Primo

Primo fick tillbaka sitt nytvättade vildsvin. Han blev så lycklig :) Efter att ha lekt med det så låg han på rygg en lång stund med grisen i munnen och bara njöt :)


Grattis Primo....

Och ett varmt grattis till dina syskon på er 7årsdag idag :) En X-tra hälsning till dej Tjabo, hoppas du har det bra. Hoppas ni får ha hälsan i flera år till för det är många äventyr som väntar runt hörnet :)


Pappa Sten och Biddebus

Nu är Bidde snart hemma i sitt nya hem där Sten bor. Tycker nog att Eros är mycket mer lik sin far än Bidde. Vi tog en promenad så gossarna fick "känna" på varandra vilket gick väldigt bra :) Snart väntar den första rapporten :) Lycka till med era äventyr.
 
 

Sol och sax

Ja, det hör faktiskt lite ihop :) Det är mycket lättare att trimma svart hund om ljuset är bra. Bidde ska vara fin före avfärd i morgon så han hamnade på bordet. Så blev det ett kort på tjockisen också.......
 
 

Vackert

Morgonhimlen var så gul denna morgon, snyggt och det bådar om en vacker dag :) Skulle passa på att ta ett gruppkort vilket gick sådär, hade säkert gått bättre om jag fått lite kaffe först....... Idag ska Biddes saker packas så allt kommer med, imorgon ska han flytta till pappa Sten. Jag hoppas han kommer att vara snäll mot Yvonnes katter. Pysen får agera pipleksak........men det är inte säkert att alla katter tycker att det är ok.....
 
 
 

Waterlily, Lizzie

Idag är det 30 år sedan Lizzie föddes, jösses så länge sedan det känns. Denna goa hund blev min stamtik så jag har mycket att tacka både Sussie och Lizzie för :)


Jenna

Nu är det 3 veckor kvar till valpning. Jenna har redan rejäl mage. Hoppas det inte blir lika tungt för henne som sist. Annars mår hon jättebra, äter ordentligt och är gärna med på promenader.
 
 

Torsdagsträning

Så vaknar man med snö :( Inte så mycket som tur är. Jenna och Libra fick hänga med till skogen för en promenad före träningen, Jenna kommer med flaxöron :) Ingen träning för den blivande modern och Libra har varit med förut i veckan, nu skulle jag "ta tag" i Porter :)
 
Biggan hoppar på kryckor och gjort så länge, hennes kompis körde så vi delade på Biggans hundar så dom fick ett pass. Porter imponerade med den lilla träning han fått. Jösses som han sökte, dummisen skulle in :) Hoppas få hjälpa till nästa torsdag igen :)
 
 

Susanne o Tess

Dom kom för en tjuvträning :) idag. Är det sportlov så är det, sjuk eller inte så tränar vi på. Jag kan ju ta det lugnt när jag är hemma igen :) Vi började med stadgeträning och utmanade Tess lite. Hon fick sitta lös när jag kastade dummis, gick bra :) Det går sannerligen framåt med både Pennie och Tess, imorgon kommer brodern Porter så då får jag se hur han är :)


Tjuvträning

Jajamen, det har vi haft idag :) Karlstadsborna hade en ledig dag och passade på att komma hit :) 3 generationer satt fint och väntade. Libra, barnet Mollie och barnbarnet Pennie :) Det dom tittade på var L-Å som varit ute på äventyr i marken :)
 
 

Hundar

Det blev ett familjekort denna morgon. Bidde och Primo pussas....... vilka härliga hundar :) Onsdag nästa vecka ska Bidde åka till sitt nya hem. Det blir till hans pappa Sten, Yvonne och Hans. Det blir livet på landet och jag tror han kommer att trivas jättefint med sin far som är en klok, stadig och mycket snäll herre. Önskar er all lycka till även om jag få rå om den lille gossen lite till :)

Solsken

Solen skiner, vilket känns positivt. Dock är min hosta kvar och energin är väl inte på topp men en tur till skogen blev det ändå :) Härligt att se hundarna roa sej, springa omkring och bara ha det kul. Bidde vet nu att Libra inte är så "söt" som han tror...... hon talar bestämt om för honom att det är helt ok att vara med och nosa på marken om hon hittat något, men där går gränsen.
Bidde hänger gärna efter Primo när han sticker iväg, storebror kan ju veta något som inte han vet :) Primo tycker det är helt ok.
Jenna luktar oemotståndligt gott så för säkerhetsskull får hon vara med mej........ :)
Kameran var inte på "min sida" idag så kortet när alla grävde på samma ställe blev hur suddigt som helst :( Så det får bli ett på Bidde när han ska iväg och leta reda på dom andra.


