Beslutsångest :)

Det är inte lätt att välja valp när dom är så lika mentalt, socialt och vilja till att apportera. Det finns lite nyanser på storleken men det är också allt. Eva, Anette och Maria har nu sett ut sina valpar. I morgon kommer sista gänget och då kommer jag även att skriva vem som ska till vem :)
 
 

Selfie

Stavas det så? Hur som, jag skulle försöka ta kort på mej och kärvänliga valpar :) In helt lätt men jag fick ett par bilder i alla fall....
Att sätta sej hos dom är inga större problem, det är när man ska upp. Valpar är överallt så det tar en stund att komma upprätt igen :)
 
 

Snäll matte

Jag tror i alla fall att dom tycker det :) Ärenden skulle utföras så jag for åstad för detta ändamål. (vilken mening det blev:) En leksak hamnade i kassen, vill ha något nytt till dom små. Bollen blev mycket populär och den lyser så fint mot bruningarna, den är ju ren ett litet tag i alla fall :)
 
 
 
 

Slagna hjätar

Anette kom för att titta till valparna och efter att dom sovit en stund så packade vi in dom i bilen. Dom var lika frimodiga ute i skogen denna gång så inte heller Anette kunde säja att den eller den har något man kan särskilja :) Efter att vi har haft en riktigt gemytlig vistelse bland mossa och barr så började valparna få en simmig blick, då var det dags att åka hem.
 
En liten somnar sittandes, vaggar fram och tillbaka för att slutligen sova med nosen i backen. Det tar på krafterna med skogsluft även om turen inte är så lång. Nu susar dom gott men snart är dom redo för bus igen :)
 
 

6 veckor

Fick reda på att Libra med sina 54 poäng kom på 6e plats i Eliten igår av 12 startande :) Spiker fick 69 poäng, båda nollade en station. Vissa stationer var riktigt svåra så då blir man glad över fina placeringar :)
 
Tiden bara rusar iväg med valparna. Dom busar och står i men kan även ta det lugnt, i alla fall när dom börjar bli trötta :)
 
 

Flat Show

Dagen började tidigt med uppstigning kl 5! Små som stora skulle ses till, kaffe bryggas, frukost intagas för att sedan Birgitta, Tova, Jag, Karda och Libra skulle bege oss till Flat Showen västras WT. Där mötte även Tommy och Spiker upp, kullbror med Tova och Karda, Librakull.
 
Dagen har varit helt enorm, strålande solsken, många glada skratt och många möten med helt underbara flattmänniskor. Man kan inte träna för allt, oavsett hur förberedd man är så kommer det stationer där man kliar sej i huvudet och undrar....... hur ska detta gå......
 
5 stationer skulle alla gå, oavsett klass. Karda fick jag hem i söndags och Minna har sannerligen gjort ett gott jobb med denna hund :) 4 stationer gick mycket bra, sista med markering och linjetag blev för svår men fick poäng för det hon utförde.
 
Tova och Karda startade i NKL, Spiker i ÖKL och dom fick sannerligen lite att bita i. ÖKL och Elitklassen där Libra startade var ingen enkel match. Svåra rutor, ibland jättesvåra. Spiker och Tommy gjorde ett kanonjobb. Libra och jag...... vi delade i alla fall en kaka ihop :) Det blev helt enkelt för tufft för henne, jag har inte kört henne så mycket som man borde gjort med anledning av hennes fästingsjukdomar, men vi hade kul ihop :)
 
Tova fick 80 poäng strax utanför pallplats :) Karda 71 :) Spiker kom på 3dje plats i ÖKL, grattis :) Libra........ har jag inte slutresultatet på men som sagt, vi hade kul och delade kaka :) 
 
Här kommer en del bilder....
 
 
 
 

Grönbete

Kenneth och jag tog ut valparna i trädgården. Valpars vana trogen så är det roligast att busa under en buske :) Pysen ville också vara med på ett hörn.......
 
I morgon åker jag och några till från kenneln för att vara med på WT (working test) så då får ni vänta på bloggandet.
 
