Semester :)

Minna har åkt hem till sej igen, Stefan har fått instruktioner om vad han ska göra här hemma när vi i morgon åker iväg på semester. Jösses vad saker man ska ha med, både till folk och fä. Det sista packas in i husbilen i morgon och sedan far vi så fort allt är klart.

Känns väldigt skönt att kunna lämna över allt till Stefan så både tuppar, katt och Primo får sitt. Jag känner att campinglivet kan bli för mycket för Primo så det blir bra att han kan vara med lillhusse och vakta gården.

Datorn ska med så lite uppdateringar blir det säkert här. Telefon är absolut med så är det något så bara ring :) Vi kommer att ligga ute i ca 3 veckor så jag kommer under resans gång att planera för träning när vi kommit hem igen, mail skickas om datum. Ha det nu riktigt gott för det ska vi ha :)

4-månadersträff

Rubriken skulle, även idag, kunna vara i regn och rusk. Vad gör det om det kommer blöta uppifrån när det är sol i hjärtat :) Per-Åke hade hand om Leia sen var det Sally, Totte, Maya, Iris, Loke och Tali var med. För att vi inte skulle bli genomblöta direkt så startade vi i maskinhallen, efter genomgången där alla fick berätta om sin valp så började vi med lite klickertips av Anette och target av Britt.
 
Sen blev det NEJövningar. Köttbulle i skål som valpen inte fick ta, skötte valpen sej så fick den varsågod på en annan köttbulle. Under fikat var det mycket hundprat, precis som det ska vara :) Många roliga händelser dryftades :) Pass nr. 2 innebar lite apportering både med vanlig dummies och kanindummies. Även om den kastades i högt gräs så använde dom näsan väl och fann den.
 
Det är pigga glada valpar som har mycket jobba i sej samtidigt som dom är följsamma och lyssnar bra. Det ska bli riktigt spännande att få följa dessa små på deras väg in i framtiden :)
 
Inte helt lätt att ta bra bilder i detta väder.....
 
 
 
 

Regn och rusk :)

Minna och Karda har kommit hem över helgen :) Då får vi passa på att träna, ut i skogen med Birgitta, Tova och vilt. Det regnade rejält och åskan mullrade, helt kanonväder :) Om jag är tokig?? Ja, lite :) Men hur ofta tränar man i skitväder? Hundarna ska fixa det också och har man rätt kläder.......
 
Vi for iväg för lite vattenarbete och då fick Tali vara med, med barr på nosen tyckte hon det var riktigt spännande. Dock blev det inget simmande även om det är kul med vatten :)
 
Ett besök hos kaninerna blev det och dom är så fina.........
 
 
 
 

GRATTIS

Denna förmidag har Sally och Leia åkt så tiden efter det har gått åt att plocka ner valpgården. Primo har det sista inte mått så bra och då är det gott att ha utrymme till alla hundarna. När jag inte ville greja mer så gick jag in för att fika.
Det plingade i telefonen och där var en mycket glad överraskning :) Mats och H F Sally Brown, Zamira fixade sin titel SEVCh idag :) Stort GTATTIS till er :)


GRATTIS

Karda och alla dina syskon som fyller 3 år idag :)


Så var dom 3???

Leias familj ska iväg en sväng så då får hon stanna ett litet tag. I morgon åker hon och Sally så då är det bara mina kvar. En tur till skogen gjorde vi idag också, med liv och lust tog sej valparna ann den :)
 
 

Mer bilder.....

från dagen. Tack L-Å för dom :)
 
 

Mer träning

Först kom Porter, Mollie och Pennie. Vi började med fotgående och stadga, när vi var nöjda med det så kom Charlie, Lord och ............. jaa du Kicki, vad heter din hund du tränade nu igen :) När vi fikat klart plockades viltet fram och även Jenna var med. Mer bilder från dagen kommer senare ;) Det blev en riktigt bra 2a period, härligt att se dom jobba så fint.
 
