Jenna

Allt är lugnt och fint. Jenna tar allt med ro, men jag tycker nog att det kan vara dags för valpning. Nyfiket väntar jag på vad som komma skall och det är väl som vanligt, bara att ge sej till tåls :)

Primo

Han mår bättre om än inte helt bra. Maten åkte fint ner i magen nu på morgonen och han har inga problem med att följa med ut på rastning. Han har långt kvar tills han är helt ok men det känns skönt att han är lite piggare. Valplådan har blivit hans plats, där kurar han men snart får han lämna sin plats för Jenna :)

Fästingjävlar :(

Ursäkta mitt uttryck men jag är så himla arg på dessa kräk! Cima fick somna in efter att fästingsjukd. inte ville lämna hennes kropp. Libra och Primo fick det förra året. Libra är nästan helt ok igen men Primo har inte kommit i full kondition än efter sin smäll.
Så blev Primo väldigt slö igår och ville inte äta?? Åt ej heller i morse och var "svag" i kroppen. Det var bara att åka till veterinären med honom.
Det blev röntgen, ultraljud och blodprov taget. Inga tumörer kunde ses, vilket var väldigt skönt, men däremot tydde proverna på Anaplasma :( Riktigt provsvar får jag på måndag. Han är mycket dålig, med hög feber och ligger för att sova. Vatten kan han dricka så det är bra. Nu hoppas jag att medikamenterna gör verkan snabbt så han blir lite piggare.
Jag blir så frustrerad, när hundarna för övrigt är vid god vigör så ska dessa små äckel få förstöra tillvaron för hundarna och mej.

Nära.....

Lite närmare valpningen har vi kommit. På tisdag är det 63 dygn men det kan komma tidigare........ kanske..... Tror nog att Jenna börjar ledsna på att bli plåtad....... men det ska bli mer kort på min lilla Donna :)

7 generationer

Ja jösses, snart kommer det generation 7. -87 hade jag den första kullen efter Lizzy, det är inte klokt när man tänker tillbaka. Det har varit en himla rolig resa ihop med alla hundar. Massor har jag lärt mej och lär mej fortfarande en hel del :)
Här kommer några bilder som jag fotat på diaduken, därför är dom inte så bra men ändå......... På det andra kortet är Knorten och Lizzy, längst ner Cristina med Kompis.
 
 

1 dag mindre

För mej gör det inget om valparna vill komma lite tidigare, tror inte Jenna säjer emot..... Valplådan har varit inne ett tag och hon ligger gärna i den så nu är det bara att vänta. Hoppas att allt går bra och att det fortsätter bra.
Idag åker Minna och Karda hem. Stefan ska flytta till sin lägenhet. Jag får se om det kan bli ett "dagsfärskt" kort fram på dagen, om inte annat så på den ömma modern :)

Grattis

Idag fyller Libra/Figokullen 2 år. Stort Grattis till er alla :) Karda är fortfarande hemma med Minna så hon får fira sin dag hos mej :)
 

Så är det bara en vecka kvar tills vi vet vad Jenna dolt i sin goa tjocka mage :) Spänningen är stor..........
 
 

Jenna

Inte har man hjärta att be Jenna flytta på sej när jag dammsuger. Jag kör helt enkelt runt henne :)

Pizzabak

Jag som trodde att Minna och Stefan menade att vi skulle köpa pizza idag!! Så, när dom pratade om detta så sa jag naturligtvis ja......... Döm om min förvåning när det dom menade var att baka i ugnen så det fick väl bli så då........ In med ved, sätt deg, tjipptjoppa kassler lök mm. Kontentan blir att man stökar ner i hela köket för 8 pizzor men det är faktiskt värt det, dom blir så himla goda :)
Jenna tar allt med ro, nu gör hon inte många "knop" men vill gärna ha en pizzakant eller två. Dom andra hundarna fick också smaka men det tyckte hon var helt onödigt.......
Kenneth försöker sej på att flippa pizza, säjer ungarna att man kan kalla det, degen for i luften till hans stora förtjusning :) Det var nog det mest spännande han var med om idag!! :)
 
