Höstfärger

Det är så vackert med alla höstfärger. Synd bara att solen inte sken så dom kom ändå mer till sin rätt. Jaha, där kom jag inte på något mer att skriva så............. over and out :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Andjakt

Nyss hemkommen som hundförare på andjakt. Härliga kompisar var med med sina hundar och Jenna var med mej, vi skulle finna änderna som sköts. Jenna har fullt fokus på vad som händer men stannar fint vid mej tills det är dags att hämta. En and denna kväll blev hennes jobb, kortet är suddigt men det ska med :)
 
 

Mjukisdjur

Jag var i en garderob och hittade ytterligare ett mjukisdjur. Kanon, det ska Primo ha som bara älskar mjukisdjur :) Primo blev jätteglad ända tills lilla råttan, Jenna, kom och skulle ta den. Oftast kallas hon min Donna men gentemot Primo är hon en lite råtta! Dom är som "ler och långhalm" i alla lägen men........ hon kan vara riktigt ihärdig mot honom om det är något han har som hon, för tillfället vill ha. Det händer inte så ofta men mot sin bästa vän kan man ju alltid försöka och Primo som är en mycket snäll individ låter henne få sin vilja igenom till slut. Då är det bra att ha en förstående matte som tar bort Jenna så Primo, som inte är fullt frisk, får mysa med sitt gossedjur :) Sjuklingar ska ha fördel i alla lägen. Då han, likt barnen, inte uppskattar en godispåse + tidning när man inte mår bra så kan jag stötta på annat vis :)
 
Nog ser Mr P ut som om han vill ha hjälp?
 
 

Vilken morgon

Återigen en helt underbar morgon :) Det spritter i hundarna och det smittar av sej på mej. Inte så att jag hoppar och skuttar........ men jag blir väldigt, väldigt glad :) Nu har man energi att ta tag i tråkiga göromål inne.
 
 

Nja....

Träningen blev inget vidare idag! Ibland stämmer det bara inte och att det "svajade" hos allihop är inte vanligt. Då vill det till, att när en övning fungerar så blir det beröm och man gör inget mer. Framförallt får man aldrig bli irriterad eller arg, då får man lov att åka hem. Lugn och fin ska man vara och göra så det blir rätt.
Våra hundar är inga maskiner och nog kan dom ha sämre dagar. Det är värt att ha det i minnet och glädjas åt när det går bra en hel träning :) Så, även denna dag då det gick dåligt finns det alltid något positivt att tänka tillbaka på :)
Porter gjorde allt rätt så det får bli en bild på honom :)
 

Frost

Igår morse var det frost ute, friskt och skönt i luften. Libra blev lite extra yster och Jenna undrar vart hon ska ta vägen :) Nu ska jag snart bege mej till skogen för torsdagsträning. Hoppas få lite bra bilder att lägga ut fram på dagen.


Pyssel :)

Syrran och jag var ju iväg för att handla lite tyger mm igår. Där fanns en korg med kaninskinn vilken jag genast "dök ner" i :) 3 av dem fick följa med hem. Ut för att hämta dummisar och sy på skinnen. Hundarna ville naturligtvis testa dom så det blev apportering i trädgården. Jag fick med beröm godkänt av mina 4benta vänner :)
 
 

Ett till...

inlägg får det bli denna dag. Ni fick ju vara utan igår så nu får det bli så här :) Hundarna får nu linjetag när vi kommit till skogen och ett till när vi har gått promenaden. Jag vill höja Jennas självständighet lite för hon kan fråga om hon gör rätt på vägen ut. Jag har absolut inga problem med en frågande hund, då vet jag att hon aldrig hittar på något "eget" och det är heller inga problem med att öka på självständigheten. Stoppsignal och tecken sitter så varför nöta på det?
Alltså får dom allihop några linjetag på morgonen. Är övningen slut är Jenna genast på egna äventyr, Libra undrar om vi verkligen inte ska ta med dummisarna men börjar med eget efter ett tag. Primo letar sina tryfflar i min närhet ifall........
När vi närmar oss dummisarna är redan Libra och Primo där och tittar längtansfull på dummisen. - Får vi ett linjetag till?? Visst får ni det :)
 
 
 
 

Lite tröttsamt...