 

Sally

Snart ska Sally hem till sej, dagarna flyger iväg och jag som tänkte testa henne lite...... Sagt och gjort, ut med kanindummisen. Den tyckte hon om :)
 
 

Midsommar

Det har varit en kylslagen helg, men det spelar ingen större roll när man firar i goda vänners lag :)
 
Loke skickade en hälsning att han burit en nyskjuten kråka :) Det tyckte han var mycket roligt och kom stolt med den till matte.
 
Under promenaden i dag såg jag dom fina blommorna. Det brukar finnas ganska många av dom men i år bara enstaka. Synd för dom är vackra att se på. Hundarna roar sej på sitt vis, som alla andra dagar, leta Hjorttryffel eller bara busa runt :)
 
 

Nej!

Tanten säjer att vi kan Nej nu!! Därför testade hon oss till att inte gå in i vardagsrummet, det får man tydligen inte... Vi tror att dom stora inte vill för annars hade dom gjort det.... men vi vill :) Tanten står med den fåniga kameran och säjer Nej! Ok, vi fattar. Beröm fick vi när hon kom till oss igen och det var kul :)
 
 

Mysiga hundar

När Jenna var ung så var den absolut bästa belöningen när hon gjorde något bra att få komma upp på axlarna, det har vi fortsatt med lite då och då. Igår när hon fixade närsöket galant tyckte hon själv att hon var jätteduktig, hela hon utstrålade att - Nu kommer jag :) Jag var beredd och tog emot henne, lite mysigt är det allt :)
 
Pluttisarna börjar bli stora, nu har dom kommit på att det går att hoppa upp i hundsoffan. I morse låg dom där och hade det gott :)
 
 

Favorit i repris

Idag kom Karlstadstöserna för ett pass, Mollie och Pennie. Tova, som löper, fick också vara med då det bara är tikar. Vi gjorde i stort sett samma övningar som i går med lika fint resultat :) Jenna fick stå på en stubbe så hon skulle se markeringen över det eländiga hygget. Jag stog nu där Susanne kastade i går och Birgitta, på andra sidan, fick kasta åt mej :)
L-Å tog en massa bilder som kommer att landa i min dator så småningom, därför blev det inte så många bilder tagna av mej :) Det kommer säkert inlägg på Mollie/Pennies blogg också :)
 
 

Torsdagsträning..

blev till tisdagsträning denna vecka, vi kan alla ha lite att förbereda innan Midsommar. Lilla Leia fick följa med Charlie och matte, spännande tyckte hon :) Det blev en riktigt bra träning där hundarna skött sej över förväntan :) Markering med skott, linjetag är det vi gjort. Inte helt busenkla, ens för 11-månadershundarna.
Alla, dock inte Leia......, fick låååång markering över ett hygge med vegetation högre än hundarna så var dom på väg fick man vackert vänta på hur det gick för man såg dom inte. Ända bort till granridån skulle dom och alla fixade det galant, jätteroligt att se.
Jenna är nästan helt tillbaka nu :) Vi har en del att fila på när det gäller dirigeringar men det går så fint framåt.
 
 
 
 

Finna på råd!

Prästkragarna blommar så fint. Hela vägrenen var full av dom ända tills igår, då slogs kanten. Synd kan jag tycka men men.
Pluttisarna är så himla lika att jag har svårt att se skillnad på dom. Är dom alldeles nära så går det bättre men inte om dom är en liten bit från mej och i rörelse. Det blev att jag ropade TaliSally, SallyTali och det går ju bara inte, så dumt...... Dom blir förvirrade, JAG blir förvirrad....... jag klipper toppen på svansen på Tali så blir det enklare :) Inte heller skitsmart, hur mycket hinner man se på en svanstipp? Då får jag väl trimma hennes öron, då borde jag väl se vem som är vem??
Upp med Tali på bordet, inte helt lätt men jag kan vara ganska envis så en hel del ludd åkte bort. Nöjd över mej själv så är det nu en hel del enklare att se vem som är vem :)
Under promenaden i dag så märkte jag ut stationer för kvällens träning, alltid bra att förbereda. Så nu är det bara att köra igång när ni kommer :)
 
 
 

Relationer

Även hundar har olika relationer till olika hundar, jag har skrivit lite om det förut men igår blev det så tydligt. Tali busar med Libra, har käften öppen men visar inga tänder. Hon vet vad Libra går med på och inte så sköter man sej får man leka en god stund. Sally kan inte motstå att vara med men har inte lärt sej hur mycket hon kan göra med mormor. Alltså visar hon magen för att känna av och komma vidare i leken från det.
 
