Härliga bilder....

från dagens träning. Tack för hjälpen L-Å :)
 
 

Genrep nr 2

Idag kom av dom minsta Maya, Sally, Leia och Tali var också med. Även Mollie, Elsa, Spiker, Tova, Pennie, Viggo, Karda och Jenna fick en ordentlig genomkörare med vilt :) Hundarna har skött sej med den äran även om Kardas tempo inte var någon höjdare, hoppas hon är på G på söndag! Nu kan vi inte göra så mycket mer inför helgens prov utan hoppas att allt sitter.
 
Pluttisarna fick sina övningar och avslutningsvis fick dom testa fågel :) Mer kort kommer :)
 
 

Mer bilder......

från igår :) Tack så mycket för dom :) Idag är det en ny dag och ny träning, ska bli spännande att se hur denna träning blir. Väl mött bland kottar och barr :)
 
 

Vilken dag :)

Denna dag var en träningsdag och många hundar med hussar och mattar kom :) Av dom yngsta kom Leia och Totte. 1åringar var Meia, Tess, Viggo och Pennie. 3åringar, Spiker och Tova. 4åringar Charlie och Jenna. 5 år är Mollie, även Elsa var med så det blev en heldag i skog och även vid dammen :)
 
Mycket nyttigt för alla med helt ny mark och alla hundar + folk som var runtomkring.
 
Mer bilder kommer garanterat via nätet till mej framöver :) På dom jag tog är inte alla med. Glömde skriva att jag allra först trimmade Meia och Zamira så det fick även bli ståbild på dom :)
 
 
 
 

Badtime

Så var det dags igen för ett dopp i det blå vattnet. Libra gillar verkligen att bara ligga ute och simma i godan ro :) Efter ett tag så fick dummisarna komma fram, det blev ett vattensök som dom stora fick jobba på. Trassla Tali fick också testa på igen. Jag blir så imponerad av henne. Nu kastar jag ganska långt ut men hon går fint i vattnet, tuffar på ut, kanongrepp och även om jag sitter en bit upp på land så kommer hon ända in till mej med den :) Med nöjda blötdjur och 2-beningar for vi åter hem igen :)
 
 

Matlagning

Dom undrade varför jag gick?? Jo, jag hämtade kameran för att ta ett kort på dessa 5 som vill ha en smakbit när jag förbereder maten :) Tultan Tali har anammat detta till fullo och nog fick dom en bit av det som skulle bli vår mat. Nog har jag plats för mina fötter vid bänken men inte så mycket mer än så :)


Så skönt :)

Äntligen så var det lite svalare vindar denna morgon. Vi tog en ordentlig promenad i skogen så alla fick sträcka ut på benen. Tali är nu en fullfjädrad Tryffelletare, här ihop med Primo :)
 
 

Besök

Britt, Sven, Eros och Lokelångben :) hade vägarna förbi så dom tittade fram. Stackars Eros har inflammation i en klo så det blir ett besök hos veterinären när dom kommer hem. Inte helt lätt när det är så varmt och bakterierna frodas som bäst.
 
Loke växer så det knakar :) Långa ben som gör lite som dom vill :) Han är lika duktig och villig till att apportera som övriga kullsyskon, jätteroligt att se.
 
Nu är det snart dags för en tur till vattnet så vi får ett bad även idag. Ett avbrott i städ och tvätt är ju alltid uppskattat :)
 
 

BADA :)

I dag var det endast bad som gällde. Inte en endaste apport kastades :) T.o.m jag har simmat lite vilket var riktigt skönt.
 
 

Genrep

I dag var det genrep inför prov som gällde. Charlie, Tova, Karda och Jenna ska starta om någon vecka så nu skulle vi se hur långt dom kommit. Vi började i skogen, Karda var lite tagen av värmen så farten var inte hög på söket men hon plockade allt vilt utan tvekan. Tova hade bättre fart, Charlie är alltid duktig och nu känner jag att Jenna sannerligen är tillbaka. Markeringar och linjetag gick finfint :)
 
Det var hon inte i höstas och med facit i hand skulle hon inte startat då........ men nu går det som på räls :) Lilla Leia var med och fick "smaka" kaja. Efter fikat så for vi iväg för vattenarbete. Tova och Karda jobbade på som dom ska, gott att svalka sej i vattnet. Charlie och Jenna fick riktigt svåra uppgifter. På berget ute i vattnet ligger en fågel och jag vet att det inte är plättlätt att ta sej upp så där måste dom leta rätt väg, bra jobbat :) Skitlångt linjetag, det fick Jenna öppet för där är vi inte i hamn än men bara att efter 2 tuffa, långa markeringar fixa den, ja då är jag mer än nöjd. Charlie fick sin dold och det gick problemfritt :)
 
