Min Donna..

kallas egentligen för Jenna men känns mer som en Donna :) Alla hundar är, var och en, bäst men Jenna....... är helt enkelt Jenna :)


Träning

Idag fick Tova och Senia en liten genomgång. Dom arbetade på fokuserat och samlat. Så skönt att kunna använda hagen igen :)
 
Här kommer lite goa bilder på dom.

Inställd....

träning blev det idag. Av olika anledningar så blev det bara Biggan kvar. Förkylning, jobb och löptikar kan sätta käppar i hjulen. Det ger mer att vara fler så jag ställde in det hela. Hoppas vädret och övrigt är på vår sida om en vecka igen :)
Birgitta och jag tog en promenad istället, det är hon som har löpligan :) Dom var nöjda med en enkel vistelse i skogen också.

Träning i morgon....

kl 9 30 på det andra stället i skogen. Från 44an kör lite till, från det 1a stället, så ser du mej på vänster sida. Tvärtom för er som kommer från andra hållet :)
Fick nästan lite vårkänslor i skogen. Snön lyste med sin frånvaro på en hel del platser, så skönt :) Även om jag vet att det kommer bakslag så passar jag på att njuta. Senia hittade något ätbart, här med snö på, vilket hon bar under hela rundan. Så mycket gnagande på det blev det inte, men det var en uppgift så god som någon.
 
 

För mycket.....

finns i mitt huvud just nu! Jag tänker på en massa runt avel, mitt tänk och lite om andras tänk. Det jag kommer fram till är att man kan inte göra mer än sitt bästa. Har man tänkt igenom allt om föräldrarna och känner att det stämmer överens med allt som man önskar så har man gjort det man kan. Det är så många parametrar som gäller..... vad gör man sen? Jo, väntar på löp och att allt sen går bra.
 
Det blir inte lättare för var kull man har när man vet vad man har och vill hela tiden komma framåt. Är det värt allt planerande? Ja, när man sitter i valplådan med dom små och ska följa deras livs resa då är det värt det. I alla fall i 8 veckor..... Det jag inte vänjer mej vid är när dom ska åka till sina nya goa familjer....... Det är då man tackar för internet och telefoner, att kunna hjälpa och stötta eller bara lyssna och njuta :) Att få träffa mina hundar på träningar och träffar, det är grädde på moset :) 
 
Libras sista kull som blir 2 år i juni.
 
 
 
 

Senia och Pysen

Senia låg i godan ro på filten, då kommer en kelsjuk katt...... Här kommer ett gäng bilder på det, även suddiga publiceras så man får en uppfattning om vad Pysen håller på med :)
 

Ett till.....

Utevistelse med Birgitta och co. Senia leker gärna med sej själv. Hon hittar en kockla, slänger med den i luften, tar den igen , springer och fjantar för att slänga upp den i luften igen :) Ska försöka få ett bättre kort på hennes lek en dag :)
 

Vilken morgon

Vilken himmel, vilket ljus. Behöver nog inte skriva så mycket mer, det är bara att njuta :)
 

Rimfrost

Det är ovanligt att rimfrosten finns i flera dagar, men med dimman på morgonen så sitter den så fint på allt den kan fästa. Minsta beröring på en kvist så faller den lätt ner mot marken.


Jösses.....

så mycket jag fick gjort idag :) Så himla gôtt att ha energin tillbaka, hoppas bara att den stannar..... Här är en del av det jag fick gjort, lingonsylt, kärleksmums, finska pinnar och musli. Alltså, det är det som blev bakat/kokt men mängden är mer än på kortet. Måste ju gömma lite kakor i frysen... och sylten kommer att, gott och väl, räcka till hösten :)

Snölek

Birgitta kom för att hänga med på promenad. Nu är det några dagar sedan vi gick ihop och det gör att alla hundarna blir glada över att ses igen, så dom springer och leker mest hela tiden. Därför tog jag inget gruppkort idag utan dom fick härja bäst dom ville :)
 
Jag trodde att Jenna skulle vinna i vem som har mest rimfrost i pälsen.....
 
 
men jag undrar om inte Tova var "värst" :)
 
 
Man kan passa på att leta lite kobajs.......eller hitta på något annat som ser mer spännande ut...... inte lätt att ta kort på alla hundar när dom har kul. Full rörelse, så som det ska vara :)
 
 

Smart tänkt :)

Morgonen började riktigt råkallt med djup dimma men...... jag tänkte att jag väntar med att gå ut, tills solen kommer för att lysa upp min tillvaro. Och det gjorde den :) En fantastiskt fin promenad i gnistrande vinterväder. Som sagt, tur man har vädret att dryfta :)
 
Lite härliga kort på vinterligan hör till...
 