Passar även på att GRATULERA Jenna och alla hennes syskon på deras 4 årsdag :)
 
 

Grattis :)

Zamira och Meija har varit på inof. utställning i Hjo idag. Emma visade Zamira och dom blev BIR :) Meija visades av Lisa och dom fick excellent :) Som grädde på moset blev Fredrik tillsammans med Zamira Hjos charmigaste ekipage :) Bra jobbat av er alla och grattis igen :)
 
 

Sally

Sally ska vara hos mej medans hennes familj farit iväg på semester. Hon och Tali kan komma igång och busa rejält, en stund får dom hålla på sedan går jag in och bryter. Jag tycker inte att hundar ska härja hela tiden, dom själva kan ha svårt för att bryta och då går jag in och gör det. Visst ska dom få leka, absolut, men det finns gränser.
 
Tali ligger alltid ner och äter, jag vet att Loke är likadan. Undrar om det finns fler i kullen som gör så?
 
Vi har haft en skön promenad i skogen, det var svårt att få med alla på en bild. Det fanns tydligen mycket att hitta på idag :)
 
 

Gott o grattis :)

Mats och H F Sally Brown, Zamira har fixat sin 2a etta i ÖKl viltspår. Stort GRATTIS :) Jenna tar allt med ro och eftersom man får göra lite som man vill ute, varför inte ta det lugnt på bordet?? Jag har fått gjort rabarbersaft och flädersaften står och drar i några dagar till.
 
 
 

Balsam för själen

Ja, det är det sannerligen när man kommer ut i skogen. Glada hundar som har det gott gör att man blir så glad själv. Har sagt detta förut men det gäller varje dag :) Det finns alltid något nytt att upptäcka för dom och denna morgon tog vi en annan sväng vilket var mycket uppskattat. Fick även tagit ett kort på hela ligan, kändes bra :)
 
 

Det händer...

I morse var matte trött men det var inte jag :) Hon vet hur min energi ska bort och det funkar med en promenad i skogen, då blir man trött. Gott är att gosa ihop sej med Jenna, lite får man vila ihop med mormor också. Undrar om jag får ta en tupplur ihop med Mr P någon dag, möjligt att det händer :)
 
 

Träning

Porter, Tess, Ginnis, Tova och Jenna hade en träning igår. Tja, nu vet jag inte vad jag ska skriva så du får väl kolla på bilderna.......
 
 

Morgonbus

Ja, så började denna morgon. Det är Jenna och Tali som kan härja ordentligt. Eftersom jag sovit dåligt i natt så var inte orken helt på topp så jag skulle ryta till på dom. Döm om min förvåning när jag fick se att det var Libra som busade så. Jaha, då ville jag inte säja ifrån utan vi tog en tur till skogen istället för att få bort en del energi.
 
Det är alltid väldigt roligt att ha en ny liten individ som ska formas och man ska lära känna, det tar tid men för varje pyttigt framsteg så gör det inget att det även är lite jobbigt ibland :) Jag plockade på mej en dummies, så gick vi iväg. Jag tänkte se hur Tali skulle göra om dom stora apporterade, koppel på, vilket hon inte är så himla van vid...... Så kastas dummisen och hon vill efter den store som ska apportera vilket gör att rörelsen hejdas av att kopplet sträcks. Det var hon inte helt nöjd med men fick själv fundera ut varför det blev så, jag låtsades som inget. Alla 3 hade fått apportera, Tali kopplas loss och före jag hann att göra något var hon redan ute för att se om det fanns mer :)
 