 

Härlig helg :)

Barn och barnbarn har hälsat på, Daisy står i centrum, såklart :) Utöver mina hundar så har även Bidde, Karda och Gemma tittat hit. Marias beagel Basse var med också. Huset fullt alltså :) Vi har roat oss med att spela krocketgolf!! Allt efter Kenneths regler......... hoppat hopprep, gick sådär....... Även om det blev lite spelande så har vi nog den mesta tiden ägnat åt att äta, så nu är man mätt och go :)
 
 

GLAD MIDSOMMAR :)

Så är det dags för denna härliga helg :) Ikväll kommer både min make och Jonas med familj hem för att fira detta. Mer besök blir det i morgon så det ska bli riktigt roligt :) Som vanligt när huset är fullt, får datorn stå åt sidan och jag bloggar bara om jag tycker jag har tid. Därför önskar jag er nu en underbart härlig Midsommar. Kram på er allihop :)
 
Korten är från -11 då Tomoko var här och firade med oss. En helt ny upplevelse för min Japanska vän :)
 
 

Onsdagsträningsavslutning

En lång rubrik men inte helt rättvisande. Dock blir det ett uppehåll på onsdagsträningen tills det är lugnt och fint i valplådan.
Träningen i dag lade vi vid mitt Smultronställe och vilken dag vi fick :) Här skulle tränas vatten för hela slanten! Charlie, Tova och Libra är "mina" hundar. Ginnis, jag ger upp med att lära mej stava rätt :), Svazzie, Lord och Kia är från andra kennlar men har hängt med så länge att det lite känns som "mina" hundar det också. Vi började morgonen med en avslappnande fika vid vattenbrynet.
 

Vi började med enkla arbeten och vattenpassionen var det inget fel på :)
 
 
Charlie är sansad i allt han gör så att gå fint i vattnet är en självklarhet för honom. Halvvägs ut får han en stoppsignal, apporten som ligger utanför ska inte in utan den till höger, går galant :)
 
 
Så ökar vi avståndet rejält. Berget är inte helt lätt att komma upp på, dom måste tänka till för att det ska lyckas för det finns ingen enkel väg......
 
 
Så skulle vi fortsätta med låååånga avstånd men nu åt annat håll. Beroende på hur mycket hundarna kan så blev det allt från dolda dirigeringar till markeringar. Man ser en hund därute, Charlie har lyckats med dold dirig.
 
 
Tack Torbjörn för hjälpen :) Att ha en kastare är inte en självklarhet så dej kommer jag att ha stor nytta av när ni blir familjemedl. på riktigt :)
Libra min Libra, hon har inte gjort sådant här jobb sedan förra sommaren. Hon är fortfarande inte i full kondition efter borreliainfektionen. Att då ha en hund som är precis lika duktig som när vi slutade är en ynnest. Varm och glad blir jag för alla framsteg alla hundar gör eller........ ibland får man träna föraren mer än hunden, eller hur?? :) Huvudsaken är att det blir bra och att man som förare känner att det BLIR bra :)
Så avslutar jag med blandad kompott! Vi ses snart igen :)
 
 
 
 

Zamira

Trodde jag lagt in detta men det var visst bara i vår FBgrupp..... så här kommer det :) I söndags var Zamira, på sin 3års dag, på inof.utst. och det gick väldigt bra :) Grattis till Husse och snygga Zamira :)

2 veckor kvar

Nu börjar det bli riktigt spännande :) Snart ska valplådan in så den är välbekant för henne, annars gäller det bara att ta väl hand om henne så hon mår så gott hon bara kan :)
Magen växer och frodas men det är svårt att få på bild hur stor den är. Go är magen i alla fall och nu kan man se hur valparna rör sej där inne. Det är som att titta på ett akvarium, man stirrar på magen tills det guppar till och ler nöjt för att sedan titta vidare........ :)
 
 

Mer helgbilder

Jag fick ytterligare bilder från helgen som gått :) Så i brist på annat denna dag får ni hålla till godo med dessa :)
 
 

