Huset fullt :)

Nu är fam. Seger på promenad, Minna är och hälsar på en kompis, då passar jag på att blogga lite :) Lilla Daisy har invigt både säng och skötplats, fungerar alldeles utmärkt. Hon fick även följa med till skogen igår för att se hur det går till att träna hund :) Birgitta och Tova passade på att komma så det blev jobba av för att sedan ta en god kopp kaffe och bara prata en stund :)
 
Här kommer ett gäng bilder.......

Glad Påsk önskar....

Morris :) Han är otroligt lik Primo, så häftigt att se :)
 

Snart.....

är huset fullt :) Alla kommer hem idag, förutom David men har har annat på G så vi får ses en annan gång :) Nu är snart allt iordning före hemkomst men...... först ska jag till skogen där Clary, Gunnel och Anette kommer för en träning. En kompis sa - Kan du inte klämma in något mer när du ändå har fullt upp? :) Jag får nog hålla med att det blev lite tokigt men lovat är lovat........
Alltså kan man inte ligga på sofflocket, det får andra göra..... Jag önskar er en riktigt Glad Påsk :)


Skogen

Birgitta mötte upp för en promenad i skogen, hela ligan var med :) Det var riktigt skönt och att kunna gå utan mössa var helt underbart. Först tog jag ett gruppkort, vilket dom gick med på men att få springa är roligare :) Avslutar med ett på Jenna som också njuter av solen :)
 
 
 

Full fart....

Nu är det hög tid att börja fixa inför helgen, på torsdag blir det finbesök av Daisy :) och alla er andra såklart :) Alltså är det full fart som gäller nu..... jag hade med kameran ut i morsen men det kom jag på när jag var hemma igen??!! Så det får bli ett kort, jag tog för ett par dagar sedan, på bruningarna som knôr i soffan :)

Primo

Nu har vi varit hos vetr. igen. Tidigare prover + för borrelia har varit fina så inga problem där. Nu togs det ytterligare blodprover så vi kunde se om det var något invärtes. ALLT såg jättebra ut :) Han är frisk som en nötkärna :) Vi pratade runt borrelia och om mina funderingar om hans trötthet kan vara en följd av den tidigare infektionen. Min tanke delades så jag får se tiden ann, det kan ta tid tills han har sin gamla energi tillbaka igen. Det är så himla skönt att veta att inga otäckheter spökade i hans kropp så nu kan jag slappna av och låta honom göra det han orkar. Idag skulle jag köpt en Trisslott när Mr P varit så duktig men se, det glömde jag! Ha en riktigt skön dag och njuuuut, det ska jag :)

Lite träning

Birgitta och jag var lite sugna på att ta upp vilt igen. Så denna soliga söndag tog jag töserna och åkte till henne för ett pass. Libra var mycket nöjd med att få vara med, det var ett bra tag sedan hon fick träna. Birgittas katt, Stina, var med som ett störande objekt hela tiden. Hon gick ute på söket för att kolla läget och nog undrade hundarna vad en katt hade där att göra :) men dom jobbade på så det funkade det också.
 
 
Närbild på Jenna....
 
 
Rätt nära även på Libra och ett på Senia med kanin.....
 
Så Birgitta med Tova och Vickan.

Äntligen vindstilla

Väldans kyligt men vindstilla, tänk att man kan längta så mycket efter ingenting :) Vädret gjorde att promenaden blev riktigt mysig. Traditionen säjer att vi, när denna runda gås, ska stanna vid hygget för att spana lite. En stunds meditation så gick vi vidare :)

Hôlevalla

Idag är det 16 år sedan vi tog över Kenneths föräldrahem. Att vi flyttade hit har vi aldrig ångrat :) Det blev mycket som skulle fixas till med både hus och uthus men sådant hör ju till och det är alltid roligt att få sätta sin egen prägel på stället.
 

