Grattis

Jenna/Malte sonen Posse har visat upp sej idag på en inof. utställning. Det gick kanonbra, Grattis :)


Jenna/Zumovalparna

Röntgenresultaten strömmar in på Jennas första kull :) Luna och Tess har B på höfterna, Alma, Meija, Pennie och Porter har A på sina. Armbågar UA på alla. Tack för att ni gör detta, det är så viktigt för mej att veta hur det ser ut och när ni ställer upp så fint på att röntga era hundar är det inga problem för mej :) Nu är det bara resten kvar som ska kollas sen är det klart för denna gång :)
 
 

Vilket avslut

Igår började dagen lite djupsinnigt, den slutade likadant. Att sitta i naturen ger eftertanke men det går vi inte in på :) Jag vill istället visa ett underbart avslut på en, som vanligt, härlig dag.
 
Vi drog ut till mitt smultronställe för att jaga gås. Jenna är, som vanligt, helt sagolik att ha med. Övriga sitter på olika ställen och vår lilla båt har uppfyllt sin uppgift med att ta dom dit dom ska. Jag bara njuter, ett mysigt öra att smeka, kaffet smakar så gott och solen ska snart börja sin bana under horisonten. Då bryts lugnet :) Birgitta vill ha hjälp så jag och Jenna går dit.
 
Birgitta har fått en gås med den hamnade i en mycket tät vass. Detta var Tovas första skarpa fågeljakt så hon var inte road av att gå in i det supertäta eländet. Jenna blev fundersam över uppgiften, fattade liksom inte vad hon skulle göra, for in en liten bit och kom tillbaka. Det var lika tätt för henne så kanske hon tvekade bara för det. Jag gav mej inte, hon hade ett arbete att utföra så jag får in henne lite längre och lägger på söksignalen. Då är hon med på noterna :) Letar som bara den och kommer snart med gåsen. Bra erfarenhet och mycket bra jobbat :)
 
Vi går tillbaka till vår plats för att ta lite mer kaffe. Det var inte många fåglar i luften så när mörkret började komma var det dags att packa ihop för avfärd hem.
 
 

Väldans roligt

Ytterligare en härlig träning, Lille Totte var med så även Porter, Tali, Karda och Tova. Ska bli spännande att se era framsteg nästa gång vi ses, det rullar på som det ska :) Telefonledes fick jag rapport om att Minnas mage med "Pylton" växer som den ska, i oktober får vi veta vad det blir :) Sonja och H F Almadin har startat på viltspår ÖKl och fixat en 1a, GRATTIS till er. Vilken härlig dag trallalallala :) Korten blev kass som jag tog i skogen men vad gör väl det?? :)

Ensam är stark

Hundarna skulle rastas i den underbara morgonsolen så jag går ut i stubben med dom och bara njuter, inte ett regnmoln så långt ögat når. I åkern står en jättegammal tall och det är något speciellt med ensamma, starka, ståtliga träd.
 
Uttrycket ensam är stark sätter sej på hjärnan och jag börjar spåna runt det. Alla behöver ett socialt nätverk, utbyte med andra människor men till syvende och sist så är man ändå ensam. Ganska bra att tänka på! Jag menar, idag är det så himla lätt att snabbt och enkelt tycka och tänka på olika medier utan att det är så smart att skriva just då. Vi får till sist alla ta ansvar för vår egen handling, så enkelt är det.
 
Självklart ska man ha en åsikt, gärna en stark sådan, men styrkan ligger i att kunna lyssna. Kolla bara i hundvärlden, hur många olika tipps för en övning kan man hitta? Jag tror på det jag gör men vill någon annan testa något annat så är det absolut ok med mej. Vi lär oss hela tiden av varandra men i siste änden måste du kunna stå för vad du gör och kunna förklara varför och då tänker jag på allt runt omkring en själv.
 
Det är en fin balansgång mellan att tycka och lyssna och inte alltid helt lätt och att inte alltid bry sej om vad som hoppar ur andras munnar. Nu är det ingenting som hänt mej, just nu, inser när jag läser att frågan kan komma - Var har nu hänt? Det är tack vare tallen som tankarna började flöda, inget annat :)
 
En kompis sa en gång - Var och en skäms för sej! Himla bra sagt och den devisen lever jag efter. Tänk att inte behöva bry sej över andras dumheter, dom får helt enkelt skämmas för sej!
 
