Besök

Micael, Ing-Marie och Luna hade vägarna förbi igår och då tittade dom hit. Luna är en väldigt cool tjej, så himla lik Jenna både till sätt och utseende. Tack för titten :)


Årets sista träning.

Usch så tråkigt att det var den sista träningen för i år, nu måste vi vänta ääääända till nästa år innan vi kör igång igen. TUR att nästa år snart är här :) Idag kom även Cornelia för att kika, tack för hjälpen med att lägga ut dummisar :)
 
 

Test

Tänkte testa vad hundarna tyckte om min/deras Julklapp. Helt ok sa dom :)
 
 

Vinterlandskap

Idag är det full fart så jag passar på att blogga nu för sedan hinner jag inte. Nu ska det förberedas inför Nyår och i morgon har jag träning så då blir det inte mycket gjort inne. Vädret ska vara rätt bra så vi får säkert en härlig dag tillsammans med våra hundar :) Igår fick jag härliga bilder på träd i vinterskrud, visst är Sverige fantastiskt med alla årsskiftningar?
 
 

Fästingar :(

Dom asen håller på nu också :( Jag blir så förb.... kan det inte få var lugnt under vintern? Visserligen har det inte varit så många minusgrader men ändå..... Fick se att Tali hade något över ögat och där satt den. Fästingen förpassades till kaminen och gick en varm död tillmötes, det var den väl värd! Jag vill INTE ha mer fästingsjukdomar på mina hundar så dessa kräk ska bara DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!
 
 

Lite snö???

Ja, det kändes märkligt när man tittade ut och såg att det var vitt på marken. Detta ska inte hindra H F-träningen på tisdag så fortfarande gäller kl 10 men vi ses hemma hos mej så kan vi gå in och värma oss om det blir kyligt.
 
Jag packade ryggsäcken med dummisar så tog vi oss ut i hagen, hundarna var med på noterna direkt :) Vi gick till backen längst bort och där lade jag ut ett stort sök. Tali klarar av att sitta en god stund med dom andra men så börjar hon sakta sakta smyga mot mej. Jag låtsas som inget och tittar inte på henne men hon kommer lite närmare allteftersom. Det finns inte i hennes värld att hon ska hämta någon apport medans jag slänger ut, hon vill bara till mej så jag kan säja att hon får lov till det.
 
Så börjar dummisarna ta slut och jag tittar på Tali - Jippi, du har äntligen sett mej då kan jag springa till dej :) Så går vi ihop till dom stora och jag börjar skicka en efter en för att plocka in söket. När det var klart fortsatte vi vår runda och dom fick härja fritt igen :)
 
 

Annandagen

Detta är som vilken Annandag som helst, traditionen bjuder på jakt. Det enda jag sköt var med kameran och nog blev det riktigt fina bilder?
 
 

God fortsättning

Fam. Segers bil hade den dåliga stilen att haverera lagom till Jul så dom blev tvungna att stanna hemma hos sej. Otroligt tråkigt att det blev så, alternativet var att vi alla skulle åka ner men det gick bara inte. Så kan det gå, vi Skypade med dom så vi "sågs" en liten stund ändå......
 
Minna och jag har varit ute en hel del med hundarna och en morgon såg vi spår efter Vildsvin som bökat runt på skogsvägen. En Julklapp var till oss alla från Minna och David och det var en vakumförpackare och nog fick vi chans att testa den :) En älgkalv skulle vi stycka och David kokade en massa härlig buljong på benen. Lite pill var det med apparaten och dessa små godbitar men med köttet fungerade det perfekt :) Tur vi fick öppna den före aftonen så vi fick prövat den :)
 
Lille Albin var så himla fin igår, han var nog mest förvånad över det mesta <3 Stefan och Ida kom hem så dom fick vara med på mat och klappöppning. I år gällde det att rimma till en del paket, det har vi aldrig gjort förut men det kan vi absolut göra igen nästa år. Ibland svårt att gissa och det tog längre tid att få öppnat alla paket vilket var bra för då fick man njuta av det längre :)
 
Nu är huset tyst och stilla igen, en massa rester som vi kan äta så det blir inte en massa tid vid spisen :) och det är ju helt ok.
 