Hurraaaaaaaaaaaaaa

på Libra/Teiturvalparna som idag fyller 3 år :) Jennas magen börjag bli än tjockare så i morse gick inte all mat ner, får se om hon inte ska få lite extra blodpudding på sin dag idag. Senia är nöjd bara hon får äta så mycket gräs hon vill....... tårta kan kvitta :) Stort grattis till alla deras syskon :)

Träningslördag

Här kommer lite härliga bilder från dagens övningar. Tack för bilderna L-Å :) Jag skriver inte mer för nu ska jag ta hand om Monika :)
 
 

Primo

Nu kan det bli dåligt med tid över för att sitta vid datorn i helgen. För att ni ska få lite mer förnöjsamhet så lägger jag in ett inlägg till denna dag :) Primo är den av mina hundar som älskar gossedjur mest men...... Jenna kan vara lite "elak" mot honom och sno dom i munnen för honom :( Så tänkte jag - Nu har ju Jenna fullt upp med sin mage så kanske att han får ha dom i fred?? HELT rätt tänkt :)
Nu får han ha den pipande kossan själv och jag är nog, i hans ögon, den allra bästa matte som finns i världen :)
Kossan är nu med vart han än går. Senia snodde den visserligen en gång och Primo tittade bekymrat på mej. Självklart hjälpte jag honom så han fick tillbaks den. Det är inte alltid lätt att vara hane i en tikmaffia :)Snart så...

är det lördag :) Denna helgen går i träningens tecken, nu passar vi på före Jenna ska ha full uppmärksamhet :)
Jag passade på att snitsla det jobb vi ska lägga energi på i morgon, hundarna undrade nog varför jag gick kors och tvärs ....... Dom hade i alla fall kul i den täta vegetationen så det var helt ok :)
Efter träningen får jag besök, då ska vi bara prata hund. Så blir det en övernattning, kul att ha sällskap så jag ser verkligen fram emot 2 intensiva dagar :) På söndag blir det än mer träning...... Får se vad jag hittar på då :)
 
 

Hulevalla

Himlen är helt fantastiskt vacker, vilka moln! Hästarna tar skydd vid den ensamma granen som böjer sej lite för vinden. Jag är tacksam för att åskan uteblev och att internet fortsatt fungerar :)
 
 

En blöt dag!

Ja, det kan man verkligen säja. Nu regnar det rejält efter en mycket solig och skön period. Inget är nog nöjdare än mitt grönsaksland över denna väta som kommer.
Vilken "tur" att jag trimmade över Libra och Primo igår så även dom är snygga inför Midsommar. Då var pälsen torr och fin så det var snart gjort :) Ingen bild denna dag då även kameran behöver hålla sej torr......

Mer Jenna

Nu blir det koppel på mest hela tiden under promenaden. Motion måste hon ha men inget spring. Hon tycker säker att det är orättvist när hon ser dom andra som får springa fritt men nu får vi ta det vackert. Matte vet bäst :)


Jenna

Då är det 3 veckor kvar :) Magen växer och frodas, Jenna mår prima så allt rullar på som det ska :)
 
 

Primo.....

är min Lille Skitgris...... Jag lyckades ta oss förbi 2 blöthålor denna morgon, utan att han fixade en lerinpackning :) Så glömde jag totalt diket lite längre fram men Primo kom ihåg :( Då är det en himla tur att han har sitt badkar så jag slipper få in smutsen :)
 

Tommy o Spiker

Då har jag fått ett kort på de duktiga tu :)

Lördagsträningen

Här kommer lite goa bilder från igår :) Tack L-Å för dom :) Nu ska jag bara ha ett på Tommy och Spiker också :)
 
 
 

SPIIIIIIIIIIKER :)

Grattis till Tommy och Spiker som fick en 8e placering på Unghundsderbyt idag :) Inte illa med tanke på att det var runt 150 startande :) Härligt jobbat av er.
Maria och Merino var också där men jag vet inte riktigt placeringen på dom. Merino 0ade en station, 3 stationer med riktigt bra poäng om jag förstått rätt. Rapport kommer :) Nu ska jag bara njuta av era bedrifter :)

