Jaktdag

I dag är det sista dagen för Rådjursjakt. Morgonen började med att jag satt på pass. Det var riktigt spännande då drevskallet kom alldeles intill mej, men mer än så blev det inte. Frös gjorde jag i vanlig ordning så det blev lite jobbigt till slut.....
Då blev det bestämt att jag skulle hämta mina hundar för att se om vi kunde få upp lite djur på annan mark. Sagt och gjort, pingla på, så gick vi iväg. Jenna fick upp älg, Libra en hare och vad Primo såg vet jag inte. Dock avslutade dom med att få upp en hare till som jägaren framför oss fick :) Jag bad skytten att låta haren ligga så någon av hundarna fick belöningsapportera, det blev således ett lyckat avslut på jakten :) Haren fick jag med mej hem så den ska avnjutas vid senare tillfäller :)
Fick vi då något Rådjur?? Jo, ett fick en drever fram till skytten men sen blev det inte mer denna dag.
 
 

Goda Nyheter :)

Fick ett härligt samtal från Sonja igår kväll, hon hade varit inne med Alma hos specialisten för att kolla örat igen. Örat var RENT :) Inga multiresistenta bakterier var kvar :) Det blir lite eftervård för säkerhets skull men vilket härligt besked :) Sonja och Bosse har gjort ett jättejobb med Almas öra och det har gett resultat.
"Tack vare" överanvändning av antibiotika finns nu dessa elaka bakterier överallt runt om oss. Man kan tro att i skog och natur är det inga sådana men det är helfel!! Dom finns och problemen med bakterierna kommer bara att öka och med det problem hos folk och fä.
En bild på Sonja o Alma :)


Upplevelse

Idag fick jag se en korp som var jagad av en vråk. Korpen hade en matbit i ena klon som vråken ville ha. När vråken är lite för nära släpper korpen godsaken och vråken tar över den när maten faller i luften. TÄNK om jag inte bara stått och studerat utan tagit upp kameran direkt, det kunde ha blivit ett riktigt häftigt kort :)

Långkok

Först tog vi en promenad. Primo hittar fortfarande hjorttryffel, det tycker han är gott. Jenna var mycket sansad under turen i skogen. Hon var inte många meter från mej och så fort jag stannade så kom hon. Kan det vara ett gott tecken??
Sedan for vi till affären för att inhandla rotfrukter mm för att koka fond på märgben av Mufflon. Nu småputtrar det på spisen och den goda doften börjar sprida sej. 5-6 timmar ska det ta före jag kan sila och reducera än mer, då blir det mustigt och gott. Det blir mer och mer olika viltkött i min frys. Det gillar jag :)


Mer gossedjur :)

Fick så härliga kort från Birgitta :) Charlie är också där och hälsar på, han och Porter har det riktigt mysigt i hop. Charlie har ett ben som Porter vill ha så det busar dom om. Det är något speciellt när djur gossar med varandra :)
 
 

Gossedjur :)

Ja, är det leksaken eller mina hundar som är gossedjur?? Det beror på hur man ser på det :) Mr P hade fått sitt vildsvin som legat i garderoben ett tag, han var så glad över att få det ända tills......... MATTE, Jenna tog mitt gossedjur :( Du kan väl hjälpa mej?? Nej min vän, det får du lösa själv!
Han tog det tillbaka men som den väna hund han är..... så lade han sej vid Jenna, som blev riktigt fundersam...... ska jag ta tillbaka den tro?? Du kan få kolla när jag skakar den och är du riktigt snäll så får du även lukta lite på den :)
Ja, vad ska man säja? Dom är allt för goa :)
 
 
 

Kallt, kallt, kallt

Nästan -10 så det ville till att hålla fart på fötterna. Hundarna klarade kylan bra även om dom fick göra rent tassarna ibland från snöklumpar. Nu blir det en kopp varmt kaffe och fortsätter med en lugn lördag :)


Närmastligan

Denna "liga" brukar Jenna vinna :) Det är hon som ligger på min fot, lägger huvudet i mitt knä, dom andra göre sej icke besvär. Libra kan möjligtvis få den andra foten att ligga på och tycker Primo att Jenna haft huvudet i mitt knä för länge, ja då går han helt enkelt emellan för att få kel. Jag får helt enkelt se till att dom får en stund var så alla är nöjda och glada :)
 
 

Trimning

Porter är kvar hos Birgitta några dagar till så jag passade på att trimma honom före promenaden. Oj vad lurvig han var och så fin han blev efteråt :) En riktigt snygg kille med en mycket behaglig storlek, fina vinklar och kors, kraftig benstomme och lite kompaktare kropp. Väldigt följsam ute och ger ett mycket väluppfostrat intryck trots sina snart 7 månader. Detta är genomgående i denna kull så det ska bli väldigt roligt att se vad det blir av dessa ädelstenar när dom är vuxna :)
 
Jenna ser ut att nedärva många positiva egenskaper och så även hanen så jag ser mycket fram emot en kull i vår och hoppas att det blir så för Malte är en mycket god partner.
 