 

Pluttisar

Hur varm blir man inte när man möts av ett glatt valpgäng :) Det känns som dom säjer - Matte matte där är du ju, kom och busa med oss :) Självklart gör jag det :) Egentligen hade jag velat att dom skulle sova så jag kan ta bort bajs, det är inte helt lätt med 10 busiga pluttisar så jag får avvakta lite :)
 
 

Utflykt

Eva kom och vi skulle packa bilen med Jenna och hennes valpar. Valpar i buren och Jenna i bak. Färden till skogen gick helt smärtfritt och väl framme så var det ett gäng glada nyfikna valpar som tyckte livet lekte :) Den här turen skulle ge mej en liten fingervisning om någon tycker det är lite otäck, någon är övermodig, någonting som kan säja mej att den valpen tyckte si eller så!
 
När dom kom ut så var dom väldigt frimodiga, alla var runt Eva, Jenna eller mej. Dom undersökte, lekte, bråkade och hade så roligt. Inte 17 blev jag klokare av att studera dom, mentalt är dom otroligt lika. Ja, dom är väldigt lika både till kropp och själ. Jag ska själv behålla en tik och det känns som att det spelar ingen roll vilken jag tar, dom är helt fantastiska allihop :)
 
Valparna fick både barr och mossa i pälsen, då är det gott att klia sej lite. Jenna körde uppfostran på en valp som var nära. Hon tog en lång pinne som valpen inte fick röra, gjorde pluttisen det så morrade hon. Fler valpar var där och försökte, med samma resultat. Bra jobbat Jenna :)
 
Så såg jag hur valparna började bli trötta, dom la sej för att sova och då var det dags att ta dom till bilen. Vem står där om inte fröken rosa!!!! Hon vill in i buren!! Valparna rultar med så det är bara att ta dom en och en så är dom inne :) Så himla enkelt det var :)
 
Snart var vi hemma och valparna sov så gott i buren men det var bara att börja plocka ut dom. Eva skulle langa valpar till mej och det var lite jobbigt för henne att ta sej i och ur buren. Eva kom på råd, hon satte sej helt sonika i buren så tog jag emot dom små sovande krabaterna :) Helt underbart oslagbart :)
 
 
 
 
 
 

Hela ligan

Morgonen började med en promenad, Birgitta och hennes hundar var också med så det var kul att få ett kort på alla :) Karda och Tova, syskon, är lika som bär så det vill till att få rätt hund med sej hem ;)
Väl hemma igen fick valparna lite påfyllning. I em ska vi till skogen så det kommer ett inlägg till senare idag med om hur det gick för pluttisarna :)
 
 

Hoppsan

Idag var det valpbesök :) Dom små skuttade och busade så länge dom orkade. Vi skulle försöka ta kort på deras "viga" hopp och det var inte helt lätt...... När man blir trött hänger inte bakbenen med, det som gick så bra när man var pigg fungerar bara inte :)
 
 
 
 

Mysbur

Jag tänkte att valparna kanske ville ha en koja att roa sej i. Först skulle filten dödas, sedan var det bus och därefter slocknade dom :) Det är en gammal utställningsbur som jag täckt sidor och tak på så det ska vara dragfritt för dom. Är det så här gott väder ute så är det bättre att dom sover här än i gräset, dom får ju inte bli kalla.....
 
 

Godingar :)

Lite info. till er blivande valpköpare. 23/4, 2-4/5 finns jag inte hemma för besök. Jag har tänkt att ni är välkomna, ni som kan, den 1/5 kl 11 för en valpkoll. Hör av er via mail eller SMS om ni kan :)
 
- Matte, vi är stora nu. Vi kan gå fint i trappan, kolla! :)
 
 

Vilken dag :)

I ett underbart väder har vi haft träning i min hage :) Kluriga övningar där liten som stor fick lita att "bita" i, bra jobbat allihop :) Vi har en underbar säsong framför oss där vi kan förfina och förbättra för att komma ändå längre. Träningsglädjen ligger i att försvåra och se hur hunden blir duktigare och duktigare, alla har att lära så även Libra :) Ska bli så givande att ha en helhelg ihop, då får jag se fler av er :) Njut nu av dagens träning, det gör jag.
 
Så var det såklart valpmys också. Dom ser ut att vilja träna för piporna var heta objekt idag :) En plastkruka kan vara väl så rolig att bära men snart är det dags för att testa dummies :)
 
Håll till godo för här kommer en hel mängd med bilder...
 