 

God jul

Nu ska vi snart äta en gemensam frukost så jag får passa på att skicka hälsningen för efter detta stängs datorn av och vi ska bara fira Jul :) Här kommer några av alla Julkort jag fått :) God Jul på er alla :)

 
 

Tali

Nu när dotera med familj är hemma blir det lite sisådär med bloggandet kan jag känna :) Därför har jag sparat lite bilder från träningen igår. Då hade vi vilt och Karda, Jenna och lilla slarvan Tali var med :)
 
Dom stora fixar det finfint men Tali som är inne i en slyngelsålder är tvungen att fundera på vad hon ska göra. Att hon fått sök förut verkar vara glömt för en liten stund men så klickar det till i huvudet och hon jobbar på :) Jag har nog aldrig haft en hund som har sådana ögon som Tali, hon ser ju inte helsmart ut <3 men skit samma för hon är duktig :)
 
 

Första utflykten....

men inte den sista :) Lille Albin har kommit hem för ett Julbesök och för första gången i sitt liv fick han följa med på promenad. Det tyckte han om för han sov hela tiden :)
 
 

Inlagd lax

Kollade på Tv och såg Ernst lägga in lax. Det såg ju enkelt ut så det var jag tvungen att testa och nog ser det gott ut :) Förmodligen kommer jag inte att smaka för detta + inlagd sill tillhör inte mina favoriter...... men det förgyller Julbordet :)
 
Lite smolk i bägaren är att Jonas bil krånglar så dom kommer troligtvis inte hem under helgen. Känns så trist för nu hade jag en plan om hur Daisy skulle kunna se mej som favorit igen, sist var det bara Kenneth som gällde. Hoppas hoppas att ett under sker så dom dyker upp i alla fall. Man kan undra varför dom måste bo så himla långt bort, dom får faktiskt lov att flytta närmare. Tycker jag i alla fall :)
 
 

Snart klar

I alla fall med handlingen, det allra sista får handlas i början på nästa vecka. I morgon är det en riktigt bra dag, Karda kommer hem :) Ja just det, Albin med föräldrar kommer ju också :) Även om det är grönt ute så börjar Julstämningen infinna sej och jag tycker det är så himla, vansinnigt, otroligt roligt :)
 
Jag planerar mest hela tiden och bäst planerar jag ute när jag är ensam med hundarna. Tror hundarna gör lite detsamma och när vi går denna svängen så spanar vi alltid ut för att se om det händer något på hygget. Dock var det hellugnt även denna morgon. När vi var hemma igen så lös himlen alldeles gul, det var vackert :)
 
 

Julefin :)

Igår fick jag en bok om konditoriet Nordpolen. En del recept + historia fanns att läsa och nog hittade jag ett recept på deras mjuka fudge...... Verkade ju inte så svårt så när jag kollat att allt fanns hemma så var det bara att börja koka och dom blev så himla goda :) Nu får det vara slutkokat för Minna kommer att ha med sej en del hem också :)
 
Idag är det flera plusgrader så jag tänkte göra hundarna fina inför Jul. Tali var, som vanligt, nyfiken på vad som skulle hända med slang och vatten. Precis innanför dörren kan jag koppla på slangen så får jag varmt och skönt vatten, framförallt så slipper jag allt hår i duschen :)
 
Eftersom Tali kollade allt som skedde så blev det också hon som åkte på tvättning först...... det hade hon inte räknat med :) Hundarna undrade över nödvändigheten med detta och tyckte att det blir väl Jul ändå...... Jag ville att dom kunde tänka på min rygg nu när jag gjorde alla fina men med en fnysning så sa dom - Skyll dej själv!
 
Dock tycker dom att masserandet är så skönt och efter att dom är klara springs det runt, skakas och livet leker igen :) Tali passade på att sno ett märgben i hundgården, ingen dålig belöning efter detta äventyr :)
 
Nedan är det Libra som schamponeras :)
 
 

Dan före dan för......

Nu börjar nedräkningen så smått och jag ser sannerligen fram emot Julen. Umgås med familjen, god mat, sötsaker, paket och allt annat som hör till :) Vissa rutiner låter inte rucka på sej så under morgonpromenaden fick lite dummisar följa med ut. Tali hade det redan klart åt vilket håll hon vill springa men väl ute så blev det tomt i skallen, hon visste helt plötsligt inte alls vad hon skulle göra. Avlämningarna var helt kassa så jag accepterar faktum att idag är ingen bra träningsdag så det blev ett mycket kort pass. Man måste vara med på att perioder kommer och går och just nu är hon i det vimsiga stadiet. Så, istället för att bli irriterad helt i onödan fortsatte vi promenaden. Den lilla vattenpölen i skogen är nu fylld till brädden och mer kan det säkert bli.
 
 

Äntligen

Jag gick ut när det fortfarande var mörkt, vi skulle ta en riktigt lång promenad hade jag tänkt. Äntligen var det frost ute även om det snart är tö igen så känns det skönt att ha rena hundar med in igen. Vi hade en härlig tur ute under rundan och gryningen kom så smått så när vi var hemma igen var det också ljust. Solen skiner just nu, alltså vill det till att njuta så mycket man kan så länge det varar :)
 
 

Ruskväder

Det är så grått, regnigt och eländigt ute, inte kul alls. Jag tror aldrig det varit så mycket vatten i skog och mark som det är nu. Det känns som om jag skrivet så förut men blötan tar nog priset som det är nu. Då är det helt ok att få fram tomtarna och pyssla vidare inför att alla kommer hem. :)


Goooooodis

Nu är jag nog klar med alla sötsaker. Håller med Ernst - Ingen Jul utan Julgodis :) Marsipanen är gjord från grunden, inget fusk här inte :)
 
 

Sista träningen....