Jag kan få oljud i örat, det kommer och går. Nu har det låtit sedan vi kom hem i söndags och jag börjar fundera på om det är tinnitus. Det blir tröttsamt att ha det men hoppas att det tystnar snart, så brukar det göra. Jag skyddar alltid hörseln med kåpor om jag behöver, har lite nedsatt hörsel på ena örat sedan många år tillbaka och vill inte det ska bli sämre. Det kanske hör ihop, får nog ringa farbror doktorn om det inte går över.
Idag kommer syster yster hit så nog finns det roliga saker att se fram emot. Hundar och natur gör sitt till för att hålla humöret uppe :)
 
 

Utflykt :)

I fredags var det dags att packa husbilen för en tripp till våra kompisar på Tjörn igen. Primo och Libra fick vara hos Birgitta men Jenna följde med oss. Igår skulle vi ut och jaga, då ska en apportör med. Sist vi var där fick Kenneth en gås på slutet av dagen. Jenna var då trött och gåsen låg jättettokigt i en skreva så den fick jag hämta själv.
 
Nu fick Kenneth en gås till som även den låg så till att hund måste hämta in den. Inger höll i båten och Kenneth tog med sej Jenna. Strax kom dom båda tillbaka. Helt spontant tog hon den och bara ända till båten :) Då var jag så himla glad att det inte spelade någon roll om vi fick någon mer fågel. Jenna hade levererat precis som hon skulle :)
 
Vi for längre ut på havet där vågorna började bli väääääldigt höga! Landkrabbor ska ha lugnt vatten men nu tjöt Inger och jag omvartannat i en lätt panikslagen ton........ Martin fick snabbt vända båten så vi kom ifrån eländet. Han sa något om att det inte var någon fara alls och kanske att vågorna inte var så höga som vi tyckte men det var JÄTTEläskigt.
 
Då var det gott att fika på en ö efter detta äventyr. Kenneth och Martin blev lite trötta........ undrar om inte jättevågorna blev lite för mycket för dom också :) Tack igen för en suverän helg, lika trevligt med supergod mat och många skratt. Vi ses snart igen :)
 
 
 
 

Vilken morgon.

I natt har det varit frost, gräset var fortfarande vitt där det låg i skugga. Dimman låg trolskt över nejden, nästan så man såg älvorna dansa. Det sätter sannerligen igång fantasin :) Vi tog våran promenad och döm om hundarnas förvåning när Stefan satt i tornet. Där brukar det ju vara tomt, men inte denna morgon :)
Jag kommer att ta lite ledigt från kompjutern men har som vanligt telefonen med mej om ni vill mej något :)
 
 

Torsdagsträning

Vilken dag vi fick i skogen, strålande väder :) Vi kör vidare på svåra övningar och bygger genom motivation, minne och erfarenhet. Blir kanon när det är klart :) Vi fick hjälpas åt med att vara barnvakt åt Porter, det gillade Charlie :)
 
 

Smart drag :)

Hundarna är aldrig kopplade när dom ska rastas. Det är väldigt mörkt när man går ut sista gången och jag ser inte var dom är. Det kan ju komma en bil, kanske....... och då är det bra om dom syns. Därför har jag skaffat lysande halsband till dom så nu syns dom hur fint som helst :)

Finingar :)

Igår fick jag äntligen satt saxen i Primo. Han har så himla tjock päls att det tar en rejäl stund tills han är klar. Det är värt att ta den tiden för en otrimmad flat är ingen fin flat. Nu är dom snygga och prydliga igen. :)
Denna morgon fick 3 dummisar följa med på promenaden till skogen. Nu skulle det tränas svåra dirigeringar. Jenna löste det men det var rätt omständigt så här får vi träna vidare. Libra tuffar på i vanlig ordning och Mr P gör så gott han kan. Han är sämst tränad av dom, av förklarliga skäl, så det blir mycket lättare övningar till honom. Nu är dom nöjda och sussar gott :)
 
 

Smultronställe

I morse fick jag köra Kenneth till jobbet, gjorde ingenting för då fick jag chans att besöka mitt smultronställe :) Massor med gäss lyfte när jag gick ur bilen men fler låg kvar i vattnet. Dom har inte varit mycket på detta stället i höst, men just denna morgon var dom många.Dummisarna var med så hundarna fick en liten träning, tror dom tyckte det var roligt :)  

Så skönt :)

Primos värden är absolut på väg åt rätt håll :) Nu blir det bara en tablett cortison om dagen i en månad, sen tar vi nya prover. Nu känner jag mej riktigt glad igen :)
På hemsidan finns nu nästa års valpplaner för Jenna och Malte. Framtiden är ljus :)

Primo

Under dagen ska min lille gosse in till veterinären för nya prover. Håll tummarna för att värdena ser bättre ut. Rapport kommer så fort jag är hemma igen.

Vattenträning

Idag la jag ribban lite högt för att se vad hundarna klarade av. Dom fick mycket erfarenhet med sej hem och nog kan dom mer än vi tror? :) Lille Porter och Viggo var med för att känna på stämningen :) Bilderna avslutas med Spiker och hans luriga husse........ Jag får träna på att inte gå på vad som helst........ Jenna saknas men övriga hundar från dagens träning är med.
 