Helt ok med mej. Allt ska vara roligt och jag ser mycket av vad hon har i sej, att forma stadga mm det hinner vi med. Hon får en dummies ut till sej och när hon kommer in ska Primo ta den, lillskruttan ska inte tro att hon kan det här :) Men hon släpper inte, den är hennes så jag går och ger Primo en godis så har hon den själv. Hade Primo inte försökt ta den så hade det heller inte blivit mer för Tali men vi gör om en gång till med mycket gott resultat :) Då var jag mer än nöjd och vi gick vidare.
 
 

GRATTIS

till Sonja och H F Almadin, Alma som fixade anlagsspåret/ viltspår i går. Bra jobbat :)
 
I går var Kenneth hemma igen och dessutom ledig så i den härliga värmen åkte vi till vårat smultronställe. Det blev bad för hundarna och några markeringar kastade för dom stora. Årorna ska slipas och lackas så dom var inte på plats, båten får vila lite till. Tali hade så himla roligt, livet lekte. Man blir så himla glad när man ser en yster valp som inte riktigt vet var den ska göra av all härlig energi :) Det var ganska väntat att hon skulle dratta i vattnet. Hon upp igen, låtsades som ingenting för att busa på ytterligare en stund :)
 
 
 
 

Som en djungel

Under en sträcka i skogen är det höga fina ormbunksblad, fast jag tror det är Stensöta. Mysigt och lummigt är det och våran stig syns därunder grönskan. Min lilla trassla undrade vart jag tog vägen och kom för att kolla var jag var :)
Så fick jag se den stora myrstacken och då kom Tali igen, nu satt hon inte länge. Myrorna killade i rumpan :)
 
Allt har löst sej på bästa sätt för Leia, hon ska flytta hem till Lotten. Så roligt att ha henne riktigt nära, det blir bra det här :)
 
 

3 månader

Ja, så gamla är valparna nu och det firar vi på vårt vis :) En kullsyster till Tali ska omplaceras, alltså 3 månader är dom. Det är stabila, trygga, busiga valpar som har jobba i sej och kommer att bli bra exteriört. Vill du veta mer så kontakta mej.


Klart!

När dom stora skulle ha sin mat i em. satt Tali så fint och tittade på när skålarna sattes ner. Så härligt med valp som snabbt vet vad som gäller :) Jodå, hon fick lite kulor där hon låg som belöning :)
 
Jag upptäcker att Libra och jag är väääääldigt lika. Hon och Tali ligger och sover bredvid varandra, så blir pluttisen lite för rörlig, Libra lyfter lätt på huvudet, tittar på valpen och morrar lågt. - Ligg still så får du vara kvar annars får du gå!! Tali sneglar åt sidan, Libra lägger ner huvudet igen och dom sover vidare :) Jag är precis likadan, har jag gått och lagt mej så har jag gått och lagt mej och nåde den som väcker mej. Typ samma uppfostran har jag haft på mina barn om dom härjat när jag ska sova, ett grovt morr och lugnet lägger sej :)
 
 

Gänget

Tali fick följa med på lite vattenträning idag, det tyckte hon var spännande :)
 
 

Hemma hos mej

Primo har bra och mindre bra dagar, jag har skrivet om det förut men i alla fall så beror det på hans fästingsjukdomar som inte vill släppa sitt grepp. 2 valpar hade han svårt att freda sej mot men 1 klarar han fint och känner sej säker i sin roll. Nu var det dags att skola in Tali i flocken ordentligt. Hon har en, minst sagt, avslappnad stil när hon äter mellanmål :)
 
Så var det dom storas tur att få mat. Tänk till, gör rätt, var lugn och hjälp till där det behövs. Libra har aldrig bråttom med att börja äta, kan mycket väl låta maten stå 1 timme förrns hon äter. Skulle maten stå kvar så är det ingen av dom stora som äter upp det, never. Hon får först! Tali ska såklart ta hennes mat men där går jag in och tar tag i henne och säjer att det gör du INTE! Libra tycker att hon får säkert mer mat sen om den lilla skulle äta upp hennes..... när jag sagt till så har hon inga problem med magmorr när Tali ska sno mat igen, klart! Så får Jenna sin skål och där visste jag att magmorret skulle komma, klart! Primo likaså, klart!
 