Så var det dags för fika igen och nu kliade det i fingrarna...... skulle vi se om Leia och Tali ville vattenapportera vilt?? Fullständigt kravlöst fick dom testa och även det gick så bra :) Kan bara tycka att dessa 3 dagar gått över förväntan med alla hundar. När vi ska starta på prov kan allt hända, det vet man med säkerhet men...... idag känns det bra :)
 
Som vanligt är det lättare att få bra kort vid sjön än i skogen och nu har jag tagit mej tid att skriva vilken hund det är :)
 
 

Träningsdag 2

Idag kom Mollie, Pennie, Charlie, Elsa, Sally, Leia, Tova, Karda, Tali o Jenna för ett pass :) Pluttisarna fick i vanlig ordning lite träning först o sedan körde vi på med dom stora. En varm med mycket bra dag :)
 
Nedan är det Sally med kanindummies o Leia med vanlig. Tack L-Å för bilderna på dom stora :)
 
 

Träningsdag nr 1

Nu har jag träning i dagarna 3 och är det pluttisar med så börjar vi med dom en liten stund. Idag och i morgon blir det förberedande träning inför torsdagen då det är genrep för dom som ska starta på prov. Denna morgon kom Anette och Maya, Birgitta och Tova, sedan hade jag med Jenna och nu kör jag även Karda. Allt rullade på fint även om det var varmt i skogen, därför tog vi en tur till vattnet för bad för den som ville men även lite vattenträning.
 
Måste erkänna att det känns ganska häftigt att köra 4 hundar samtidigt utan att någon knallar och jag kan jobba med pipan som jag vill på den hund som är i arbete. Lilla Tali skötte sej utmärkt med Minna så hon fick också en apport i vattnet. Trots vattenväxter så fixade hon det galant :) Nu är vi alla nöjda så får vi se hur det går i morgon, ny dag nya äventyr :)
 
 
 
 

Hemma igen

Sista kvällen i Helsingborg så tränade Kenneth och David Discgolf, Jenna var inte så imponerad utan la sej i det svala gruset där trädäcket ska bli. Minna, David och Karda skulle följa med hem till Hôlevalla så korgen åkte med och nog blev det mer övning här. Bättre passivitetsträning än så här kan man knappast få, hundarna får inte hämta frisbee som kastas!! Tali fixade det galant, låg och studerade händelsen. Jenna var också uppmärksam, Libra tyckte mest att det var fånigt :)
 
 

Blötdjur

Morgonen började med omplantering av en massa blommor, nu kommer dom att trivas ännu bättre :) Även denna dag bjuder på sol och värme så vi plockade in hundarna i bilen och for till havet. Kenneth kunde gå riktigt långt ut så Jenna fick apportera på riktigt långt avstånd. Det gick små vågor så hon fick verkligen jobba, lite svårt att se för henne, för att få in dom men det gick bra. Övriga hundar fick också ett par markeringar, det måste ju vara rättvist :)
 
Tali utvecklas till ett riktigt blötdjur, hon bara älskar att simma. Hon är jätteduktig med dummisen och håller den ända fram till mej. Hon är även duktig på att jaga svansen i vattnet, hur kommer man på en sådan sak?? :)
 
 

Helsingborg

Den sista anhalten blev hos Minna, David och Karda. Karda var nöjd med besök så leken var snart igång :) Libra är inte så mycket för att busa men vill gärna vara nära.
 
 

Glass i stora lass

Vi tog en tur till Karlskrona för ett besök på Glassiären, vilket är ett måste :) Den allvarsamme gubben på torget skulle behöva en glass så han blev gladare :) Glassen är verkligen väl tilltagen och Libra tyckte att nu var husse bäst i hela världen. Nog blev det både rån och glass till 4beningarna :)
 
Färden fortsatte till Sturkö och jag skänkte 2 av H F-hundarna en varm tanke som ska starta på WT där i morgon, rapport kommer om det när jag har resultatet. :) En kopp kaffe togs och Daisy + Holly fick lite mat. Daisy kollade även hundavdelning vilken hon ansåg vara praktisk. Hundarna fick ett välbehövligt dopp så även lillstumpan. Dummisar var med så några markeringar kastades, lilla Tali simmar gärna och fint och apporterar villigt i vattnet :) Tali kollade när Libra och Jenna var på väg in, sittandes i vattnet :) Hon och mormor spanar på något, vad vet jag inte..... En helt fantastisk dag så vi var mycket nöjda, allihop, när vi kom hem igen :) I morgon styr kosan till Minna och på måndag är vi hemma i Hôlevalla igen :)
 