 
 
 

Grattis till......

Tommy och Spiker, H F Spinner, till ert 1a pris i NKL i Hjo idag :) Får ta nytt kort på er i morgon då vi ses :) Stort Grattis igen till er båda.
 
 
 
 

Helgträning

Denna helg kör vi både lördag och söndag med träning. Senia, Mollie, lilla Pennie :), Juni, Indi, Figo och Jenna möttes i skogen. Vi fick gjort en hel del :) Stadgeträning, sök, bära tunga dummisar och så fikade vi så klart :) I morgon blir det vattenträning. Då kommer lite nya till och Inger + Kjell är med igen :)
 
 
 
 

Mr P

När jag fotat börjar jag alltid fundera på vad jag ska skriva i detta forum. När jag kommer hem har jag i stora drag redan klart inlägget. Som sagt, jag började fundera på varför jag kallar Primo Mr P. Jag gör det inte jämt och kom på att det är när han gör något extra ordinärt, bra eller dåligt, eller om jag är orolig för honom. Däremellan är han rätt och slätt Primo. Idag gör han absolut skäl för namnet Mr P!!!!!
Tittar du på kortet nedan så förstår du och jag behöver nog inte skriva mer om det......... Det blev absolut tvunget att åka till dammen, här får jag egentligen inte vara men nöden har ingen lag. Alla fick ett skönt morgondopp och Mr P blev ren och fin igen :)
 
 

Torsdagsträning

Så var det dags att ta tag i veckoträningarna igen :) Porter var med, så roligt att träffa godingen igen :) Vi har kört riktigt svåra dubbelmarkeringar varvat med dirigeringar.
 
 
 
 

Från mos till traktor!

Igår em fick jag äntligen gjort mos på dom goda Philippaäpplena. Vartenda äpple gick åt, fler var det inte.
Kameran får vara med som en ny trogen följeslagare, lite synd att bloggen tar bort lite av skärpan. Det var spring i benen. Primo får jag hålla ett öga på så han inte håller på för mycket nu när orken inte räcker till.
Ett kort fick fånga grannens får.....
Så när vi kom ut på landsvägen fick jag se en traktor "parkerad" mycket olämpligt i skogen?? Det såg inte helt rätt ut. Jag ropade om det fanns någon där? Inget svar. Lite misstänksam blir man om den kan vara stulen eller inte. Det är inte så länge sedan vår traktor blev "lånad" och parkerades på ett liknande, tokigt sätt. Får ringa runt lite och kolla.
 
 

Vilken morgon

Morgonen var kylig och dimmig, jag fick älgjaktskänsla när jag vandrade med hundarna. Jag var på skjutbanan igår och ska snart tillbaka dit, det är viktigt att vara väl förbered när jakten börjar.
Min nya kamera var med ut i skogen och jag är riktigt imponerad av den. Den gamla var lite "baggig", var det bara fullt solsken så blev det bra annars inte. Denna fokuserar snabbt och det blir riktigt bra bilder :) Nu ska bara Minna komma hem och hjälpa mej så jag får lärt mej en massa finesser :)
 
 

Fönsterputs

Idag får fönstren sej en omgång. Det kan vara skönt att se bra ut....... Flugorna ska minska i mängd nu så då var det dags, helt enkelt mycket behövligt. Blommorna hamnar i duschen så blir dom också fräscha igen. Tråkigt jobb men man känner sej nöjd när det börjar bli klart. Inser att jag har alldeles för mycket fönster men utsidan är tagen så det är "bara" hall och vardagsrum kvar.
 
Här kommer ett gammalt kort på en av mina första valpträffar, dom är födda -89. Bilden är fotad med kamera från diaduken.
 
 

Mer Acksjön :)

Tack L-Å för härliga bilder från provet, nu har jag även på Tova och Eros. Här kommer dom  :) Först Tova på 3 bilder sedan är det Eros.
 
 
 
 

Värmlandshelg :)

För 4de året så är vi i Acksjön för att starta och vara funktionärer på jaktprov. Vi har vårat boende, ganska spartanskt men helt ok. Lotten hade den lyxigaste sängen med sej så vi var ganska avundsjuka då vi vecklade ut våra madrasser.......
 
Eftersom jag är ganska trött nu så får det bli ett kortfattat inlägg :) Jag är supernöjd, alla gick till pris :) Eros fick ett 3dje pris i NKl. Tova  ett 3dje pris likaså, hon hade sin debut igår. Charlie hade också debut men i ÖKl och fick med sej ett 2a pris. En mycket rolig helg som gick alldeles för fort :)
 
Ett av korten tog Birgitta på mej när jag vilade i båten...... annars kommer det lite som det vill :)
 
 
 
 

Nya äventyr :)

I går kom Britt och Eros för att idag hänga med upp till Värmland. Vi ska vara funktionärer + starta på prov. Först tog vi en promenad så Primo fick röra på sej lite. Så skönt med snälla hanar som kan umgås på ett vettigt sätt :) Sen blev det genrep inför starten i helgen, Jenna fick också ett pass så hon känner sej nöjd :) Hon ska dock inte starta. Nu får det gå som det går, vi är väl förberedda men prov är prov........
 