Vi tog en promenad och Primo bjöd upp till lek. Porter blev lite fundersam men Primo sa att - Jag leker jättefint så kom nu! Så lekte dom tafatt en stund och när Mr P såg att Porter slappnade av och hade roligt ihop med honom så började dom nosa igen. Dessa underbara hundar :)
 
Primo och Porter är på ett kort, Birgittas Tova, Vicky och Porter på ett, mina på ett.
 
 
 

Vill, vill inte

Jag vill inte frysa, vill ha vår, kunna träna, vill veta om det blir valpar eller inte men framförallt så är jag totalless på mössa och vantar. + grader och jag blir sååååå glad igen :)
På bilden, Spiker.
Rosa

Himlen var alldeles ljusrosa denna morgon, vackert att se. Dock kan jag bara inte gilla kyla och snö i år :( Jag försöker att tänka på alla fördelar, allt från färre fästingar till rena hundar men........ hjälper föga!

Jenna är pigg och glad, tycker att hon tog lite väl långa turer i skogen. Aldrig att jag ropar på dom, dom ska hålla koll på mej men Jenna fick jag kalla på idag. Hon gör inte så här annars så kanske det är ett gott tecken?? :)


Finbesök

Vi gick till skogen för att möta upp Birgitta där. Hon har lille Porter hos sej ett litet tag så det var riktigt roligt att träffa honom. Porter fjäskade gärna med Primo som han tyckte var en mycket snäll farbror :) Ett 3 generationskort....... Libra, Porter och Jenna. Lovar att ta ett som är mycket bättre :) När vi gick hem igen sken solen otroligt vackert genom träden.
 
 

Kylslaget

Även om det är kallt och jag fryser bara jag tänker på att gå ut så är det bara att pälsa på sej för en promenad. Det var fint med solsken och hundarna njöt. Libra slösar ingen onödig energi utan strosar med mej, Jenna och Primo däremot springer gärna.
 
 

Mr P

Finns det snödrivor så kör Primo ner hela huvudet för att kolla läget. Så gör han mest hela tiden :)


God hjälp??

Min händige make skulle fixa den trasiga diskmaskinen. Primo vill väldigt gärna se och lära och då måste man vara nära så man inte missar något men så blev han gossesjuk och det blev en liten paus i arbetet :)
 
 

Helkass!

Ibland, eller ganska ofta, har man en vision om hur man vill fota. Man ser redan framför sej hur fantastiskt kortet blir :) Men så ibland blir det bara så himla dåligt, inget blir bra. Jag gick surt och funderade på om det skulle kunna gå att rädda bilderna eller var det bara till att slänga dom direkt?
När jag ser på dom i datorn kommer ett leende, ibland kan det dåliga faktiskt bli ganska bra. Kvaliten blir då inte bättre men varför inte visa enbart dåliga bilder bara för att dom, just, är dåliga? Det är ju så livet är, det är inte på topp hela tiden och även min kamera kan ha dåliga dagar. Inte är det mitt fel att det blir så här????? :)
 
 

Mer snö

Mängden snö kommer nog inte att sluta här och nu utan det är bara att vänta på mer. Visst, det är riktigt fint ute men är det inte snö på Jul så kan det, för mej, kvitta. Birgitta mötte upp så alla hundarna hade det riktigt roligt. Mycket snö ramlade ner på dom från grenar så dom liknade mest snögubbar :)
 
Det tråkiga i "kråksången" är att alla träningar är inställda tills det är barmark igen.
 
 
 

Snö

Visst blir det ljusare med snö men jag tycker inte om när det blir halt. Jag hade gärna haft barmark så man kan träna lite också. Nu är det bara att gilla läget och hoppas att det snart är vår.
Kort taget under morgonen, Jenna har snö på näsan! Hundarna gillar allt väder bara dom får komma ut.....