Iskallt

Har jag sagt att jag är oändligt trött på dessa isande vindar? Jag tror nog att dom flesta är less på vädret nu och bara väntar på lite värme. Jag vill inte ens ta kort ute, man fryser direkt om händerna när vantarna tas av :( Man får kolla bland bilderna och drömma sej tillbaka till goare väder. Här sitter Libra och Jenna vid Vänerns strand :)

Nostalgi

Hittade en almenacka från -98 (kortet taget -97) där detta kort var med! Kenneth och jag åkte till Klimpfjäll för att vara med på BMWklubbens årsmöte. Kenneth hade köpt ett par lotter i ett MClotteri där en Funduro 650 skulle lottas ut till någon medlem.
Under dagen var vi ute på vägarna för att se på sevärdheter, så himla fint och vi hade sannerligen tur med vädret. Vill ha för mej att det var i slutet på augusti och det kunde lika gärna snöat. Hur som, på kvällen var det årsmöte och sedan steg spänningen på vem som skulle kapa hem vinsten......
Kenneth försvann fram till podiet och först då fattade jag att vinsten var hans :) Han fick säja några ord, vilket han gjorde - Nu kan frugan sälja risbrännaren :)
Det är ett av dom bästa årsmöten jag varit på! Det var ett rent nöje att få köra den gula MCn hem. Det var ju tur att jag satt på bönpallen dit........men hur skulle det sett ut med en risbrännare bland alla BMW?? :)

Onsdagsträning + aprilträffen

Träningen i morgon och nästa vecka är inställd. Denna vecka är inte vädret på vår sida och nästa vecka får vi nog Påskpynta....
Förväntan är stor på att Jenna ska börja löpa och det helst igår :) Vi får vackert vänta lite till.....och då kan det vara bra för er förväntansfulla att ha något att fundera på :) Blivande som gamla familjemedlemmar är välkomna till kennelträffen i april, 27-28e. Jag kollar nu så att ingen som har tid att komma glömt att anmäla. Jag tror jag har alla uppskrivna men ber er i alla fall att höra av er så jag har koll på läget.
Jag vill även veta om det är så att man bara kan en dag så blir det lättare att planera träningen. Även du som är ny :) har möjlighet att boka rum om du vill vara med hela helgen. Maila till info@lackostrand.se länken finns på min hemsida. Bokar du rum så hänvisa till Håll Fastträffen.

Jaha

Inget nytt under solen..... En sådan där dag då jag inte har något att skriva...... så det får bli ett kort på en istapp från stupröret som fått markkontakt..... roligare än så blir det inte idag :)Mer tjuvträning :)

Idag var det Maria och Merinos tur att komma hem för ett pass. Oj, så bra det gick :) Tänk att under en vecka få se Eros, Dennis och Merinos framsteg, så himla roligt.  Jag får inte glömma söndagsträning då fler av er var här :) Ska bli ett spännande år där vi får se vad som händer er alla. När föraren utvecklas så utvecklas hunden, tänk så roligt att få vara med på er resa ihop med er hund :)
 
Maria och Merino

Tjuvträning

Idag kom Fredrik, Lollo och Dennis för en tjuvträning :) Jenna, som inte börjat löpa...., fick också vara med. Dennis jobbar på så fint i fokusövningarna och att Jenna är med fixar han galant. Såklart luktar hon gott men inget som störde den lille herren :) Dom var så nöjda när dom skulle åka att ett firande på MC Donalds skulle ske :) Jag kan bara hålla med att det var riktigt bra jobbat av er :)
 

Libra

Libra mår fint och tycker det är ok med täcket. Det lilla såret ser perfekt ut, det hade inte ens blött när dom skar bort flärpen så det ska snart vara läkt. En promenad i det fina vädret var inte fel och medans jag städade i ett uthus så fick dom märgben att gnaga på. Tur att man har lite på lager :) Benen fick följa med in och nu gnager dom förnöjsamt på dom.

Hemma igen

Prov har tagits på Primo och alla värden är fina så vetr. hittade inget fel men skickar iväg ett prov på borrelia så får vi se vad det säjer. Bra att inget tokigt hittades men man undrar ju varför han är så trött periodvis. Han är väl inte helt nöjd med sitt rosa bandage.......
 