Biddebus

Idag kom Bidde hem, vi sågs i skogen för en gemensam promenad. Bidde och Primo letar Hjorttryfflar ihop. Ett försök till gruppbild...... jag är fortfarande hostig och smått eländig så någon större inspiration med kameran fanns väl inte. Kanske blir bättre i morgon?? Nu ligger i alla fall alla runt mej och sover gott :)
 
 

Host host

Jag mår inget vidare, jag som ALDRIG är sjuk hostar och känner mej hängig :( Dock är det riktigt trevligt att bli ompysslad av maken, slippa disk och göra mat. Undrar hur länge jag kan vara sjuk ;)
Min lilja, vars lök inte är stor, har till min förvåning kommit med 2 stänglar. Jättefin :) En långsam promenad blev det i morse då jag kände mej lite bättre. Hundarna passade på att bada i diken, mysigt för dom.....
Nu väntar jag hem Biddebus. Dennis tycker inte det är ok att vara minst så för allas bästa så ska Bidde hem igen. Bidde ska omplaceras för att få det så bra som möjligt. Han är en genomtrevlig hund, väluppfostrad, drar inte i kopplet, stadgan finns och han är helt tyst i apporteringen. Han går för övrigt ihop med hanar av olika raser. Hos mej har det aldrig varit problem mellan honom och Primo. Minus är att han blir stendöv om det är något intressant att lukta på men det är allt.
 
Hur går det då för Jenna?? Jodå, nu får man hålla fingrarna i styr...... hon är så där matglad som bara en dräktig tik kan vara. Hon ska ha ALLT att äta och dom andra göre sej ej besvär. Likt en kobra hugger hon det man håller i så nu vill det till att ha plåster hemma :) När Libra var dräktig en gång bara hon älskade körsbärstomater!! Jag kastade till henne, akta fingrarna :), och man hör "smällen" när hon knäcker tomaten mellan tänderna.
Man kan även se att Jennas midja blivit lite bredare, nu är det bara 4 veckor kvar.......
 
 
 
 

Snart slut......

på denna visit. Tänk vad dagarna går fort, i morgon är det dags att åka hem. Morgonen började med riktigt trist väder, snöblandat regn, hoppas det är bättre när jag åker. Jag har fortsatt ont i halsen och hostar men med en tablett så ska jag nog ta mej hem........
Holly sover mest hela tiden, så som det ska vara, Daisy hjälper mamma att städa....... pappa gör rent bilen för i morgon ska dom byta den mot en annan. Fråga mej inte vilken sort för det har jag redan glömt, dock ska det vara fler säten så alla får plats :)
Hundarna har haft kul i ravinen, badat i bäcken som rinner där. Himla fina träningsmöjligheter så nästa gång ska dummisar med :)
 
 

Alla ska ha sitt :)

Daisy får mosad banan före avfärd till skogen. Nu är det snart dags för mej att åka hem igen så då fick det bli mer limpor till familjen. Jag saknar min maskin hemma men det går att fixa degen för hand också....... huvudsaken är att det blir gott.
I skogen hittade vi ett grävt dike där hundarna hade det roligt en stund. Skönt när alla fått sitt :)
Jag vaknade i morse med ont i halsen och lite hosta så det är bäst att hålla sej från Holly idag. Hoppas det inte blir värre utan jag kan styra kosan hem på fredag.........
 