Träning

Vi kör på :) Träning idag och då kom vovvarna Dennis, Mollie, Tova, Karda och Libra. Vi började med dummies för att efter fikat plocka fram vilt :) Lars-Åke tog en massa kort som jag ska få framöver. Ja, en del av dom i alla fall :)
Ikväll ska jag iväg till kompisar så det får byggas på med kort i morgon :)

Besök :)

Anne kom med Svazzi för trimning så även Zamira, Mats och Britt. 2 snygga hundar kom fram :) så vad passade inte bättre än att ta en tur till skogen? Härligt väder, härliga hundar och en härlig träning. Helt enkelt kanon :) Just det, Birgitta och Tova kom också :)
 

Kubbspel

Jag får nog erkänna att sällskapsspel inte riktigt är min grej! Därför fick jag döma...... Lagen skötte sej riktigt bra även om tonen var hätskt ibland :) Men när jag skulle rasta hundarna blev det kalabalik...... dom SNODDE stör så det stod härliga till :) Då blev det riktigt livat en stund, lite som jag kan tycka att det kan vara :) Dock hade jag inte kameran med mej just då.... jag tog lite bilder på mina blommor också :)
 
 
 

6/6

Igår kom Minna,David och Karda hem :) Hela helgen ska dom stanna så det är riktigt roligt :) Vi har mest, denna dag, ägnat oss åt trädgårdsarbete. Ganska skönt att få lite hjälp och sen är det mysigt att göra saker ihop.
Jenna kan inte sitta still så hon blev suddig......


Torsdag

Först en skogsvistelse med Birgitta och alla hundar. Jag var först på plats så vi gick in en bit. Libra stannar, sätter sej och stirrar i riktning mot bilen. Hur kunde hon veta att vi skulle få sällskap?? Så här gör hon aldrig annars, kloka Libra :)
Vi har ett par "grisar" som riktigt gottar sej i gyttja :( så när vi kom hem till mej blev det ett reningsbad i dammen. En titt på kycklingarna, dom börjar få tuppkam så dom ser ganska korkade ut just nu :)
 

Lite blandat

Efter att vi kommit in igen så var det dags för brödbak. Gott att ladda frysen igen :)
 
 
Sen skulle Jenna att hamna under saxen. Hon kommer att få besök om ett litet tag och då vill hon se snygg ut :) Jag tyckte inte hon såg så ovårdad ut men det blir ändå en hel del hår på bord och golv när man är klar. Snart är hon än rundare om magen och då vill jag inte hålla på med sådant här så det passade bra idag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juni

Idag har jag varit och hälsat på Matilda, Juni och lille Ivan. Juni gjordes fin inför sommaren, skönt att bli av med en massa päls :) Tack för pratstunden, kaffet och rabarberna :)
 

Jenna

Nu börjar Jennas mage så sakteliga svälla :) Hon har lätt för att bli varm så jag hoppas på, inte allt för varm väder framöver. Vi har några spännande veckor framför oss tills dom små ska titta ut :)


Jönköpingsträning

Fredrik och Lollo hade nu, för andra året, träning hemma hos sej :) En gång är ingen gång, gäller även här, så nu är det tradition med Juniträning hos dom :)  Vilka marker dom har att utnyttja, så himla bra. Vi började med ett sök med enbart tunga dummisar och då menar jag tunga! Efter fikat gick vi till gölen där vi började med markering med störning för alla. Här kom tips på hur man får hunden att hålla dummisen ända in, det är lätt för hunden att "slarva" så lite finlir för några så sitter det :)
Vi avslutade med en stillastående walk up!!! Fundera på den :) Här gällde både land och vattenarbete. Stadga, inte knalla när grannen ska jobba, lämna av hos matte/husse. Här var 2,3 och 4 åringar med. Jag var så otroligt nöjd med allas arbete, detta lugn, denna stadga, att inte bryta landarbetet för att hämta i vattnet istället :) Sträck på er! Kanonbra :)
 

RSS 2.0