 
 
 

Porter

Biggan kom hem med Porter, han och Ginnis skulle trimmas. Dom blev så fina och vad passar inte bättre än att ta ett litet pass i hagen  när man är snygg igen? :)  Biggan passade även på att mysa med dom små. Det är inte så länge sedan Porter var i den storleken, tiden går fort......
 
 

Lite mera

Denna dag skulle valparna maskas av igen. Dom växer så det knakar :) Det är liv och rörelse i den större hagen, valparna njuter sannerligen. Kom på att bilden på Doven inte kom med förut så jag lägger in den nu istället :)
 
 

VÅÅÅÅÅR :)

Vilken morgon :) Det känns att det kommer bli en varm härlig dag. Björkarna börjar bli så där härligt vårgröna och man känner att det spritter i benen. Under vår promenad ser vi Dovhjortar, kul för det är inte ofta man ser dom. Att dessutom ha kameran med var ju inte fel :)
 
Väl hemma igen öppnades valphagen för pluttisarna. Nu har dom större yta att busa på, vilket dom gillade :) Titta på bilden där en våryster valp just slängt iväg den blå kåsan som fortfarande är i luften, ibland har man tur att fånga ögonblicket. Ida och Stefan kom hem, dom och Kenneth har nu farit till Karlskrona för att vara med på Hollys dop i morgon. Lite synd är det allt att jag inte kan åka med men valparna måste ses till så det fanns inget val. Dom får ta en massa kort så har jag lite att kika på när dom är hemma igen.
 
Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk
 
 

Tystnad

Efter att ha haft liv och rörelse hela veckan så blir det påtagligt tyst när Jonas med fam. åkt. Sussie och Tomas kom på kvällen igår så då åt vi Påskmat ihop, gott. Lite kul för Sussie att se valparna, Lady som hon hade på 80-talet ligger bakom mina linjer.
 
 

Familjen

Igår kväll blev det pizzabak i min stenugn, dom försvann fort ner i magen. Holly har det gott i Jonas knä och Daisy är med farfar!! Jag har varit mer hennes favorit men nu har farfar fått en del av myset...... jag kan säkert med mutor och fagra löften locka över min lilla täva på min sida igen :) Som farmor tycker jag man har rätt till det :)
 
Valparna fattade galoppen i morse, jag bara öppnade luckan så skuttade alla ut själva för att äta :) Jenna gav dom en slurk också så var det dags att sova igen.....
 
 

Smått o gott

Först ett kort på lilla Daisy, fler bilder ska tas på barnbarna :)
Nu kan jag stå i köksfönstret och se när valparna är vakna för då kommer dom ut. Då är det bara att gå ut till dom och ha en mysstund :) Dom leker med varandra, tuggar lite gräs och tycker nog att tillvaron är riktigt bra :)
 
 

Full fart :)

Igår kom fam. Seger så nu händer det grejer hela tiden med alla barn, hundar och valpar. Jag får passa på att njuta för det är inte så ofta vi ses även om det inte är så länge sedan dom var här sist. Kenneth och Jonas är i skogen, Maria och jag ska ta hela ligan för att Påskhandla lite senare :)
 
Valparna mår finemang och går lite in och ut när andan faller på :)
 
 

Omstart :)

Nu när alla varit här så börjar vi om med besöken igen :) Först var Juni med familj här, hon skulle trimmas och nog blev det en titt på valparna också :) Sen kom Per-Åke, Maria och barna så det blev mycket valpmys :) Ljuset var inte det bästa när jag fotade så det blev lite som det blev.......
 
 

Nya rutiner

När jag vakande såg jag att solen sken och det var vindstilla, dåså, planen var klar på 2 röda sekunder :) Man kan väl lugnt säja att det är ganska skitigt i valprummet efter natten. Då är det väldigt tacksamt att få städa i fred. Alltså, ut med valparna som får sin frukost i det gröna :) Så lätt att göra rent och fint inne hos dom då, nu ska maten serveras ute vid varje mål :) Regnskyddet är uppe så en kort stund kan dom allt vara ute nu :)
 
 

Mer besök :)

Då har alla valpköpare varit för att hälsa på och se dom små liven. Det känns så bra med er allihop och valparna kommer att få det så fint framöver. Det viktigaste är att jag vet att jag kommer att ha kontakt med er allihop, därom råder inget tvivel :)
 
 

Tomtar på loftet.