Libra hade en "skinnflärp", vårtliknande sak, på sidan som dom skar bort. Inget farligt men skönt att få väck det. Ett par stygn blev det och dom är på sidan mot magen. Dumt ställe för hon kan komma åt dom från alla håll. Smart som jag är.......satte jag på henne back on tracktäcket så allt får vara ifred :) och hon slipper tratt.
 

I språng...

Tja, jag är nog inte i språng på samma sätt som Primo och Jenna :) Det sura humöret som var igår är som bortblåst när man har sol och lyckliga hundar. Senia ska in till vetr. för vacc. idag och Primo får ta en hälsokoll. Han blir ju fort trött så det känns skönt att kolla honom.
Det känns trots allt att allt är på väg åt rätt håll, tänker på vår, för nu är tjuvträningarna igång för fullt :) Till helgen kommer både Dennis och Merino hem för en genomkörare. Jätteroligt att ses igen :)
 
Här lite goa kort på Mr P och Jenna

Snö igen....

Blir man sur eller?? När man tittar ut på morgonen så snöar det :( Jag har fått nog av vinter och kyla...... Det är mycket som jag vill! men inte ens Jenna gör som jag tycker så det är bara att vänta.... trodde nog att hon skulle dra igång löpet och nog kommer det men......idag är jag otålig och irriterad på vädret så surhetsgraden är inget vidare men..... som den positiva människa jag är så är det en ny dag i morgon med nya äventyr så det är bara att blicka framåt :) Dock blir det inget kort idag för jag ids inte ta med kameran ut......

ONSDAGSTRÄNINGEN...

är inställd i morgon. Om inget oförutsett inträffar så kör vi nästa vecka.

Viltträning

Birgitta kom med Tova, Eros skulle också få jobba med vilt, likaså Senia. Trosts löpet jobbade Senia på jättebra, lilla Tova likaså och Eros var inte ett dugg påverkad av löptik :) En kanondag som inte kunde blivit bättre. Det finns alltid saker att slipa på men man får aldrig glömma att se det som är bra, gör man det så blir allt mycket enklare :)
 
Här kommer Tova, Eros och Senia.

Eros och Jenna

En härlig dag i skogen :) Här kommer Eros.
 
 
Jenna....
 

Besök :)

Denna kylslagna dag så kommer Britt och Eros hit :) Vi ska träna och umgås i dagarna 2 så nu vill det till att komma på övningar för gossen. Det får bli Jenna som får träna ihop med honom. Jag tycker gott att hon kan börja löpa nu....... men blir det som i höstas så startar hon 1 vecka efter Libra eller en annan dag.....

En bild från morgonpromenaden.

Träning

Idag har det varit riktigt isande vindar. Väl påklädda så gick det ganska bra ändå. Efter fikat gick vi till en backe där det var lite lä och då var det genast mycket goare :) Jenna som inte börjat löpa...... fick vara med, dom som kom var Spaiker, Molly, Tova, Zamira och Charlie.
 
Här kommer lite härliga bilder från dagen.

Kennelträning i morgon

Kl 10 ses vi hos mej för träning. Det är nog bäst att ha varma kläder på för det ser ut att bli lite kyligt.
Inget löp för Jenna denna dag men i morgon kanske......


Effektiv morgon :)

6 45 satte jag en bröddeg så nu har jag ett stort lass med brödbullar att frysa in. Morgonpromenaden är avklarad, Kenneth är trimmad, förlåt, klippt :) Har börjat duka och iordningställa inför kvällens vinträff med mina tjejkompisar. Kenneth och Stefan ska fly fältet.....underligt, för det är oftas så när vi träffas att männen är borta...... vi har ju så himla roligt men dom kanske känner sej utanför?? Tja, det ska bli kanon att avnjuta Sivans ost och dricka gott vin till i goda vänners lag igen :)
 
Senia löper så nu undrar jag när Jenna ska starta, i morgon kanske?? Nu medans jag bloggar ligger Senia i soffan med Pysen som som vanligt är väldigt kelsjuk...
 