Ha en mycket bra dag :) Själv ska jag till skogen för ytterligare en träning med goa människor och hundar :)
 
 

Från dröm till verklighet

Nästa vecka blir det ingen träning så vi kör onsdag och torsdag denna vecka. Skönt med bra väder, allt blir så mycket enklare även om vi kör svårare övningar...... Lilla Tali fick vara med på första passet sedan fick Karda vara med på nr 2. Det är så roligt när man ser hur förare/hund växer med lite klurigare arbete, dom liksom skärper till sej :) Bra jobbat och tack för idag :)
 
 

Mardröm

Fy vilken dröm jag hade i natt, jag är fortfarande skakig :( Jag gick på en bred gång i en ladugård och gången vek av lite här och där. Det var halmat rent och snyggt och där fanns kaninungar! Låter det inte läskigt?? Vänta bara.

Jag böjde mej ner för att klappa dom små söta varelserna, då nafsar dom mej i fingrarna. Jag fortsätter att gå i gången och ser fler och fler kaniner som bli större i storlek. Dom skuttar mot mej för att attackera, jäklar vad dom hoppade och bet. Jag var tvungen att sparka för livet, dom var överallt och dom ville verkligen döda mej. Fy vilka monster, jag vaknade av att jag lät!! Snacka om mardröm, uschianna :(

Idag är en annan dag

Tur är väl det! Igår hade jag svullna hörselgångar, vilket jag får ibland?, det brusade i skallen som tinnitus. Efter ett tag så kände jag mej himla yr och det satte sej även på balansen. Det var bara att inse fakta och ta det lugnt. Idag är det en ny dag :) En långpromenad i skogen så jag fick lite kantareller med hem. Problemet är att det är mer bilar på skogsvägarna än svamp så jag är glad bara jag får med några hem.
 
Fick se ett helt gäng med konstiga svampar, snygga men säkert giftiga. Hundarna trivs väldans bra med ett svalare väder och hela skogen full med vatten. Ibland blir jag bara ståendes med ett leende och tittar på dom när dom roar sej :)
 
Hem och fortsätta med det dagliga morgonpysslet för att sedan åka till byn för att köpa lingon av bilen. Det är så himla gott med hemgjord sylt av alla de slag. Lite duktig har jag varit för en massa rödbetor har blivit inkokta och björnbären håller på och mognar så det är bara att, allt eftersom, koka sylt och marmelad. Ska nog få några burkar med äpplemos också :)
 
Jag skulle till byns affär för sockret var slut och här kommer den största av fördelar med att bo som man gör. Skulle jag ha varit ute i skogen i regn och rusk, lätt tilltufsad och skitig, inte åker jag hem för att svida om bara för att jag måste handla. Nä, jag drar till affären fast jag ser ut som en sumpråtta och ingen höjer på ögonbrynen :) Man pratar glatt om det hemska vädret och dom vet vad jag pysslar med så det är inget konstigt. Konstigt skulle det vara om jag kom in för att handla i feststassen, då skulle dom garanterat undra vad som hänt :)
 
 
 

Liten rapport

Ja, det är väl på sin plats :) Vi for till våra goda vänner Inger och Martin på Tjörn, det skulle jagas lite fågel. Jenna fick följa med ut till havs och hon fick jobba en hel del. Kan säja att hon sov mycket gott när dom kom tillbaka igen :) Tali fick självklart testa en trut, det tyckte hon var roligt :)
 
Inger och jag har känt varandra sedan första klass, vi har periodvis tappat kontakten men umgås desto flitigare nu. Vi har samma intressen så det blir en hel del jagning när vi ses :) Kantarellerna hade inte kommit men vi hittade lite Soppar som vi åt till den goda maten på kvällen. Hösten är en bra tid att umgås, då finns det hela tiden saker att hitta på :) Vi ses snart igen :)
 
Tack Birgitta för hjälpen med Primo, Karda och Libra :)
 
 

Fredagsmys :)

Libra sitter och väntar på att Birgitta ska komma. HUR kan hon veta att vi ska ses? Hon sitter i alla fall där tills Birgitta kommer med bilen och springer iväg med övriga ligan för att möta Tova och Lucky :) Efter promenad med dito bad så var det dags för ett pass för Jenna, Karda och Tova.
 
Jag har en blötmark inne i skogen som är riktigt jobba att arbeta i. Vissa dummisar sjunker ner i marken så det är lite besvärligt på många sätt. Dom gjorde ett mycket bra jobb så alla dummisar kom med hem :)
 
 

Mjukdjur!