 

En hjälpande hand

Häcken skulle klippas, jag kan hjälpa dej sa Kenneth :) och nog gjorde han det :) Tali leker med Jenna under studsmattans skugga, Libra försöker sova. Tali tar även en titt på lilla Holly. Efter väl utfört arbete gav sej herrarna ut för att springa........ efter det blev det ett välbehövligt dopp :)
 
 
 
 

Katter

Katter är bra att ha på landet, där passar dom bäst......... inte i samhällen, anser jag i alla fall. En katt strövar som den vill och bajsar gärna i grannens rabatt. Tali vet absolut vad ett NEJ betyder nu!! I Jonas och Marias trädgård finns endast en liten rabatt med jordgubbar i....... och kattskit. Hur mysigt är det med småbarn?? Tänk själv........ eller låt bli! Tali har visat var det finns, dock missade jag den som låg mitt på gräsmattan, lagom torkad hängandes ur hennes mungipa. Det är så himla äckligt och jag kan aldrig någonsin tycka att det är ok.
 
Trevligare var det att mysa med ungarna. När Daisy inte ville mer på studsmattan hoppade Jenna upp. Då finns det inget obehag eller tvekan men konstiga trappor, där går gränsen. Daisy blir modigare och modigare med hundarna och vill även klappa dom, ibland :) Vi jobbar även på att hon ska säja farmor och det går ganska bra, ibland :)
 
 

Jämjö

Nu är vi hos barnbarnen :) På vägen hit var vi på IKEA.......... och köpte en stol till Daisy. Kenneth tyckte töserna skulle ha var sitt gossedjur också så det hamnade en älg och en hund i kundvagnen. :) Daisy tycker det är roligt att kolla på bilder på min dator, hon sitter alldeles still i knät så pratar vi om bilderna :)
 
Lilla Tali får vackert lära sej att inte gå in i vardagsrummet.
 
 
 
 

Dåså.....

får vi se om internet är på min sida igen! I lördags åkte vi från Sonja, Bosse och Alma. Jag fick kolla flera gånger så att alla 3 hundarna var med för den lilla trassla charmade Bosse rejält :) Vi for vidare för att igår komma till Nybro där Birgitta och Safir bor. Lotta och Vilda var på Öland med kom till byn för att träna och umgås, mycket roligt :)
 
I går hade vi skogsträning och idag vatten, Lotta for tillbaka igår så dom var inte med. Jätteroligt att se systrarna, så olika men så duktiga, ni har sannerligen framtiden för er :) Tack för allt, hoppas vi ses snart igen :)
 
Nedan kommer även en bild på Iris, hon ska ju inte vara sämre än Posse....... Posse har en blogg i mina länkar på min hemsida, där kan man se hur han fick åka sulky under en långpromenad. Iris fick ta cykelkorgen men var lika nöjd med det, är man trött så är man :)
 
 

Misslyckat....

försök med inlägg :( Bloggen orkar inte med mej just nu så jag får försöka i morgon igen.....

I Sverige

Vi har haft det så gott på Åland, fricampat en del och njutit av fantastisk solnedgång. Träffat flattälskare och pratat mycket hund med dom :) En Ålänning hade haft flatt från Semtegens, måste försöka kolla om det var kullbror till Tino. Vi avslutade vår övistelse med ett besök på Pommern sen var det färjetur igen.
 
Väl över åkte vi till Sonja, Bosse och Alma :) Idag har vi varit ute och tränat både land och vatten. Alma, Jenna och Tali fick följa med och det gick kanonbra :) Nu ska vi äta lite så ni får helt enkelt kika på alla bilder nedan :)
 
 

Uppdatering

Vi tog färjan över till Åland. Jenna var inte skitimponerad av trapporna på den...... vägran vid den första..... och den andra...... men vid den tredje trappan insåg hon att det var bara att rusa upp till husse så det snabbt var avklarat. Tali fick dock bäras men hon är ju så liten :) Spännande var det att stå i fönstret och se havet och mycket nöjd var jag med allihop, så fint lugna dom var i hundrummet trots skällande hundar :)
 
Vi stannade vid en camping!! Jojomän, riktigt bra med "luft" runt husbilarna så det gick mycket bra. Senare på kvällen gick vi alla för att kolla fotboll...... Hundarna var återigen inte så imponerade :)
 
Allt rullar på, vi har sett fina naturmiljöer, märkligt fina blommor, plockat smultron. Besökt ett cafe´ där vi åt Ålands pannkaka, mycket gott. Där fick vi massor med information om redarfamiljen som bodde där. Kolla bilden med den vackra kvinnan. Det var ett spännande besök och man förundras över deras vedermödor men även framgångar.
 