Nu blir det något helt annat....... Jag väntar besök så en uppdatering av valparna kommer senare :)
 
Igår fick jag en sådan fin tomte av Britt-Marie som hon gjort själv. Den har en frimodig uppsyn och ser allmänt trevlig ut. Hulevallatomten, som jag hittade undangömd efter att vi flyttat hit har ett bistrare ansikte. Jag skulle aldrig drömma om att gömma honom igen, vem vet vad han skulle hitta på då........ Nä, han får vara med oss och se till att det är lugn och ro i hemmet :)
 
 
 

Besök

Då har Britt-Marie och Janne varit här. Det är lite lustigt hur saker och ting kan vara. Dom har haft 2 flattar förut där Kompis, från mej, var pappa till en och Tino, pappa till Cima, var pappa till den andre. I den valp dom senare ska välja får dom båda tillbaka allt i en :) Tänk så det kan bli :)


Valpbesök

Idag kommer Britt-Marie och Jan för att se till valparna, ska bli roligt att träffas igen för det var ett antal år sedan. Valparna ska ha sin tillsyn, det är renbäddat så dom snart kan sova gott igen. Undrar vem av dom som går ut först.... världen där ute ter sej så stor....
 
 

07 00

Kl 07 tog jag med valparnas mat och gick ut till dom. Dom susade så gott så natten har gått kanon i deras nya rum :) Dom hörde när jag började städa och då blev det full rörelse så jag fick jobba snabbt med tidningarna, skura och ner med maten.
 
 

Nytt boende :)

Jag har fixat till valphagen så den är klar. Vän av ordning kan undra varför det står höga grindar i valphagen??? Vid förra kullen var det väldigt regnigt och vi fixade till skydd över en del av hagen så dom inte skulle bli allt för våta när dom gick ut. Det blev väldigt effektivt men så för bedrövligt ut...... En natt när jag inte kunde sova kom jag på det geniala att använda grindar för att bygga upp regnskyddet med. I teorin ska det bli kanon men maken kommer ikväll så jag väntar med spänning på vad han ska säja....... Nåväl, det är dörr på grindarna så det är bara att öppna så har dom små hela utrymmet och kan även komma in i huset till oss :)
 
Så var det då dags för dom att flytta ut, rent och fint och mellanmål serverades. Snart var dom sömniga.....igen...... klättrade upp i sina nya bäddar och somnade sött. Jenna har sin sovplats utanför så det är bara för henne att hoppa fram och tillbaka som hon vill. Svarar jag inte på den fasta telefonen så vet ni var jag är....
 
 

Oklart

Nu är det inte lätt att ta bilder på valparna, när dom är vakna är det full rörelse så skärpan blir därefter. För övrigt är allt glasklart :) Idag har vi torsdagsträning och när jag är hemma igen ska valparna flytta till ett större rum. Rummet ligger i ett litet hus alldeles bredvid stora huset och från det rummet kan dom små gå ut och in i en rasthage. Dom har även möjlighet att komma rätt in i "mitt" hus så dom inte tappar den miljön heller :)
 
 

Busebarna

Dom har det så gott, ligger och försöker hitta på lite bus med varandra. Herr mörkblå har upptäckt att man kan dra i filten :)
 
 

Närvaro

Jag och dom stora hade varit ute för en rastningsrunda medans dom små fick lite mat igen. Jenna fick hoppa in för att äta upp resterna och valparna passade på att få en slurk. Jag får vänta på min tur och den kom snart :) Pluttisarna klättrar på mej men snart är det dags för John Blund igen. Allteftersom somnar dom och jag sitter och funderar på hur jag ska kunna gå iväg...... Jag smeker dom och känner en sådan närvaro att jag blir alldeles varm. Jag känner också att tiden jag får ha dom hemma är alldeles för kort. Tur att inte alla åker på en gång :)
 
 

Paltkoma

Valparna tar tacksamt emot morgonmålet även om Jenna sköter dom så fint även på natten. Maten ligger lite överallt, mer utanför skålen än i :) Bordskicket får jag ta ett kort på en annan gång. Efter maten så slår paltkoman till...... några ligger och smågnabbas med andra redan sover. Buset går liksom på sparlåga, man kan ju tugga lite på sitt syskon bara för att man kan. Så helt plötsligt sover alla igen :)
 