Myshundar

Dagarna rullar på i en förfärlig fart, kanske inte helt fel ändå. Då kommer man fortare till alla roliga saker som ska hända :)  Dock har jag lite svårt att planera....... Jenna ska i vår till Zumo, går allt som det ska blir det valpar därefter :)
Hundarna tar allt med ro och myser på golvet. Senia försöker sova på Primo medans han gör rent Jennas öron. Hon ser mest ut att vilja sova vidare, en ganska groggy blick :)
 

Gilla läget

Visst är det tur att man alltid har vädret att prata om?? Konstigt nog är man sällan nöjd med det som är för dagen..... vi ledsnar fort och vill ha det "bättre" men inser snabbt som ögat att det var ju inte riktigt bra det heller :) Alltså, man får helt enkelt gilla läget. Tänka att det är ju faktiskt rent och fint. Inga skitiga hundar som ska in och det är inte för kallt för dom ute.
Dock ska det bli kallare fram på veckan så onsdagsträningen är inställd. Vi kör på så fort det går igen :)
 
 

Färdig :)

Jag bestämde mej för att, idag, sy färdigt dom sista tuberna så skulle jag göra dom färdiga i morgon. Allt flöt på så bra, symaskinen var på min sida...... nu är jag klar och hyllan fylldes med alla dummisarna. Inte utan att jag känner mej supernöjd nu :)


Träning

Idag kom Clary, Annette och Gunell för att träna. Det var kaaaallt -9, men med mycket kläder så går det allt ett tag. Det svåra är att hålla hundarna igång när man ska få in mer följsamhet och samarbete. Det blir en del att tänka på men jag fick nog till det rätt bra i kylan :) Vi ses snart igen :)


Senia

Ännu lite mer av Senia :) På detta rör har det varit tyg upprullat, röret skulle slängas men hon fick leka med det ett tag. Jenna är inte speciellt imponerad utan låter henne hållas. Nu börjar jag få materialbrist, igen! Hade tänkt att bli klar i helgen, så det blir till att införskaffa det sista som behövs. Ska bli spännande att se om min hylla blir full eller inte :)


Hundliv

Det blir bara vitare och vitare ute utav snön som faller ner. Jag vill inte ha mer snö men kan inte ungå att tycka att det faktiskt är vackert :)
 
Tjejerna spanar uppe i våra backar....
 
Primo kollar hellre läget nedåt. Syns tydligt på hans nos :)
 
 
Det är faktiskt fint med snö på träden......
 

Som hund och katt...

Att vara katt på landet är inget slitsamt liv..... Ligga nära värmen är den huvudsakliga sysselsättningen...... Jag sitter vid symaskinen och jobbar med mina dummisar, får först en tillintetgörande blick från Pysen! - Det för oväsen :( men jag antar att du inte tänker sluta så jag får väl stå ut och bara göra mitt. Sova vidare....
 
 
Senia ska däremot förkovra sej i mycket viktigare saker, det mesta om jakt. Hon fick låna tidningen av Stefan och var mycket stolt över förtroendet :) Nu är det upp till bevis för henne eller så får hon fråga dom andra hundarna om det är något som är oklart :) Så kan det vara en helt vanlig dag i Hôlevalla......
 
 
 

Söker ordförande

Jag sitter i valberedningen för Västras FRK, vi söker en ordförande men det är så himla svårt, ingen vill ställa upp. Risken är nu stor att allt havererar. Det känns så konstigt, vi har så många medlemmar och ändå........ Skulle du som läser detta och tillhör Västra vilja ställa upp eller har pratat med, har ett namn att ge, så vore det oerhört värdefullt. Hjälp oss för nu står vi still. ktorstensson@gmail.com

Det snöar

Tänk om det kunde bli vår, NU! Snön kommer igen så det blir vitt och "fint" på marken. Ska snart ge mej ut på vägen för att fara till vetr., Primo och Libra ska vaccineras. Promenixen får bli efter det.
Skickar en bamsekram till Sussies Tomas som har så himla ont i ryggen av sitt diskbrock. Hoppas du snart blir bättre.

Här kommer ett kort om skönare tider som snart ska komma tillbaka :) Fredrik och Lollo hade förra året en träning hos sej då kom även Kurre och Marie :) En kanondag.