Tali är sagolikt duktig på att sno tvätt och lägga överallt, hon gör inte sönder något men jag börjar ledsna på att plocka upp efter henne...... I sommras köpte jag ett mjukisdjur i form av en råtta till hundarna men eftersom Primo var i ett skov med dåligt humör så fick det vänta. Nu är han ur det och har ett gott humör igen så jag gav råttan till Tali.
 
Hon blev överlycklig och sprang ut till groven med den, övriga hundar insåg vad hon fått och ville gärna "låna" den :) Alla testade djuret men det slutade med att Karda och Tali lekte med det, får se fortsättningen på detta :) Primo som är den som älskar mjukisdjur mest blev för stunden utan, så jag skulle leta reda på dom jag plockat undan. Hittar dom inte så kanske att dom var sönder och därmed slängda, får försöka skaffa fler. Fördelen med IKEAs mjukisdjur är att dom är riktigt hållbara och framförallt utan pip :)
 
 

Uppmuntran :)

Fick vid tidigare tillfälle se så snygga dummisar sydda med en flat som har en fågel i munnen. Hmmm, varför inte ge en sådan som uppmuntran och ett hjärtligt tack från mej för välförtjänt arbete ihop med sin hund? Idag träffade jag Mats och Britt för en träning och han + Zamira har fixat ett SEVCh, det är sannerligen värt en fin dummies från mej :) Zamira ville förstås kolla in den hon också. Grattis igen till er båda. Vi får se vem som ska få nästa dummies :)
 
 

Lilla Tali :)

Karda och Tova fick träna med vilt denna morgon, allt rullar på så fint så nu känns allt bara bra igen :) Så tänkte jag testa Tali med kanin vilken hon inte burit förut. Som vanligt inga krav utan jag bara kollar hur hon gör. Jag gick och lade kaninen på en sten, Tali sitter kvar. Då tänkte jag kolla vad hon gör om jag går förbi henne och flyttar mej sedan i sidled, följer hon mej eller sticker hon efter kaninen?
 
Som vanligt gäller, en gång är ingen gång så skulle hon dra så gör jag ingen affär av det. Jag gör som jag tänkte, går förbi henne och ställer mej i höjd med henne några meter åt sidan. Jag sneglar på henne och ser hur hon kommer till mej för att få ett apport och hon far iväg :) Upp på stenen, tar apporten och kommer snabbt in med den. Oj så glad jag blev, massor med beröm fick min lilla Tali :) Nu blir det inget test av något slag på några dagar :)
 
 

Söndagskväll

Vädret var ju ganska bra så hastigt och lustigt bestämde vi oss för att åka och jaga lite gäss. Väl ute så öppnade himlen sej och regnet vräkte ner, tja tur man har rätt kläder..... Snart får jag meddelande från Kenneth att Primo apporterat gås, dom hann inte mer än ut så fick dom en. Primo var mycket nöjd :)
 
Våra fågeljakter innebär myyyycket passivitetsträning för det är inte helt lätt att få läge på dessa fåglar. Sjön var full av dom så Jenna hade en hel del att studera och ibland tittar hon på mej och undrar varför jag bara sitter där, det är ju bara att skjuta! Att, i det läget, förklara att dom är för långt bort eller för högt upp är lönlöst. :) Det allra bästa med riktig jakt är att man kan klappa om sin hund så mycket man vill. Tänker ofta på det med strikta regler på prov men här gör jag precis som jag vill med min kompis och mycket klappar blir det :)
 
På väg hem fick vi se ko med 2 kalvar, dom får springa ett tag till :)
 
 
 
 

Sam och Sally

Dom har varit på inof. utställning i Mariestad idag vilket gick riktigt bra :) Sam blev BIMvalp och Sally BIRvalp, GRATTIS :) Tack Ingela för bilderna :)
 
 

Bockpremiär

Det har blivit en familjeangelägenhet, det här att jaga. Make, yngste sonen och jag gick ut i morse för att se om vi fick närkontakt med bocken. Grabben och jag såg en del rådjur men inget att lägga i frysen. Oavsett om det blir en lyckad jakt eller inte så är det helt underbart att sitta med en kopp kaffe och ta emot dagen. Dock tycker jag efter en stund att hur mysigt det än är så är det så himla långsamt att bara sitta...... Hade som tur var en Ekorre som for som en tog i träden bakom mej, tack för sällskapet :)


Senaste laddningen

Nu har jag varit och hämtat västarna. Färgen på bilden gör det inte rättvisa men jag tycker den bruna blev riktigt bra :) Vill du ha den före vi ses nästa gång så skicka mej postens gröna kuvert :)


Vilken tur!