God morgon

Har ringt ang. mina provsvar, allt har inte kommit så det kan ta nästa vecka också före jag vet.
Libra löper så om det blir som i höstas är snart Jenna igång också :) Fortsättning följer.....
Primo är trött igen :( Han har haft en ganska bra period, även om kondisen aldrig blir som före borrelian. Men nu lufsar han mest igen, ska in och kolla gossen nästa vecka så får vi se hur vi kan hjälpa honom. Jag tar det lugnt med honom och han får göra det han orkar. Under promenaden fick han se en Ekorre som blivit påkörd så den fick han bära. I sådana här lägen är det bara han som får göra så, jag vill att han ska känna att han är bäst och att dom andra inte har en chans att ta över. Han fick stolt bära den ett tag för att sedan fortsätta promenaden hem.

Onsdagsträning

Idag lyser vårkänslorna med sin frånvaro! Dimman ligger tät men det hindrar inte träningen :) Clary, Anette och Anne kom med sina hundar och jag tog Senia i första passet. Fokusövningar kan man inte få för mycket, inte heller olika längder på linjetag. Dessutom har vi även kört dirigeringar för dom som har kommit lite längre. Alla får sitt utifrån var man ligger i träningen.
 

Vårkänslor

Ja, dom slog till med full kraft :) Skulle ringt för att kolla mina provsvar men...... Birgitta kom och vi gick till hagen i stället! Rätt gôtt ute så det var ett helt rätt beslut :)
 
Tova
 
Jenna

Snart barmark :)

Äntligen så tar det på snön :) Det ger hopp om goa vårvindar som smeker håret när man är ute. Allt blir mycket enklare när vädret är gynnsammare, då kan man ta ett träningspass när andan faller på. Är det kyligt och blåsigt tycker, ialla fall, jag att det är väldigt motigt. Men nu börjar det klia i fingrarna...... :)

Vilken helg :)

Före avfärd i fredags åkte jag med hundarna till Birgitta. Senia gnydde och undrade vart jag skulle ta vägen..... det kändes sådär ok! men när jag pratade med Birgitta lite senare så hade hon snabbt funnit sej i att bo borta över helgen så allt var frid och fröjd.
 
Så kom vi fram till Jonas, Maria och Daisy :) Vilken liten goding, så mysigt att se den lilla medans hon är "färsk", ny eller hur säjer man?? Stolta och glada var farmor och farfar.
 
Så kom lördagen och Minna, David och Karda kom för att se hjärtegrynet. Det blev sannerligen en riktig familjehelg där vi njöt av babyatmosfären :) Självklart tog vi en promenad, dummisar lades under barnvagnen så fick 4-beningarna ett pass. Så fick dom också glädje över besöket :) Saxarna var med så Bidde blev trimmad igen. Det tyckte han nog var helt onödigt men men....... snygg blev han igen i alla fall :)
 
 
Whilma kom för att träffa oss vilket vi tycke var jätteroligt, hon är en väldigt go tjej. Hon kom med en peruk som både Stefan och Kenneth provade, jag tycker nog att Stefan var vinnare av att kunna bära dyligt :) Det blev en lagom uppvärming inför melodifestivalen :)
Whilma gömde sej i ett skåp, lite för högt för mej men hon hade roligt :)
 
Tack Birgitta för hjälpen det är guld värt att vi kan hjälpa varandra ibland. När jag kom för att hämta hundarna stack Primo till grinden direkt och stirrade på bilen, nu åker vi hem sa han. Dom har haft det så gott men........borta bra men hemma bäst :)
 
 

Underbara fredag :)

En helt sagolik morgon, energin kommer med full kraft. Kanske att solen inte har så stor inblandning i det....... det kan vara så att resan till lilla barnbanet gör att livet är på topp idag. Det mesta är packat så fram på dagen är det bara att stuva in det i bilen :)
Jag tar lite ledigt från bloggandet men är tillbaka på söndagskväll igen. Tills dess får ni njuta av lite härliga morgonbilder där snön sprutar likt vatten när hundarna springer :) Ha en riktigt skön helg, det ska jag ha :)
 

RSS 2.0