...före Jul. Det är en del som ska fixas före denna högtid, igår var Zamira och Meija här för att trimmas så nu är dom snygga även över Nyår :) Fick tagit en ståbild på Meia som utvecklas hela tiden. Vi passade även på att ta ett pass i skogen, tur vädret var ok så det gick :)
Idag kom Porter för en träning och den fick han göra ihop med Tali och Jenna. Tror nog att matte var mycket nöjd när hon åkte hem :) Fick ett härligt kort på en härlig kille.
 
 
 
 

Fullt synliga

Det är sällan det åker någon bil förbi oss när det är mörkt men det kan hända.... Nu har alla hundar lysande halsband så dom syns hur bra som helst :)


Fullt frisk :)

Min symaskin alltså, den är nu fullt frisk. Efter ett nytt försök med att fixa till den så går maskinen som tåget :) Så skönt att jobba vidare på vintergörat. Alla dummisar är inte klara men jag är på god väg. Nu ska jag pyssla med annat men efter Jul är jag på G igen. Då ska sista storleken sys + pluttisar och någon kanindummies. SEN hoppas jag sitta och mysa i valplådan men om det vet vi inget........ än :)


MMMMMMMmmmmmmm

Dom blev HELT perfekta. Så himla nöjd med det jag gjort hittills :)


Morgonstund....

Efter en riktigt ruggig söndag så var det ett mycket bättre väder idag. Helt vindstilla och lite krispigt i gräset. Jenna och Tali hade fullt fokus en stund, dock inte på samma sak :) Så fick jag se att lampan var tänd i tornet, det var ju mysigt :)
 
 

Tova löper :)

Tova har börjat löpa, nu håller vi tummarna för att allt kommer att funka så det blir ett gäng härliga valpar framöver :)
 
Igår var det jaktdag. Lite rått var det i luften så fötterna var snart kalla. Då är det kanon att ha fotvärmare att klistra på socken så det blir lite varmare. Jag hade även med den större modellen så händerna också fick lite värme. Kaffet gjorde också sin verkan :)
 
 
 
 

Knäck

Har kokat knäck och så bra som den blev i år var länge sedan jag hade. Ofta kokar jag den lite för lite och då blir den inte så seg som jag vill ha den. Jag har full koll på grytan men så kom jag på att jag ev. har en termometer jag kan använda. Jojomen, visst fanns det en i lådan. Bara att hålla koll på tempen. så blev det perfekt!! Undra varför jag aldrig använt den??? Hädanefter ska termometern få göra jobbet :)


Ingen snö än :)

Alltså hade vi träning idag, undrar om vädret är på vår sida nästa vecka också. Hoppas det för sedan tar vi lite Julledigt. På denna träning ökade vi fokus på stadga, hundarna var riktigt tätt tillsammans när en av dom skulle hämta. Vi tränade även minne och självständighet, bra kombo enligt mej :) Bra jobbat av er och era hundar :)
 
 

Hemfärd

Igår gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare, jag KÖPTE en tårta. Det har alltid varit hembakad gräddtårta även om Jonas önskade sej Philadelfiatårta på sin födelsedag men nu är trenden bruten och det känns rätt bra :)
 
Idag åker Birgittas hundar hem till sej, dom har varit inneboende några dagar men nu är det snart dags för hemfärd.
 
 

Libra o jag

Detta är årets bästa dag, det är Libras och min födelsedag :) För mej började dagen med kaffe på sängen, det är en mycket bra start på dagen. Grattis skickas till Libras systrar Gemma och Idun som fyller 9 år, själv är jag lite äldre än så :)
 
Så här glada känner vi oss idag :)
 
 

Slappardag...

Nja, det blev det nog inte den dag som var igår men det blev en bra dag. Stefan kom hem så vi gick ut för att jaga. Först blev det rådjursjakt men det enda hundarna hittade var en gubbe i tornet :) Hem för en fika och sedan iväg för fågeljakt. En fasan var allt vi såg och som stöttes upp, däremot var det mer änder och även rådjur stöttes upp i bäckkanten. På sina ställen är vassen jättetät, inte helt lätt för hundarna att trycka in sej i. Vi fick en fin dag ihop så efter hemkomst blev det lite godiskok :) 2 kavring blev också bakade, tror jag behöver 2 till sedan är jag nöjd :)
 
 

RSS 2.0