 

GRATTIS

till Libra/Stenkullen som fyller 5 år idag. Hoppas ni får en riktigt fin dag och kanske något extra gott att äta :)
 
Valparnas tänder börjar komma nu, då kan man passa på att försöka bita i mattes tår..... Tog ett huvudkort på en matkladdig tös :) Stunderna dom är vakna kommer lite tätare nu även om vakentiden fortfarande inte är så lång, mysigt att sitta med dom och bara njuta :)
 
 

3 veckor

Tiden flyger iväg, det går alldeles för fort. Idag hade vi besök igen så valparna fick det lite trångt i bädden :) Det är roligt att få träffa er alla och att få känna att valparna kommer till fina hem och att jag får följa mina små på deras resa hos er. Nästa helg får jag 2 nya besök och på fredag ska det vara bestämt var sista tiken ska få bo.
 
 

Enligt regelboken :)

Nu märks det att valparna närmar sej 21 dagar. Då blir det helt plötsligt mer liv och rörelse. Man kan försöka springa! men framförallt att busa med sina syskon. :)
 
 

Avmaskning

Nu har nästan alla varit här för att titta till dom små. Än så länge blir det inte några långa visiter men ju större dom blir, ju vaknare är dom. Idag kom Elisabeth och då passade vi på att väga och avmaska. Denne gynnare var tyngst, vikten låg sedan lite blandat ner mot 1300 g (korg ej inräknad). Jag försökte att ta huvudbilder men dom spottade och fräste så det blev inget bra. Nytt försök kommer det att bli :)


Morgonmys

Jag gav valparna mat, passade på att bädda rent för sen skulle vi ha morgonmys :) Jenna ville ge dom en slurk så jag fick vackert sitta kvar och vänta tills hon var färdig. Mätta och belåtna orkade dom väl med 5 minutersmys, sen var man trött...... igen :)
Jag har ju inte berättat hur jag tänkt med färgerna på halsbanden!! Här göre sej allt vad genus heter, icke besvär :) Hanar har mörkbrun, beige, grön, mörkblå och ljusblå. Tikar, röd, gul, rosa, lila och orange. Så tänker jag :)
 
 

Sitta hos...

Ju roligare dom blir, ju mer tid spenderas med dom :) Efter att jag lagt in ren bädd så hamnade jag med dom. Det skulle kissas och bajsas på tidningarna, jag skulle undersökas och bus med kullsyskon var det också :) Så blev dom trötta igen, jag sa - Sov gott och lämnade de små i sin vila.
 
 

Jösses

Efter morgonsysslorna skulle valparna få smaka mat igen, nu med 2 skålar..... Dom tycker det är såååååå gott :) När jag tyckte det räckte med smakandet var det inte helt lätt att få bort skålarna, men det gick :)


Smakportion

Jenna var och gav dom mat, efter det fick dom smakportion av den mat dom ska ha framöver. Dom tyckte det var jättegott och alla var framme för att smaka. Skålen var liten så jag fick se till så att alla fick komma fram för att smaka. Får ta större kärl i morgon :) Jenna kom in för att rensa rent det sista....
 
 

Låda ut!

När det händer så händer det fort :) Märkte igår kväll att valplådan blev för liten så denna morgon åkte den ut. Nu får dom lite större plats att röra sej på ett tag tills dom ska få ännu mer utrymme. Samtidigt passade jag på att sätta halsband på dom. Känner mej lite tudelad till det men den vita märkningen sitter så dåligt att det ändå känns som ett bättre alternativ.


Vakna :)

En stund är dom i rörelse och försöker busa lite. Går sådär....... det är himla lätt att ramla omkull :)
 
 

Tyst och lugnt

Jag undrar om Jenna ska få en lika tyst kull som sist? Den förra var hela tiden oerhört tyst, det var sällan dom hördes överhuvudtaget. Nu hörs heller inte mycket ljud, alla är nöjda och Jennas omvårdnad är precis som den ska vara. För några dagar sedan var det mer gnäll men Jenna vägrade att gå till dom om dom lät (hon får sköta dom som hon vill utan min inblandning) men var dom tysta fick dom mat! Smart gjort så det är bara för mej att framöver fortsätta hennes jobb :)
 
 

RSS 2.0