 

Flickorna :)

Daisy fick vara med när Holly åt, det var spännande, en stund :) Minstingen ligger mätt och belåten på soffan :) För övrigt så är vädret riktigt trist, mulet och regn. Jonas, Daisy, jag och hundarna tog ändå en tur till skogen, då var även dogsen glada :)
 
 
 
 

Mer Jämjö

Det är fullt bus på Daisy :) Holly gör däremot inte många knop, bara äter och sover :) Daisy är duktig på att klappa händer och leka tittut :) Idag har vi varit och handlat + tagit med båda pluttisarna på hundpromenaden. Det är en kanonfin dalgång där en bäck rinner längst ner. Hundarna får ta i när dom ska upp men det går lätt ner :)
 
 

Familjen Seger

Igår packade jag in hundarna och allt jag behövde med för att åka till Jämjö för att hälsa på mina barnbarn. Det är förfärligt långt att åka så nu blir det till att stanna flera dagar :) Nu var det premiär för att hälsa på Holly, denna speciella lilla flicka. Alla barn är unika men Holly lite mer än dom flesta. Hon saknar lillfingret på vänster hand, det är inget man tänker på för handen ser helt perfekt ut trots att det är ett finger för lite. Hon är stark i handen så det kommer säkert inte att bli något problem framöver. Dock kan det bli svårt när hon ska lära sej att räkna till 10 :)
 
Idag fick Maria och lillpluttan ta igen sej och vi övriga for till skogen för en utevistelse i det dystra vädret. Skönt att, nöjda, komma in i värmen igen. Viggo och jag fixade till limpor, Whilma och jag gjorde Tomteplättar :) Kan nog erkänna att man känner sej som en farmor..........
 
 

Yes :)

Äntligen var det dags att åka med Jenna på ultraljud. Libra har en fettknöl som jag ville kolla upp så hon fick också följa med. På vägen fick jag se en flock med Kronhjortar, då kameran var med så stannade jag för att ta ett kort.
Så var vi inne på rummet hos veterinären. I vanlig ordning sköter sej mina hundar, lugnt och fint väntar dom på vad som komma skall. Tittar man på Jenna så ser man att hon har mycket att fundera på.......
Jodå, klara fina fosterblåsor syntes så nog är hon dräktig :) Hur många det blir får hon behålla för sej själv i 5 veckor till.........
Jag är inte mycket för att skära i mina hundar i onödan och vetr. kollade så att det är fett och inget annat, därför beslutade vi att avvakta. Börjar den bli större tar vi den direkt men som det är nu så väntar vi. En himla mycket bra dag idag :)
 
 

Min Donna

Jenna känns lite "dyster". Hon vill ha kel hela tiden och har jag inte tid så vilar hon och jag ser en djup blick. Svårt att förklara men lite så där som när man är i en annan värld. Hon går gärna med på promenad och äter bra men just det här melankoliska....... I morgon vet vi så håll tummarna :)


Tjuvträning

Idag kom Susanne och Tess för ett pass på fm. Även om inte allt gick på räls så var det nyttigt att visa vad Tess känner/tänker/gör i apporteringen. Visar hon självständighet, vill ha dummisen själv, blir hon lite osäker och inte förstår eller är hon lite mentalt trött? Det är små signaler men ser man dom så kan man också föra hunden därefter och på så vis bli ändå tydligare i vad man menar. Susanne fick en hel del med sej hem att fundera på :)
 
På bilden med full fart är Tess på väg in till matte med en dummies, hon håller i änden så den syns knappt :)
 
 

Vax i öronen :(

Jag skulle kunna tro att Jenna har det! Idag var hon helt stendöv när jag ville att hon skulle komma ifatt under promenade. Hon som alltid är lyhörd och gör som jag vill, grävde, luktade lugnt vidare när jag kallade på henne. Lite irriterande men är det ett gott tecken så är hon ursäktad :)


JIPPI

Solen skiner :)


Äntligen :)

Nu är det + grader ute och snön börjar försvinna. Visserligen är småvägarna riktigt hala på sin ställen men det gör ingenting :) Våren är så sakteliga på väg, så även energin. På måndagar kommer Birgitta för att hänga med på promenaden. Riktigt roligt med sällskap :)


Lilla Holly

Jag snodde bilden på FB :) då gick det lite fortare att få ut ett kort på det lilla nyförvärvet :)


Familjen växer :)

I natt, kl 23 54, fick en liten flicka titta ut. Jonas o Maria blev föräldrar till ytterligare en tösabit o jag blev farmor igen :) Varmt grattis till er, snart kommer vi för att beundra detta underverk :)

Jenna ville inte äta upp sin mat på morgonen. Det är ett gott tecken på att hon kan vara dräktig. På fredag ska hon ultraljudas så då vet vi hur det ser ut :) Här kommer en mysbild på henne o en valp från förra kullen, bild på lilltösen kommer snart.


RSS 2.0