Egentligen skulle vi haft träning i kväll men eftersom det lovades åska fram på dagen så blev det på förmidagen istället. Smart av mej för när vi var klara så började det regna.
 
Maya, Totte och Tali fick börja med koppelpromenad och sedan stadga. Efter det fick dom markering med dummies och även testa kråka. Det kommer att bli bra det här bara vi jobbar varligt vidare. Så fick Tova, Karda och Jenna var sitt sök. Anette hade med sej Shampo och Elisabeth labben Spinn som också fick jobba. Återigen en givande dag i skogen där pluttisarna fick avsluta med lite lek :)
 
 
 
 

Full fart

Idag är det träning fram på dagen men först ska hundarna ut på promenad. Jag passade även på att kolla till Vildsvinsåteln men där har det varit lugnt. Stefan, hundarna var inte med :)
Nä, nu får jag sätta fart med morgonens göromål innan jag ska ut igen. Hoppas det inte regnar då så jag kan ta lite kort :)

Eloge

Ja, en eloge vill jag ge till er valpköpare som tar så väl hand om mina hundar och det gäller er ALLA :) Vi har alla olika intressen och mål med vår hund och det har jag stor respekt för. Prio nr 1 är att hundarna har det bra och det har dom. Jag är väldigt stolt och glad över att ha en 100 %ig uppslutning vad gäller röntgen av höfter och armbågar. Dom som inte har detta på rasdata är exporter eller gått bort i tidig ålder, samtliga utöver det är hittills röntgade. Varmt tack för det <3 Resultaten för Jennas första kull ramlar in, höfter, Luna B, Tess B, Meja A och Pennie A, samtliga ED UA :) Flera är även gonioskopiundersökta med PLD normal vilket är perfekt. Viggo fick ökat tryck i ett öga vilket gick väldigt snabbt så det gick inte att rädda. Rådet blev att kolla kullsyskonen och även det har ni ställt upp på, varmt tack igen :)
 
Så måste jag skryta lite över Tali. Vi tränar stadga en del så efter promenade gjorde vi det igen. Nu skulle jag göra ett test så 3 dummisar fick följa med. Hon sitter väldigt stadigt när jag kastar den första, nr 2 slår i ett träd och hon sitter kvar. Jag lyckade att kasta även den tredje i ett träd och då stack hon. Mitt fel så jag gjorde ingen affär av det alls. Jag funderade på om jag skulle skicka henne igen, kom hon ihåg? Jag skickar och hon hittar snabbt en till :) Asch, jag skickar på den sista också. Där blev det lite svårt för henne så jag gick i riktning mot den och då kom hon på att den kanske ligger åt det hållet. Hon finner även den och då är vi mer än nöjda :) Tänk på att aldrig lägga press eller krav på en så ung hund!!
 
 
 
 

Vattenpassion

Som ni vet vägrade Karda gå i vattnet på provet vilket aldrig hänt tidigare. Var det jag som påverkade henne eller varför vägra? Vi tog en tur till sjön så hon fick markeringar på både snälla och svåra ställen att gå i, även jobba i tuff vass. Inga problem :) Det stärker mej i min tro att det var jag som sabbade för henne. Nästa prov ska jag vara "som vanligt" så får vi se men idag känns det bra :)
 
 

Bra jobbat :)

Berit och Mossa samt Tommy och Spiker startade på Flatmästerskapets WT i ÖKl igår. Fina poäng fick dom med sej, Spiker 89 p, Mossa 76 p. GRATTIS till er båda och bra jobbat :)


Mer från denna dag :)

Tack L-Å för bilderna mer kommer garanterat på Mollie/Penniebloggen :)
 
 

FM o träning

Jag håller alla tummar jag har för Mossa och Spiker på dagens prövningar på FMet. Enligt resultaten så ser det bra ut men alla stationer är inte poängsatta än.
Vi har varit bjudna till Susanne och Tor-Björn för en träningsdag i deras skogar. Helt kanon :) Jag fick se Anita och Talis kullbror Sam, jösses vilken kontakt dom har. Likt sina kullsyskon så ger han inte upp förrns dummisen är hittad :) Övriga arbetsmyror som var med är Mollie, Pennie, Tess, Tova, Charlie, Jenna, Karda, Talie och Leia. Stort Tack för att vi fick komma och vi kommer gärna snart igen :) Mer kort kommer vad det lider bara L-Å får kollat igenom det han tagit under dagen ;)