Idag har vi kikat Kastelholmen, den gamla Svenska borgen. Kenneth var inne och testade dito kläder..... själv tog jag en rundtur ute med hundarna. Tittade på gamla hus och hur det såg ut en gång i tiden. Hittade en jättefin plats där hundarna kunde bada. Tjohooooo, bada....... men först rullade Jenna på en rôten stor fisk :( Lukta gott?? Nä!! Blev tvätt med Yes vid husbilen. Mer än så här har vi varit med om men ni får kika på alla bilder nedan. På torsdag åker vi över till Sverige igen och då tar vi hissen på färjan och inte trapporna :) Man lär sej alltid något :)
 
Jag är inte aktiv på nätet men ringa kan man göra eller SMS.
 
 

Biddebus

Resan gick vidare till Herräng för att hälsa på Yvva, Hasse, Sten och Bidde. Libra löper så det blev inte mycket till släktträff. När jag gick ur bilen kom Bidde och nosade på mej, lite förstrött men blev snart mer och mer intensiv i nosandet. - Det är ju DUUUUUUU :) Med tårar i ögonen kramade vi om varandra, tänk så bra han har det är med sin familj. Härliga skogar och fantastiskt vatten.
 
Yvva, jag och tikarna for till havet och Tali hade sitt premiärsim så då testade jag en apportering på vattnet och det gick kanon :) Sen var det fritt sim igen för att vid hemkomst trimma Bidde. Idag tog vi ett före och ett efter kort, nu är han så stilig :) En bild på goe pappa Sten är med också.
 
I morgon far vi till Åland och då blir det nog minimalt med bloggande, vi får se.......
 
 

Hurra och Grattis...

till Jennas kull som fyller 1 år idag och det på vår 31a bröllopsdag :) Grattis till er alla 11 på er dag idag, själva har vi firat med god mat på ett mysigt ställe denna kväll som heter Ulva kvarn.
Vi började dagen med att åka på småvägar i Dalsland för att njuta av alla söta, gulliga hus. Jösses, jag skulle kunna köpa vilket som, SÅ gulliga är dom :) Ett besök på Lappens blev det efter Britt-Maries rekommendation och nog blev vi mätta av dessa rejäla portioner, gott :) Vinsenterna fick ett besök av oss, vilka ståtliga djur och intressant att veta mer om dess avel och samarbete med det över gränserna. Vi åkte vidare och då kom en röd jäv..... varningslampa på instrumentpanelen :( Men det fixade vi så jag kunde lugna ner mej igen..... Det är ju semester..... Nu har vi ätit och firat 31 år som gifta, päser och har det gott när vi beskådar vassröjaren, också ett skådespel.
Att ha med Tali är helt otroligt lätt, hon finner sej i allt och sköter sej med den äran. Hon kollar och studerar om det som händer runt omkring utan att bry sej mer än så. Att koppla upp henne vid husbilen var inget som hon ens funderade över varför vi gjorde. Busa med morsan var kul efter allt som skulle kollas av och nu sover dom gott allihop. Dessa goa hundar <3
 
Glömde en sak.... att kartbok är underskattat idag, tänk så himla bra att kunna sitta på kvällen och se ut nästa dags färdväg och det går BARA med en kartbok :) Sen, den som spar han har..... dom goda lakritspiporna är med och avnjuts :)
 
Här kommer en hoper bilder från dagen...
 
 
 
 
 
 

Semester :)

Igår åkte vi till Säters camping för att träffa Posse, Britt-Marie och Janne. Regnet fortsätter att ösa ner men vi har kläder därefter :) Hundarna har busat, dom små kikat på änder (vilka Jenna sam efter...) och även lite mentaltest på bryggan som lät och gungade. Jag tyckte den var otäck men inte hundarna. Efter att ha sovit på campingen tog vi farväl och tackade för god mat och samvaro :)
 
Resan gick vidare till Messi och Lennart som bor i Djurås, härlig fiskrätt fick vi och sedan for vi till Gagnef för att se på flottbron och träffa Hanna med barn. Såg på FB under färden dit att dom bakat kladdmuffins på morgonen och dom fick vi smaka, gott :) Messi och Tali busade på som små ska göra :) Så roligt att ses och se hur fint ni bor men vår färd skulle gå vidare så, återigen, tackade vi för oss.
 
Vi for till Siljansnäs för att beskåda vackra vyer, tog ett kort på fina blommor som kunnat bli en hel Midsommarbukett för att avsluta med et 3 generationskort på Jenna, Tali och Libra.
 
 

RSS 2.0