Dummisar

Nu känner jag igen mej själv igen :) Riktigt bra med energi till att ta tag i saker och ting. Mitt vinterjobb är att sy dummisar, så äntligen har jag börjat med det. Visserligen är det en del kvar men lagret börjar nu att fyllas på så smått. Då uppstår ett problem!!! Materialbrist, det blir till att åka för att köpa hem det jag behöver så jag kan få klart alla. När allt är färdigt kan jag stå och njuta av en, förhoppningsvis, full hylla :)


Chess

Fredag och lördag tillbringade vi hos våra vänner Inger och Martin. Det är alltid lika roligt att träffas och att få avnjuta Martins goda mat :) Dagen till ära fick vi Mufflonstek, så gott så gott. På kvällen tog vi oss till Operan för att se Chess, mycket bra. Nu har vi projekt på gång i april, vi ska bygga en hönsgård här. Tänk vad det kan hända saker när man träffas och pratar runt om det mesta :)

I morse var det Libras tur att hamna under saxen. Kan väl inte påstå att det är deras favorit sysselsättning......... men dom blir fina :) Nu är det bara Senia kvar......

Tack Lotten...

för din omedvetna hjälp till detta inlägg :) Efter onsdagsträningen så saknade jag en dummies när vi var klara, den skulle jag titta efter idag. Under träningen sa Lotten att hennes mängd dummisar minska och hon fattade inte vart dom tog vägen...... Nu gör jag sådana själv så det är lätt för henne att hämta men man undrar ju ändå? Hon är inget undantag, det händer mej också, med borttappade apporter men har goda grannar som hänger upp dom i träden när dom hittas. Har även fått tillbaka koppel på detta sätt :)

Jag hittade inte min egen men fick syn på en snitsel, gick dit och fick se en dummies under. Lotten, det ligger i min bil nu :)


- grader

Långkalsonger på, tjock tröja för här skulle inte frysas...... vi har -grader ute.......vad jag inte tänkte på är att mitt tempo är mycket bättre så jag blev som en ångkamin! Helt ok med mej men jag får tänka om lite :) Jag fick se en liten myrstack där någon varit och fått sej ett skrovmål. Den lilla dammen som hundarna brukar ta ett morgondopp i är fortfarande frusen, utom i ena kanten. Än är det ett tag till vår men vi är på god väg :)
 

Onsdagsträning

Efter ett långt, välbehövligt, träningsuppehåll så hade vi idag årets första onsdagträning. Vi satte fokus på stadga och kände efter fikat av hur stoppsignal + dirig. satt. Mycket finns kvar sen i höstas så nu slipar vi vidare på allt annat som behövs ses till :) Dagen till ära hade vi kastare med :) Susanne får inte lämna Tor-Björn hemma mer för det var väldans praktiskt :)
 
Här kommer lite kort, Lotten rörde sej lite för hastigt så hon blev delvis suddig, men Charlie syns desto bättre :)

Trimstugan

 
Idag gällde inga undanflykter :) Det var bara att ge sej in i trimstugan med hundarna för att fixa till Jenna. Primo var lite besviken för att han inte fick hoppa upp på bordet, det gör han alltid annars för han ska vara först! Jenna hade inte lika mycket päls så det gick fortare, nu är min lilla Donna fin igen :)
 
 
Så sänker jag blicken efter att ha fotat Jenna, där sitter 3 förväntansfulla!! Ska vi träna??? Jag har en dummies i handen som jag använder för att Jenna ska titta där jag vill, därför tror dom att det är roligheter på gång.......
 
 
 

Måndag

Idag känns det inte som måndag....... det känns mer som en fredag då man har en skön helg framför sej :) Jag märkte direkt när vi kom till skogen att energin var en annan. Ok, då tar vi en mycket längre promenad än vi tidigare gjort i vinter. Nog fick jag puls och blev varm men benen var pigga :) Vi gick dubbelt så långt som tidigare men tidsmässigt så var det det samma!! Det säjer en hel del. Nu håller jag tummarna för att det ska hålla i sej och att nu blir allting bara bättre :)
Så nu var det inte bara hundarna som njöt av skogen. Efter detta åkte jag för att hämta ut Senias championat, likasamma som Mollie nyss fått :)
 

Trimning

Tänkte ta en långpromenad, vädret är mycket disigt men det är inget hinder men........ det är en ishinna överallt så det är superhalt :( Jag hade tänkt trimma Primo för nu ser han bedrövlig ut. Hade vi gått en promenad så hade han blivit blöt och jag kunde skyllt på det och struntat i att ta fram saxen........ Visst är det ganska knasigt tänkt? :)
 
Nu hade jag ingen blöt hund att skylla på så det var bara att börja klippa. När man står där och håller på så inser man att detta borde gjorts för länge sedan, sent ska syndaren vakna...... När jag tuggat igenom allt framträdde en mycket stilig gosse och jag lovade honom att jag inte ska vänta lika länge till nästa gång :) Nu har jag 3 bruna kvar som står på kö, får se om jag börjar med dom i morgon.......... eller om vi tar en promenad först........ :)
 
När vi kom ut igen var det en del energi som skulle ut så Primo satte igång allihop för ett lekrace i trädgården.
 

