarbete och oj så fint pluttisarna jobbade med sin förare :) Eros och Libra fick lite svårare varianter som dom utförde :)
 
 
Juni var nybadad för hon skulle trimmas, jösses vilken fluffpäls hon hade. :)
 
 

Träning

Idag kom Clary och Anette för att köra ett pass inför deras WT på söndag. Birgitta passade på att komma så det blev en "ny" hund för dom som var med. Elaka markeringar :), skott och att jobba nära varandra var lite tufft men dom fixade det riktigt riktigt bra.
Nu håller jag tummarna för att det går fint för er :)
 

Tomoko :)

Kanske, kanske att det snart blir besök av Tomoko :) Det vore så kul att ses igen så jag håller tummarna för att det blir så. Nu har jag ännu en positiv sak att se fram emot, det gör gôtt :)


Eftertanke

Jag var hos läkaren för 10 dagar sen för min trötthet och att jag fått "skakningar" i mitt huvud. Det är liksom inte still utan gungar fram och tillbaka. Läkaren var riktigt bra och tog allt på allvar så han gjorde lite fysiska tester och jag fick även lämna blod så dom kunde kolla mer.
Han ringde igår. Allt var bra, bl.a ingen Borrelia men...... han hade ringt neurologen och med dom frågorna han nu ställde mej så lutar det åt att det är en genetisk, neurologisk ärftlig sjukdom :( Pappa hade skakningar i händerna vilket började när han var i min ålder. Jag ska vidare till Skövde framöver för vidare koll så man ska väl inte måla fan på väggen riktigt än men....... det känns lite deppigt.
DÅ är det sannerligen tur att man har familj, hundar och många goa vänner så man kan koppla bort allt för en stund :)
Jag hade inte tänkt att skriva om det här men, det är lättare än att ringa/maila till er som undrar och för er andra så vet ni nu lite om vad som hänt.

Detta kort tog jag igår när det var strömavbrott, riktigt stämningsfullt.

Solsken :)

Vi är ju inte vana vid att solen skiner så döm om min förvåning när jag idag blir bländad av den :) Efter spåret igår öste regnet ner så vi fick inte tagit några kort på vårt äventyr men nu gick det att fota lite. Primo ser ut att vara lika förvånad över att solens strålar skiner genom träden. Det är bara att passa på och njuta :)

Viltspårsprov

Idag var det premiär för Senia i ÖKl-spåret. Hon gick i fint tempo och skötte sej riktigt bra ända till sista vinkeln, där tog hon färskare spår så det strulade till sej. Hon fick ett 2a pris. Jenna tuffade på som vanligt i vattensjuk terräng och fick ett 1a pris. Vi har redan bokat tid för nästa spår så då hoppas jag det går bättre :)

Helgen som varit

Det började med att våra goda vänner, Inger och Martin, kom på fredagskvällen. Vi skulle upp tidigt på lördagen för att jaga. Kenneth, Martin och Stefan for till ett jaktlag och Inger och jag for till "mitt" älgjaktlag. Fika är alltid gott :)
 
 
Så blev det till att sitta på pass, man blir lite frusen och det kan bli liiiite långtråkigt. Ibland bör man sitta lite längre på sitt pass än vad som var tänkt.......... går inte närmare in på det just nu :) Nåväl, man kan ju ta ett kort på handsken i brist på annat.
 
 
Vi fick med andra ord ingen kalv denna dag men bättre jaktlycka hade herrarna, 3 älgar och 2 vildsvin fick dom. Dom själva hade inte korn på djuren men andra fick chansen. Väl hemma igen fixade vi god mat och pratade jakt mest hela kvällen :) Hundarna fick inte vara med utan låg snällt i dörröppningen och väntade på lite godsaker som kunde tänkas bli till dom.
 

GRATTIS.....

Till Monica och Mollie som nu fixat SEVCH :) Har gäster i huset men dom får vackert vänta medans jag lägger ut denna strålande nyhet :) Har inte kollat men det finns säkert mer att läsa på Mollies blogg som finns på min hemsida i länkar :)

Många hundar

Tack Birgitta för att du lagt ett spår till Senia :) Det är så skönt att man kan lägga för varandra, att inte ha en aning om var spåret går utan att man helt enkelt måste lita på sin hund. Lägger man spår själv kan det vara svårt att hålla "fingrarna i styr".
 
Så gick vi en härlig promenad med alla hundarna igen. Jag gillar kort där det är fart och fläkt :) och ibland behöver dom arrangeras lite........ Birgitta står med alla inne i skogen, jag går iväg och gör en inkallning, så kommer alla rusande. Så, om någon mot förmodan tror att det är "spontankort" så är det inte fallet :) Har märkt att Jenna är först oavsett när jag tar kortet........
Här är Birgittas hundar, Lydia, Vickan, Lucky och Tova + mina.
 

RSS 2.0