Morgonstund

Termometern stod på härliga + 16, precis lagom för en skogsvistelse. Det första familjekortet visar början av vår promenad, inte så långa tungor än. Dom springer så det står härliga till, Libra håller sej till lite lugnare aktiviteter och Tali är ännu för liten för att hänga på. Hjorttryfflarna får sej också en omgång med svarta tungor till följd. När det är dags för ett kort på hela ligan igen tyckte dom nog att det var ganska skönt att få sitta still en stund :)
 
 

Besök

På kvällen igår satt vi i uterummet och bara njöt efter en god middag. Då tittar jag upp i taket och ser denna gynnare. Jag ställde mej på en stol och skulle ta tag i den så den kom ut. Den sprattlar till, jag blir "livrädd", skriker till och tappar den....... Mycket fånigt att bli rädd bara för att den sprattlar lite, kan ju bara undra hur gräshoppan kände sej men ut kom den :)


Så skönt

Inga konstigheter hittades i Kenneths tarm på sjukhuset idag :) Dom vet inte riktigt varför han hade smärtor så det kommer att bli en röntgen också. Nu känns det bara bra :)

Kamerahjälp :)

Kenneth kom med kameran och bad mej att titta på det sista kortet! Tali är ganska trött tror jag visst :)


Triangeldrama

Nja, så illa är det inte men Karda, Tali och Jenna busar för fullt på golvet. Pluttan ligger inklämd mellan dom stora men det gör inget tycker hon och fortsätter buset :)

Kenneth ska i morgon in för undersökning av magen. Smärtorna är inte alls som det var i lördags men bra att det kollas upp.
 

Helgen som gått

Det har varit tumultartat denna helg. Lördagen började lugnt men när jag kom hem från provet så fick jag åka till akuten för där låg Kenneth. Han har haft "hugg" i magen sen några dagar men det går över, han åkte i alla fall till vårdcentralen på fredagen. Prover togs men man kunde inte göra mer just då men undersökningar ska bli senare. På lördagen fick han ett riktigt rejält anfall som inte ville ge sej, som tur var fanns Stefan hemma så han körde in honom. Nog får man en mindre chock när man kommer hem och får höra detta. På berget finns ingen möjlighet alls att komma ut på telefon så jag hade inte en aning om detta.
 
Jag åkte till sjukhuset, anfallet hade gått över och inte fanns det någon läkare på helgen som kunde ge vidare undersökning. Kenneth fick följa med hem och läkaren ska nu ringa denna morgon så får vi se hur det går. Han tyckte absolut att jag skulle åka för ny start på söndagen så efter en ganska sömnlös natt och en hel del oro i kroppen for jag dit.
 
Jag kände mej lagom stressad då mobilen inte funkar på Hunneberg, oron fanns och jag undrade om jag verkligen skulle åkt. Ja, ni kan ju fatta alla bilder man ser i huvudet. Så skulle jag starta Karda. Perfekt fotgående och stadga, första markeringen gick kanon. Så var det dags för vattenmark., då vägrar hon att gå i, såg ut som om hon inte alls fattade varför hon skulle ut i vattnet. Jag blev så himla besviken, hon som aldrig någonsin nekat att arbeta på vatten. Vi tränade med båt, näckrosor och skott och hon jobbade så himla fint men inte nu. Jag kan bara spekulera men hur mycket påverkade min sinnesstämning henne???
 
Bättre gick det för Charlie som knep ett 3dje pris i ÖKl, dessutom fick vi höra att han gjort helgens snyggaste linjetag på vattnet :) Tova drämde till med ett 2a pris, det gick så himla bra. Birgitta och Tova jobbade så fint ihop och hade inte Tova hängt lite över kaninen så hade dom haft ett 1a pris. GRATTIS till er.
 
Det kommer även kort på Per-Åke och Elsa som startade på söndagen och på Jenna såklart :)
 
 
 
 

Jaktprov

Det har varit en lång dag av många händelser, skriver mer om det i morgon om det inte blir sent då också. Nåväl, Jenna har startat i ÖKl på Hunneberg och vi fick ett 3dje pris. Mitt mål var att gå till pris och det gjorde vi så jag är mer än nöjd. Jag vet Jennas brister och förtjänster och nog stämde det :) Det hon kan gör hon galant men där vi inte är ända fram i träningen gick heller inte. Vattendirig. gick inte alls, mark. nr 2 var lite omständlig annars så gick det riktigt bra. Min goa härliga Jenna kommer att bli "farlig" nästa år när vi tränat mer <3

RSS 2.0