Träning

Birgitta och jag möttes i skogen för att köra igenom hundarna. Vi la ett jättesök och även ett linjetag, sen var det dags att hämta Lydia, Vickan, Libra och Jenna. Glädjen var på topp, linjetaget fixade dom riktigt bra men det blev lite onödigt spring på söket. Vi lägger ingen vikt vid det, det var nyhetens behag och då känns det inte ok att börja korrigera direkt. Dom fick jobba med liv och lust och snart var alla dummisar inne, nu är vi igång så smått och kan ta tag i det som behöver finslipas på kommande träningar.
 
Hundarna in i bilen efter att söket lagts ut igen, vi tar ut Tova och Senia som får vara med medans vi fikar. Tova tittar längtansfullt på Birgittas banan :)
 
 
Så var det dags för dom att jobba. Här var det sannerligen glädje över att få jobba, jösses som dom sprang. Som utav en händelse sprang dom på en dummies som dom kom in med. Som sagt, idag bryr vi oss inte men nästa gång gör vi annorlunda för att få ner energin. Senia var långt ute och letade och döm om min förvåning när hon kommer in med 3 dummisar!!! 2 kan hända men 3?????? Inte ok! Det blir övning för det så det plockas bort direkt. Jag lever efter devisen, en gång är ingen gång så jag gjorde inget väsen av det hela men berömde inte heller. Så nästa gång blir det till att lära henne vad man får och inte får göra.
 
Som brukligt var det för dåligt ljus för att ta kort i skogen men här kommer ett suddigt sådant på Senia med sina apporter.......
 

My Dog

Vilken dag och vilken domare...... Jag är ingen fena på det här med utställning men när till och med jag!! börjar fundera på hur det döms då kan man undra! Det är inte billigt att ställa ut och då hoppas man ju att det ska vara en genomtänkt bedömning men så är inte fallet, alltid. Dock finns det bra domare, absolut, men då blir det väldigt markant när det svajar i omdömet. Tja, det var en upplevelse i alla fall och lite fick jag handlat :) Men i morgon....... då är det skogen som gäller :)

0 energi

Idag är en energilös dag :( Det känns som om jag har fått 10 måndagar på en gång....... Jag borde ut och jobba lite med hundarna, solen skiner och vädret är fint men...... nej. Dom fick sin skogsvistelse men sen fick det vara bra. Inspirationen för att blogga är inte på topp denna dag, undrar hur man ska få fart igen?? Nä, det var ju inte meningen att vara dysterkvist och i morgon är en annan dag. Då ska jag till Göteborg för att kolla flattar, skönt att kompisen kör så kan jag bara åka med :) Det blir nog bra och kanske får man en liten energikick av det hela.

Nytt år

Det börjar vi med en tur till skogen. Äntligen är all is på vägen borta, det har varit fruktansvärt halt så det känns skönt. Solen tränger fram och jag tittar på en dummies som ligger i bilen, ska jag?? Ja, vad 17! Det är länge sedan vi gjorde något så den får följa med.

Senia var tidigare lite lätt i rumpan när hon var passiv, det skulle jag kolla om det var kvar. Mycket lugnt sätter jag alla hundarna, går ut en bit för att kasta apporten. Hela tiden hade jag ett öga på Senia, hon sitter. Sakta går jag tillbaka, står ett ögonblick och säjer Primo som far iväg som ett skott. Senia sitter :) Att Jenna står bryr jag mej inte om, hon skulle aldrig sticka, inte heller Libra.

Primo letar och det tar en stund tills han får fatt i dummisen. Mycket nöjd går vi vidare för att senare göra om allt igen och då låta Senia hämta. Såklart fick alla hämta och med gemensam stämma talade dom om att det är hög tid för att få igång träningarna. Kanske skulle skriva blick istället för stämma för låter, det gör dom inte!

Alltså, kontentan av detta årets första dag är att onsdagsträningarna, för Hållfastgänget, startar den 9/1 kl 9 30 i skogen. Håll utkik här för är vädret dåligt så kan det hända att det ställs in, dock gäller inte det om det regnar :)
RSS 2.0