Måndag

Tog med kameran ut på promenaden men det var så kallt att jag inte ville ta av vantarna för att fota....... Tror inte Jenna tycker det är så roligt att vara kopplad mest hela tiden men snart så får hon springa fritt igen :) Nu är det en spännande väntan på om man ska kunna se några dräktighetstecken eller inte. Man vill så gärna att allt ska gå bra hela vägen men det är mycket man inte styr över eller...... i detta fall, ingenting. Det är bara att hålla tummarna för lilla gumman att det rullar på som det ska :)

Solnedgång

Vilket ljus det blev under solnedgången! Det har varit så grått och trist i flera dagar att jag bara njöt av att beskåda detta :)


Malte/Jenna

Då har Jenna och jag varit på besök hos Annica och Malin på kennel Ryegate´s :) Det blev parning både igår och idag och i morse var det längre hängning än igår. Nöjd med detta så styrde jag kosan hem igen :) Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir ett gäng valpar och för att veta säkert så blir det ultraljud om ca 27 dagar.
Skulle tagit en massa kort på de tu men igår var det för mörkt och i morse snö så det var inte lätt. Malin har lovat skicka lite nya bilder på den goe gossen så får ni se mer. Dock fick jag tagit ett inne när han ligger på golvet och har det gott. Stort tack för er gästfrihet, det var ett sant nöje att få träffas :)


Dagen D!

Nuså, är det dags att åka iväg till Malte :) Jenna är nytrimmad så hon visar sej från sin allra bästa sida :) Nu har jag en del att förbereda före avfärd så det blir inte så mycket mer än så här. Ny rapport får ni vänta på tills jag kommit hem i morgon :)
På kortet är det Jenna som liten, snart finns det, förhoppningsvis, ett nytt härligt brunt gäng i valplådan :)


Dagen före...

Idag glömde jag kameran, IGEN, när jag var ute med hundarna. Det måste vara lite för mycket tankar som far runt i huvudet..... dock bara positiva sådana :) Bild som läggs ut är en lite äldre där Pysen och Jenna tar allt med ro, ska nog göra som dom :)


Morgonpasset

Birgitta med hundar följde med på skogspromenad idag. Efter den så fick Tova och Jenna lite träning. Långa linjetag till Tova, likaså till Jenna men där lade vi även på störningar. Som avslutning fick dom svåra dubbelmarkeringar i tät uppväxande skog. Som avslutning för oss blev det en kopp kaffe, det är inte dumt det heller :)


Allt lugnt

Nu börjar vardagen igen, ganska skönt att allt blir normalt igen. Tomtar och annat Julstök ska bort! Vi tog en tur till skogen och där hade vi vädrets makter på vår sida för när vi skulle hem igen började det regna. Det blir inte mer än så denna dag :)


My Dog

Idag åkte jag med Kicki till My Dog. Alltid roligt att gå runt och kika på alla hundar som ställs. Roligast var nog att träffa Malin och Malte, Jennas tilltänkte. På fredag styr vi kosan dit så hoppas vi att tycke uppstår mellan dom 2 :)


Tess

Tess kom hem för ett litet träningspass idag. Det är nyttigt att komma och stämma av och få nya övningar med sej hem :) Jag glömde kameran hemma........ så något kort blir det inte.

Hemma igen

Tiden går alldeles för fort när man är borta, vips så ska man hem igen. Nu har vi många mysiga stunder att tänka tillbaka på med familjen Seger :) Vi väntar även på att guldklimp nr. 2 ska se dagens ljus, det närmar sej med stormsteg. Då styr vi kosan till Jämjö igen :)

Måste sätta ut kortet på Daisy när hon äter, jag har aldrig sett en unge som gapar så stort :)


Hårgele????

Vi betalar stora pengar för diverse hårprodukter......... när det, helt enkelt, räcker med att pilla med händerna i smöret på mackan, ta och mojsa runt händerna i håret och du har en perfekt frisyr :) Hundarna ligger på tröskeln och tittar på allt som händer :)
 
 

Mera Jämjö

Daisy gör vad hon kan för att underhålla oss, den lilla goa tösa :) Whilma fick välja först på presenterna från Tomoko, Viggo får sitt när han är hemma igen. Så tog vi en rejäl promenad i skogen, Hjorttryfflar fanns i mängd och dom var jättestora! I morgon far vi hem igen, tur man har en hustomte som ser till gården :)
 
 

Daisy

Farmors goding, den allra bästa av barnbarn......... så här långt ;)


Nyårsfirande

Vi åkte till goda vänner för att fira in det nya året. Kenneth hade med cigarrer som avnjöts, röken blev tät i uterummet :) Efter god mat var det dags för 12slaget, ingen TV var inkopplad men vi fann på råd! Telefonen fick hjälpa oss så vi kunde lyssna till Jan Malmsjö. En del raketer var det och vi såg en hel del rislyktor fara iväg mot skyn.
Efter sedvanlig Nyårskram så var det dags att ta fram spel. Klockan bara rusade iväg, det blir gärna så när man har det trevligt, så 3 30 kom vi i säng.........
 
 

RSS 2.0