Skit också sa Tali och gav en stor gäsp för att på utlopp av frustrationen av att inte få göra som hon vill. Lika bra att lägga sej...... Det är inte farligt att säja till en valp, det är farligt att tjata!!!
 
Hon liksom alla andra valpar gillar att ligga under bordet, som ett litet krypin :) Så får jag se Libra som ligger obekvämt men vill ha koll på den lilla, goa hundar <3 Hon ligger så i nästan 1 timme.
 
 
 
 

Hemfärd

Så har Posse åkt hem till sej, han och Tippen kommer att få det så bra ihop. Nog känns det i magen när sista valpen farit men det är ju så det ska vara. Jag lastade bilen med hundarna så åkte vi till skogen. Det blev en mycket lugn promenad, nu hade Tali ingen att busa med så hon lullade på med oss andra.
 
Tänkte ta ett kort på min 4-klöver, 3 av dom satt fint :)
 
 

Sent inlägg....

men det har varit full aktivitet även denna dag! Morgonen började med en torsdagsträning, tidigare än vanligt för jag hade tid hos veterinären fram på dagen. Eftersom Posse ska åka hem till sej i morgon passade jag på att vaccinera honom så den blivande matten slipper tänka på det :) Alltså passade jag på att ta med hela ligan för vaccinationer, det tog tid men gick kanonfint. Kameran fick vila under dessa äventyr men väl hemma fick den göra sitt.
 
Môddera kom, med det menas mörka moln med åska i. Ut med alla hundar före det brakar loss så alla får utlopp med sin energi. Valparna är mycket hänsynsfulla mot Primo, går bakom för att se vad han ska hitta på. Sen är Posse med Jenna och kollar vad Pysen har på agendan. Så fås alla kontakter dras ur för att slippa ev. blixtförstörelse i div. apparater, men nu kan jag göra en uppdatering :)
 
 
 
 

Aktiviteter

Morgontoaletten sker bakom husen, där klippte Kenneth sist så det är riktigt fint att gå där :) I skogen är valparna hemmatama nu, dom vet var dom bästa lekställena är. Nu vill det till att ha än mer is i magen när dom busar och jag varken ser eller hör dom. Som vanligt drar jag mej en bit ifrån dom för att gå så fort jag ser att dom kommer. Eftersom dom vet rutten och sköter sej får dom också leka klart på sina favoritställen :)
 
Så var det dags för en träning för flattar från andra kennlar, dock var Tova med för att få ett extrapass. Bra jobbat av er alla :)
 
 

Hej och hå....

undan det gå :) Dom är fulla av upptåg hela tiden ändå är dom aldrig långt borta vilket känns mycket bra :) Jag har bommat till för trappen till övervåningen, dom tar varje tillfälle till att rusa upp för trappan och undersöka där. Om detta tycker jag inte, där vill jag ha lite ordning och där finns även kattmaten. Så för enkelhetens skull så är det nu ett stopp för trappen.
 
 

Ny dag, nya tag

Matte säjer att vi ska träna på att lufta öronen....... så det gör vi :)
 
Efter promenixen for jag iväg för att hämta tuppkycklingarna. Dom är mysiga som små men blir ganska elaka när dom är större. Då får man ha ordentliga stövlar när man ska ge mat och vatten, dom är mycket mer lättretade än jag........så stubinen är kort och då är attack bästa försvar enligt dom.
 
 

Söndag

En dag i hundarnas tecken :) Tova och Alma skulle ha var sitt viltspår, promenad, valpbus och trimning av Alma. Tali fick även testa en and :)
 
 

RSS 2.0