Nu ligger datorn nere igen men hoppas kunna knappa lite på söndag, om vi inte blir för sena hem..... Telefon finns med om det skulle vara något :)
 
 

Fågeljakt

Så var det dags att besöka våra goda vänner på Tjörn igen. Jenna fick den äran att följa med, en fågeljakt utan apportör är ingen fågeljakt, tycker jag i alla fall :) Lätt som en plätt hoppade hon i båten och njöt av färden ut till kobbar och skär. Man kan se att pälsen inte är som den varit, en vacker ljus bena blir det på ryggen när det blåser.
 
Hon är helt underbar att ha med sej, sitter nära, tyst och bara väntar. Så som det ska vara :) En hel jaktdag tog på hennes ork även om hon inte apporterade in allt vilt så tar det på krafterna att bara vara med. Vi skulle åka tillbaka hem, stannar till igen, Kenneth får en gås. Jag släpper iland Jenna för att hämta den men hon kommer tom tillbaka. Jag hoppar....... iland och ser den i en skreva. Den var svår att få tag i och jättestor. Jenna tittade på mej som om.... - Är du tokig?? Ska jag bära den?? Jag är faktiskt riktigt trött så den kan du ta själv!!
 
Lite synd att vi inte fick gåsen i början på dagen när hon fortfarande var pigg men så kan det gå och jag lägger ingen värdering i det. Hon har skött sej så fint att jag är mer än nöjd med henne. På hemfärden, mer eller mindre, sov hon hela vägen in och på kvällen gjorde hon inte många "knop".
 
Snart ska vi tillbaka till Inger och Martin, äta deras goda mat, jaga och bara umgås igen. Tack för dessa dagar :)
 
Här kommer en massa härliga bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina hundar

Primo åt lite ost denna morgon så kanske aptiten är på G igen. Han känns lite piggare och går med ut för att rastas. Vi har säkert en lång väg framför oss men alla små framsteg är goda framsteg.
Töserna fick en låååångpromenad, Jenna är pigg och alert och springer mest hela tiden. Libra tycker också mycket om att vara ute i naturen men på ett lite mer värdigt sätt. Hon kan springa iväg lite men kollar mest av omgivningarna i lugn och ro. Ska vi inte jobba så ödslas ingen energi :)
Jag såg den största flugsvamp någonsin! Var tvungen att lägga snusdosan på för att visa hur enorm den var. Genast var Libra där med nosen för att kolla :) Jenna hade dock fullt upp med annat :)
En härlig morgon, så nu är batterierna laddade. Vi ska åka för att jaga fågel. Jenna följer med och dom andra tar Birgitta hand om. Skönt att veta att dom är i goda händer. Alltså lägger jag datorn åt sidan någon dag. Telefonen är med så bara ring om det är något så ringer jag upp så fort jag kan :)
 
Först ett sista kort på Porter före avfärd,sen lite kort från dagens promenad.
 
 

Primo

Nu är vi hemma igen, Primo och jag. Förmodligen är det en följd av Anaplasman som gjort att han har så hög feber. Vissa värden var sämre än sist så nu får han både antibiotika och cortison. Om 14 dagar ska vi in och ta nya prov så håll tummarna för att det ser bättre ut då.

Måndag

Idag ska Porter åka hem, det kommer att bli tomt. Det känns ändå ok för då kan jag ta hand om Primo ordentligt. Den stackaren har fått hög feber igen :( Bara att ringa veterinären så han blir hjälpt, det är precis som i juni när han hade Anaplasma. Oron är stor över min gosse.
Porter fick en filt till sej under bordet, Kenneth tyckte han skulle ligga mjukt :) Jenna tog snart platsen och hade det gott.....
 
 

Porter

Det är inte lätt att bli ensam kvar. Porter var lite ledsen igår, ingen att busa med. Till slut kunde han sova en stund under bordet. Lite spännande blev det när Stefan kom hem med ett byte, det luktade annorlunda :)
Jag hade inte hjärta att låta honom ligga i valprummet utan han har fått sova inne med dom stora. Tror han tyckte det gick bra :) På morgonen ville han busa lite med mormor :)
Nu ska jag snart iväg för att träna, när jag är hemma igen ska jag ringa runt för att höra hur det gått med alla valparna :)
 
 
 
 

RSS 2.0